Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Oriëntatiereis Andalusië

Groepsrondreis | Vliegreis

Twee costa's en drie steden

Andalusië kent prachtige, kilometerslange stranden aan de Costa del Sol (Middellandse Zee) en de Costa de la Luz (Atlantische kust). Tijdens deze kennismakingsreis verblijft u aan beide kusten en bezoekt een aantal hoogtepunten. We richten ons vooral op de steden in de zogenoemde “Gouden Driehoek”. Het gaat dan om steden met magnifieke monumenten uit de bloeitijd van het Moorse en het 16e eeuwse Spanje: Sevilla, pracht en praal aan de Guadalquivir, Cordoba met de unieke Mezquita kathedraal en Granada met het imposante  Alhambra.

De streek is doordrenkt met de geschiedenis van de drie grote monotheïstische godsdiensten. Christenen, joden en moslims  hebben hier bewezen vreedzaam met elkaar te kunnen leven.

Van dag tot dag

Dag 1, maandag 16 april: op reis en bezoek Sevilla

Directe ochtendvlucht per Transavia van Amsterdam naar Sevilla. Direct na aankomst bezoekt u Sevilla. De parel van de Guadalquivir en stad van flamenco, sinaasappelbomen en tapas. Hoogtepunt is een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal, die door Unesco op de lijst van werelderfgoed is geplaatst, met de klokkentoren Giralda; van ver al zichtbaar.  De gehele dag wordt u begeleid door een Nederlandse gids. Aan het eind van de middag doorreis naar Rota, aan de kust en veblijfplaats voor eerste twee nachten.

 

Dag 2, dinsdag 17 april: Cadiz en Jerez

Vandaag is het tijd om met een aantal andere aspecten van Andalusië te ontdekken. De dag begint in Cadiz. Deze fascinerende havenstad is de oudste bewoonde stad van West-Europa. Het werd in 1100 v.Chr. door de Feniciërs gesticht en kent een veelbewogen geschiedenis. In de 18e eeuw vierde Cádiz zijn hoogtijdagen. Het was het centrum van de Spaanse handel met de Nieuwe Wereld en groeide uit tot de rijkste en meest kosmopolitische stad van Spanje. Vandaag de dag is deze bloeiperiode nog goed zichtbaar in de oude binnenstad, die bijna volledig omgeven is door water. Deze ligt op een klein schiereiland dat zich uitstrekt in de baai van Cádiz en door een brug met het vasteland is verbonden.

Hierna gaat het door naar Jerez, dat bekend staat als de sherrystad ("Vino fino" of "Vino de Jerez"). Als u door de straten wandelt dringt de geur van sherry door de witgekalkte muren van de bodega's heen. Op de muren staan de namen van de grote landeigenaren. Een bezoek aan een bodega met daarbij een proeverij zal niet ontbreken. Jerez is ook het belangrijkste hippische centrum van Spanje dankzij de aanwezigheid van de "Koninklijke Andalusische School van de Hippische Kunst". Er worden paarden en ruiters getraind en dagelijks vinden shows plaats. U bezoekt zo'n show. Terug naar Rota voor diner en overnachting .

 

Dag 3, woensdag 18 april: doorreis naar Benalmadena via Ronda

Na het ontbijt is tijd om te vertrekken richting de Costa del Sol. Onderweg passeert u diverse "witte dorpjes". Deze plaatsen met hun witgeschilderde gebouwen zijn kenmerkend voor deze regio. U bezoekt Ronda, het prototype van een ‘Pueblo Blanco’, indrukwekkend gelegen op de rand van een groot plateau, waarin het water een diepe kloof heeft uitgesneden. U ziet met uw gids de blikvangers: de kathedraal Santa Maria la Mayor en de imposante boogbrug uit de 18e eeuw.

Hierna reist u door naar Benalmadena, een aantrekkelijke kustplaats. De komende nachten tevens uw verblijfplaats.

 

Dag 4, donderdag 19 april: Cordoba, centrum van verdraagzaamheid

Dagexcursie naar Cordoba, eens het centrum van Moorse en joodse cultuur. Het hoogtepunt is een bezoek aan 'La Mezquita', de moskee die herinnert aan deze periode. Midden in de moskee werd een kathedraal gebouwd die het geheel een surrealistisch karakter geeft. Verder bekijkt u het oude centrum met zijn kronkelende straatjes, opgefleurd door bloemrijke patio’s en de voormalige joodse wijk.

 

Dag5, vrijdag 20 april: Granada en terug naar huis

Bezoek aan Granada, naar men zegt de mooiste stad van Andalusië. Vanzelfsprekend bewondert u het Moorse sprookjespaleis, Alhambra: een stad met islamitische en christelijke paleizen, geurende tuinen, forten en baden, geheel omgeven door dikke muren. Na de lunch met uw gids een kijkje in het Albaycín, de oude Arabische wijk met een netwerk van kronkelstraatjes waar de geschiedenis op straat ligt. Aan het eind van de middag volgt de transfer naar de luchthaven van Malaga. Directe terugvlucht per Transavia naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Oriëntatiereis Andalusië - 5 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Sevilla en Malaga - Amsterdam met Transavia
 • Handbagage (max. 10 kg)
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer op basis van halfpension
 • Lunches
 • Lokale gidsen
 • Entreegelden
 • Fooien
 • Reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 100,-
 • Toeslag reisgenoot 200,-
 • Ruimbagage 20 kg. (30,- retour)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

Hotelinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen) 

Rota, Hotel Playaballena

Benalmadena, Hotel Playabonita

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wjizigingen) 

 Datum  Van  Naar  Vertrek  Aankomst  Vluchtnummer
 16 april 2018  Amsterdam  Sevilla  06.35 uur  09.30 uur  HV6727
 20 april 2018  Malaga  Amsterdam  20.35 uur  23.40 uur  HV6120

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief