Over deze reis

Bourgondisch genieten in het Zuid-Limburgse landschap

Te midden van het glooiende heuvellandschap flonkert het mergel- en vestingstadje Valkenburg. Wandel over de kinderkopjes door de pittoreske straten naar de ruïne van kasteel Valkenburg, neem de kabelbaan naar de Wilhelminatoren voor een weids uitzicht over de omgeving of bezoek een van de vele grotten die dit stadje rijk is. Vergeet uiteraard niet om tussendoor een heerlijk stukje Limburgse vlaai te eten op een van de vele, gezellige terrasjes! Vanuit Valkenburg beginnen vele wandelingen door de omringende bossen met prachtige uitzichten om even stil te staan en op adem te komen. Aan de top van de steile Cauberg bevindt zich het wellness centrum Thermea 2000 waar u kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden voor een welverdiende ontspanning. Maar ook een bezoek aan historisch Maastricht of het bijzondere Drielandenpunt behoort tot de mogelijkheden. Dat alles samen met medechristenen en uw vertrouwde Beter Uit reisleider. Kortom, samen genieten, samen beleven en samen geloven!

Bestemming

Algemene informatie

In noordwest Europa aan de Noordzee ligt Nederland. De oostgrens is met Duitsland en in het zuiden grenst ons land aan België. Het grootste deel van Nederland heeft een vlak landschap, waarvan een vierde deel onder zeeniveau ligt. In het oosten (stuwwallen) en zuiden zijn wat hoger gelegen delen. Ons landschap bestaat uit cultuurlandschappen en beheerde natuurgebieden met bos, duin en heide, naast de nationale parken, zoals de Veluwezoom en De Hoge Veluwe in Gelderland. Nederland is een constitutionele monarchie, die verdeeld is twaalf provincies.

Informatie over Nederland

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Nederland

Beste reistijd

Nederland is een bestemming voor eigenlijk alle seizoenen. In het voorjaar leent het westen bij uitstek zich voor een bezoek aan de vele, kleurrijke bloemenvelden. In de zomer is het aangenaam verblijven aan de kustgebieden, de meren en op de Waddeneilanden. Het najaar is een mooie periode voor de bossen en de heide in veelal het midden, zuiden en oosten van het land.

Klimaat

Nederland heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en koele zomers. In het land is er wel enig verschil door meer of minder invloed van de Noordzee. Aan de kust en in de noordelijke helft van Nederland zijn de winters vrij zacht, de zomers niet al te warm en de neerslag is gelijkmatig over het jaar verdeeld. Naar het oosten en zuidoosten toe krijgt het klimaat meer trekken van een landklimaat: de winters zijn daar strenger, de zomers zonniger en ook droger met minder wind. Als het regent is het vaker in de vorm van hevige buien. Het zuidelijke deel van Nederland is de warmste en zonnigste streek van het land.

Eten & drinken

Het eten in Nederland wordt vaak als typisch en bijzonder bestempeld. Tweemaal per dag wordt er brood gegeten met in de avond een warme maaltijd, vaak bestaande uit aardappels, groente en vlees. Typisch voor Nederland zijn de vele stampotten als boerenkool en hutspot. Maar ook bijvoorbeeld asperges in het voorjaar. Als broodbeleg zijn vlokken en gestampte muisjes uniek en bij de koffie een heerlijke stroopwafel, bitterkoekje of gevulde koek, of lokaal een Zeeuwse bol of Limburgse vlaai. De Nederlandser houden veelal van zoet maar zijn ook geliefde kaas- en worsteters. Dropjes zullen niet in huis ontbreken en Hollandse zoute haring is een lekkernij.

Taal

Onze voertaal is Nederlands, maar bijna elk deel van Nederland kent zijn eigen dialect; van het inslikken van bepaalde letters, soms knauwerig, dan weer zangerig en soms moeilijk te verstaan. Fries is een officieel erkende taal in ons land.

Wist u dat?

- Nederlanders gemiddeld de langste mensen ter wereld zijn?
- Er meer fietsen dan mensen zijn?
- Meer dan een kwart van Nederland onder de zeespiegel ligt?

Excursies

Samen met uw Beter Uit reisleider ontdekt u de prachtige omgeving van Valkenburg. In het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland vindt u verschillende wandelmogelijkheden in de bos- en heidegebieden. U hoeft zich niet te vervelen en hierbij een paar tips.

1

Wandelingen

Maak bijvoorbeeld een wandeling naar de voormalige kluis, een eenmansklooster met een kapel, die voert langs de oever van de Geul, door het mooie heuvellandschap, en langs de drie beeldjes.

2

Bezoek Valkenburg

Valkenburg zelf biedt al vele mogelijkheden voor een ontspannen verblijf. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de ruïne van het kasteel of aan een van de mergelgrotten. Alle bezienswaardigheden liggen binnen handbereik.

3

Maastricht

Wilt u verder kijken dan alleen Valkenburg? Ook dat kan. Breng eens een bezoek aan bourgondisch Maastricht met haar mooie pleinen, kerken en gezellige winkelstraten. Struin door de historische straten en wandel over het Vrijthof met zijn gezellige terrasjes en eetgelegenheden.

4

Drielandenpunt

Natuurlijk mag een bezoek aan het drielandenpunt van Nederland, Duitsland en België op de Vaalserberg niet ontbreken.

Accommodaties

Grand Hotel Monopole***

Valkenburg, Nederland
Het karaktervolle Grand Hotel Monopole ligt in het centrum van Valkenburg, op ca. 15 minuten lopen van Thermae 2000. Alle kamers zijn bereikbaar met de lift en voorzien van een badkamer met een douche of bad, televisie, kluis en internet. In de gezellige lobby is het heerlijk vertoeven en krijgt u iedere middag een gratis kopje koffie of thee. Het hotel beschikt over een restaurant, terras en een gezellige lounge met een serre. U kunt elke dag genieten van een ontbijtbuffet en een heerlijk 3-gangendiner. Er is een privé-parking waar u tegen betaling uw auto kunt parkeren (5,- per dag per auto).

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Bar
Restaurant
In de kamer
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Kluisje - gratis
Telefoon

Vervoer

Eigen vervoer
Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer. Circa 10 dagen voor aanvang van de reis versturen wij aanvullende informatie over het begin van het programma en de gewenste aankomsttijd.

Vertrekdata

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Welkomst attentie
 • Dagelijks een kopje koffie of thee
 • Beter Uit reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 45,-
 • Vervoer naar en van het hotel
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Lunches
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Bijdrage SGR 5,- per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen

Reisleiding