Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Samen Kerst vieren in Oostenrijk

Kerst | Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Kerst is het feest van de geboorte van Jezus Christus, het feest van het Licht, het feest van samen zijn, van warmte en gezelligheid. Vier samen met medechristenen Kerst met Beter Uit in de fascinerende bergwereld van St. Koloman in Oostenrijk. De familie Weissenbacher heet ons in het sfeervolle en gemoedelijke Gasthof Alpenrose, van harte welkom. Samen met je vertrouwde Beter Uit reisleider, Hans Romeijnsen, wordt het optimaal genieten.

 

Tijdens deze 8-daagse reis ontbreekt het aan niets. Wat dacht je van samen struinen over de kerstmarkt van het Slot Hellbrunn, één van de mooiste van Oostenrijk, een winterwandeling door de prachtige natuur van het Bluntaudal, waar de stilte van het bos slechts wordt verstoord door het gerinkel van de belletjes van de arrenslee. En samen zingen in de Stille Nacht Kapel waar het lied “Stille Nacht, Heilige Nacht” voor het eerst in 1818 ten gehore is gebracht. Maar ook een fakkelwandeling naar de stal, waar u welkom wordt geheten met glühwein en warme chocolademelk, staat op het programma. En natuurlijk vieren we samen de geboorte van Jezus Christus tijdens de Kerstnachtmis op 24 december in de historische dorpskerk van St. Koloman en op Eerste Kerstdag in ons hotel. Voor degenen die willen staat een bezoek aan Salzburg, de stad van de beroemde componist Mozart, op het programma. We sluiten de reis af met een fraaie verwarmde boottocht (optioneel) over de Wolfgangsee, waar de besneeuwde bergtoppen voorbij glijden en het prachtige, 19 meter hoge, drijvende Adventslicht schijnt .

 

Kortom: samen geloven, samen beleven, samen Kerst vieren.

 

Highlights

 • Bezoek Stille Nacht kapel Oberndorf
 • Kerstmarkten
 • Arrensledetocht
 • Fakkelwandeling
 • Slot Hellbronn
 • Sfeervol en gemoedelijke gasthof Alpenrose

Programma

Dag 1, vrijdag: Reisdag naar Nördlingen

Per luxe touringcar van Zwaluw Reizen rijden we via het Unesco gebied van het  Midden Rijndal naar het middeleeuwse stadje Nördlingen, een van de historische parels aan de Romantische Strasse. ‘s Avonds diner in het Kaiserhof Hotel Sonne. De reisleider verzorgt de dagsluiting.

 

Dag 2, zaterdag: Nördlingen – St. Koloman

Voordat we verder rijden naar St. Koloman, maken we eerst samen een korte stadswandeling door Nördlingen. De imposante stadsmuur uit 1327 die in z’n totaliteit bewaard is gebleven, is een van de mooiste van Duitsland. En natuurlijk eindigen we bij de sfeervolle kerstmarkt om heerlijk te slenteren en alvast de warmte van Kerst te ervaren. We overnachten in Gasthof Alpenrose in St. Koloman, gelegen in een schitterende natuur, omgeven door hoge bergen, watervallen en bergmeren.

 

Dag 3, zondag: Kerkdienst

Vandaag is het zondag. ‘s Morgens verzorgt Hans Romeijnsen een zondagse samenkomst in het hotel. ‘s Middags staat er, voor degenen die willen, een winterse wandeling door het beschermde natuurgebied van het Bluntaudal op het programma; waar de stilte alleen wordt verstoord door het gerinkel van de belletjes van de arrenslee.

 

Dag 4, maandag: Werfenweng – arrensledetocht – fakkeltocht

Vandaag naar Werfenweng. Je kunt met de kabelbaan (exclusief) omhoog voor een grandioos uitzicht onder andere op het Dachsteinmassief en de Grossglockner. Geniet van de fraaie vergezichten. Aansluitend laten we de witte bergtoppen ontspannen langs ons heen glijden in een arrenslee. Ook na zonsondergang is het volop genieten van de Oostenrijkse sneeuw. Met fakkels lopen we door het donkere dorpje Sankt Koloman op weg naar de schapenstal waar we worden opgewacht met glühwein of warme chocolademelk.

 

Dag 5, dinsdag: Stille Nacht kapel – Slot Hellbrunn – Kerstdiner – Kerstnachtmis

Het is de dag voor Kerst. En wat is er dan toepasselijker dan naar Oberndorf te gaan om samen te zingen in de Stille Nacht Kapel. Hier in de St. Nikolauskerk klonk op Kerstavond 1818 dit prachtige kerstlied voor de eerste keer. De tekst werd als gedicht geschreven door priester Josef Mohr van de St. Nikolauskerk. De organist Franz Xaver Gruber componeerde er een ontroerende melodie bij.

 

Dan rijden we door naar Slot Hellbrunn, een lustoord voor de vroegere bisschoppen. Geniet van de sfeervolle kerstmarkt in deze idyllische omgeving waar je nog wat inkopen kunt doen voordat we samen aan tafel gaan voor een smaakvol kerstdiner in Gasthof Alpenrose. ’s Avonds kunt u de Kerstnachtmis bijwonen in de dorpskerk om de geboorte van Jezus Christus te herdenken. Na afloop is er glühwein en chocolademelk.

 

Dag 6, woensdag: 1e Kerstdag

Het is vandaag 1e Kerstdag en daarom staan we stil bij de geboorte van het Kerstkind. De reisleider verzorgt een samenkomst in het hotel. Na afloop staat een kerstlunch klaar in het hotel.  De rest van de dag is er geen programma.

 

Dag 7, donderdag: 2e Kerstdag Salzburg – boottocht Wolfgangsee

Vandaag een optioneel programma. Het is mogelijk om op eigen ontdekking te gaan in de omgeving van het hotel of naar Salzburg. Als de eerste sneeuwvlokjes vallen en de geur van glühwein en steranijs in de straten hangt, breekt in Salzburg de gezelligste tijd van het jaar aan. Overal in de stad luiden kerkklokken en op straathoeken worden kerstliederen gezongen die herinneren aan Kerst. We maken een uitgebreide stadswandeling door de historische binnenstad waar de beroemde componist Mozart is geboren. Aansluitend maken we een verwarmde boottocht over de Wolfgangsee (exclusief), waar  het 19 meter hoge drijvende vredeslicht, het symbool van Advent en Kerst, schijnt. Zo sluiten we samen deze bijzondere kerstreis af.

 

Dag 8, vrijdag: Terugreis naar Nederland

We vertrekken vroeg vanuit het hotel voor de terugreis naar Nederland waar we eind van de middag / vroeg in de avond aankomen. We hopen dat je, samen met je reisleider en medereizigers, hebt genoten van het Kerstfeest in winterse sferen.

Accommodaties

Gasthof Alpenrose in Sankt Koloman

Je verblijft zes nachten in het eenvoudige maar zeer gemoedelijke Gasthof Alpenrose waar de familie...

Gasthof Alpenrose in Sankt Koloman

Je verblijft zes nachten in het eenvoudige maar zeer gemoedelijke Gasthof Alpenrose waar de familie Weissenbacher ons hartelijk ontvangt en volop verwent tijdens deze reis. Gastfreundschaft staat hier hoog in het vaandel! Idyllisch gelegen op de hoogvlakte met een prachtig uitzicht over het Salzachdal, ca. 30 kilometer ten zuiden van de stad Salzburg. De kamers zijn met douche, toilet en beschikken meestal over een balkon. Het Gasthof beschikt NIET over een lift. Vanuit het lieflijke dorpje Sankt Koloman verkennen we dit gebied dat in de winter op zijn mooist is!

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vervoer per Comfort Class touringcar met airconditioning
 • Zeven overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Lunch op zondag in het hotel
 • Kerstdiner op Kerstavond 24 december
 • Kerstlunch op 1e Kerstdag in het hotel
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Beter Uit Reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 75,-
 • Overige lunches en drankjes
 • Optionele excursies t.w.v. ca 25,-
 • Diner laatste dag
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Busopstapplaatsen

- Van der Valk Hotel Veenendaal

- Van der Valk Hotel Duiven

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst staat gepland voor zaterdag 7 december.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief