Over deze reis

Tijd van je leven in Luxemburg: een boost in je persoonlijke groei o.l.v. Gerald Troost

Ben je op zoek naar persoonlijke groei? Sta je gevoelsmatig op een kruispunt in je leven? Ooit weleens echt de tijd genomen om te ontdekken wat jouw persoonlijke missie is? Lijkt het je prettig als iemand een tijd met je mee loopt?
Twintig jaar lang heb ik morgen optreden, ondernemen, creëren, schrijven en spreken. Ik weet wat falen is. Ik weet wat winnen is. Ik weet wat het is om tegen muren op te lopen en uiteindelijke de sprong te wagen.
Graag neem ik je mee op reis voor een ontspannen tijd waarin we zullen genieten van zon, muziek, lekker eten en veel inspiratie om persoonlijk en geestelijk te kunnen groeien.
Gerald Troost

Bestemming

Algemene informatie

Luxemburg, officieel het Groothertogdom Luxemburg, is een land in West Europa, grenzend aan België, Duitsland en Frankrijk. Met een oppervlakte van 2.586 km² (vergelijkbaar met de provincie Drenthe) en iets meer dan een half miljoen inwoners is het groothertogdom na Malta het kleinste land binnen de Europese Unie.
Het noorden hoort tot de Ardennen, is heuvelachtig en bosrijk met daartussen diep uitgesleten rivierdalen. Meer naar het zuiden is het landschap golvend en de grond vruchtbaar. Deze grote variatie in heuvels, bossen en dalen maakt Luxemburg tot een populaire vakantiebestemming. Naast die rijke natuur biedt het land ook volop historische en gezellige stadjes, zoals Echternach, Clervaux en Vianden. Verspreid in het land liggen middeleeuwse burchten en ruïnes. Vergeet niet om Luxemburg stad te bezoeken, de hoofdstad heeft een fraai gerestaureerd centrum en in het Palais Grand-Ducal zetelt nog altijd de Groothertog .

Informatie over Luxemburg

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Luxemburg

Beste reistijd

Luxemburg is een bestemming voor alle seizoenen. ’s Winters ligt er soms sneeuw in de Ardennen en kan er geskied worden. Van het vroege voorjaar tot late najaar is het weer aangenaam voor een kortere of langere vakantie.

Klimaat

Luxemburg heeft een vergelijkbaar klimaat met dat van Nederland. Hoewel Luxemburg niet aan zee ligt is er toch sprake van een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn niet te warm en in de winter wordt het meestal niet echt koud. De dagtemperaturen liggen redelijk gelijk aan die van ons. 's Nachts koelt het wat verder af dan in Nederland door het ontbreken van relatief warmer zeewater en de gemiddeld grotere hoogte van het land. De meeste neerslag valt in het noorden en vooral in de herfst regent het zeer regelmatig.

Eten & Drinken

Luxemburgers houden van lekker eten en stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de maaltijd. De traditionele Luxemburgse keuken is een gevarieerde boerenkeuken met Franse en Duitse invloeden. Vlees- en wildgerechten zijn populair met daarbij een goed glas zelf gebrouwen bier of lokale wijn. Enkele specialiteiten zijn: Bouneschlupp soep, Judd met Gaardebounen en natuurlijk de bekende Ardennerham.

Taal

De officiële taal is het Letzeburgsch, een van oorsprong Duits dialect, dat in 1985 als eerste taal erkend werd. In het bestuur en de rechtspraak is de officiële taal Frans en wordt door veel inwoners ook vloeiend Duits gesproken.

Wist u dat?

- Het Verdrag van Schengen zijn oorsprong in Luxemburg heeft?
- In Luxemburg meer dan 170 nationaliteiten wonen en leven?
- Luxemburg het enige land ter wereld is met een Groothertog als staatshoofd?

Dagprogramma

dag
1

VR: Nederland - Walsdorf

Op eigen gelegenheid vertrekt u vanuit Nederland naar Luxemburg. Rond de middag hopen we elkaar te ontmoeten op Vakantiepark Walsdorf. Hier staan de Mobile Homes voor ons klaar waar we de komende drie nachten zullen verblijven. In de middag kan ieder op eigen gelegenheid de omgeving gaan verkennen. Zo is het meer dan de moeite waard om naar Vianden te gaan en daar bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan de Burcht of gewoon lekker wat te drinken op een terrasje aan het water. Aan het begin van de avond staat er een smakelijk diner voor ons klaar in het restaurant en krijgen we na afloop een kopje koffie aangeboden. Natuurlijk is het mogelijk om op het terras of binnen in het restaurant gezellig na te praten met elkaar. Gerald zal in de avond rondom het kampvuur een mooi programma verzorgen.

dag
2

ZA: Echternach

We beginnen vandaag op tijd met ons ontbijt, want er staat een mooie wandeltocht op u te wachten, we gaan wandelen in de omgeving van Echternach. Ons startpunt is de basiliek in het hart van Echternach, een prima plek om de dag met elkaar te beginnen. De tocht leidt eerst door het pittoreske Halergaass, een voetgangersgebied met winkels en restaurants. Natuurlijk maken we een stop voor een kopje koffie of thee. Dan ga je steil omhoog naar het uitkijkpunt Trooskneppchen met een schilderachtig uitzicht op Echternach. Kort daarna passeert het pad de imposante kloof genoemd de "Wollefsschlucht", waar een omweg hoog op de rots "Paulsplatte" de moeite waard is. Op het bospad gaat het verder door het Aesbaachtal en halverwege de route bereiken we de grot Huel Lee en het amfitheater, voorheen gebruikt als steengroeve voor molenstenen. We wandelen weer terug naar Echternach waar u uiteraard op eigen gelegenheid nog even rond kunt wandelen. Teruggekomen op het vakantiepark zult u al snel de geur van BBQ ruiken die speciaal voor ons aangestoken zal worden. De avond zal weer in het teken staan van ontmoeting, gesprek en muziek.

dag
3

ZO

We beginnen de dag met een mooie bijeenkomst die Gerald zal verzorgen. Aansluitend zal er een inhoudelijk programma zijn. De middag is ter vrije besteding. De omgeving leent zich er prima voor om een mooie wandeling te maken met elkaar of om even met de auto erop uit te gaan. Natuurlijk is er in de avond weer een programma waar we o.l.v. Gerald verder ingaan op het thema.

dag
4

MA: Walsdorf - Nederland

We genieten nog van het uitgebreide ontbijt en sluiten met elkaar deze paar mooie dagen af. Nadat al de koffers weer in de auto staan zullen we rond de middag Walsdorf verlaten om met nieuw opgedane energie richting Nederland te gaan rijden.

Accommodaties

Vakantiepark Walsdorf

Walsdorf, Luxemburg
Het Beter Uit Vakantiepark Walsdorf ligt in een groen dal van de Luxemburgse Ardennen. Veel natuur in de omgeving en het park zelf is ook ruim opgezet. De camping is goed onderhouden met veel groen en dwars over de camping loopt een kabbelend beekje. Bij de receptie wordt u hartelijk ontvangen. Er is een parkwinkel, voetbalveld, restaurant, wasservice en tal van andere faciliteiten.
De mobilehomes zijn zo opgezet dat u voldoende privacy heeft, maar toch ook het echte camping gevoel krijgt. Uiteraard zijn de mobilehomes volledig ingericht en heeft u een eigen terras.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
WIFI
Bar
Restaurant
Wasservice
24 uurs receptie
In de kamer
Badkamer
Koffie en thee
In de buurt
Supermarkt
Restaurant

Vervoer

Eigen vervoer
Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer. Circa 10 dagen voor aanvang van de reis versturen wij aanvullende informatie over het begin van het programma en de gewenste aankomsttijd.

Vertrekdata

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in mobilehome
 • Verblijf op basis van half pension
 • Koffie/thee na het diner
 • Toeristenbelasting en bedlinnen
 • Schoonmaakkosten

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Toeslag alleengebruik Mobile Home 95,-
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Fooien en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds 2,50
 • Reserveringskosten 25,-

Overige informatie

Reisleiding

Gerald Troost

Gerald Troost is een gospelzanger, spreker en reisleider. Al twintig jaar reist deze Veenendaler door binnen en buitenland om groepen mensen met woorden en muziek te inspireren en aan te moedigen!