Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vorarlberg

Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Vorarlberg is de regio in het westen van Oostenrijk en ligt op de grens met Zwitserland. Ideaal gelegen voor prachtige dagtochten over de grens, zoals het bloemeneiland Mainau in de Bodensee, een vaartocht over de Walensee en ook een bezoek aan het vorstendom Liechtenstein zal niet ontbreken. In Oostenrijk maken we een tocht door de Hochalpenstrasse, waarbij je geniet van een weergaloos uitzicht op de Silvrettageberte. Daarnaast bezoeken we ook het Koninklijke Lech en de stad Innsbruck. Een voordeelreis vol panoramische vergezichten, overweldigende natuur en sfeervolle steden!

 

Klik hier voor uitgebreide informatie over de voorovernachting en het busopstapschema. 

van dag tot dag

Dag 1, vrijdag: Nederland  

Een ontspannen begin van je vakantie. Op eigen gelegenheid en in jouw eigen tijd reis je af naar hotel Erika in Berg en Dal. In de avond staat er een heerlijk kopje koffie of thee met lekkers voor je klaar en ontmoet je de reisleider en de rest van de groep.

 

Dag 2, zaterdag: Nederland – Wald am Arlberg

Na het ontbijt en heerlijk uitgerust vertrekken we richting Oostenrijk. Onderweg maken we een stop bij de prachtige Bodensee. Aan het eind van de middag komen we aan bij Landhaus Sonnblick (geen lift), aan de rand van Wald am Arlberg.

 

Dag 3, zondag: Vrije dag

De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst. In de middag is er gelegenheid om met de hotelier een wandeling te maken naar de plaats Klösterle.

 

Dag 4, maandag: Silvretta Hochalpenstrasse

Na het ontbijt rijden we de Silvretta Hochalpenstrasse. Dit is één van de mooiste en populairste bergwegen in de Alpen. Via Galtür stijgen we naar 2030 meter hoogte, naar de Bielerhöhe. Hier ligt het Silvretta stuwmeer. De middag is ter vrije besteding. (De tocht over de Silvretta Hochalpenstrasse is afhankelijk van de weersomstandigheden.)

 

Dag 5, dinsdag: Innsbruck

Na het ontbijt rijden we over de Arlbergpas naar Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Hier zien we onder andere het roze Helblinghaus, kasteel Fürstenburg en het gouden dakje, dat Innsbruck wereldberoemd heeft gemaakt.

 

Dag 6, woensdag: Bodensee – Mainau – St. Gallen

We gaan vandaag vroeg op pad en maken een dagtocht naar het bloemeneiland Mainau in de Bodensee. Op het eiland is er voldoende vrije tijd om de verschillende parken, het kasteel en tuinen te bekijken. Op de terugweg rijden we via St. Gallen in Zwitserland, dat opgenomen is op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier bekijken we onder andere de kathedraal en de stiftsbibliotheek.

 

Dag 7, donderdag: Liechtenstein en Walensee

We gaan opnieuw de grens naar Zwitserland over! De eerste stop is in Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein. Schloss Vaduz is al van een grote afstand te zien. Hierna rijden we door naar de Walensee. Dit meer verspreidt zich door de Zwitserse Alpen. Vanaf Walenstadt maken we een boottocht (exclusief) naar Quinten, aan de voet van de berg Churfisten. Vervolgens varen we naar Weesen. Hier stappen we weer op de bus en rijden terug naar het hotel.

 

Dag 8, vrijdag: St. Anton en Lech

We rijden eerst naar St. Anton, een bekend wintersportoord waar veel beroemdheden komen. We passeren de gelijknamige bergpas en rijden naar Lech, waar de Koninklijke familie de wintersportvakanties doorbrengt.

 

Dag 9, zaterdag: Oostenrijk – Nederland

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van de Alpen en rijden we via de Duitse snelwegen weer terug naar Nederland. Na het afscheidsdiner kun je op eigen gelegenheid terug naar huis rijden. Je kunt er ook voor kiezen om er optioneel nog een nacht aan vast te plakken in Nederland.

Accommodaties

Hotel Landhaus Sonnblick***

Dit gezellige hotel ligt op 500 meter afstand van het kleine dorpscentrum van Wald am Arlberg. Het...

Hotel Landhaus Sonnblick***

Dit gezellige hotel ligt op 500 meter afstand van het kleine dorpscentrum van Wald am Arlberg. Het hotel staat bekend om de goede verzorging en ligt aan de voet van de Arlbergpas. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, draadloos internet, zonneterras en ligweide. De kamers zijn voorzien van televisie, telefoon, kluisje en badkamer met douche en toilet. Het hotel heeft twee etages. Er is geen lift aanwezig.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Vorarlberg 9 dagen

Inbegrepen

  • Vervoer per comfortabele touringcar
  • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
  • Halfpension
  • Volpension  en kopje koffie op zondag
  • Afscheidsdiner
  • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

  • Toeslag éénpersoonskamer 89,-            
  • Entreegelden
  • Eventuele toeristenbelasting
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief