Over deze reis

Wandelen Luxemburg

Een heerlijke week in de Luxemburgse Ardennen die je, samen met de andere singles, al wandelend zult gaan ontdekken. Van de prachtige bossen, tot de grillige rotsen en mooie watervallen en beekjes. Tijdens de wandelingen is er volop tijd voor een goed gesprek met andere christelijke singles, heerlijk een terrasje te pakken, bezienswaardigheden te bezoeken en te genieten van de mooie schepping. Je verblijft in een prachtige mobile home op het Vakantiepark Walsdorf van Beter Uit, die van alle gemakken is voorzien. Uiteraard hoef jij je geen zorgen te maken over het ontbijt en diner, dat staat iedere dag voor je klaar in het parkrestaurant. Trek je wandelschoenen maar alvast aan!

Bestemming

Algemene informatie

Luxemburg, officieel het Groothertogdom Luxemburg, is een land in West Europa, grenzend aan België, Duitsland en Frankrijk. Met een oppervlakte van 2.586 km² (vergelijkbaar met de provincie Drenthe) en iets meer dan een half miljoen inwoners is het groothertogdom na Malta het kleinste land binnen de Europese Unie.
Het noorden hoort tot de Ardennen, is heuvelachtig en bosrijk met daartussen diep uitgesleten rivierdalen. Meer naar het zuiden is het landschap golvend en de grond vruchtbaar. Deze grote variatie in heuvels, bossen en dalen maakt Luxemburg tot een populaire vakantiebestemming. Naast die rijke natuur biedt het land ook volop historische en gezellige stadjes, zoals Echternach, Clervaux en Vianden. Verspreid in het land liggen middeleeuwse burchten en ruïnes. Vergeet niet om Luxemburg stad te bezoeken, de hoofdstad heeft een fraai gerestaureerd centrum en in het Palais Grand-Ducal zetelt nog altijd de Groothertog .

Informatie over Luxemburg

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Luxemburg

Beste reistijd

Luxemburg is een bestemming voor alle seizoenen. ’s Winters ligt er soms sneeuw in de Ardennen en kan er geskied worden. Van het vroege voorjaar tot late najaar is het weer aangenaam voor een kortere of langere vakantie.

Klimaat

Luxemburg heeft een vergelijkbaar klimaat met dat van Nederland. Hoewel Luxemburg niet aan zee ligt is er toch sprake van een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn niet te warm en in de winter wordt het meestal niet echt koud. De dagtemperaturen liggen redelijk gelijk aan die van ons. 's Nachts koelt het wat verder af dan in Nederland door het ontbreken van relatief warmer zeewater en de gemiddeld grotere hoogte van het land. De meeste neerslag valt in het noorden en vooral in de herfst regent het zeer regelmatig.

Eten & Drinken

Luxemburgers houden van lekker eten en stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de maaltijd. De traditionele Luxemburgse keuken is een gevarieerde boerenkeuken met Franse en Duitse invloeden. Vlees- en wildgerechten zijn populair met daarbij een goed glas zelf gebrouwen bier of lokale wijn. Enkele specialiteiten zijn: Bouneschlupp soep, Judd met Gaardebounen en natuurlijk de bekende Ardennerham.

Taal

De officiële taal is het Letzeburgsch, een van oorsprong Duits dialect, dat in 1985 als eerste taal erkend werd. In het bestuur en de rechtspraak is de officiële taal Frans en wordt door veel inwoners ook vloeiend Duits gesproken.

Wist u dat?

- Het Verdrag van Schengen zijn oorsprong in Luxemburg heeft?
- In Luxemburg meer dan 170 nationaliteiten wonen en leven?
- Luxemburg het enige land ter wereld is met een Groothertog als staatshoofd?

Dagprogramma

dag
1

VR: Nederland - Walsdorf

Op eigen gelegenheid rij je naar Walsdorf, vanaf Utrecht ca 3 ½ uur rijden. Bij aankomst word je verwelkomt door je eigen reisleider en maak je kennis met de andere reisgenoten. In de avond verzorgt de reisleider een samenkomst, waarna we kunnen genieten van het diner.

dag
2

ZA: Vianden

Na een smakelijk ontbijt kun je gelijk je wandelschoenen aan gaan trekken. Deze morgen gaan we wandelend vanaf het vakantiepark naar Vianden. Aangekomen in het centrum gaan we met de kabelbaan omhoog om te genieten van een prachtig uitzicht. Via het kasteel keren we terug naar het centrum om daar even op één van de gezellige terrasjes wat te drinken en te lunchen (exclusief). Na de lunch staat ons een goede klim te wachten als we weer terug wandelen naar het Vakantiepark. In de avond staat het diner weer voor ons klaar. Hoe mooi zou het zijn om ’s avonds het kampvuur aan te steken en met elkaar deze dag af te sluiten, te zingen of gewoon te genieten van het warme kampvuur.

dag
3

ZO: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag, er zijn geen geplande activiteiten. Je kunt een dienst in Diekirch of Vianden bij wonen en uiteraard zal de reisleider ook een eigen bijeenkomst organiseren.

dag
4

MA: Echternach

We beginnen vandaag op tijd, want er staat een goede tocht op je te wachten. We gaan wandelen in de omgeving van Echternach. Ons startpunt is de basiliek in het hart van Echternach, een prima plek om de dag met elkaar te beginnen. Deze tocht is zeer gevarieerd: langs het uitkijkpunt Trooskneppchen, de impossante kloof Wollefsschulcht en verschillende rotsformaties als de Paulsplatte, Wëlkeschkummer en de Geierslee. De tocht eindigt weer in Echternach, waar uiteraard nog de gelegenheid is om een drankje te doen op het mooie plein.

dag
5

DI: Beaufort

Met de auto rijden we naar Kasteel Beaufort waar onze wandeling vandaag start. Het is een gevarieerde wandeling door het bos, langs beken en rotsformaties. Het eerste stuk gaat langs het kasteel, waar we uiteraard ook een bezoek zullen brengen, over een steiger tot Klingelbur, de oude wasplaats van het kasteel. De route gaat verder langs Klaisgen, een kleine kapel en langs de rotsformaties bij de Birkbaach en de Herkuleskapp. Tot slot dalen we af naar het pittoreske dal van de Halerbaach en Haupeschbaach. Een intensieve, maar ook erg mooie dag!

dag
6

WO: Vrije dag

Een vrije dag! Als we je een tip mogen geven…. Pak de trein (gratis) en breng eens een bezoek aan de hoofdstad van Luxemburg. Onderweg geniet je van de prachtige omgeving. In Luxemburg zie je de ‘Chemin de La Corniche’ het mooiste balkon van Europa, gebouwd in de e 17e eeuw. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de stad. Of ga naar de benedenstad met de historische gebouwen aan de rivier met het paleis van de Groot hertog en de kathedraal. Het is een heerlijke stad om gewoon lekker doorheen te wandelen, één van de vele musea te bezoeken of te winkelen in het unieke centrum.

dag
7

DO: Irrel

We verlaten Luxemburg en gaan naar Irrel, net over de grens in Duitsland. Hier maken we een wandeling door de Duivelskloof. Het grillige rots gebied met veel trappen en afdalingen en prachtige watervallen is het decor van deze mooie wandeling.

dag
8

VR: Walsdorf - Nederland

Aan deze mooie vakantie is helaas een einde gekomen. Na het gezamenlijk ontbijt, neem je afscheid van de groep en reis je op eigen gelegenheid terug naar Nederland.

Accommodaties

Vakantiepark Walsdorf

Walsdorf, Luxemburg
De camping ligt in een groen dal van de Luxemburgse Ardennen. Veel natuur in de omgeving en het park zelf is ook ruim opgezet. De camping is goed onderhouden met veel groen en dwars over de camping loopt een kabbelend beekje. Bij de receptie wordt u hartelijk ontvangen. Er is een parkwinkel, voetbalveld, restaurant en tal van andere faciliteiten.
U verblijft in een mobile-home met 2 of 3 slaapkamers. Ieder heeft een eigen slaapkamer, de badkamer deel je wel. In iedere mobile home is een volledig ingerichte keuken aanwezig en kun je heerlijk je drankje op je eigen terras drinken.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
WIFI
Bar
Restaurant
Wasservice
24 uurs receptie
In de kamer
Badkamer
Koffie en thee
In de buurt
Supermarkt
Restaurant

Vervoer

Eigen vervoer
Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer. Circa 10 dagen voor aanvang van de reis versturen wij aanvullende informatie over het begin van het programma en de gewenste aankomsttijd.

Vertrekdata

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen in een 2- of 3-persoons mobile home
 • Verblijf in eigen slaapkamer, badkamer is gedeeld
 • Ontbijt en diner (zondag alleen ontbijt)
 • Bad- en bedlinnen
 • Schoonmaakkosten
 • Toeristenbelasting
 • Entree kasteel en kabelbaan Vianden en kasteel Beaufort
 • Beter Uit Reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoons mobile home 225,-
 • Vervoer naar en van Walsdorf
 • Vervoer naar de diverse activiteiten
 • lunches
 • Diner op zondag
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,- per factuur
 • Bijdrage SGR 5,- per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds 2,50 per factuur

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Check de actuele inreisvoorwaarden hier: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/luxemburg/wonen-en-werken/reisadvies

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht tot 20 dagen voor vertrek toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen, verhoging van derden en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden op onze site voor verdere toelichting.


Reisleiding