Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Israël en Jordanië met PG Wageningen

10 dagen

Groepsrondreis | Vliegreis

Het Bijbelse Israël gaat ver door in het over-Jordaanse, het huidige Jordanië. Tijdens deze bijzondere combinatiereis laten we u het mooiste van beide landen zien. U bezoekt in Jordanië ondermeer het imposante Petra en de berg Nebo. In Israël ziet u tevens de bekende bezienswaardigheden. Hoogtepunten van deze reis zijn ongetwijfeld de hele dag die we doorbrengen in Petra, de hoofdstad van de Nabateeërs en de kennismaking met Jeruzalem. Voor iedereen die meer wil zien van Israël en Jordanië, waar zoveel historie bewaard ligt, is deze reis een absolute aanrader!

Programma

Dag 1, zondag 14 maart 2021: Amsterdam - Amman

Vandaag begint onze mooie reis naar Israël en Jordanië. Vanaf Schiphol vliegen we naar Jordanië. Na aankomst worden we naar ons hotel in Madaba gebracht.

 

Dag 2, maandag 15 maart 2021: Madaba – Berg Nebo – Madaba

We beginnen de dag met een bezoek aan de stad Madaba waar u in de St. George kerk het wereldberoemde vloermozaïek kunt bewonderen. Dit meesterwerk bestaat uit meer dan 2 miljoen gekleurde steentjes en is een weergave van Jeruzalem en de Nijldelta uit de dagen van Mozes. Vervolgens rijden we verder naar de berg Nebo, vanwaar Mozes Het Beloofde Land mocht zien. Boven op de berg is er een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei en het noordelijke deel van de Dode Zee. De stad Jericho ligt aan de horizon en op een zeer heldere dag is zelfs Jeruzalem te zien.

 

Dag 3, dinsdag 16 maart 2021: Dode Zee – doopplaats – Madaba

In de ochtend brengen we een bezoek aan de plaats waar Johannes de Doper preekte en doopte en waar de Jezus ook gedoopt is. (Bethanië).  Daarna rijden we door naar de Dode Zee, waar we heerlijk kunnen dobberen op het zoute water. Een bijzondere ervaring. Na deze heerlijke dag rijden we terug naar ons hotel Madaba voor diner en overnachting.

 

Dag 4, woensdag 17 maart 2021: Petra

Na een vroeg ontbijt vertrekken we op tijd om tegen de middag in Petra aan te komen. Indrukwekkend zijn de rotsgraven en de prachtige façade van de Schatkamer. Petra is een uit de rotsen gehouwen stad gemaakt door de Nabateeërs, een volk dat ooit over Jordanië heerste. Petra was de hoofdstad van hun rijk. Het Griekse woord Petra betekent rots. De stad wordt tegenwoordig nog maar door een aantal Bedoeïenengroepen bewoond. De stad werd voor de westerse wereld herontdekt in 1812 door een Zwitser. De graftempels en andere monumenten waar Petra uit bestaat, zijn gehouwen uit rood zandsteen. Het bekendste monument in de stad is ongetwijfeld Al Khzneh. De voorgevel van de graftempel is 40 meter hoog en 25 meter breed. Na deze indrukwekkende dag gaan we naar ons hotel in Petra.

 

Dag 5, donderdag 18 maart 2021: Petra – Wadi Rum – Jeepsafari - 

Hoe mooi is het om deze ochtend de zon op te zien gaan boven Petra! Deze ochtend heeft u de keuze om een pittige, vroege wandeling te maken, op eigen gelegenheid Petra in te gaan of gewoon heerlijk uit te slapen. Na deze ochtend rijden we richting Wadi Rum waar de jeeps al klaar staan voor een  spectaculaire tocht door de woestijn van circa anderhalf uur. Dit is een van de mooiste woestijn landschappen van Jordanië, met massieve bergen en roze-rode zandvlakten. Ooit het toneel voor de zijderoute-karavanen op weg naar de Rode Zee haven. Aangekomen in ons kamp kunnen we misschien nog een ritje op een kameelrug maken. De nacht brengen we door in tenten bij de Bedoeïenen.  We gaan genieten van een typisch oriëntaalse maaltijd.  De nachtelijke stilte van de woestijn en de adembenemende sterrenhemel zullen ons overweldigen

 

Dag 6, vrijdag 19 maart 2021: Grensovergang – Massada – Ein Gedi - Jeruzalem

Het is tijd om Jordanië te verlaten. We passeren de grens met Israël en rijden via de kustlijn van de Dode Zee naar Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Vervolgens naar natuurreservaat Ein Gedi. Dit is de grootste oase in de Negev woestijn en op deze plaats hield David zich verscholen voor Saul. Vervolgens rijden we richting het noorden, naar Jeruzalem. Aan het eind van de dag komen we aan bij het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 7, zaterdag 20 maart 2021: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk waar jammerklachten en gebeden weerklinken. Bethesda met de Kerk van Anna, de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk worden vandaag ook bezocht. Ook gaan we naar de Graftuin waar we het lege graf van Jezus aanschouwen.

 

Dag 8, zondag 21 maart 2021: Nieuwe Stad – Yad Vashem - Tiberias

Via het Israëlisch parlementsgebouw (Knesset) en de ervoor staande Menorah gaat het programma verder met een bezoek aan Yad Vashem. In dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en roepen een groot respect en medeleven op. Indien de tijd het toelaat brengen we nog een bezoek aan Bethlehem. Anders maken we een korte stop bij Ramat Rachel met het zicht op de Herdersvelden en Bethlehem. Halverwege de middag rijden we naar het noorden naar ons hotel in Tiberias.

 

Dag 9, maandag 22 maart 2021: Boottocht - Berg der Zaligsprekingen - Nazareth -  Tiberias

We beginnen de dag met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend. De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze volgende stop. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ en ‘gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger. Aan het einde van de dag bezoeken we de Aankondigingskerk in Nazareth.

 

Dag 10, dinsdag 23 maart 2021 Tel Aviv - Amsterdam

Vandaag worden we naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht voor de terugreis naar Nederland.

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
14-3-2021
 
Volgeboekt
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Amman en Tel Aviv – Amsterdam met Transavia
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen en ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotelretour
 • 9 Overnachtingen in 2 pers. Kamer in goede middenklasse hotels op basis van halfpension
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Alle excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven
 • Nederlandssprekende gids en headsets tijdens de excursiedagen in Israël
 • Engelssprekende gids tijdens excursiedagen in Jordanië
 • Fooien voor gids, chauffeur en hotelpersoneel 6,10 p.p.p.d.
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Reserveringskosten €19,- per boeking

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer €395,-
 • Visa (gratis) en grensbelastingen (ca $15,- p.p.)
 • verhoging van brandstoftoeslagen en evt. extra lokale reis- en vertrekbelastingen
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 30 personen en het maximum aantal deelneners is 40 personen.

 

Prijsindicatie

€1745,- Bij 35 – 39 personen

€1795,- Bij 30 – 34 personen

 

Hotelinformatie

Tijdens deze reis zult u in de onderstaande hotels verblijven (onder voorbehoud van wijzigingen):

14  maart - 16 maart 2021

Madaba

Grand Hotel Madaba

3 nachten

16 – 17 maart 2021 

Petra

Hotel Petra Palace

1 nacht

17  – 18 maart 2021

Wadi Rim

Captain Camp

1 nacht

18 – 20 maart 2021

Jeruzalem

Hotel Gold

2 nachten

20 – 23  maart 2021

Tiberias

Astoria Hotel

2 nachten

 

 

Totaal:

9 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Volgt later. Er is uitgegaan van een indicatietarief, het kan zijn dat de reissom nog wijzigt.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief