Over deze reis

Faith & Fun op Schiermonnikoog

Heb jij ook al zin in de zomervakantie? Lekker chillen, nieuwe vrienden maken en samen te gekke activiteiten ondernemen, maar wil je niet te ver weg? Dan is een vakantie op Schiermonnikoog, samen met andere christelijke jongeren, echt iets voor jou. Jouw vakantie start zodra je de boot af stapt; de wind door je haren, het brede zandstrand en de fantastische Waddenzee. Er staat een stoere MTB fiets voor je klaar waarmee we samen naar groepscamping Eureca fietst; de bagage regelen wij.

Je hoeft echt niet ver weg om dé ultieme vakantie te beleven. Eigenlijk is een week op Schiermonnikoog te kort; er valt zoveel te doen. Wat denk je van een toffe MTB-tocht? Heb jij ooit wel eens een zee-kayaktocht gemaakt? Of een potje strandgolf? Kiten, vliegeren, bodyboarden, boogschieten….. niets is te gek. Natuurlijk kun je ook lekker luieren en genieten van de zon op het brede zandstrand. En hoe mooi is het om de dag ’s avonds met elkaar zingend en kletsend af te sluiten rondom het kampvuur op de camping of heerlijk op het verlaten strand, uitkijkend over de zee. Hier wil je toch bij zijn……

Bestemming

Algemene informatie

In noordwest Europa aan de Noordzee ligt Nederland. De oostgrens is met Duitsland en in het zuiden grenst ons land aan België. Het grootste deel van Nederland heeft een vlak landschap, waarvan een vierde deel onder zeeniveau ligt. In het oosten (stuwwallen) en zuiden zijn wat hoger gelegen delen. Ons landschap bestaat uit cultuurlandschappen en beheerde natuurgebieden met bos, duin en heide, naast de nationale parken, zoals de Veluwezoom en De Hoge Veluwe in Gelderland. Nederland is een constitutionele monarchie, die verdeeld is twaalf provincies.

Informatie over Nederland

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Nederland

Beste reistijd

Nederland is een bestemming voor eigenlijk alle seizoenen. In het voorjaar leent het westen bij uitstek zich voor een bezoek aan de vele, kleurrijke bloemenvelden. In de zomer is het aangenaam verblijven aan de kustgebieden, de meren en op de Waddeneilanden. Het najaar is een mooie periode voor de bossen en de heide in veelal het midden, zuiden en oosten van het land.

Klimaat

Nederland heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en koele zomers. In het land is er wel enig verschil door meer of minder invloed van de Noordzee. Aan de kust en in de noordelijke helft van Nederland zijn de winters vrij zacht, de zomers niet al te warm en de neerslag is gelijkmatig over het jaar verdeeld. Naar het oosten en zuidoosten toe krijgt het klimaat meer trekken van een landklimaat: de winters zijn daar strenger, de zomers zonniger en ook droger met minder wind. Als het regent is het vaker in de vorm van hevige buien. Het zuidelijke deel van Nederland is de warmste en zonnigste streek van het land.

Eten & drinken

Het eten in Nederland wordt vaak als typisch en bijzonder bestempeld. Tweemaal per dag wordt er brood gegeten met in de avond een warme maaltijd, vaak bestaande uit aardappels, groente en vlees. Typisch voor Nederland zijn de vele stampotten als boerenkool en hutspot. Maar ook bijvoorbeeld asperges in het voorjaar. Als broodbeleg zijn vlokken en gestampte muisjes uniek en bij de koffie een heerlijke stroopwafel, bitterkoekje of gevulde koek, of lokaal een Zeeuwse bol of Limburgse vlaai. De Nederlandser houden veelal van zoet maar zijn ook geliefde kaas- en worsteters. Dropjes zullen niet in huis ontbreken en Hollandse zoute haring is een lekkernij.

Taal

Onze voertaal is Nederlands, maar bijna elk deel van Nederland kent zijn eigen dialect; van het inslikken van bepaalde letters, soms knauwerig, dan weer zangerig en soms moeilijk te verstaan. Fries is een officieel erkende taal in ons land.

Wist u dat?

- Nederlanders gemiddeld de langste mensen ter wereld zijn?
- Er meer fietsen dan mensen zijn?
- Meer dan een kwart van Nederland onder de zeespiegel ligt?

Excursies

Je hoeft je echt niet te vervelen! Er zijn tal van toffe activiteiten te doen op Schiermonnikoog. Je reisleider maakt een afwisselend programma.

1

Vliegeren

Na een demonstratie ga je zelf aan de slag met je eigen vlieger. Loopings, strandstart, “kusje” op het strand…. Je leert het allemaal. De uitdaging is om de vlieger zo lang mogelijk in de lucht te houden.

2

Powerkiten

Is gewoon vliegeren niet uitdagend genoeg? Probeer dan de powerkite met een enorme trekkracht. Spectaculair om over het strand getrokken te worden.

3

Buggykiten

Eerst goed leren vliegeren, daarna vanuit je buggy spelen met de wind en proberen je eerste 8-tje op het strand te maken.

4

Strandgolf

Op het strand wordt er een parcours van 10 holes uitgezet, degene met minst aantal slagen aan het einde van het spel heeft gewonnen!

5

Body Boarden

Met professioneel materiaal ga je onder deskundige begeleiding de strijd aan met de branding en de golven. Wetsuits en flippers inbegrepen.

6

Boogschieten

Na een uitgebreide instructie ga je de uitdaging met elkaar aan wie de beste schutter van de dag gaat worden!

Accommodaties

Groepsaccommodatie Eureca

Schiermonnikoog, Nederland
Op korte afstand van veerboot, dorp, strand en duinen vind je in de polder van Schiermonnikoog groepscamping Eureca. Hier staan compleet ingerichte luxe safari groepstenten , verdeeld over twee slaaptenten en een leeftent met eettafels en een gemakkelijke zithoek.

De slaaptenten zijn voorzien van vijf slaapkamers voor maximaal 4 personen met stapelbedden en
hebben net als de leeftent houten vlonders en een veranda. Naast het tentenkamp bevindt zich sanitair, een uitgebreide keuken inclusief borden, bestek en kookgerei en een sport- en speelweide met vuurplaats. In de keuken kun je de lekkerste gerechten met elkaar maken. Maar je kunt natuurlijk ook lekker uiteten gaan, pannenkoeken bakken of een gezellige BBQ organiseren.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
24 uurs receptie
In de kamer
Badkamer
Koffie en thee
In de buurt
Strand
Supermarkt

Vervoer

Eigen vervoer
Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer. Circa 10 dagen voor aanvang van de reis versturen wij aanvullende informatie over het begin van het programma en de gewenste aankomsttijd.

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Ferry Lauwersoog - Schiermonnikoog
 • Bagagevervoer haven – camping v.v.
 • Fietshuur (MTB)
 • 7 overnachtingen in groepstent
 • Gebruik voorzieningen op de camping
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Maaltijden en drinken
 • Excursies
 • Bedden- en linnengoed
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Bijdrage SGR 5,- per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie

Deze reis is geschikt voor jongeren met een leeftijd van 16 tot 25 jaar.

De minimale groepsgrootte is 25 personen.

Reisleiding