Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Oriëntatiereis Griekenland - In de voetsporen van Paulus

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Griekenland is een vakantiebestemming voor elk type reiziger. Of u nu wilt genieten op één van de duizenden stranden of dat u zich wilt laten onderdompelen in de rijke historie van het land. Tijdens deze oriëntatiereis volgen wij de voetsporen van apostel Paulus op een deel van zijn zendingsreis door Griekenland. De plaatsen waar hij voet aan land heeft gezet en gewerkt heeft komen aan bod tijdens en zullen afgewisseld worden met tochten door de indrukwekkende bergen en langs de kust.

Van dag tot dag

Dag1, maandag 22 oktober 2018: Amsterdam - Zurich - Athene

Vroeg in de ochtend vertrek vanaf Schiphol via Zurich naar Athene.  Zodra het vliegtuig de daling inzet voor de luchthaven van Athene is hét symbool van de stad, de Acropolis al duidelijk te zien. Na aankomst begin van de middag transfer naar het hotel.

De rest van de middag heeft u de gelegenheid om de omgeving van het hotel te verkennen of de metro te nemen naar het centrum. Een aanrader is om de kabeltrein te nemen naar de heuvel Lykavittos. Vanaf deze driehonderd meter hoge heuvel, gelegen midden in Athene, heeft u een indrukwekkend uitzicht over de stad en de Akropolis.  Bij helder weer zijn zelfs het eiland Aegina en de wachtende schepen voor de haven van Pireus te zien. Diner en overnachting in Athene.

 

Dag 2, dinsdag 23 oktober 2018: Athene

Onderleiding van een Nederlandssprekende gids begint de ontdekkingstocht door Athene. Allereerst naar de Acropolis en de naastgelegen Aereopagus, de plek waar Paulus het volk heeft toegesproken. Tegenwoordig is hier een trap gemaakt aan de linkerkant van de rots en bovenop is een vlakke plek om te staan. Bovenop de heuvel met de Acropolis ligt het prachtige Parthenon dat al vanaf 1983 gerenoveerd wordt. Onderaan deze heuvel ligt de Agora. De Agora was het hart van het oude Athene, het centrum van politieke, commerciële  en sociale activiteiten, het religieuze centrum en de zetel van justitie. In het begin van de 6e eeuw werd het een marktplein.

 Een bezoek aan het New National Museum mag deze dag niet ontbreken. Dit is het grootste archeologisch museum van Griekenland en één van de belangrijkste ter wereld. De bijzondere collectie geeft een goed beeld van de  rijke historie van Griekenland.

De oudste woonwijk van de stad Plaka ligt vlakbij de Acropolis en het lijkt wel of de tijd hier heeft stilgestaan. De kronkelende  straatjes met kleurige bougainville en tientallen koffiebarretjes en taverna’s leiden naar boven waar de Acropolis staat.

Diner en overnachting in Athene.

 

Dag 3, woensdag 24 oktober 2018: Kanaal van Korinthe - Epidaurus, Mycene en Nafplion

Vandaag vertrek uit de miljoenenstad Athene en per bus verder zuidwaarts. De reis gaat via het kanaal van Korinthe dat sinds 1893 een verbinding vormt tussen de Golf van Saronikos en de Golf van Korinthe. Grote vrachtschepen, maar ook zeilboten en plezierjachten maken gebruiken van dit smalle kanaal. Een echte bezienswaardigheid!

Op het programma staan de antieke plaatsen Epidaurus en Mycene. In Epidaurus staat het best bewaarde antieke theater uit de Griekse Oudheid dat plaats biedt aan 14.000 toeschouwers. De akoestiek is er nog steeds uitzonderlijk goed.

Bij de opgravingen van Mycene zijn onder andere de Leeuwenpoort, de koningsgraven en de prachtige graftombe van Agamemnon een bezoek meer dan waard.

Op de weg naar het overnachtingsadres in Tolo wordt de stad Nafplion nog aangedaan. Het is de oude hoofdstad van Griekenland en tegenwoordig een populaire  toeristische bestemming, met ook een rijke geschiedenis. De restanten van oude beschavingen zijn hier zichtbaar en het oude stadsdeel is prachtig. Diner en overnachting in Tolo.

 

Dag 4, donderdag 25 oktober 2018: Elona klooster en Mistrás

Na een vroeg ontbijt vervolgt de route in zuidelijke richting, het schiereiland Peleponnesos op, naar het Elona klooster. Dit bijzondere klooster is moeilijk toegankelijk. Het ‘hangt’ geplakt als een soort zwaluwnest tegen de rotswand aan en via een slingerweg de berg op wel te bezoeken.

Na een indrukwekkende tocht en adembenemend uitzicht gaat u naar Mistrás. Dit Byzantijnse stadje met een roerige geschiedenis lig tegen een bergwand gebouwd. Op een korte afstand is het kasteel op de top van de berg al te zien. Deze vesting ligt op 634 meter en is in 1249 gesticht. Door de eeuwen heen zijn er heel wat veroveringen geweest door verschillende leiders en volkeren. Tot het begin van de Griekse onaf­han­ke­lijk­heids­oorlog in 1821 bleef Mistrás onder Ottomaans gezag. In datzelfde jaar trokken de laatste bewoners naar het nieuwe Sparta . Alleen de nonnen van het Pantanassa-klooster bleven achter en die wonen er nog steeds. Mistrás staat sinds 1989 op de Werelderfgoedlijst. Veel is al gerestaureerd maar men is hier nog niet klaar.

Via een afwisselende route terug naar het hotel in Tolo.

Diner en overnachting in Tolo.

 

Dag 5, vrijdag 26 oktober 2018: Tolo en terugvlucht

In de ochtend heeft u nog  tijd om een wandeling te maken over de gezellige boulevard van deze drukke badplaats, een kijkje te nemen bij de kleurrijke vissersbootjes in de haven of te genieten van een Grieks kopje koffie op één van de vele uitnodigende terrasjes.

Na de lunch vertrekt de bus richting de luchthaven van Athene, een transfer van ca. 2,5 uur.

Vanaf Athene vliegt u met Swiss Air via Zurich weer terug naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Oriëntatiereis Griekenland - 5 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis per Swiss (met overstap in Zurich) incl. luchthavenbelastingen en ruimbagage
 • Vervoer ter plaatse per comfortabele bus
 • Verblijf in comfortabele 3* hotels
 • Tweepersoonskamer op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Lunches (m.u.v. de aankomstdag)
 • Entreegelden volgens programma
 • Lokale gids ter plaatse (Nederlandssprekend)
 • Fooiengeld
 • Reisleiding

Niet inbegrepen:

 • Toeslag éénpersoonskamer 100,-
 • Toeslag reisgenoot 200,-
 • Lunch op aankomstdag
 • Drankjes 
 • Optionele excursies

Overige informatie

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen) 

 Datum

 Vluchtnummer

 Van

 Naar

 Vertrek

 Aankomst

 22 oktober 2018

 LX 737

 Amsterdam 

 Zurich 

 07:00 uur

 08:25 uur

 22 oktober 2018

 LX 1830

 Zurich 

 Athene

 09:35 uur

 13:20 uur

 

 26 oktober 2018

 LX 1839

 Athene 

 Zurich 

 17:50 uur

 19:35 uur

 26 oktober 2018

 LX 736

 Zurich 

 Amsterdam 

 20:55 uur

 22:30 uur

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief