Over deze reis

Riviercruise ontdek Noord Nederland

Wegens groot succes is de riviercruise door Noord Nederland ook dit jaar weer in ons aanbod opgenomen. Want deze prachtige vaarroute leidt u naar de mooiste plekjes van Nederland. We varen langs Hanzesteden, bezoeken Friesland, steken het IJsselmeer over om via Noord Holland weer terug te varen. Een mooi rondje Nederland!

Geniet van al het moois dat ons land te bieden heeft, terwijl het landschap aan u voorbij glijdt. En de toegewijde reisleiders zijn er voor u, brengen gezelligheid, organiseren uitstapjes en verzorgen dagelijks de dagsluitingen. Kortom: samen beleven, samen geloven, samen genieten.

Bestemming

Algemene informatie

In noordwest Europa aan de Noordzee ligt Nederland. De oostgrens is met Duitsland en in het zuiden grenst ons land aan België. Het grootste deel van Nederland heeft een vlak landschap, waarvan een vierde deel onder zeeniveau ligt. In het oosten (stuwwallen) en zuiden zijn wat hoger gelegen delen. Ons landschap bestaat uit cultuurlandschappen en beheerde natuurgebieden met bos, duin en heide, naast de nationale parken, zoals de Veluwezoom en De Hoge Veluwe in Gelderland. Nederland is een constitutionele monarchie, die verdeeld is twaalf provincies.

Informatie over Nederland

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Nederland

Beste reistijd

Nederland is een bestemming voor eigenlijk alle seizoenen. In het voorjaar leent het westen bij uitstek zich voor een bezoek aan de vele, kleurrijke bloemenvelden. In de zomer is het aangenaam verblijven aan de kustgebieden, de meren en op de Waddeneilanden. Het najaar is een mooie periode voor de bossen en de heide in veelal het midden, zuiden en oosten van het land.

Klimaat

Nederland heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en koele zomers. In het land is er wel enig verschil door meer of minder invloed van de Noordzee. Aan de kust en in de noordelijke helft van Nederland zijn de winters vrij zacht, de zomers niet al te warm en de neerslag is gelijkmatig over het jaar verdeeld. Naar het oosten en zuidoosten toe krijgt het klimaat meer trekken van een landklimaat: de winters zijn daar strenger, de zomers zonniger en ook droger met minder wind. Als het regent is het vaker in de vorm van hevige buien. Het zuidelijke deel van Nederland is de warmste en zonnigste streek van het land.

Eten & drinken

Het eten in Nederland wordt vaak als typisch en bijzonder bestempeld. Tweemaal per dag wordt er brood gegeten met in de avond een warme maaltijd, vaak bestaande uit aardappels, groente en vlees. Typisch voor Nederland zijn de vele stampotten als boerenkool en hutspot. Maar ook bijvoorbeeld asperges in het voorjaar. Als broodbeleg zijn vlokken en gestampte muisjes uniek en bij de koffie een heerlijke stroopwafel, bitterkoekje of gevulde koek, of lokaal een Zeeuwse bol of Limburgse vlaai. De Nederlandser houden veelal van zoet maar zijn ook geliefde kaas- en worsteters. Dropjes zullen niet in huis ontbreken en Hollandse zoute haring is een lekkernij.

Taal

Onze voertaal is Nederlands, maar bijna elk deel van Nederland kent zijn eigen dialect; van het inslikken van bepaalde letters, soms knauwerig, dan weer zangerig en soms moeilijk te verstaan. Fries is een officieel erkende taal in ons land.

Wist u dat?

- Nederlanders gemiddeld de langste mensen ter wereld zijn?
- Er meer fietsen dan mensen zijn?
- Meer dan een kwart van Nederland onder de zeespiegel ligt?

Dagprogramma

dag
1

DO: Arnhem - Kampen

‘s Morgens kunt u inschepen op het M.P.S. Horizon in Arnhem waarna we vertrekken richting Kampen. Aan het einde van de middag komen we hier aan. U kunt nog een korte wandeling maken in deze gezellige Hanzestad. Uw reisleider verzorgt de dagsluiting.

dag
2

VR: Kampen - Harlingen

We verlaten Kampen al vroeg. Onderweg naar Harlingen passeren we prachtige natuurgebieden, dorpen en steden. In de loop van de middag zullen we in Harlingen aanmeren. Hier kunt u evt. deelnemen aan een rondvaart door de grachten van Harlingen. Uw reisleider zal u hier meer over vertellen.

dag
3

ZA: Harlingen - Sneek

Onze bestemming van vandaag is Sneek. Het compacte stadscentrum met de grachtengordel en de Waterpoort geven de binnenstad een knus en gezellig karakter. Diverse waterwegen verbinden Sneek met de vele meren en de rest van Friesland. De stad is daarom ook populair bij de watersporters wat veel gezelligheid met zich meebrengt.

dag
4

ZO: Vrije dag

Vandaag een vrije dag in Sneek. De reisleiders verzorgen aan boord een zondagse samenkomst. Wanneer mogelijk bezoeken we een lokale kerkdienst in Sneek. Ook op vakantie mogen we met elkaar ons geloof met elkaar delen.

dag
5

MA: Sneek - Enkhuizen - Hoorn

We verlaten Sneek en varen richting Enkhuizen, bekend om zijn haringvisserij. Meer over de geschiedenis hiervan en het leven aan de Zuiderzee komt u te weten wanneer u, als er voldoende tijd is, een bezoek brengt aan het Zuiderzeemuseum. En anders is Enkhuizen zelf al de moeite waard om doorheen te wandelen. Aan het einde van de middag varen we door naar Hoorn. Hier is een rijke geschiedenis te ontdekken doordat het vroeger één van de machtigste steden van de VOC was. Daarnaast beschikt deze stad over circa 300 monumenten en vier havens. Genoeg te zien dus!

dag
6

DI: Hoorn - Wijk bij Duurstede

Vandaag komen we aan in Wijk bij Duurstede. Deze stad aan de Lek beschikt over een historische binnenstad met tal van monumenten, waaronder Kasteel Duurstede, de Grote Kerk en de molen. En wat dacht u van een heerlijke wandeling over de dijken voor een mooi uitzicht over de Lek.

dag
7

WO: Wijk bij Duurstede - Arnhem

De reis nadert zijn einde. Via de Nederrijn komt Arnhem al snel in zicht. We lunchen nog een keer met elkaar en nemen dan na een mooie reis afscheid.

Plattegrond Horizon

Vaarschema

Accommodaties

M.P.S. de Horizon

Arnhem, Nederland
Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Bar
Restaurant
Lift
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Telefoon

Vervoer

Eigen vervoer
Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer. Circa 10 dagen voor aanvang van de reis versturen wij aanvullende informatie over het begin van het programma en de gewenste aankomsttijd.

Vertrekdata

Inbegrepen

 • 6 overnachtingen in een 2-persoonshutvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension beginnend met lunch op dag één en eindigend met lunch op dag zeven
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar het vertrek- en eindpunt
 • Optionele excursies
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen incl. ontbijt 49,-
 • Drankjes
 • Fooien
 • Administratiekosten 25,- per factuur
 • SGR 5,- p.p.

Overige informatie

Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

Het is niet mogelijk uw eigen rollator mee te nemen. Wel is het mogelijk om voor € 25,- een rollator te huren. Geeft u dit direct aan bij boeking, want het aantal beschikbare rollators aan boord is beperkt.

Toeslagen:
Tweepersoonshut op het hoofddek: toeslag 140,- per persoon
Tweepersoonshut op het promenadedek: toeslag 195,- per persoon
Eénpersoonshut op het hoofddek: toeslag 140,- per persoon
Rollator 25,- per persoon
Avond van tevoren inschepen 49,- per persoon

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar.

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht tot 20 dagen voor vertrek toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen, verhoging van derden en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden op onze site voor verdere toelichting.

Reisleiding

David en Maddie van Ballegooijen David + Maddie

Reisleider Beter Uit sinds 1998

In welke landen ben je geweest?

Egypte, Jordanië, Israël, Turkije, Griekse eilanden, Cyprus, Malta, Madeira, Spanje, Scandinavië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië, Kroatië, Hongarije, Slowakije, Italië, Andorra, België, Kroatië, Bosnië Herzegovina, Indonesie, Montenegro en Frankrijk.

Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn?

Reizen met Beter Uit is de verbondenheid door het geloof. Het omzien naar elkaar. De ontmoeting met mede-christenen samen op vakantie is bijzonder waardevol.

Waarom is de missie van Beter Uit: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Het verrijkt en bemoedigt je! De christelijke identiteit van Beter Uit is een meerwaarde. Je ontmoet christenen uit diverse geloofsgemeenschappen. Tijdens de reis ontstaan vaak boeiende gesprekken over tal van onderwerpen. Ook de humor, het groepsgevoel en saamhorigheid zijn waardevol.