Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Java & Bali

16 dagen

Groepsrondreis | Verre reis | Vliegreis

Indonesië is een van de meest populaire vakantielanden van zuid oost Azië met meer dan 16.000 eilanden. Prachtige groene landschappen, rijstvelden, enorme diversiteit van cultuur en een bewogen geschiedenis; dat is Indonesië. Niet voor niets wordt Indonesië de “Gordel van de Smaragd” genoemd.  Het lijkt wel alsof je in 100 landen tegelijk bent; zo veelzijdig, afwisselen en mooi. U komt ogen en oren te kort. Tijdens deze 16-daagse rondreis, samen met mede-christenen en uw vertrouwde Beter Uit reisleider, verkent u twee van de wellicht bekendste eilanden: Java en Bali. Beter Uit laat u de mooiste plekjes zien; een ware ontdekkingsreis voor alle zintuigen.

 

Mix en Match Indonesië

Java is het vijf-na grootste eiland van Indonesië. We verkennen dit eiland van west naar oost, beginnend in de hoofdstad Jakarta. Door regenwouden, langs rijstvelden en vulkanen en via kleine dorpjes en grote steden. Overal is wat te zien. De plaatselijke bevolking verwelkomt u hartelijk. Door de nauwe banden  met ons land, moet u er niet vreemd van opkijken als u in het Nederlands wordt aangesproken. Nabij de stad Jogjakarta, ligt de belangrijkste bezienswaardigheid van het land: de Borobudur, het grootste Boeddhistische heiligdom ter wereld, een must-see! En dan voert de reis verder naar Bali. Zodra we op Bali aankomen, is het verschil met Java direct voelbaar. Bali is populair vanwege haar stranden, prachtige  terrasvormige rijstvelden (sawa’s), vulkanen en duizenden Balinese Tempels. Ook de bevolking van Bali is zeer hartelijk en heeft eigen gebruiken en gewoontes. Reist u met ons mee om dit prachtige land samen te beleven?

 

Highilights

 • Bezoek grootste Boeddhistisch heiligdom ter wereld: de Boroburdur
 • Het kunstenaarsdorp Ubud op Bali
 • Bijwonen Gamalan voorstelling
 • Bezoek Besakih tempel (moedertempel)

Programma

Dag 1, donderdag: Reis Amsterdam - Jakarta

Met Qatar Airlines vliegen we via Doha naar Jakarta waar we de volgende dag in de middag aankomen. Op Java is het vijf uur later dan in Nederland. Aan boord ontbreekt het u aan niets.

 

Dag 2, vrijdag: Aankomst Jakarta

Laat in de middag komen we aan in Jakarta. De gids staat ons al op te wachten om ons naar de bus te brengen voor de transfer naar het hotel. U krijgt direct een eerste indruk van deze metropool.  Druk, rommelig en stoffig, alsof iedereen door elkaar heen rijdt en fietst. Maar niets in minder waar! Morgen gaan we dat samen ontdekken. Uw reisleider verzorgt een samenkomst in het hotel, waarna we kunnen genieten van een welkomstdiner.

 

Dag 3, zaterdag: Stadstour Jakarta

Na het ontbijt gaan we de schoonheid van de stad Jakarta ervaren, want deze is er zeker. We maken een uitgebreide stadstour en gaan  onder andere de haven van Sunda waar de traditionele Boeginezen schoeners liggen welke nog op de ouderwetse manier, met de hand, geladen en gelost worden. Jakarta heeft schitterende oude architectuur. U zult verbaasd staan over de Nederlandse invloeden die hier te vinden zijn.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag in Jakarta

Zondag: uw reisleider houdt een samenkomst in het hotel. Fijn dat we ook op vakantie mogen luisteren naar Gods woord en Hem mogen bezingen. De rest van de dag is er geen programma. U kunt een wandeling maken in de omgeving.  

 

Dag 5, maandag: Van Jakarta via Bogor naar Bandung

Het drukke Jakarta laten we achter ons en rijden in een klein uurtje naar het landelijke Bogor. Hier  ligt een van de paleizen van de Indonesische president. Naast dit paleis ligt de Kebun Raya Bogor: de botanische tuin. Tot 1949 was de officiële naam: ’s Lands Plantentuin te Buitenzorg, ooit opgericht in opdracht van de Nederlands Indische regering en is wereld beroemd. De dag sluiten we af met een bezoek aan een zogenaamde “gong fabriek”. De gong is een  traditioneel Indonesisch percussie instrument en belangrijk tijdens een ceremonie of gamelan uitvoering.

 

Dag 6, dinsdag: Bandung

Bandung is een Europees aandoende stad. Door de Nederlanders werd Bandung het “Parijs van het Oosten” genoemd. Tegenwoordig is het een moderne stad met een Europese sfeer. Natuurlijk maken we een stadstour. Bandung staat bekend om haar bijzondere bouwstijl. Laat u verrassen door de oude koloniale en Art-Deco huizen. ’s Middags gaan we de natuur in, naar de Tangkuban Perahu vulkaan ten noorden van de stad. Het is nog steeds een actieve vulkaan die tot aan de krater benaderd kan worden. De beloning is een prachtig uitzicht. Zeer indrukwekkend. De dag eindigen we op school; op de Angklung School in Pak Ajo. Deze school heeft als doel om de Angklung muziek vorm te behouden en door te geven aan de nieuwe generatie. De leerlingen laten u met veel plezier kijken en luisteren naar hun dans en muziek.

 

Dag 7, woensdag: Van Bandung naar Jogjakarta per trein

Vandaag laten we de westkant achter ons en reizen per trein van Bandung naar Jogjakarta. Een schitterende 8-uur durende rit langs rijstvelden, kleine dorpjes, bergen en ravijnen. Zitten, kijken en genieten van Gods Schepping.

 

Dag 8, donderdag: Jogjakarta en de Prambanan tempel

Jogjakarta wordt ook wel eens de culturele hoofdstad van Indonesië genoemd. Tijdens de stadstour wordt u al snel duidelijk waarom. U bezoekt het Kraton, het paleis van de sultan, en het naast gelegen Taman Sari water kasteel, ooit het badhuis van de sultan. In de middag staat het bijzondere hindoeïstische tempelcomplex Prambanan op het programma. Deze tempel bestaat uit verschillende tempels waarvan de hoofdtempels, en tevens  de grootste,  gewijd zijn aan Shiva, Brahma en Vishnoe. Met zijn prachtige beeldhouwwerken meer dan een bezoek waard!

 

Dag 9, vrijdag: Borobudur

Wederom een bijzondere en indrukwekkende dag. Het boeddhistische tempelcomplex Borobudur, een van de hoogtepunten van deze reis, staat centraal. De tempel, die opdoemt uit de groene rijstvelden en omliggende bossen,  bestaat uit negen  terrassen, die de boeddhistische kosmos vertegenwoordigen  en honderden kleine stoepa’s. Op de bovenste  etage staat de grootste stoepa die symbool staat voor het nirwana, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de omgeving. Er is voldoende tijd om dit indrukwekkende  bouwwerk te verkennen. De middag is ter vrije besteding. Een tip: winkelen op de Malioboro straat.

 

Dag 10, zaterdag: Jogjakarta - Denpasar

In de loop van de ochtend transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Denpasar op Bali, het tweede eiland van deze reis. En zodra u voet zet op Bali ervaart u verschillen met Java. Er staat een bus klaar om ons naar het hotel in Sanur te brengen.

 

Dag 11, zondag: Vrije dag in Sanur

Zondag: we komen rondom het woord van de Bijbel bij elkaar. Uw reisleider verzorgt een samenkomst in hotel: samen geloven. De rest van de dag is er geen programma. De lunch is in het hotel.

 

Dag 12, maandag: Ubud en omgeving

U laat de stranden voor een dag achter u en reist naar Ubud, gelegen in een prachtige omgeving in het centrum van Bali. Ubud is een charmant bergdorp dat haar Balinese cultuur en tradities in stand houdt. Hier brengt u een bezoek aan verschillende tempels in Ubud zelf, maar ook in de omgeving. Er is ook voldoende tijd om zelf op ontdekking te gaan. Voordat we terugkeren naar Sanur woont u een Balinese dansvoorstelling bij.

 

Dag 13, dinsdag: Oost Bali

Het oostelijke deel van Bali, is een deel vol tempels en rijstvelden. Vandaag staat de ‘Moeder tempel van Bali’ de Besakih tempel gelegen aan de voet van de vulkaan Gunung Agung op het programma. Het is de meest indrukwekkende  tempel van Bali, die uit meer dan 200 religieuze bouwwerken bestaat. Deze wordt niet alleen veelvuldig door toeristen bezocht, maar ook door de Balinezen zelf. Vaak komen zij met de hele familie naar de tempel om een offer te brengen.  Aansluitend naar Tenganan, een dorp waar de traditionele Bali Age wonen. Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van Bali. Voor 1970 was dit een van de meest afgelegen gemeenschappen van Bali. Nu kan het dorp bezocht worden en zal u de schoonheid, rust en eenvoud van de samenleving u opvallen. Samen met uw reisleider maakt u een wandeling door het dorp en de omliggende rijstvelden.

 

Dag 14, woensdag: Zuid Bali

Bali is het eiland van de tempels. We gaan naar twee bekende Balinese tempels: de Tanah Lot en de Uluwatu tempel, beiden in het zuidelijk deel van Bali gelegen. Tanah Lot is gebouwd op een rots aan zee, die alleen na een korte wandeling te bereiken is. Bij hoogwater ligt de tempel geheel in zee. Heel bijzonder. Nog zuidelijker gelegen ligt de Uluwatu tempel, hoog  gelegen op een klif met een schitterend uitzicht over zee.

 

Dag 15, donderdag: Denpasar - Amsterdam

De hele dag ter vrije besteding, om nog wat inkopen te doen of te ontspannen aan het strand. Of misschien wilt u nog een excursie maken? Aan het einde van de middag volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht met Qatar Airways naar Amsterdam.

 

Dag 16, vrijdag: Aankomst Amsterdam

In de middag arriveert u op Schiphol, Amsterdam. Met een koffer vol mooie herinneringen.

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
30-7-2020
Alle Leeftijden
Bram Karels
Niet te boeken
2.495,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht met Qatar Airways (met overstap) retour incl. heffingen
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 14 overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Logies en ontbijt
 • 11 keer lunch en 5 keer diner
 • Binnenlandse vlucht Jogjakarta naar Denpasar inclusief bagage
 • Treinreis Bandung naar Jogjakarta
 • Engelssprekende gids
 • Entreegelden
 • Beter Uit Reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 429,-
 • Overige maaltijden
 • Drankjes tijdens maaltijden
 • Visum Indonesië
 • Reserveringskosten 25.-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Paspoortinformatie

Het paspoort dient nog 6 maanden geldig te  zijn.

 

Hotelinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 2-4

Santika Premiere hotel

Jakarta

3 nachten

Dag 5-6

Swiss Belhotel

Bandung

2 nachten

Dag 7-9

Gallery Prawirotaman

Jogjakarta

3 nachten

Dag 10-15

Parigata Resort en Spa

Sanur

6 nachten

    Totaal 14 nachten

 

Vluchtinformatie Qatar Airways (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
02 juli en 30 juli 2020

Amsterdam

Doha

QR274

16.15 uur

23.35 uur

03 juli en 31 juli 2020

Doha

Jakarta

QR956

02.20 uur

15.20 uur

 

 

 

 

 

 

31 juli en 14 augustus 2020

Denpasar

Doha

QR961

00.35 uur

05.10 uur

31 juli en 14 augustus 2020

Doha

Amsterdam

QR273

07.50 uur

13.45 uur

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van de reis met vertrek op:

2 juli staat gepland voor zaterdag 13 juni.

30 juli stond gepland voor zaterdag 6 juni maar is tot nader order geannuleerd.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief