Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Genieten in het Salzburgerland

Groepsrondreis | Busreis

Grote bergmassieven als Hochkönig en de Grossglockner, zijn panoramaplaatsjes die altijd bij je zullen blijven. Er is een speciaal een rustig programma opgesteld, zodat er gelegenheid is voor optimaal ontspannen en genieten. Daarbij zorgt het personeel van Hotel Bergzeit voor een persoonlijke sfeer en gaat zelfs de eigenaar van het hotel mee op enkele uitstapjes. Met mooie dagtochten verkennen we gezamenlijk het Salzburgerland, wandelen we door de beroemdste kloof de Lichtensteinklamm en bezoeken we de stuwmeren en krachtcentrale van Kaprun. Geniet van alle natuurprachtig in het Salzburgerland!

 

Klik hier voor uitgebreide informatie over de voorovernachting en het busopstapschema. 

Van dag tot dag

Dag 1, vrijdag: Nederland
De reis begint in Hotel Erika in Berg en Dal, waar je op eigen tijd kunt aankomen. ’s Avonds ontmoeten we elkaar en zal de reisleider een eerste kennismaking verzorgen.

Dag 2, zaterdag: Nederland - Flachau
Na een goede nachtrust beginnen we ontspannen aan de eerste dag. Na een vroeg ontbijt stappen we vol verwachting in de bus. De rit door Duitsland is prachtig. De glooiende heuvels met hier en daar een kasteel of burcht zijn een lust voor het oog. Aan het einde van de middag komen we aan bij ons hotel voor deze week, Hotel Bergzeit, waar we genieten van een smakelijk diner.

Dag 3, zondag: Vrije dag
De reisleider zal een samenkomst verzorgen in het hotel. Vandaag is een dag om heerlijk ontspannen. In de middag zijn er uitstekende wandelmogelijkheden in de omgeving. De eigenaar van het hotel zal ons een aantal mooie wandelideeën kunnen voorleggen. Of geniet op het terras van het prachtige uitzicht of van een mooi boek.

Dag 4, maandag: Grossglockner Hochalpenstrasse
Niets is zo mooi als het berglandschap in Oostenrijk. De tocht naar de Grossglockner blijft dan ook spectaculair, ook al hebt je de berg wellicht eerder gezien. Samen met de hoteleigenaar gaan we op pad. Hij kan ons meer vertellen over de omgeving. De rit over de Hochalpenstrasse leidt langs de Barenschlucht met watervallen en een ruig landschap van rotsblokken en kloven, tot we op het hoogst mogelijke punt aankomen. Op 2500 meter hoogte stoppen we voor een panoramisch uitzicht. Letterlijk ons hoogtepunt van deze reis!

Dag 5 dinsdag: Johanneswaterval - waterkrachtcentrale Kaprun - Zell am See
In de ochtend kun je optioneel mee naar Obertauern, waar de schitterende Johanneswaterval is gelegen. Deze plek zou je niet zo snel zelf ontdekken, maar met de eigenaar van het hotel maken we een wandeling naar de waterval. Degenen die niet mee gaan kunnen bij de almhut blijven. Deze is gelegen middenin de prachtige natuur. Een klassiek gerecht dat hier gemaakt wordt is de overheerlijke bauernkrabchen. Misschien ook iets voor jou? In de middag rijden we naar Kaprun, waar de drie enorme stuwmeren, op circa 2000 meter hoogte, tot waterkrachtcentrale fungeren. Vanaf de parkeerplaats gaat er een speciale bus en panoramalift omhoog (exclusief, circa 19,- per persoon). De historie achter deze waterkrachtcentrale is zeer interessant. Met een rondleiding krijgen we hier meer over te horen ( exclusief, circa 5,- per persoon). Mocht er daarna nog voldoende tijd over zijn, nemen we een kijkje in het sfeervolle Zell am See, welke aan het gelijknamige meer is gelegen. Het is goed toeven op één van de terrasjes aan het meer.

 

Dag 6, woensdag: Lichtensteinklamm - St. Johan in Pongau

Het is vakantie en het hotel biedt volop mogelijkheden voor ontspanning, zo ook de omgeving. Vandaag hebben we daarom een rustig programma. De Lichtensteinklamm is één van de langste kloven in Oostenrijk. Met een spectaculair wandelpad met bruggen en tunnels komt u bij de 50 meter hoge waterval (exclusief, circa 4,50 euro per persoon). Goed schoeisel is van belang omdat de paden nat kunnen zijn. Na onze wandeling rijden we door naar St. Johan in Pongau. Hier zijn verschillende  leuke winkels en gezellige restaurants te vinden, de perfecte plaats voor de lunch. Wat dacht je van een heerlijke goulashsoep?  De rest van de middag is ter vrije besteding.

 

Dag 7, donderdag: Hallstatt & Hallstättersee

Hallstättersee is het beroemde meer in de regio Salzkammergut en prijkt op vele ansichtkaarten en vakantiefoto’s. Het idyllische plaatje van een gladgestreken meer, witte huizen en een kerk met op de achtergrond de groene bergen, spreekt tot de verbeelding. Door het sfeervolle centrum van Hallstatt stroomt een waterval, welke uitmondt in het meer. Uiteraard is het mogelijk om op dit meer een mooie boottocht te maken om extra te kunnen genieten van de omgeving (exclusief, circa 9,- per persoon). Of neem de gondel naar het panoramaplatform, ook wel de Five Fingers genaamd (exclusief, circa 27,- per persoon). Vanaf 2100 meter hoogte heb je een fantastisch uitzicht op Hallstatt en het meer.

 

Dag 8, vrijdag: Burcht Hohenwerfen - Hochkönig

De burcht op de Hohenwerfen (exclusief, circa 14,- per persoon) is prachtig gelegen en biedt een fantastisch uitzicht op de omgeving. Met de kenmerkende wit en rood geschilderde luiken en hoge torens met vlaggen, stap je terug in de Middeleeuwen. Het is mogelijk om een rondeleiding te krijgen of neem een kijkje bij de roofvogelshow. Na dit bezoek rijden we richting Hochkönig, een prachtige route al kronkelend langs het bergmassief met verschillende sfeervolle dorpen. Het dorp Mülbach staat bekend om zijn heerlijke kazen en is de moeite waard voor een stop. In de middag komen we terug in het hotel en genieten we van een voortreffelijk diner.

 

Dag 9, zaterdag: Flachau - Nederland

Het is tijd om afscheid te nemen en terug te reizen naar Nederland. We hebben een lange rit voor de boeg en vertrekken daarom vroeg in de ochtend. Aan het einde van de middag komen we aan in Nederland, waar ons een smakelijk afscheidsdiner wacht, waarna we afscheid van elkaar nemen.  

Accommodaties

Hotel Bergzeit****

De familie Oberreiter zal je hartelijk ontvangen in het comfortabele  Hotel Bergzeit, centraal...

Hotel Bergzeit****

De familie Oberreiter zal je hartelijk ontvangen in het comfortabele  Hotel Bergzeit, centraal gelegen in Flauchau. Zoals je van een Oostenrijks hotel verwacht is Bergzeit smaakvol ingericht met veel houtsnijwerk. In de huisbar kun je na het diner gezamenlijk nog een drankje drinken. Ontspan in het wellnessgedeelte met sauna of stap in het verwarmde buitenzwembad. De kamers zijn smaakvol ingericht en het hotel beschikt over een lift.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Genieten in het Salzburgerland 9 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Kopje koffie/thee met cake bij ontvangst in Nederland
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension en koffie/thee met cake op zondag
 • Eén keer toegang lift naar berg Griessenkar
 • Afscheidsdiner
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 99,-
 • Entreegelden
 • Overige maaltijden en drankjes
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief