Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Ontdek veelzijdig Luxemburg

8 dagen

Zomer | Eigen vervoer

Dichtbij huis en toch in het buitenland? Met een week verblijf op het Beter Uit vakantiepark Walsdorf in Luxemburg  ben je er echt helemaal uit! Samen met andere christelijke singles maak je verschillende uitstapjes in de omgeving. Je  verblijft in een comfortabele mobile home die van alle gemakken is voorzien. In de ochtend staat er in de gemeenschappelijke ruimte een heerlijk ontbijt klaar en ’s avonds een diner. Daarna is er voldoende tijd om samen gezellig met een drankje een goed gesprek te voeren. Ook dichtbij huis: samen beleven, samen geloven met Beter-Uit!

De omgeving van het Beter Uit Vakantiepark Walsdorf is prachtig: omringd door bergen en groen. Er is van alles te doen. Van wandelen in het Müllertal, ook wel Klein Zwitserland bedoeld, tot een bezoek aan de indrukwekkende burcht van Vianden. Sla een bezoek aan de Luxemburgse hoofdstad zeker niet over. En wat denk je van een boottocht naar de Duitse stad Trier…….

 

Ga jij mee?

Programma

Dag 1, maandag: Op eigen gelegenheid naar Walsdorf

Op eigen gelegenheid rij je naar Walsdorf. Vanaf Utrecht ca 3 ½ uur rijden. De beheerders Jeroen en Anisoara en de Beter Uit reisleider heten je van harte welkom. Nadat je je in je mobile home geïnstalleerd hebt, is het tijd om nader met elkaar kennis te maken.

 

In de gemeenschappelijke ruimte verzorgt je reisleider een samenkomst, waarna we kunnen genieten van het diner.

 

Dag 2, dinsdag: Burcht Vianden

Deze morgen  rijden we naar het schilderachtige Vianden, op slechts vijf km. van Walsdorf. De reusachtige burcht torent hoog boven de stad uit en is het middelpunt van de stad. Met de kabelbaan gaan we omhoog. Pas dan zie je hoe indrukwekkend het kasteel is. Geniet van het schitterende uitzicht. Wist je dat het kasteel behoort aan het huis van de Oranje Nassaus? Na het bezoek aan de burcht, wandelen we terug naar het centrum van Vianden waar je op eigen gelegenheid kunt lunchen.

 

Na de lunch (exclusief) gaan we per kano de Sure af. Een leuke ontspannen activiteit om de dag af te sluiten. Geniet van al het moois dat je onderweg ziet.

 

Dag 3, woensdag: Beaufort – Müllertal - Larochette

We gaan de hele dag erop uit en beginnen in het stadje Beaufort met het mooie kasteel. Daarna rijden we door naar het Müllerthal. Waarom dit natuurgebied Klein-Zwitserland genoemd wordt, ontdek je al snel. Een uniek landschap met bossen, riviertjes, valleien en rotsformaties. Samen ontdekken we dit natuurgebied en wandelen we naar de waterval.

 

Aansluitend bezoeken wij  Larochette. Dit leuke plaatsje heeft zijn oorspronkelijke karakter weten te behouden. Er zijn twee oude burchten, een middeleeuws plein en verschillende historische monumenten. Wandel samen door de oude steegjes en geniet van de schoonheid!

 

Dag 5, donderdag: Luxemburg Stad                

Met de trein maken we een excursie naar de hoofdstad van Luxemburg. Onderweg geniet je van de prachtige omgeving (per auto naar treinstation). In Luxemburg bezoeken we uiteraard de ‘Chemin de La Corniche’ het mooiste balkon van Europa, gebouwd in de 17e eeuw. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad. Ook bezoek je de benedenstad met de historische gebouwen aan de rivier en natuurlijk slaan we het paleis van de Groot Hertog en de kathedraal niet over.  In de middag heb je tijd om de stad op eigen houtje te bezoeken: bezoek een van de vele musea of ga winkelen in het unieke centrum.

 

Dag 6, vrijdag: Bezoek Trier

In de ochtend doen we rustig aan en rijden we op ons gemak naar Wasserbillig a/d Moezel. Hier vertrekt om 12.00 uur de boot naar Trier, de oudste stad van Duitsland. Trier is gelegen in het Moezel dal omringd door heuvels.  Er zijn vele bijzondere bouwwerken uit de Romeinse tijd maar ook vroeg christelijke heiligdommen. Vele monumenten staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Rond 19.00 uur ben je weer  terug  op Vakantiepark Walsdorf waar we samen eten. Natuurlijk is er ook ruimte voor een goed gesprek.

 

Dag 7, zaterdag: Irrel

Wederom verlaten wij Luxemburg en gaan naar Irrel, net over de grens in Duitsland. Hier maken we een wandeling door de “duivelskloof”. Het grillige rotsgebied met veel trappen en afdalingen is het decor van deze mooie wandeling. Na de lunch (exclusief) rijden we terug naar Luxemburg en brengen een bezoek aan het stadje Echternach, bekend om de basiliek waar Willibrord begraven ligt.

 

Dag 3, zondag: Vrije dag

Samen gaan we naar Diekirch waar we een dienst bijwonen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 8, maandag: Terug naar huis

Aan deze mooie vakantie is helaas een einde gekomen. Na het gezamenlijke ontbijt, neem je  afscheid van de groep en reis je op eigen gelegenheid terug naar Nederland

Accommodaties

Vakantiepark Walsdorf

De camping ligt in een groen dal van de Luxemburgse Ardennen. Veel natuur in de omgeving en het park...

Vakantiepark Walsdorf

De camping ligt in een groen dal van de Luxemburgse Ardennen. Veel natuur in de omgeving en het park zelf is ook ruim opgezet. De camping is goed onderhouden met veel groen en dwars over de camping loopt een beekje. Bij de receptie wordt u hartelijk ontvangen. Er is een parkwinkel, voetbalveld, een aquapool en tal van andere faciliteiten.

U verblijft in een mobile-home.

Vakantiepark Walsdorf houdt zich aan de Corona-maatregelen.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
21-9-2020
Single
 
Te boeken
445,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen:

 • 7 overnachtingen in een 2-persoons mobile home met twee slaapkamers
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Excursies en entrees
 • Beter-Uit Reisleider

Niet inbegrepen:

 • Toeslag 1-persoons mobile home 130,-
 • Vervoer naar en van Walsdorf
 • Vervoer naar de diverse activiteiten
 • Lunches
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

 

Overige informatie:

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is  15 personen

 

Geldig paspoort of identiteitsbewijs is verplicht.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief