Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Op uw gemak door Israël 2021

11 dagen

Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Indien u graag het Beloofde Land wilt bezoeken, maar iets meer tijd wenst te hebben op de bijzondere plaatsen die u zo goed uit de Bijbel kent, reis dan met ons mee op deze 11 daagse reis naar Israël. Deze reis maakt u niet alleen: met uw mede christelijke reisgenoten bewandeld u de paden van onze Messias. Samen beleven, Samen geloven!

 

U reist via Tiberias, waar Jezus een grootdeel van zijn jeugd heeft doorgebracht en vele wonderen heeft verricht, naar Jeruzalem. U wandelt over de via Dolorosa, ziet het Hof van Gethsemané, daar waar Jezus erg bang werd voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. U loopt over de Corda, de oudste straat van Jeruzalem en dit alles in een aangenaam tempo zodat u alle tijd heeft om te genieten!

 

Highlights:

- Historisch Akko

- Bijbels Jeruzalem

- Dode Zee

Programma

Dag 1, maandag: Amsterdam-Tel Aviv-Netanya

U verzamelt op Schiphol en vliegt naar Tel Aviv. Bij aankomst staat de Nederlands sprekende gids op u te wachten en rijdt u naar Netanya  voor de eerste overnachting.  Voor het diner  organiseert de reisleider een samenkomst, waarna u kunt genieten van uw eerste Israëlische maaltijd!

 

Dag 2, dinsdag: Netanya-Akko-Meer van Galilea

Vertrek na het ontbijt naar de kruisridderstad Akko. Kortgeleden ontdekten archeologen hier ondergrondse complexen, compleet met ridderzalen en gangen die destijds door de kruisvaarders bewoond werden. Ook het badhuis en de karavanserai zijn meer de moeite waar om te bezoeken.

Na de lunch rijdt u door naar het Meer van Galilea voor een boottocht. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend!

 

Dag 3, woensdag: Berg der Zaligsprekingen –Kapernaüm-Magdala

Een volle dag rondom het meer van Galilea, een gebied waar in de Bijbel veel overgesproken wordt, u bezoekt dan ook enkele hoogtepunten.

De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze eerste stop vandaag. Op stenen rondom de kerk vind u de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ en ‘gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg heeft u een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.

 

Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. In de synagoge van Kapernaüm genas Jezus iemand die bezeten was (Luk. 4:31-37), een verlamde, die door vier vrienden door het dak van een huis werd binnengelaten, werd genezen (Mark. 2:1-12) en Hij genas in Kapernaüm de schoonmoeder van Petrus (Mark 1:29-31 en Luk. 4:38-39). We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot.

In Magdala, de geboorteplaats en woonplaats van Maria Magdalena, bekijken we de opgravingen waaronder de resten van één van de oudste gevonden synagogen, uit de tijd van Jezus.

 

Dag 4, donderdag: Nazareth-Kana-Rivier de Jordaan (Qasr el Yahud)-Dode Zee

Op de route naar Jeruzalem maken we een aantal interessante stops. Zo als in Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. We bekijken de kerk van Jozef waar hij zijn werkplaats zou hebben gehad, de Mariabron en de Aankondigingskerk. Deze kerk herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël.

 

Ook bezoeken we Kana waar de Heere Jezus op een bruiloft, toen de wijn op was, water in wijn veranderde (joh. 2:1-11) en maken we nog een tussenstop bij de rivier de Jordaan, bij Jericho. Hier, bij Qasr el Yehud, doopte Johannes de Doper Jezus en vele anderen. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen. U overnacht in Kibboets Kalia, nabij de Dode Zee.

 

Dag 5, vrijdag: Dode Zee-Massada-Qumran-Jeruzalem

In de morgen heeft u de gelegenheid om te drijven in de Dode Zee. Door het hoge zoutgehalte en de mineralen is het niet mogelijk om te zwemmen; een bijzondere ervaring!

 

Ook staat Massada op het programma, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan gaat u naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen.

Op weg naar Jeruzalem rijdt via de grotten van Qumran waarbij de gids vertelt over de vindplaats van de Dode Zeerollen.

 

Dag 6, zaterdag: Olijfberg- Hof van Gethsemané -Bad Betesdha-Santa Anna kerk

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. De Olijfberg is een populaire begraafplaats voor Joden. De Olijfberg wordt door hun gezien als de plaats van de opstanding van de doden wanneer de Messias komt, dit halen zij uit het Bijbelboek Zacharia . Vanaf de Olijfberg heeft u uitzicht op de vele graven met witte steentjes.

 

De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad waar zich de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische wijk bevinden. We zien Bethesda, wat ‘Huis van Barmhartigheid’ betekend. Het badwater van Bethesda had van tijd tot tijd een genezende werking en in Johannes 5 lezen we hoe Jezus een man genas die al 38 jaar lang ziek was. Naast Bethesda ligt de kerk van Anna, de moeder van Maria, op de plaats waar Maria zou zijn geboren.

 

Dag 7, zondag: vrije dag

De reisleider verzorgt een samenkomst. Lunch is inbegrepen.

 

Dag 8, maandag: Klaagmuur (Bar Mitswa)- Israël Museum

Deze morgen bezoekt u de  Klaagmuur, de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Daarna gaat u naar het Israël museum. Hier liggen de originele Dode Zeerollen en ziet u het Model van Jeruzalem. Dit model, schaal 1:50, toont Jeruzalem in het jaar 66.

 

Dag 9, dinsdag: Knesset-Menorah-Yad Vashem

Vanmorgen zijn we bij het Israëlisch parlementsgebouw Knesset. Ervoor staat de Menorah, een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met 29 afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël.

 

Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht.

De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de vermoorde kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken u stil en laten een diepe indruk op u achter.

 

Jesaja 56:5
Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

 

Dag 10, woensdag: Graftuin-Oude Stad-Cardo

U begint de dag met een bezoek aan de Graftuin, daar waar Jezus begraven en opgestaan zou zijn. U kunt het lege graf aanschouwen.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

Door een van de oude stadspoorten betreden wij de Oude Stad en bewandelen de Cardo en lopen een deel van de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus waarop verschillende gebeurtenissen plaatsvonden die worden herdacht in 14 staties.

 

De middag is ter vrije besteding.

 

Dag 11, donderdag: Jeruzalem-Tel Aviv-Amsterdam

In de loop van de morgen transfer naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugreis naar Amsterdam. Met mooie herinneringen keert u huiswaarts.

Accommodaties

Hotel King Solomon

Dit moderne hotel is gelegen aan de boulevard van Netanya nabij het strand en het stadscentrum. Het...

Hotel King Solomon

Dit moderne hotel is gelegen aan de boulevard van Netanya nabij het strand en het stadscentrum. Het heeft een zwembad, wellness centrum met sauna, bar en gratis wifi. De kamers zijn vorozien van airconditioning, tv en de meeste kamers hebben een balkon met uitzicht op zee.

terug

Kibbutz Kalia

Aan de noord kant van de Dode Zee gelegen kibboets, nabij de vindplaats van de Dode Zeerollen. De...

Kibbutz Kalia

Aan de noord kant van de Dode Zee gelegen kibboets, nabij de vindplaats van de Dode Zeerollen. De kibboets heeft een eigen strandje aan de Dode Zee. De kamers liggen verspreid in de tuin en zijn voorzien van airconditioning, badkamer met douche. Verder heeft het een zwembad en de grote tuin biedt veel mogelijkheden tot ontspanning.

terug

Kibbutz Neve Ilan

Deze kibboets ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je...

Kibbutz Neve Ilan

Deze kibboets ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je prachtige uitzichten op de omgeving en geniet je van de schone en frisse lucht. Het ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Jeruzalem. De kibboets beschikt over een grote tuin, binnenzwembad, restaurant en bar. De comfortabele en ruime kamers beschikken over airconditioning, minibar en een badkamer met douche/bad en toilet.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
15-3-2021
Alle Leeftijden
Heleen van Dijk-Verhagen
Te boeken
1.898,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen:

 • Vlucht van Amsterdam – Tel Aviv v.v. incl. heffingen (evt. met overstap)
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 10 overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Fooien
 • Excursies en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Beter Uit Reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen:

 • Toeslag éénpersoonskamer 595,-
 • Lunches (behalve lunch op zondag)
 • Entree Dode Zee
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient uw paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Bij boeking dient u uw paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-2

Netanya

King Solomon

1 nacht

Dag 2-4

Tiberias

Hotel Days

2 nachten

Dag 4-5

Dode Zee

Kibbutz Kalia

1 nacht

Dag 5-11

Jeruzalem

Neveh Ilan

6 nachten

 

 

Totaal

10 nachten

 

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum

Vlucht van /

naar

 

Vluchtnr.

Vertrek

Aankomst

15-mrt

Amsterdam

Istanbul

 

TK7769

13.35

19.00

15-mrt

Istanbul

Tel Aviv

 

TK7710

21.10

22.10

25-mrt

Tel Aviv

Istanbul

 

TK795

12.20

15.50

25-mrt

Istanbul

Amsterdam

 

TK1955

19.20

21.05

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief