Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Stiching Geven en Leven biedt kanslozen uitzicht op een menswaardig bestaan

Stichting Geven en Leven steunt wereldwijd projecten voor mensen die leven onder uitzichtloze omstandigheden. Dankzij de betrokkenheid van talloze Beter-uit-reizigers kon het fonds al bijna drie miljoen euro bijdragen op plekken waar hulp het hardst nodig is.

 

Stichting Geven en Leven is een initiatief van Beter Uit.

Projecten van Stichting Geven en Leven

Mercy Ships

Getekend door een immens gezwel aan zijn gezicht, verstoten door zijn omgeving en zo wanhopig dat hij zelfmoord wilde plegen. Zo kwam de jonge Nigeriaan Eben Haezer na een lange reis aan in de Congolese havenstad Pointe-Noire. Daar onderging hij meerdere operaties aan boord van de Africa Mercy, een ziekenhuisschip met vijf operatiekamers en ruim 450 toegewijde vrijwilligers. Dankzij de ingrepen heeft Eben een kans op een menswaardig bestaan gekregen. 

 

Vele honderden mensen zoals Eben kregen op dezelfde wijze uitzicht op een beter leven: aan boord van de Africa Mercy worden wonderen verricht. Het schip van de medische hulporganisatie Mercy Ships komt daar waar hulp het hardst nodig is en is een van de vele projecten die met overtuiging worden gesteund door de Stichting Geven en Leven. Hoop bieden aan kansloze medemensen, dat is de missie die de Stichting Geven en Leven en Mercy Ships verbindt.

 

New Life Centre

Donateurs weten zich verzekerd dat hun giften ten goede komen aan mensen als Dog Cheng, een Thais meisje dat verwaarloosd en misbruikt werd, maar zich dankzij de liefdevolle opvang in het New Life Centre heeft ontwikkeld tot een briljant studente. Uitbuiting  en misbruik van kinderen behoren tot de grootste problemen van deze tijd. Al vijftien jaar helpt Stichting Geven en Leven Thaise meisjes die gedwongen in de kinderprostitutie zijn geraakt aan een nieuw bestaan. 

 

Koptische christenen in Egypte

Langdurig is ook de betrokkenheid van het fonds bij een gemeenschap koptische christenen die leeft op een van de grootste vuilnisbelten van de Egyptische hoofdstad Cairo. Met name de kinderen zijn bijzonder kwetsbaar. Dagelijks zoeken zij met hun ouders tussen het huisvuil naar alles wat nog bruikbaar is, om zo in leven te blijven. Daar komt nog bij dat de koptische christenen in het huidige Egypte te maken hebben met vervolging en aanvallen van radicale moslims. Dankzij Stichting Geven en Leven konden bij de vuilnisbelt waterleidingen, enkele schooltjes en medische zorg worden gerealiseerd.

 

Joni and Friends
Hulp bieden aan de kwetsbaarsten is ook wat de organisatie Joni and Friends beweegt. Zij richt zich op mensen met een lichamelijke beperking, van wie er wereldwijd bijna een miljard zijn. Vooral kinderen in de Derde Wereld belanden door een beperking in een uitzichtloze situatie. De organisatie ondersteunt en coacht slachtoffers, zodat zij hun gaven zoveel mogelijk kunnen ontplooien binnen hun gemeenschappen en kerken. Stichting Geven en Leven draagt van harte bij aan het belangrijke werk van Joni and Friends.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief