Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Oriëntatiereis Rome

Groepsreis vanuit één hotel | Vliegreis

Rome: altijd weer anders

Rome is een van boeiendste steden ter wereld. Geniet van al het moois dat u hier aantreft. Zo beklimt u de koepel van de St. Pieter en volgt de sporen van de apostel Paulus in Rome. Daar tussen door bezoekt u talrijke andere beroemde bezienswaardigheden, zoals het Forum Romanum, de Synagoge en Catacomben van San Callisto. Beleef het levendige en sfeervolle straatbeeld in bijvoorbeeld Trastevere, waardoor elk moment in Rome anders is. Omdat DrieTour en Beter Uit al jaren Rome specialist zijn, weten we als geen ander de weg in de ‘eeuwige’ stad. Voeg daar een centraal gelegen hotel, afwisselend programma, boeiende gids en prima maaltijden aan toe, en uw reis is compleet!

Van dag tot dag

Dag 1, maandag 2 juli: op reis en stadswandeling

Vliegreis Amsterdam – Rome per KLM. Na aankomst per touringcar naar uw hotel, op steenworp afstand van het St. Pietersplein. Te voet volgt een verkenning van de binnenstad, waarbij ondermeer het Piazza Navona, de kerk Santa Maria dell' Anima, het Pantheon en de Trevifontein bekeken worden.

Diner in een lokaal restaurant.

 

Dag 2, dinsdag 3 juli: Vaticaanstad verkend

 In de morgen brengt u een uitgebreid bezoek aan de St. Pieter, waarbij ook de koepel bezocht wordt. Vervolgens een kijkje in de Friezenkerk, de kerk van de Nederlandstalige gemeenschap. Na de lunch wordt de dag vervolgd met een rondleiding door het Vaticaans Museum met de door Michelangelo beschilderde Sixtijnse kapel.

 

Dag 3, woensdag 4 juli: het keizerlijke Rome

Een transfer naar de omgeving van het Forum Romanum. Met uw gids bezoekt u allereerst het klooster S. Quatrro Coronati, een oase van rust in de drukke stad. Vervolgens beklimt u de Palatijn, één van de zeven heuvels, waarop de stad werd gebouwd. U vindt er resten van paleizen en hebt een mooi zicht op het Circus Maximus. U daalt af naar het Forum Romanum, eens het bestuurlijke centrum van het Romeinse Rijk.

’s Middags maakt u kennis met de lange joodse geschiedenis van Rome met een bezoek aan de Grote Synagoge en de joodse wijk. Vanuit hier steekt u de Tiber over naar de “volksbuurt” Trastevere, waar vanavond wordt gedineerd in een restaurant waar jongeren met een verstandelijke beperkingen uw gastheer en gastvrouw zijn.

 

Dag 4, donderdag 5 juli: Catacomben en Paulus

Na het ontbijt  uitchecken en per touringcar naar de Catacomben van San Callisto, waar een rondleiding volgt. Ook hebt u de mogelijkheid een stukje over de Via Appia Antica te wandelen.

Hierna vertrek per touringcar naar uw lunchadres bij de St. Paulus buiten de Muren. Na de lunch een bezoek aan de basiliek St. Paulus buiten de Muren, waar zich het graf van de apostel bevindt. Ook gaat u nog  naar Tre Fontane, de plaats waar Paulus terechtgesteld werd. Dan door naar de luchthaven en terugvlucht per KLM naar Amsterdam.

Accommodaties

Residenza Madri Pie

Residenza Madri Pie is een zeer centraal gelegen hotel, vlakbij het St. Pietersplein. De...

Residenza Madri Pie

Residenza Madri Pie is een zeer centraal gelegen hotel, vlakbij het St. Pietersplein. De kloosteraccommodatie is eigendom van het Instituut Madri Pie di Nostra Signora della Sapienza, een religieuze orde, die werd gesticht in de 18e eeuw te Genua. Het doel is om jeugd van allerlei sociale achtergronden te onderwijzen. Tegenwoordig zijn de zusters vooral werkzaam in Peru. Een groot deel van de inkomsten van Residenza Madri Pie is bestemd voor het missiewerk in Peru. Met je verblijf in Madri Pie steun je dus indirect dit mooie werk!

 

 

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Oriëntatiereis Rome - 4 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Rome retour per KLM
 • Handbagage (max. 12 kg.)
 • Vervoer ter plekke
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt
 • Diners
 • Lunches
 • Lokale gids
 • Entreegelden
 • Fooien
 • Reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 75,-
 • Toeslag reisgenoot 251,-
 • Ruimbagage (max. 23 kg) 50,-
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen) 

 Datum  Van  Naar  Vertrek  Aankomst  Vluchtnummer
 2 juli 2018  Amsterdam  Rome  07.15 uur  09.30 uur  KL 1597
 5 juli 2018  Rome  Amsterdam  19.40 uur  22.05 uur  KL 1608

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief