Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Winters genieten in Pertisau

Groepsreis vanuit één hotel | Wintersfeer | Wintersport | Busreis

Samen beleven, samen geloven; dat is het motto van Beter Uit. Tijdens deze 8-daagse wintersfeerreis naar Pertisau am Achensee, kunt u dat zelf ervaren. Onder leiding van uw vertrouwde Beter Uit reisleider, Hans Romeijnsen, en samen met mede christenen zult u optimaal genieten. Pertisau ligt, met zijn adembenemend panorama over de Achensee, aan de voet van het Alpenpark Karwendel, één van de mooiste berggebieden van Europa. Het gebied rond Pertisau leent zich bij uitstek voor langlaufen en wandelen, maar ook skiën kan. Uw hotel Bergland is een prima uitvalsbasis om uitstapjes te maken en samen te genieten van Gods Schepping.

 

 

Programma

Dag 1, zaterdag: Heenreis naar Pertisau

Vanuit Veenendaal en Duiven rijden we met onze comfortabele touringcar naar het luxe Bergland hotel in Pertisau waar u tijdens deze reis verblijft. ’s Avonds dineert u in het gezellige restaurant van het hotel waar u onder het genot van een heerlijke maaltijd nader kennis kunt maken met uw mede reisgenoten.   

 

Dag 2, zondag: Zondag

Vandaag is het zondag. Samen met uw reisleider bezoekt u een lokale kerk vlakbij het hotel. Na afloop van de dienst staat er een heerlijke lunch voor u klaar. De middag is ter vrije besteding. Maakt u eens een wandeling in de omgeving en geniet van de prachtige natuur.

 

Dag 3, maandag: Pletzach- Schwaz

Vandaag ontdekt u te voet het besneeuwde autovrije dal, om bij de Pletzach-Alm te kunnen genieten van warme chocolademelk. ’s Middags rijden we door naar de zilvermijnstad Schwaz. In Schwaz bekijken we de bijzondere St. Maria kerk met haar twee altaren om zodoende de rijken van de eenvoudige mijnwerkers te kunnen scheiden. Een mooie plek om samen te geloven, samen te beleven.

 

Dag 4, dinsdag: Kufstein - Rattenberg

’s Morgens vertrekken we richting Kufstein, de parel van Tirol genoemd. Het charmante stadje aan de Keizerberg is de moeite waard om te bezoeken. Het symbool van de stad is de vesting die hoog boven de stad uitsteekt. Rond het middaguur kunnen we luisteren naar het bijzondere orgel dat voor u speelt.

 

Dan rijden we door richting Rattenberg, het oudste stadje van Oostenrijk. Rattenberg met zijn vele vakwerkhuizen, is beroemd om het glasblazen.  

 

Dag 5, woensdag: Falzturntal

Een ander dal in de bergwereld rondom Pertisau is vandaag ons reisdoel. Tijdens een wandeling naar de jachthut in het Falzturntal, kunt u te midden van de jachttrofeeën genieten van een glas glühwein. In de middag gaan we naar het openluchtmuseum in Maurach en ontdekken we allerlei leuke en interessante wetenswaardigheden over deze streek.

 

’s Avonds in het hotel komen we bij elkaar en verzorgt uw reisleider een dagsluiting.

 

Dag 6, donderdag: Innsbruck

Natuurlijk mag een bezoek aan Innsbruck tijdens deze reis niet ontbreken. In de ochtend vertrekken we per bus naar de hoofdstad van Tirol. Na aankomst bezoeken we onder andere het beroemde ‘gouden dak’ en de indrukwekkende Hofkirche, het belangrijkste historische monument van Tirol, waar 28 levensechte bronzen standbeelden u doen herinneren aan de bewogen geschiedenis van Oostenrijk. Aan het eind van de dag keren we terug in het hotel in Pertisau voor diner en overnachting .

 

Dag 7, vrijdag: Karwendel gebergte - arrenslee

Deze dag staat een verkenning in het Karwendel gebergte op het programma. Allereerst gaan we met een gondel omhoog voor een prachtig uitzicht op de Achensee en de besneeuwde bergen rondom. Aansluitend maken we een romantische winterwandeling over een geruimd pad, in de stijl van de pelsjagers. We kunnen zelfs een beer tegenkomen…. Daarna is het heerlijk ontspannen genieten in de arrenslee van de schitterende besneeuwde natuur. Zo sluiten we deze wintersfeerreis af.

               

Dag 8, zaterdag: Terugreis naar Nederland

De laatste dag is aangebroken. Tijd om weer naar huis te gaan vol met mooie herinneringen en  vriendschappen.

 

NB Door omstandigheden kan de volgorde van het programma worden gewijzigd.

Accommodaties

Hotel Bergland Pertisau

Hotel Bergland kijkt uit op het ongerepte Alpenmeer Achensee. Het centrum van Pertisau ligt op ca...

Hotel Bergland Pertisau

Hotel Bergland kijkt uit op het ongerepte Alpenmeer Achensee. Het centrum van Pertisau ligt op ca. 10 minuten loopafstand van het hotel. Binnen een straal van 200 meter vindt u een ijsbaan en een skischool. Elke kamer is uitgerust met een eigen balkon met prachtig uitzicht op het meer of op de bergen van de omgeving. De inrichting is gezellig en modern, met houten meubilair. Hotel Bergland heeft ook een restaurant waar u elke avond dineert. Hotel Bergland heeft een indrukwekkend scala aan wellnessfaciliteiten, zoals diverse sauna's, een fitnessruimte en een zogeheten 'experience shower', een douche met allerlei extra snufjes.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortable touringcar
 • 7 overnachtingen op een tweepersoonskamer 
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Gratis gebruik van de wellnessfaciliteiten van het hotel
 • Gratis gebruik van drie bergliften
 • Buskaart, langlaufpas en wandelkaart Achensee-regio
 • Beter Uit Reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 175,-
 • Drankjes bij maaltijden
 • Overige lunches
 • Entreegelden
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Busopstappplaatsen zijn:

- Van der Valk Hotel, Veenendaal

- Van der Valk Hotel, Duiven

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van de reis met vertrek op 25 januari staat gepland voor zaterdag 4 januari.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief