Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Piste Oostenrijk
Soorten pistes
ons aanbod

Welke skipiste past bij mij?

In de skigebieden zijn er verschillende soorten skipistes, van groen tot zwart. Elke kleur heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad. Het is belangrijk om pistes te nemen die het beste bij jouw vaardigheden passen en waar je je zelfverzekerd op voelt. Als je voor het eerst skiet begin je op de groene of blauwe piste. Als je echt een expert bent kun je de zwarte piste trotseren. 

In dit artikel leggen we uit welke soorten skipistes er zijn en wanneer je welke piste kunt skiën. 

Welke soorten pistes zijn er?

Groene piste

De groene piste zul je alleen in Frankrijk en landen als Noorwegen en Zweden tegenkomen. In deze landen in de groene piste ideaal om te beginnen met skiën, deze piste is namelijk helemaal niet steil. Het houdt je snelheid laag en hierdoor is het makkelijker om bochtjes te maken. In Oostenrijk kun je de blauwe piste ook wel als groene piste zien.

 

Blauwe piste

Deze piste is niet steil of moeilijk. Heerlijk om lekker naar beneden te skiën! De piste is goed onderhouden en er zijn weinig tot geen bulten. Je kunt dus lekker afdalen zonder al te veel moeite te doen. De blauwe piste kan qua moeilijkheid per gebied verschillen, in Frankrijk zijn ze wat steiler en moeilijker dan in Oostenrijk.

 

Wil je weten of je klaar bent voor de blauwe piste? Bekijk dan onderstaand filmpje. 

 

Rode piste

Deze piste is te betreden als je al genoeg ervaring hebt op je ski’s of snowboard. Dit is namelijk niet de makkelijkste piste. Je voelt vanzelf of jij klaar bent voor de rode piste. Kom jij gemakkelijk naar beneden vanaf een blauwe of groene piste zonder te vallen of de controle te verliezen? Dan zou de rode piste geen probleem moeten zijn. Ga nooit je eigen kunnen voorbij. Als je nog niet goed kunt remmen en geen goede controle hebt, ga dan nog niet de rode piste op maar blijf lekker oefenen op de blauwe of groene piste.

 

Wil je weten of je klaar bent voor de rode piste? Bekijk dan onderstaand filmpje. 

 

Zwarte piste

Dit is de moeilijkste soort piste. Om hier af te kunnen moet je echt goed kunnen skiën. Zwarte pistes zijn steil en er kunnen bulten en oneffenheden inzitten. Ook kan de piste smaller en ijziger zijn dan normaal. Er is geen niveau boven zwart en daarom zijn deze pistes vaak erg verschillend.

De steilste geprepareerde piste van de Alpen is de Harakiri in Mayrhofen. Met een hellingsgraad van maar liefst 78% is deze piste alleen voor de echte experts.

 

Wil je weten of je klaar bent voor de zwarte piste? Bekijk dan onderstaand filmpje.  

 

Bron filmpjes: Snowplaza 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief