Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Canada, Ruige bergen & blauwe meren

16 dagen

Groepsrondreis | Verre reis | Vliegreis

Reis met Beter Uit mee door de overweldigende natuur van Canada. Langs turquoise meren, hoge bergen, oneindige bossen, ruige canyons en witte gletsjers. Wie weet staat u oog in oog met een Grizzly beer! Dat de schoonheid van de natuur een weerspiegeling van Gods grootheid is, ervaart u hier. Tel daarbij de pittoreske stadjes en een wereldstad als Vancouver om de reis af te sluiten en u heeft de perfecte vakantie.

 

U begint de reis in Calgary. Door de Rocky Mountains langs meren met namen als Moraine Lake,  Maligne Lake en Lake Louise reist u naar Vancouver. De stadjes die u onderweg bezoekt, zijn levendig en gezellig maar nergens is de natuur ver weg. Al snel maakt u de overtocht naar Victoria Island. Met wat geluk ziet u ook nog orka’s of walvissen. En in de metropool Vancouver, waar de reis eindigt, ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden en de indrukwekkende skyline.

Programma

Dag 1, donderdag: Amsterdam – Calgary (met overstap)

Met een overstap vliegt u naar Calgary waar de buschauffeur al op u staat te wachten. U krijgt meteen de eerste indrukken van deze wereldstad. Wist u dat veel gebouwen en winkelcentra in Calgary met elkaar verbonden zijn door middel van overdekte bruggen? Dit om in de winter de extreme kou te ontlopen.

 

Dag 2, vrijdag: Calgary – Canmore

De dag begint met een stadstour, waarbij een lokale gids u alle ins en outs van deze moderne stad vertelt. Een bezoek aan de hoogste toren van Calgary staat daarna op het programma. Bij goed weer heeft u een prachtig uitzicht over de stad vanaf 190 meter hoogte. Een deel van de vloer is van glas…durft u het aan om daar te gaan staan?

 

Op weg richting Banff ziet u het landschap langzaam veranderen. Van het laagland met weilanden in de machtige Rocky Mountains. Banff is een gezellig stadje, gelegen in het gelijknamige nationale park. Deze middag heeft u de gelegenheid om het stadje op uw gemak te verkennen.

 

Dag 3, zaterdag: Banff National Park

Vandaag staat Banff National Park op het programma. Het eerste nationale park van Canada in het hart van de Rockies. In 1883 ontdekten spoorwegarbeiders hier warmwaterbronnen en daarmee ontstond het eerste nationale park in Canada. Het park, met een oppervlakte van ongeveer 6600 km², is een natuurlijk wonderland met prachtige smaragdgroene meren, hoge bergpieken en bossen. Vanaf Banff rijdt u een mooie route naar het Lake Minnewanka, een indrukwekkend gletsjermeer met helder blauw water. Ook staan de Vermillion Lakes op het programma, een verzameling van kleine meren, en favoriet bij verschillende vogels. Bij de Johnston Canyon maakt u een korte wandeling door de kloof. U wandelt langs de rivier, door en tussen de rotsen en ziet verschillende klaterende watervallen. De natuur op zijn best!

 

De dag sluit u af bij Sulphure Mountain, waar u lopend of met een gondel (optioneel) omhoog  kunt. Vanaf de berg heeft u een prachtig uitzicht over Banff, de meren en de oneindig lijkende  natuur.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

In de morgen verzorgt uw reisleider een bijeenkomst. Rest van de dag is ter vrije besteding. Lunch inclusief.

 

Dag 5, maandag: Canmore – Jasper

Wederom bezoekt u een prachtig meer: Lake Louise. Door de turquoise kleur, de bergtoppen en naaldbossen op de achtergrond heeft het de bijnaam “Juweel van de Rockies” gekregen. Hier maakt u een korte wandeling. Wie weet spot u wel een beer of een arend. De weg  van Lake Louise naar Jasper wordt ook wel de Icefields Parkway genoemd. Een van de mooiste wegen van Canada heeft zijn naam te danken aan de gletsjers die halverwege liggen. Voordat u de gletsjers bezoekt, stopt u bij verschillende meren. De een nog mooier, blauwer en indrukwekkender dan de ander. De eerste is Moraine Lake, prachtig omzoomd door hoge bergruggen. Daarna Bow lake, onderaan de Bow Rivier, een van de grootste meren van Banff NP. Tot slot het wonderschone  Peyton Lake, waar het water echt zo blauw is als op de foto’s! De Columbia  Icefield  bestaat uit acht gletsjers en is het grootste ijsveld, met ca. 325 vierkante kilometer, van de Rocky Mountains. Een van de gletsjers, de Athabasca Glacier, bezoekt u op een hele speciale manier: met de Brewster ice Explorer. Dit zijn bussen met enorme banden die speciaal ontwikkeld zijn om op een gletsjer te rijden. Uiteraard heeft u ook de gelegenheid om een wandelingetje over de gletsjer te maken.

 

Dag 6, dinsdag: Jasper National Park

Jasper National Park is het grootste nationale park van de Rockies. Hier maakt u in de morgen een boottocht over het prachtig Maligne meer, omringd door besneeuwde bergen. Geniet van de schoonheid en de rust op het water. Aansluitend bezoekt u de overweldigende waterval van Athabasca. Vanaf 12 meter stort het water met volle kracht naar beneden.

 

Dag 7, woensdag: Jasper – Kamloops

U steekt de provinciegrens over en arriveert in British-Columbia. Dit betekent dat u in een andere tijdzone belandt. Er is een uur tijdverschil tussen Alberta en British-Columbia. In deze prachtige provincie bezoekt u allereerst het Mount Robson Park, met de hoogste berg van de Rockies.

Daarna naar een gebied met wel meer dan 200 watervallen: het Wells Gray Provincial Park. De twee meest spectaculaire ziet u: de Helmken Falls, met zijn 141 meter de hoogste waterval van het park en de Spahat Creek waar het water uit een smalle koof komt.

 

Dag 8, donderdag: Kamloops – Whistler

U verlaat Jasper en rijdt naar Whistler. U maakt een stop in Cache Creek, een oud goudzoekersplaatsje, tegenwoordig een gezellig  toeristisch dorp. U brengt hier een bezoek aan de Hat Cache Range waar u alle ins en outs leert over de goudkoorts rond 1860. U wandelt, onder leiding van een gids, over de paadjes langs oude treinwagons en huizen. Eenmaal in Whistler heeft u voldoende tijd deze gezellige plaats zelf te ontdekken.

 

Dag 9, vrijdag: Whistler – Nanaïmo – Victoria

Vanuit Whistler rijdt u over de panoramische Sea to Sky Highway naar Horseshoe Bay. Per ferry steekt u over naar Nanaïmo op Vancouver Island. U vaart tussen kleinere en groter eilandjes. Houd uw fototoestel bij de hand, want wie weet spotten we wel een walvis of orka! Op Vancouver  Island aangekomen, rijdt u door naar Chemaïnus. Dit gezellige dorp staat bekend  om zijn vele muurschilderingen door verschillende artiesten. U heeft de tijd om deze op uw gemak te bekijken. Aansluitend rijdt u door naar de hoofdstad van het eiland: Victoria.

 

Dag 10, zaterdag: Victoria

U begint de dag met een stadstour door het Engels aandoende Victoria. Men zegt wel eens dat Victoria Engelser is dan de Engelsen zelf. U ziet de kleurrijke huisjes in Fisherman’s Warf, het British Columbia Parliament Gebouw en China Town. Ook bezoekt u Butchart Gardens, een prachtig aangelegd park nabij Victoria. Ooit begonnen als achtertuin van de familie Butchart, nu uitgegroeid tot een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Vancouver  Island. Er zijn zes verschillende tuinen zoals de Japanse tuin, de rozentuin en mediterrane tuin. Heerlijk om hier door heen te dwalen en te genieten van zoveel schoonheid!

 

Dag 11, zondag: Victoria – wandeling Thunderbird Park

In de morgen verzorgt uw reisleider een samenkomst. Rest van de dag is ter vrije besteding. Lunch inclusief. En heeft u nog zin in een wandeling deze middag, ga dan naar Thunder bird Park met zijn bijzondere totempalen.

 

Dag 12, maandag: Victoria – Vancouver

U verlaat Vancouver Island en maakt de oversteek naar Vancouver stad. Voordat u naar Vancouver rijdt, bezoekt u eerst Grouse Mountain voor een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Daarna blijven we even op hoogte, want u bezoekt ook de Capilano Suspension Bridge. Deze lange hangbrug hangt 70 meter boven de rivier de Capilano.

 

Dag 13, dinsdag: Vancouver

Vancouver, de grootste stad van West Canada, doet heel gemoedelijk en vriendelijk aan. De stad is vernoemd naar, de George Vancouver, een Engelse kapitein uit de Nederlandse familie “van Coever”. U maakt een stadstour en ziet de belangrijkste bezienswaardigheden. De tour eindigt bij het bekende Stanley Park, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de indrukwekkende skyline met veel hoge gebouwen. In de middag bezoekt u Granville Island Market. Een overdekte markt die zowel door locals als toeristen wordt bezocht.

 

Dag 14, woensdag: Vancouver

Een vrije dag in Vancouver om lekker te winkelen, nog door China Town te slenteren of toch een walvistour maken: de keuze is aan u!

 

Dag 15, donderdag: Vancouver – Amsterdam

In de loop van de morgen transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Amsterdam waar u de volgende morgen aankomt.

 

Dag 16, vrijdag: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, waar u afscheid neemt van uw medereizigers en vol verhalen en herinneringen huiswaarts keert.

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
10-9-2020
Alle Leeftijden
Frea Hospers-Broekman
Niet te boeken
4.395,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht met Air Transat van Amsterdam – Calgary (met overstap) en Vancouver-Amsterdam  heffingen
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Vervoer ter plaatse per comfortabele touringcar
 • Ferry overtocht
 • 14 overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Excursies en entreegelden: Calgary Tower, Columbia Icefield tour, Cruise Maligne Lake, Hat Crache Ranch, Butchart Gardens, Capilano Suspension Bridge, Grouse Mountain en alle nationale parken
 • Engelssprekende gids
 • Beter Uit Reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 1250,-
 • Lunches (m.u.v. de lunch op zondag) of overige maaltijden
 • Optionele excursies (Gondola Sulphur Mountain ca. 40,-)
 • Visum
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 15 personen.

Voor deze reis heeft u een paspoort nodig die nog minimaal 6 maanden na vertrek uit Canada, geldig is.

Voor vertrek dient u een ESTA formulier digitaal voor Canada in te vullen.

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-2

Sandman

Calgary

1 nacht

Dag 2-5

Canmore Inn Suites / Quality Resort

Canmore

3 nachten

Dag 5-7

Marmot Lodge

Jasper

2 nachten

Dag 7-8

Fairfield by Marriott

Kamloops

1 nacht

Dag 8-9

Listel Whistler hotel

Whistler

1 nacht

Dag 9-12

Days Inn Victoria Uptown

Victoria

3 nachten

Dag 12-15

Sandman hotel

Vancouver

3 nachten

 

 

Totaal

14 nachten

 

Vluchtinformatie 4 juni (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
4 juni 2020

Amsterdam

Toronto

TS361

13.00 uur

15.20 uur

4 juni 2020

Toronto

Calcary

TS862

19.40 uur

21.55 uur

 

 

 

 

 

 

18 juni 2020

Vancouver

Amsterdam

TS344

16.40 uur

11.20 uur*

*Aankomst volgende dag

 

Vluchtinformatie 10 september (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
10 september 2020

Amsterdam

Toronto

TS361

13.00 uur

15.20 uur

10 september 2020

Toronto

Calcary

TS862

19.40 uur

21.55 uur

 

 

 

 

 

 

24 september 2020

Vancouver

Amsterdam

TS344

16.40 uur

11.20 uur*

*Aankomst volgende dag

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van de reis met vertrek op:

4 juni stond gepland voor zaterdag 9 mei maar is tot nader order geannuleerd.

10 september staat gepland voor zaterdag 15 augustus.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief