Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Budgettopper - Bourgondisch en bruisend Salzburg

Groepsreis vanuit één hotel | Stedentrip | Busreis

5 dagen Salzburg voor slechts 279,-!

Klasse, stijl, traditie en het Bourgondische leven. Dat zijn begrippen die bij de stad Salzburg passen. In Salzburg wordt het stadsbeeld bepaald door kerken, burchten, kastelen en paleizen. Geen wonder dat de schilderachtige oude binnenstad tot werelderfgoed werd benoemd. Overal in Salzburg, de geboortestad van Mozart, kom je de beroemde componist en zijn muziek tegen. Van zijn geboortehuis en de pleinen tot de standbeelden. Ook de filmlocaties van de ’Sound of Music’ in Salzburg en omgeving zijn de moeite waard. En natuurlijk de bezienswaardigheden voortgekomen uit het product waar de stad haar naam en rijkdom aan te danken heeft, de winning van zout! De stad van Mozart en ’The Sound of Music’ is een citytrip meer dan waard!

 

Highlights

 • Sound-of-Music stadswandeling
 • Vervoer van hotel naar stadscentrum retour
 • Stedentrip Salzburg voor een scherpe prijs
 • Hotel op basis van halfpension

Bestemming

Eropuit...

Sound-of-Music stadswandeling

Tijdens deze stadswandeling volg je de voetstappen van de familie von Trapp. Samen met de gids loop je door het oude centrum van Salzburg langs de diverse filmplaatsen waarbij je alles over de familie Trapp te weten komt. Ook Hellbrunn en Leopoldskron worden aangedaan.
Duur stadswandeling: circa 3 uur

 

Vesting Hohensalzburg
De 900 jaar oude vesting Hohensalzburg is de grootste volledig intact gebleven burcht in Europa en het symbool van de Mozart-stad. De vesting is eigenlijk opgebouwd uit verschillende hoofd- en bijgebouwen waarin diverse musea, zoals het vestingmuseum en Europa’s enige marionettenmuseum zijn ondergebracht. Het vestingmuseum is een van de hoofdattracties: hier vind je onder andere diverse wapenuitrustingen, een compleet ingericht burcht-keuken, een verwarmingsinstallatie uit de Middeleeuwen en kunsthandwerken.

 

Mozarts geboortehuis

In hartje Salzburg werd op 27 januari 1756 Wolfgang Amadeus Mozart geboren. De kamers in het huis geven een goed beeld van hoe het leven er toen uit zag. Het museum telt zo’n drie verdiepingen. Wat je zeker niet mag missen zijn de originele muziekinstrumenten van Mozart en de vele portretten. Naast de authentieke Salzburgse meubels en gebruiksvoorwerpen uit die tijd zijn er ook speciale, al dan niet wisselende thematentoonstellingen, zoals ‘Mozart in het theater’.

DomQuartier Salzburg

Op 17 mei opent in Salzburg een nieuw museum, het DomQuartier. Hier wandel jein de voetsporen van de Salzburgse aartsbisschoppen. Het complex bestaat uit de woonplaats, de kathedraal en het Benedictijnenklooster van St. Peter. Na 200 jaar gaan de deuren van deze eeuwenoude vertrekken open voor bezoekers. Representatief, weelderig en luxueus: als wereldleiders en geestelijke leiders hebben de aartsbisschoppen van Salzburg het uiterlijk van de stad vormgegeven door prachtige woningen, kerken en tuinen te laten bouwen. Een van de belangrijkste architecten van het barokke Salzburg is prinsaartsbisschop Guidobald Graf von Thun, die tussen 1654-1668 de Dombögen, de Residenz en de Domplatz liet bouwen, alsook de kunstgalerij in de Erzabdij St. Peter. Tijdens een tour in het DomQuartier krijg je nieuwe en indrukwekkende uitzichten over de stad te zien. Op 15.000 vierkante meter onthullen zich 2000 overweldigende tentoonstellingsstukken uit 1300 turbulente jaren.

Accommodaties

Hotel Kaiserhof***

Dit driesterrenhotel is gelegen op ongeveer een kwartier rijden van het centrum van Salzburg...

Hotel Kaiserhof***

Dit driesterrenhotel is gelegen op ongeveer een kwartier rijden van het centrum van Salzburg. Dagelijks word je ’s morgens in de stad afgezet en aan het eind van de middag weer opgehaald.
Het hotel is eenvoudig, maar netjes ingericht. De kamers beschikken over een televisie, eigen badkamer met douche, toilet en föhn. Ook is er wifi beschikbaar.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Budgettopper Salzburg - 5 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • 3 x ontbijtbuffet en driegangen diner vanaf dag 2
 • Sound-of-Music tour
 • Vervoer hotel naar stadscentrum retour
 • Beter-uit reisleider
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 79,-
 • Reserveringskosten 19,- per boeking
 • Niet genoemde maaltijden
 • Excursies, entreegelden en fooien

Opstapplaats

P+R Westraven, Griffioenlaan 1 bis - 3526 LA Utrecht

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief