Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kerst in Salzburg

Kerst | Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Besneeuwde bergtoppen, de heldere meren van het Salzkammergut en het historische Salzburg zijn het decor van deze sfeervolle reis naar Salzburg en omgeving. Verhalen uit het verleden, dampende glühwein op de kerstmarkt en de prachtige historische gebouwen zullen tijdens de stadswandeling In Salzburg de revue passeren. Maar tijdens deze complete kerstreis is er nog meer! Varen over de Wolfangsee en een paardenkoetstocht, heerlijk warm onder een kleedje, hebben wij al geregeld. Het echte hoogtepunt van deze reis is op kerstavond. Met mensen uit heel de wereld zingen we gezamenlijk het kerstlied ‘Stille Nacht’, ieder in zijn eigen taal. Het zal een gedenkwaardige reis worden naar het altijd gezellige Oostenrijk.

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Nederland

Om de reis de volgende dag ontspannen te kunnen beginnen hebben wij alvast een overnachting in Berg & Dal geregeld. In de avond ontmoeten we elkaar en de reisleider onder het genot van een kopje koffie.

 

Dag 2, vrijdag: Nederland – Vöcklabruck

Na een vroeg ontbijt vertrekken we rond zes uur ’s morgens richting Oostenrijk. Onderweg maken we verschillende stops om even de benen te strekken en wat te drinken of te eten. Aan het begin van de avond komen we aan in ons hotel in Vöcklabruck, waar een heerlijk diner voor ons klaar staat.

 

Dag 3, zaterdag: Salzburg – Stille Nacht Kapel

De stad van Mozart, het sfeervolle Salzburg, is in deze periode geheel in kerstsfeer opgetrokken. Om een goed beeld te krijgen van deze schitterende stad en zijn historie maken we een stadwandeling onder leiding van een gids. Zo bezoeken we het historische gedeelte van Salzburg en wandelen we langs het geboortehuis van Mozart, wat nu een museum is, en de Dom. Er is uiteraard ook gelegenheid om over de kerstmarkten te struinen op zoek naar leuke koopwaar of verwarm je aan een kop warme chocomel of glühwein. In de namiddag gaan we naar Oberndorf waar een speciale avond is in de Stille Nacht Kapel. Hier is voor het eerst het lied ‘Stille nacht, heilige nacht ten gehore gebracht nadat het gecomponeerd en geschreven was door Franz Xaver Gruber en Joseph Mohr in het jaar 1818. Van over de gehele wereld komen mensen naar deze Stille Nacht Kapel om samen het lied ‘Stille Nacht’ te zingen, ieder in zijn eigen taal. Een memorabel en bijzonder moment op deze Kerstavond!

 

Dag 4, zondag; Eerste kerstdag

In de lokale kerk van Vöcklabruck is het mogelijk om een kerstdienst bij te wonen en gezamenlijk met de lokale bewoners de geboorte van Christus te vieren. Na de dienst zal er een kopje koffie met iets lekkers voor ons klaar staan in het hotel en is deze dag ook een lunch inclusief. ’s Avonds eindigen we de dag met een heerlijk diner en een gezellige avond.

 

Dag 5, maandag: Tweede kerstdag

De schitterende omgeving van het Salzkammergut is een uitgelezen regio om een dag erop uit trekken in de winterse omgeving. Prachtige meren omringd door de besneeuwde bergmassieven zijn net als op een ansichtkaart. We rijden naar het Keizerlijke Bad Ischl waar de Zaunerstollen de lokale lekkernij zijn. In een traditionele patisserie zullen we van deze chocolade cake genieten met een kopje koffie. Vervolgens stappen we in een paardenkoets en maken we een tocht door de winterse wereld. Met een kleedje om warm te blijven, zoeken we de rust op en is het enige dat je hoort het hinniken van de paarden. Dit is nog niet alles! In de middag stappen we aan boord van een schip dat ons mee neemt over de Wolfgangsee naar het dorp St. Gilgen. Na deze afwisselende dag vol activiteiten rijden we terug naar ons hotel in Vöcklabruck. Gezamenlijk sluiten we deze laatste avond in Oostenrijk af en duiken we op tijd ons warme bed in.

 

Dag 6, dinsdag; Vöcklabruck – Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we over de Duitse snelwegen terug naar Nederland. In Berg & Dal genieten we van een afscheidsdiner, waarna een ieder zijn eigen weg gaat terug naar huis.

Accommodaties

Hotel Erica****

Midden in de bossen van Berg en Dal en slechts enkele kilometers verwijderd van het centrum van de...

Hotel Erica****

Midden in de bossen van Berg en Dal en slechts enkele kilometers verwijderd van het centrum van de bruisende stad Nijmegen bevindt zich het viersterren Fletcher Hotel-Restaurant Erica. Rondom het hotel zijn een tal van activiteiten te ondernemen. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de bosrijke omgeving of bezoek het museum Orientalis, het voormalige Heilige Land Stichting. De kamers zijn sfeervol en licht ingericht met een televisie, tafel met stoelen en badkamer met bad en/of douche. Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant Villa , bar, overdekt zwembad, sauna (tegen betaling), gratis draadloos internet en een eigen parkeerterrein.

terug

Stadthotel Auerhahn***

In het historische centrum van Vöcklabruck ligt het stadshotel Auerhahn. Het hotel staat bekend om...

Stadthotel Auerhahn***

In het historische centrum van Vöcklabruck ligt het stadshotel Auerhahn. Het hotel staat bekend om zijn uitstekende gastronomie en centrale ligging aan de voetgangerszone. Vanuit dit hotel wandel je zo het centrum in. De kamers zijn allen uniek ingericht en beschikken over een tv, balkon of terras en een badkamer met douche, toilet en föhn. In het hotel is een lift aanwezig en gratis wifi. Door de ligging niet al te ver van de snelweg is het merengebied Salzkammergut en de stad Salzburg snel te bereiken.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Kerst in Salzburg 6 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Kopje koffie/thee met cake bij ontvangst in Nederland
 • Overnachtingen in 2-persoonskamer
 • Halfpension vanaf dag 2
 • Kerstbuffet op dag 4
 • Volpension en kopje koffie/thee met cake op zondag
 • Nederlands- of Engelssprekende gids in Salzburg
 • Bezoek aan Stille Nacht kapel
 • Koffie met locale lekkernij in Bad Ischl
 • Paardenkoetstocht  
 • Boottocht over de Wolfgangsee
 • Toeristenbelasting
 • Afscheidsdiner
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 59,-
 • Entreegelden
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief