Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Oriëntatiereis Malta

Groepsreis vanuit één hotel | Vliegreis

Eiland van Paulus

Tussen Sicilië en Tunesië ligt een aantal stipjes in de Middellandse Zee. Met een scherpe blik, ziet u dat het hier om de unieke eilanden Malta en Gozo gaat, die samen met het nog kleinere eilandje Gomino de republiek Malta vormen. Het is niet alleen de zuidelijkste maar ook kleinste lidstaat van de EU. Hoewel de eilanden klein zijn, bieden ze veel: een rijke en lange historie, prachtige uitzichten op een azuurblauwe zee, een vriendelijke en gastvrije bevolking en bijna altijd een stralend blauwe hemel. Door de strategische ligging kent Malta een lange, bewogen geschiedenis. De eerste resten van een beschaving dateren van ver voor Christus. Een uniek voorbeeld zijn de tempels van Hagar Qim, gebouwd uit enorme rotsblokken en die er nu verlaten bij liggen aan de ruige kust. Na de Romeinse tijd waren de Arabieren er lange tijd de baas, hun invloed is goed te merken in het Maltees, een taal doorspekt met Arabische klanken. Ook de Arabieren vertrokken en zo rond 1500 arriveerden de kruisridders. De Maltezer Orde heeft Malta en vooral Valletta, de hoofdstad, voor een groot deel haar huidige aanblik gegeven. Het werd versterkt met imposante vestingwerken, zowel aan de land- als zeezijde, die tot vandaag het gezellige Valletta omringen.

Zo rond 1800 viel Malta in Britse handen en bleef dat tot het in 1964 onafhankelijk werd. Engels is de tweede officiële taal. Engelse invloeden zijn terug te vinden in het links rijdend verkeerde typisch rode brievenbussen en telefooncellen. Malta kent een rijke cultuur, want naast al die monumenten kan er genoten worden van lokale wijnen, kunst, heerlijke boottochtjes en nog veel meer.

Een interessant gegeven is dat de apostel Paulus, tijdens zijn reis naar Rome, schipbreuk leed op Malta (Hand. 27). Hij verbleef er ruim drie maanden en sporen van dat verblijf zijn terug te vinden in St. Paul’s Bay en de Pauluscatacomben in Rabat. Gedurende deze boeiende introductie, leert u niet alleen het afwisselende Malta en Gozo beter kennen, maar volgt u letterlijk de voetsporen van Paulus!

Van dag tot dag

Dag 1, maandag 4 juni: op reis en bezoek Valletta

Vlucht Amsterdam - Malta. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw Nederlandse gids en volgt direct een bezoek aan Valletta, hoofdstad van Malta en dit jaar samen met Leeuwarden Culturele hoofdstad van Europa. Te voet een wandeling door het kleine en interessante centrum. Aan het eind van de wandeling bekijkt u het audiovisuele spektakel ‘Malta Experience’, een mooie kennismaking met de bewogen en rijke geschiedenis van het eiland. Vervolgens transfer naar uw 4-sterren hotel in Qawra. Diner in het hotel.

 

Dag 2, dinsdag 5 juni: Gozo

Dagexcursie naar Gozo. Per ferry naar dit qua sfeer heel anders aandoende buureiland. Tijdens uw tour bezoekt u het Ta Pinu klooster, de citadel van Victoria, Xlendi baai en het Dwerja Point met de bekende ‘Fungus Rock’.  Door de hoogteverschillen verrast het uitzicht steeds opnieuw.

’s Avonds diner in Hotel Santana, één van de andere hotels waar DrieTour en Beter Uit mee samenwerkt.

 

Dag 3, woensdag 6  juni: St. Paul’s Island, Mdina, Rabat, Hagar Qim en Marsaxlokk

Een hele dag verkenning van Malta. Aan het begin van de dag vaart u per luzzu (Maltezer vissersboot) naar de plek, waar de apostel schipbreuk leed, St. Paul´s Island, dat gedomineerd wordt door een enorm beeld van Paulus. Dan door naar het binnenland voor een duik in het verleden met een bezoek aan Mdina, voormalige hoofdstad van Malta en ook wel “stille stad” genoemd. U wandelt over de imposante stadsmuren, die constant wisselende panaroma’s bieden. Hierna gaat u op zoek naar Paulus. In Rabat, bekijkt u de grotten waar hij na zijn schipbreuk enige maanden verbleef. Hierboven ligt St. Paul´s kerk, speciaal gebouwd ter herinnering aan Paulus.

U luncht op het Meridiana wijnlandgoed. Er staat een buffet met lokale specialiteiten klaar, waarbij een goed glas wijn niet zal ontbreken.

Na deze onderbreking is het tijd voor een kijkje bij het 3600 jaar oude tempelcomplex Hagar Qim, een indrukwekkend bouwwerk, dat vrij in het landschap ligt en op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

De dag wordt besloten in het vissersdorp Marsaxlokk met z’n typische vissersbootjes, de luzzu, geverfd in helder rood, blauw en geel. Aan de haven wordt u een diner aangeboden, alvorens terug te keren naar het hotel.

 

Dag 4, donderdag 7 juni: terug naar huis

Vroege transfer naar de luchthaven van Malta en rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Seashells Suncrest****

Verblijf in het in winter 2014/2015 volledig gerenoveerde 4-sterren hotel Suncrest in Qawra/St. Paul...

Hotel Seashells Suncrest****

Verblijf in het in winter 2014/2015 volledig gerenoveerde 4-sterren hotel Suncrest in Qawra/St. Paul’s Bay (zie ook: www.suncresthotel.com), een sfeervolle badplaats. Het hotel beschikt over een binnen- en buitenzwembad, restaurant, bar en ligt centraal direct aan de boulevard. De kamers zijn verzorgd ingericht en beschikken over alle faciliteiten om u een aangenaam verblijf te bezorgen.

 

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Oriëntatiereis Malta - 4 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Malta retour met Air Malta
 • Ruimbagage (max. 20 kg)
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer op basis van halfpension
 • Lunches
 • Lokale gids
 • Entreegelden
 • Fooien
 • Reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 75,-

 • Toeslag reisgenoot 100,-

 • Persoonlijke uitgaven

 • Reisverzekering

 • Annuleringsverzekering

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief