Over deze reis

Zangreis Elzas o.l.v. Peter Burger

We brengen een bezoek het jonge en dynamische Straatsburg: de hoofdstad van Europa en van de Elzas! Deze stad zal u verrassen door het bruisende karakter en het culturele aanbod. In het centrum van de stad, omringd door de armen van de Ill, vindt u de meeste locaties en monumenten waaraan Straatsburg zijn bekendheid te danken heeft, zoals de kathedraal, het Maison Kammerzell, de wijk Petite France en de Ponts Couverts. Maar er staat meer op het programma! Zo bezoeken we de prachtige Elzas streek, een bijzondere streek met een zeer eigen cultuur en een lekkere keuken. Daarnaast staat de streek staat bekend om zijn heerlijke Elzas wijn en om de Munster kaas.

Bestemming

Algemene informatie

Frankrijk, officieel de Republiek Frankrijk, grenst in het noorden aan België en Luxemburg. De oostgrens wordt gevormd met Duitsland, Zwitserland en Italië De zuidelijke grens is met de Middellandse Zee, Andorra, Monaco en Spanje. Het westen ligt aan de Atlantische Oceaan. Ook het eiland Corsica hoort bij Frankrijk, net als vele overzeese gebieden. Het landschap bestaat uit laagvlakten, kusten met veel stranden en gebergten. Bergen zijn er vooral in het oosten en zuiden en beslaan bijna 25% van het landoppervlak. Frankrijk is ruwweg in tweeën te delen: het noorden en westen met vooral laagvlaktes en het zuiden en oosten met beboste hoogvlaktes en bergen, waaronder de hoogste Alpentop, Mont Blanc, van ruim 4800 meter. Het hele land wordt doorsneden door rivieren, soms wild stromend en anderen traag kabbelend. De langste hiervan is de Loire met een totale lengte ruim 1000 kilometer.
Maar Frankrijk staat niet alleen bekend om de prachtige en gevarieerde natuur. Het is ook een bestemming met een rijke en lange geschiedenis, vol met Franse Grandeur. Op veel plekken zijn overblijfselen te vinden uit de tijd van de Romeinen. Uit de periode die hierop volgde getuigen de vele imposante Romaanse en Gotische kerken, de talrijke burchten en kastelen in vooral de Loire streek en uiteraard de vele steden met vaak een goed bewaard gebleven historisch centrum. Vooral Parijs is een soort etalage van het grootse verleden met talloze bekende bezienswaardigheden, de brede avenues en wereldberoemde musea.
Het is dan ook niet voor niets voor Nederlanders de populairste vakantiebestemming met volop mogelijkheden voor een steden trip, actieve- of strandvakantie, wintersport of een culinaire verwenreis.

Informatie over Frankrijk

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Frankrijk

Beste reistijd

Frankrijk kan het hele jaar door goed bezocht worden, een “beste” reistijd is sterk afhankelijk van bestemming en doel . Voor zonaanbidders zijn de zomermaanden in het zuiden de aangenaamste periode. De steden, zoals Parijs, zijn het hele jaar prima aan te doen. De maanden december tot maart zijn uitstekend voor een wintersportvakantie.

Klimaat

Frankrijk kent een drietal klimaatzones. Het grootste deel beslaat een gematigd zeeklimaat met milde winters, zachte zomers en gedurende het jaar door neerslag. In het zuiden heerst een Middellandse Zee klimaat met zachte winters en warme, droge zomers. Midden Frankrijk heeft een semilandklimaat met strenge winters en warme zomers.

Eten & Drinken

Voor de fijnproever is de Franse keuken genieten geblazen. Die biedt veel meer dan alleen stokbrood, kaas en wijn. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten. Bestel een heerlijke bouillabaisse aan de Middellandse Zee, kreeft en krab in Bretagne en oesters in Normandië. Maar de kaart telt ook talrijke smakelijke vleesgerechten. Lekker en goed eten is voor de Fransman essentieel en de maaltijden worden veelal met zorg bereid. Bij de maaltijd mag een glas wijn niet ontbreken. Frankrijk is het land van de wijn. Op heel veel plekken sieren wijngaarden het landschap. Smaak, kleur en samenstelling van de daar geproduceerde wijn is afhankelijk van de regio, de grondsoort en de weersomstandigheden.

Taal

De officiële taal is Frans, een van oorsprong Romaanse taal. Wereldwijd wordt Frans door bijna 130 miljoen als eerste taal gesproken, waarvan ca. 65 miljoen in Frankrijk. Naast Frans worden er regionaal ook andere officieel erkende talen gesproken, zoals Bretons in Bretagne en Baskisch in het zuidwesten.

Wist u dat:

- Er zo’n 1200 verschillende kaassoorten kent?
- De witte koksmuts een Franse uitvinding is?
- Het verboden is om een varken de naam Napoleon te geven?

Dagprogramma

dag
1

DI: Nederland – Oberharmersbach

Vertrek in de ochtend vanuit Nederland richting de Elzas. Na zo’n 3,5 /4 uur maken we een stop in Koblenz voor een zangmoment in de Jesu Herz Kirche. Een prachtige ervaring voor het koor. Na dit zangmoment is er vrije tijd en gelegenheid om te lunchen. Na de lunch stappen we weer in de bus en vervolgen we onze reis naar ons hotel waar een heerlijk diner ons staat te wachten.

dag
2

WO: Straatsburg

Na een heerlijk ontbijtbuffet vertrekken we vanuit het hotel naar Straatsburg . Na aankomst maken we een prachtige boottocht om zo deze stad vanaf het water te ontdekken. Deze boottocht neemt u ook mee langs het Europees Parlement. Na deze boottocht heeft u gelegenheid om te lunchen en kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen in de stad. In de middag willen we een zangmoment te verzorgen in de Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg. Voordat we gaan genieten van het diner willen we een mooi zangmoment met elkaar beleven in de tegenover het hotel gelegen St. Gallus kerk.

dag
3

DO: Elzasstreek

Via de geweldig mooie Route du Vin ontdekken we de Elzas. Overal ziet u de wijnvelden waar de druiven wachten om geplukt te worden. Halverwege de ochtend maken we een koffiestop in het wijnstadje Riquewihr. Riquewihr is een klein, sfeervol, liefelijk dorpje dat in 500 jaar tijd nauwelijks is veranderd. Riquewihr ligt te midden van de Elzasser wijnstreek en u vindt dan ook volop de gelegenheid om de verschillende wijnen te proeven. Rond de middag komen we aan in Colmar, de wijnhoofdstad gelegen in het hart van de Elzas. Ruim 80.000 inwoners telt Colmar, maar het historische centrum voelt kleinschalig, intiem en zelfs bijna dorps aan. Dat komt omdat de oude stad geheel in de middeleeuwse luister is hersteld, met kronkelige straatjes en schilderachtige pleintjes. U kunt hier op eigen gelegenheid lunchen. Natuurlijk mag op deze dag door de wijnstreek een proeverij niet ontbreken. In een prachtig gelegen oud wijnhuis krijgen we een rondleiding door de cave waar we veel zullen horen over het oude en huidige proces. Aansluitend wandelen we naar de zeer moderne ontvangstruimte waar we een aantal heerlijke wijntjes aangeboden krijgt. Ondertussen kunt u genieten van het indrukwekkende uitzicht.

dag
4

VR: Worms - Nederland

Na het ontbijt checken we uit en beginnen we aan de terugreis. Dit maal rijden we via Worms waar we tegen de middag aankomen. Hier kunt u op eigen gelegenheid lunchen en de stad ontdekken. In de prachtige Dom in Worms zullen we ons laatste muzikale moment van deze reis met elkaar beleven. In de middag verlaten we de stad en rijden we richting Nederland waar we genieten van een smakelijk afscheidsdiner.

Accommodaties

Hotel Bären***

Oberharmersbach, Duitsland
Het 3-sterren hotel Bären ligt in het centrum van Oberharmersbach in het Zwarte Woud. Het hotel, bestaande uit 4 gebouwen, is een ideale uitvalbasis om de dichte bossen, magnifieke bergen en sfeervolle historische stadjes van het Zwarte Woud te verkennen. De kamers zijn divers en comfortabel ingericht. . In het restaurant kunt u genieten van diverse, regionale specialiteiten.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
WIFI
Bar
Restaurant
Lift
24 uurs receptie
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer

Vervoer

Opstapplaatsen
Opstapplaats 1
Busopstapplaats Katwijk
Opstapplaats 2
Busopstapplaats Hazerswoude
Opstapplaats 3
Busopstapplaats Ede
Opstapplaats 4
Busopstapplaats Nieuwpoort

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele Tourist Class touringcar
 • 3 Overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Verblijf op basis van half pension
 • Boottocht door Straatsburg
 • Wijnproeverij dag 2
 • Afscheidsdiner dag 4
 • Toeristenbelasting
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Deskundige reisbegeleiding Beter Uit Muziek&Cultuur

Niet inbegrepen

 • 1-persoonskamertoeslag € 65,-
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2.50 •Administratiekosten 12.50

Overige informatie

Reisleiding

Peter Burger

Peter Burger

Peter Burger is geboren en getogen in het dorp Waddinxveen. Al vroeg kreeg hij de liefde voor muziek van huis uit mee. Op jonge leeftijd is hij begonnen met orgelles nemen. Diverse leraren hebben hem onderwijs gegeven in verschillende soorten muziek. Uiteindelijk heeft Peter bewust gekozen voor de kant van het geestelijke lied, om op die manier God te kunnen loven en te aanbidden. Naast het begeleiden van koor- en samenzangavonden is Peter vaste organist in diverse gemeentes.
Peter wordt ook regelmatig gevraagd om op kooruitvoeringen of CD opnames mee te spelen. Ook is hij actief op het gebied van het organiseren van concerten, en helpt hij Jan Quintus Zwart regelmatig bij de opnames en producties van nieuwe cd’s en DVD’s.
Op dit moment heeft Peter Burger 5 koren: Chr. Gem. Koor Adonai uit Waddinxveen, Christelijk Regiokoor Adoramus te Hazerswoude, Christelijk Gemengd Koor Immanuël te Katwijk, Chr. Gem. Koor Fiducia te Ede en het InterKerkelijkKoor te Nieuwpoort-Langerak.
Maar het mooiste is deze muzikale activiteiten te combineren met zijn andere passie, reizen!