Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

1-Jeruzalem Israël
Reis van belofte

Reis van Belofte o.l.v. Gerald en Nelinda Troost

8 dagen

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Hoe mooi is het om samen met je partner tijd vrij te maken, te investeren in je huwelijk, elkaar opnieuw ontdekken..… en dat in het Land van de Belofte! Deze reis biedt de unieke kans om dit samen met andere stellen te gaan beleven. Het is een mooie combi van tijd met en voor elkaar, het prachtige land Israel te ontdekken, de rust en stilte te ervaren, heerlijk te zingen op de meest mooie plekken. Tijdens de reis wordt je op een ontspannen manier uitgedaagd om samen je relatie te verdiepen en te ontdekken hoe jullie relatie nog sterker kan worden. Als dit je aanspreekt dan nodigen wij jullie heel graag uit om samen met ons deze reis te gaan beleven.  Gerald en Nelinda Troost

Programma

Dag 1, maandag: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst rijden we door naar ons mooie kibbutzhotel in de velden van Judea waar het diner of snack voor ons klaar staat. Afhankelijk van de aankomsttijd  hebben we een overdenkingsmoment met elkaar in de tuin van het hotel gevolgd door het zingen van een aantal mooie aanbiddingsliederen.

 

Dag 2, dinsdag: Klaagmuur – Nieuwe Stad – Yad Vashem – Ramat Rachel

We beginnen de dag met een bezoek aan de Klaagmuur, een prachtige plek om te zijn. Natuurlijk mag een bezoek aan de kleurrijke Yehuda Market niet ontbreken. De geuren en kleuren zijn overweldigend en een prachtige plek om van uw lunch te genieten. Na de middag brengen we een indrukwekkend bezoek aan Yad Vashem. Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter. We rijden door naar Ramat Rachel waar we uitkijken over de Herdersvelden en Bethlehem om vervolgens via de Haaspromenade naar ons hotel te gaan voor een heerlijk diner. Bij de Haaspromenade zullen we nog even een moment nemen om alle indrukken te verwerken. En hoe mooi is het om dit door middel van zang en muziek te doen!

 

Dag 3, woensdag: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. We brengen een bezoek aan de kerk van Anna en Bethesda. In deze kerk met prachtige akoestiek zullen we een moment van aanbidding hebben met elkaar. Na dit bezoek is er voldoende tijd om gezellig  te lunchen door de stad te wandelen. Ook zou je de Heilige Grafkerk kunnen bezoeken. In de middag  wandelen we via de Damascuspoort naar de Graftuin waar we het lege graf aanschouwen. Een prachtige plek om met elkaar in gesprek te gaan. De Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk worden vandaag ook bezocht. Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 4, donderdag: Jeruzalem – Dode Zee - Kfar Hanokdim

Nadat we in alle rust hebben genoten van het ontbijt verlaten we de stad Jeruzalem en rijden Via Ein Gedi naar het zuiden. Vandaag maken we kennis met de Dode Zee door er een bad te nemen, te dobberen en natuurlijk een uitgebreid modderbad te ondergaan.  Dit is een bijzondere ervaring die u niet snel zult vergeten! In het restaurant staat een heerlijke lunch voor jullie klaar. We maken ons op voor een heel bijzondere overnachting bij de Bedoeïenen. Bij aankomst brandt het kampvuur al en kunnen we genieten van de gastvrijheid van de Bedoeïen. Deze avond in het Beloofde Land sluiten we dan natuurlijk af met muziek onder een open hemel rond het kampvuur.

 

Dag 5, vrijdag: Kfar Hanokdim- Rivier de Jordaan – Sachne – Meer van Galilea – Tiberias

Na het ontbijt mag een ritje op de kameel natuurlijk niet ontbreken. Halverwege de morgen nemen we afscheid en rijden We rijden door het woeste en imposante landschap van de woestijn door naar de rivier de Jordaan bij Jericho, waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen doopte. We rijden door de Jordaanvallei naar het natuurpark Sachne waar we heerlijk kunnen zwemmen onder  één van de 7 watervallen. Rondom het water staan voldoende picknickbankjes waar we genieten van onze lunch en de prachtige natuur. Deze dag wordt afgesloten met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Een prachtig moment om op het water God te aanbidden. Erg indrukwekkend! Als er tijd is brengen we bezoek aan de olijvenfabriek die op de kibbutz vanwaar we vertrokken zijn,  is gelegen. Hier kunt u de diverse verzorgingsproducten (creme, scrub) zelf uitproberen!  Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel rondom Tiberias voor diner en overnachting.

 

Dag 6, zaterdag: Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Magdala – Meer van Galilea – Tiberias

We beginnen de dag op de Berg der Zaligsprekingen. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn en want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger. Met elkaar wandelen we naar beneden en komen aan bij Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en de vissen ziet. Het is tijd om in actie te komen, er staat een leuke fietstocht op het programma. Jullie krijgen je eigen lunchpakketje mee zodat jullie heerlijk samen kunnen fietsen en picknicken in de Hula Vallei! Als de fietsen weer ingeleverd zijn rijden we met elkaar naar Magdala, de plaats waar Maria vandaan kwam en waar Jezus zijn eerste rede heeft gegeven. In de aan het meer gelegen kapel nemen we de tijd voor bezinning en om heerlijk met elkaar te zingen.  Aansluitend rijden we naar ons hotel voor het diner.

 

Dag 7, zondag: Tiberias – Nazareth – Zichron Yaacov

Vroeg in de morgen is het vertrek via Galilees Kana naar Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. We brengen een bezoek aan Nazareth Village, een openluchtmuseum waar we kennis maken met de tijd waarin Jezus leefde. We rijden naar de kust om daar nog een heerlijke middag door te brengen. Aansluitend gaan we naar ons hotel voor de laatste overnachting   Dit hotel ligt bij het mooie kunstenaarsdorpje Zichron Yaacov, gelegen op de berg met uitzicht over de zee in de verte.  Het dorpje is meer dan de moeite waard om ’s avonds doorheen te wandelen. In de avond zullen we ook een laatste avondsluiting houden met elkaar waarbij we in dankbaarheid ook mogen terugblikken op de afgelopen week.

 

Dag 8, maandag: Zichron Yaacov – Tel Aviv – Amsterdam

Vandaag vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
7-9-2020
Alle Leeftijden
 
Te boeken
1.604,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv v.v. per lijndienstvlucht, met een overstap
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven - hotel v.v.
 • 7 overnachtingen in 3- en 4-sterren charme hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers(of bungalows)  met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension en 3 sandwichlunches (dag 4, 5 en 7)
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
 • Excursies en entreegelden volgens programma 
 • Nederlandssprekende gids en headset tijdens de excursiedagen in Israël

Niet inbegrepen

 • Verhoging van brandstoftoeslagen en evt. extra lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Fooien van 6,10 p.p.p.d. voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten 25,-

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 30 personen

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Bij boeking dien je je paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Hotelinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-4

07 – 10 september 2020

Jeruzalem e.o.

Yad Hashmona

3 nachten

Dag 4-5

10 – 11 september 2020

Negev

Kfar Hanokdim

1 nacht

Dag 5-7

11 – 13 september 2020

Tiberias e.o.

Prima Galil

2 nachten

Dag 7-8

13 – 14 september 2020

Zichron Yaacov

Eden Inn

1 nacht

 

 

 

Totaal

7 nachten

 

Vluchtinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen)

Is nog onbekend, hierdoor kan de reissom nog wijzigen.

 

Deze reis voeren wij uit in samenwerking met Gerald en Nelinda Troost. De invulling van de reis zou hierdoor anders kunnen verlopen dan een reguliere reis van Beter Uit. Uiteraard blijft de kwaliteit zoals u van ons gewend bent.

 

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief