Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Reis van Belofte o.l.v. Gerald en Nelinda Troost

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Hoe mooi is het om samen met je partner tijd vrij te maken, te investeren in je huwelijk, elkaar opnieuw ontdekken..… en dat in het Land van de Belofte! Deze reis biedt de unieke kans om dit samen met andere stellen te gaan beleven. Het is een mooie combi van tijd met en voor elkaar, het prachtige land Israel te ontdekken, de rust en stilte te ervaren, heerlijk te zingen op de meest mooie plekken. Tijdens de reis wordt je op een ontspannen manier uitgedaagd om samen je relatie te verdiepen en te ontdekken hoe jullie relatie nog sterker kan worden. Als dit je aanspreekt dan nodigen wij jullie heel graag uit om samen met ons deze reis te gaan beleven.  Gerald en Nelinda Troost

REIS VAN BELOFTE

Dag 1, maandag 7 september 2020: Eindhoven – Tel Aviv – Jeruzalem

We vertrekken vanaf Eindoven Airport naar Tel Aviv. Na aankomst rijden we door naar ons mooie kibbutzhotel in de velden van Judea. Tot het diner heeft u tijd om te acclimatiseren en hebben we een overdenkingsmoment met elkaar in de tuin van het hotel gevolgd door het zingen van een aantal mooie aanbiddingsliederen. Ook proberen we een bezoek te brengen aan de Haaspromenade voor een eerste blik over de stad Jeruzalem.

 

Dag 2, Dinsdag 8 september 2020: Klaagmuur – Tunnels – Yad Vashem

We beginnen de dag met een bezoek aan de Klaagmuur, een prachtige plek om te zijn. Na een prachtige wandeling door de tunnels onder de Klaarmuur komen we uit in de Via Dolorosa en maken we een overheerlijke koffiestop bij de Austrian Hospice. Breng zeker een bezoek aan het dakterras voor een fenomenaal uitzicht over de daken van Jeruzalem. Als er tijd is bezoeken we de kleurrijke Yehuda Market. De geuren en kleuren zijn overweldigend en een prachtige plek om van uw lunch te genieten. Na de middag brengen we een indrukwekkend bezoek aan Yad Vashem. Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter. We sluiten de dag af in ons hotel met een heerlijk diner en aansluitend prachtige muziek.

 

Dag 3, woensdag 9 september 2020: Jeruzalem– Dode Zee - Qumran

Nadat we in alle rust hebben genoten van het ontbijt rijden we naar Genesis Land voor een wel een heel bijzondere ervaring, we gaan hier namelijk een ritje op de rug van een kameel maken!  Vandaag maken we kennis met de Dode Zee door er een bad te nemen, te dobberen en natuurlijk een uitgebreid modderbad te ondergaan.  Dit is een bijzondere ervaring die u niet snel zult vergeten! In het restaurant staat een heerlijke lunch voor jullie klaar. Aansluitend brengen een bezoek aan Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen.

 

Dag 4, donderdag 10 september 2020: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. We brengen een bezoek aan de kerk van Anna en Bethesda. In deze kerk met prachtige akoestiek zullen we een moment van aanbidding hebben met elkaar. Na dit bezoek is er voldoende tijd om gezellig  te lunchen door de stad te wandelen. Ook zou je de Heilige Grafkerk kunnen bezoeken. In de middag  wandelen we via de Damascuspoort naar de Graftuin waar we het lege graf aanschouwen. Een prachtige plek om met elkaar in gesprek te gaan. De Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk worden vandaag ook bezocht. Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 5, vrijdag 11 september 2020 : Jordaanvallei – Sachne – Meer van Galilea – Tiberias

We verlaten Jeruzalem en rijden  langs de rivier de Jordaan, door de Jordaanvallei naar het natuurpark Sachne waar we heerlijk kunnen zwemmen onder  één van de 7 watervallen. We vervolgen  onze weg naar Tiberias waar op het meer een prachtige boottocht over het Meer van Galilea maken. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Een prachtig moment om op het water God te aanbidden. Erg indrukwekkend! Vanaf de boot zien we de Berg der Zaligsprekingen en Kapernaum.  Aan het einde van de dag rijden we naar ons kibbutzhotel aan het meer van Tiberias voor diner en overnachting

 

Dag 6, zaterdag 12 september 2020 : Golan – Hula Vallei -  Nazareth Village – Netanya

We beginnen de dag met een prachtige tocht over de Golan Hoogvlakte en komen we aan het einde van de ochtend  in actie, er staat een leuke fietstocht op het programma. Jullie kunnen heerlijk samen fietsen en picknicken in de Hula Vallei! Als de fietsen weer ingeleverd zijn rijden we naar Nazareth Village, een openluchtmuseum waar we kennis maken met de tijd waarin Jezus leefde. Via de kustweg rijden we richting Netanya waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

 

Dag 7, zondag 13 september 2020: Netanya

Nadat we een eigen dienst in het hotel gehouden hebben is er na de koffie volop gelegenheid om deze dag naar eigen besteding in te vullen. Maak bijvoorbeeld een prachtige wandeling over de boulevard, of geniet met volle teugen van het strand en de zee. Of doe de laatste inkopen voor het thuisfront.  In de avond zullen we ook een laatste avondsluiting houden met elkaar waarbij we in dankbaarheid ook mogen terugblikken op de afgelopen week.

 

Dag 8, maandag 14 september 2020: Netanya – Tel Aviv – Eindhoven

Vandaag vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

INBEGREPEN:

 • Vliegreis Eindhoven – Tel Aviv v.v.
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • 20 kilo ruimbagage
 • Transfer luchthaven - hotel v.v.
 • 7 Overnachtingen in ***  en **** charme hotels
 • Verblijf in 2-persoonskamers(of bungalows)  met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension en 1 lunch bij de Dode Zee
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
 • Alle excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen in Israël
 • Headsets
 • Maaltijden en overnachtingen voor gids en chauffeur
 • Bagageservice op het vliegveld en bij de hotels
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiger

NIET INBEGREPEN

 • verhoging van brandstoftoeslagen en evt. extra lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Fooien van € 6,10 p.p.p.d. voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)
 • Reserveringskosten € 25,00 per factuur

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 30 personen

 

Prijsinformatie

Prijzen Reissom Aantal personen
Reissom per persoon € 1580,-                               Bij 40 – 44 betalende personen
  € 1630,-                               Bij 35 – 39 betalende personen               
  € 1670,-                               Bij 30 – 34 betalende personen               

          

Paspoort

Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Bij boeking dien je je paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Hotels 

Tijdens de rondreis zult u verblijven in onderstaande hotels (onder voorbehoud van wijziging):

7 - 11 september 2020 Jeruzalem e.o. Yad Hashmona 4 nachten
11 - 12 september 2020 Tiberias e.o. Ginosar Inn Village 1 nacht
12 - 14 september 2020 Netanya Hotel Sharon Herzlya 2 nachten
    Totaal 7 nachten

 

Vluchtinformatie met Transavia (onder voorbehoud van wijzigingen):

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
07 september 2020 Eindhoven Tel Aviv HV 6531 07.10 uur 12.40 uur
14 september 2020 Tel Aviv Eindhoven HV 6532 13.40 uur 17.30 uur

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvangt u een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maakt u kennis met de reisleider en uw reisgenoten. U ontvangt naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

De informatiebijeenkomst staat gepland voor zaterdag 29 augustus 2020 van 10.30 uur - 12.00 uur

 

De bijeenkomst vindt plaats: 

Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen

 

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

 

Deze reis voeren wij uit in samenwerking met Gerald en Nelinda Troost. De invulling van de reis zou hierdoor anders kunnen verlopen dan een reguliere reis van Beter Uit. Uiteraard blijft de kwaliteit zoals u van ons gewend bent.

 

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief