Over deze reis

Veelzijdig Luxemburg

Dichtbij huis en toch in het buitenland? Met een verblijf op het Beter Uit vakantiepark Walsdorf in Luxemburg ben je er echt helemaal uit! Samen met de andere christelijke singles ga je dit prachtige land ontdekken. Jouw Beter Uit reisleider zal iedere dag een leuk programma samenstellen, passend bij jullie interesse en afgestemd op het weer.
Je verblijft in een comfortabele mobile home die van alle gemakken is voorzien. In de ochtend staat er in het restaurant een heerlijk ontbijt klaar en ’s avonds een smakelijk diner. Daarna is er voldoende tijd om samen gezellig met een drankje mooie gesprekken te voeren. Of om heerlijk met elkaar te zingen rondom het kampvuur. Ook dichtbij huis: samen beleven, samen geloven met Beter Uit!

Bestemming

Algemene informatie

Luxemburg, officieel het Groothertogdom Luxemburg, is een land in West Europa, grenzend aan België, Duitsland en Frankrijk. Met een oppervlakte van 2.586 km² (vergelijkbaar met de provincie Drenthe) en iets meer dan een half miljoen inwoners is het groothertogdom na Malta het kleinste land binnen de Europese Unie.
Het noorden hoort tot de Ardennen, is heuvelachtig en bosrijk met daartussen diep uitgesleten rivierdalen. Meer naar het zuiden is het landschap golvend en de grond vruchtbaar. Deze grote variatie in heuvels, bossen en dalen maakt Luxemburg tot een populaire vakantiebestemming. Naast die rijke natuur biedt het land ook volop historische en gezellige stadjes, zoals Echternach, Clervaux en Vianden. Verspreid in het land liggen middeleeuwse burchten en ruïnes. Vergeet niet om Luxemburg stad te bezoeken, de hoofdstad heeft een fraai gerestaureerd centrum en in het Palais Grand-Ducal zetelt nog altijd de Groothertog .

Informatie over Luxemburg

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Luxemburg

Beste reistijd

Luxemburg is een bestemming voor alle seizoenen. ’s Winters ligt er soms sneeuw in de Ardennen en kan er geskied worden. Van het vroege voorjaar tot late najaar is het weer aangenaam voor een kortere of langere vakantie.

Klimaat

Luxemburg heeft een vergelijkbaar klimaat met dat van Nederland. Hoewel Luxemburg niet aan zee ligt is er toch sprake van een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn niet te warm en in de winter wordt het meestal niet echt koud. De dagtemperaturen liggen redelijk gelijk aan die van ons. 's Nachts koelt het wat verder af dan in Nederland door het ontbreken van relatief warmer zeewater en de gemiddeld grotere hoogte van het land. De meeste neerslag valt in het noorden en vooral in de herfst regent het zeer regelmatig.

Eten & Drinken

Luxemburgers houden van lekker eten en stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de maaltijd. De traditionele Luxemburgse keuken is een gevarieerde boerenkeuken met Franse en Duitse invloeden. Vlees- en wildgerechten zijn populair met daarbij een goed glas zelf gebrouwen bier of lokale wijn. Enkele specialiteiten zijn: Bouneschlupp soep, Judd met Gaardebounen en natuurlijk de bekende Ardennerham.

Taal

De officiële taal is het Letzeburgsch, een van oorsprong Duits dialect, dat in 1985 als eerste taal erkend werd. In het bestuur en de rechtspraak is de officiële taal Frans en wordt door veel inwoners ook vloeiend Duits gesproken.

Wist u dat?

- Het Verdrag van Schengen zijn oorsprong in Luxemburg heeft?
- In Luxemburg meer dan 170 nationaliteiten wonen en leven?
- Luxemburg het enige land ter wereld is met een Groothertog als staatshoofd?

Excursies

Bij deze reis is de Luxemburg Card inbegrepen. Drie dagen lang kun je (grotendeels) gratis allerlei musea en attracties gaan bezoeken. Of je nu een baantje wilt trekken in het zwembad van Diekirch, naar de prachtige tentoonstelling The Family of Man in Clervaux wilt gaan, de vlindertuin wilt gaan bezoeken of een tocht door de ondergrondse mijnen wilt gaan maken… het kan allemaal. En het openbaar vervoer is in Luxemburg helemaal gratis!

1

Vianden

Natuurlijk mag een dag naar Vianden niet ontbreken. Hoe mooi de stad is, zie je als je met de kabelbaan naar boven bent gegaan en vanaf het uitkijkpunt over Vianden en omgeving kunt kijken. Ook de burcht is een bezoek waard. Wist je dat het kasteel behoort aan het huis van de Oranje Nassaus?

2

Actief

De omgeving van Walsdorf leent zicht uitstekend om actief bezig te zijn. Kanoen, fietsen en wandelen: het kan allemaal! De receptie is je graag behulpzaam met het organiseren van een dagje actief eropuit.

3

Luxemburg-Stad

Met de trein maken we een excursie naar de hoofdstad van Luxemburg. Onderweg geniet je van de prachtige omgeving.
In Luxemburg bezoeken we uiteraard de ‘Chemin de La Corniche’ het mooiste balkon van Europa, gebouwd in de 17e eeuw. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad. Ook bezoek je de benedenstad met de historische gebouwen aan de rivier, het paleis van de Groot Hertog en de kathedraal.
Uiteraard is er ook gelegenheid om de stad op eigen houtje te bezoeken: bezoek een van de vele musea of ga winkelen in het unieke centrum.

4

Mullerthal

Bezoek ook zeer zeker het Muillerthal, beter bekend als Klein Zwitserland, met zijn prachtige rotsformaties, bossen, riviertjes en watervallen waarvan de Schiessentümpel de bekenste is.

5

Echternach

Bezoek het gezellige plaatsje Echternach, bekend om de basiliek waar Willibrord begraven ligt. Er is een mooie stadwandeling die langs alle bezienswaardigheden loodst.

Accommodaties

Vakantiepark Walsdorf

Walsdorf, Luxemburg
Het Beter Uit Vakantiepark Walsdorf ligt in een groen dal van de Luxemburgse Ardennen. Veel natuur in de omgeving en het park zelf is ook ruim opgezet. De camping is goed onderhouden met veel groen en dwars over de camping loopt een kabbelend beekje. Bij de receptie wordt u hartelijk ontvangen. Er is een parkwinkel, voetbalveld, restaurant, wasservice en tal van andere faciliteiten.
De mobilehomes zijn zo opgezet dat u voldoende privacy heeft, maar toch ook het echte camping gevoel krijgt. Uiteraard zijn de mobilehomes volledig ingericht en heeft u een eigen terras.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
WIFI
Bar
Restaurant
Wasservice
24 uurs receptie
In de kamer
Badkamer
Koffie en thee
In de buurt
Supermarkt
Restaurant

Vervoer

Eigen vervoer
Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer. Circa 10 dagen voor aanvang van de reis versturen wij aanvullende informatie over het begin van het programma en de gewenste aankomsttijd.

Vertrekdata

Inbegrepen

 • 5 overnachtingen in een 2-persoons mobile home met twee slaapkamers
 • Ontbijt en diner
 • Luxemburg Card voor 3 dagen
 • Beter Uit Reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoons mobile home 150,-
 • Vervoer naar en van Walsdorf
 • Vervoer naar de diverse activiteiten
 • Lunches
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Bijdrage SGR 5,- per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Reisleiding