Over deze reis

In één week langs alle hoogtepunten van Jordanië

Laat u meevoeren in de rijke Bijbelse geschiedenis en natuur van Jordanië. Tijdens onze 8-daagse rondreis ontdekt u de interessantste plekken, bezoekt oude Romeinse steden en gebouwen en ziet de verhalen tot leven komen. Bijvoorbeeld in de stad Jerash. De stad die door een aardbeving grotendeels met zand werd bedekt, waardoor het theater, de tempels, de markt en de straten goed bewaard zijn gebleven. Een bezoek aan de zo bijzondere rots stad Petra mag uiteraard niet ontbreken. Het is één van de zeven wereldwonderen uit de Klassieke oudheid. De Nabateeërs bouwden deze stad en in de 6e eeuw na Christus stortte deze toen zo'n bloeiende handelsstad door een aardbeving deels in en raakte langzaamaan in de vergetelheid.

Er is ook alle gelegenheid om de overweldigende schoonheid van de natuur in Jordanië te ervaren. U maakt een tocht in een jeep — en als u wilt ook op een dromedaris — in Wadi Rum. Dit is één van de mooiste Jordaanse woestijnlandschappen, met massieve bergen, zoutpilaren en rozerode zandvlakten. U loopt een stukje van het Abrahampad, ook wel Jordan Trail genoemd. Verder verblijft u een nacht bij de Bedoeïenen in de woestijn. U geniet van een authentieke maaltijd, terwijl u naar hun muziek luistert en u zich aan de sterrenhemel kunt vergapen! Er wordt geslapen in een tent. Maar er is tijdens deze reis ook gelegenheid voor ontspanning. U kunt zwemmen of snorkelen in de Rode Zee en natuurlijk krijgt u de kans om te drijven in de Dode Zee. Uiteraard ontbreken ook de Bijbelse plaatsen als de Berg Nebo en de doopplaats Bethanië (precies tegenover de doopplaats in Israël) niet. Laat u verrassen op deze prachtige reis.

Bestemming

Algemene informatie Jordanie

Jordanië is een koninkrijk in het Midden-Oosten, ten oosten van de rivier de Jordaan. Het grenst aan Israël, Irak, Saoedi-Arabië en Syrië. Het land is ongeveer twee keer zo groot als Nederland en iets groter dan de Benelux. De hoofdstad is Amman.

Informatie over Jordanië

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta
JD

Uitgebreide informatie over Jordanië

Beste reistijd

Maart t/m mei en half september t/m begin november zijn de beste maanden om naar Jordanië te reizen. In deze periode zijn de temperaturen en het weer gemiddeld het aangenaamst en het regent dan weinig. De Jordaanvallei, de Dode Zee en de kust bij Aqaba kunt u ook prima in de winter bezoeken omdat de temperaturen in deze gebieden hoger liggen.

Klimaat

Het klimaat in Jordanië verschilt per streek: van een gematigd klimaat tot een steppe- en woestijnklimaat. De zomers zijn lang en zonnig met nauwelijks regen. In het oosten en zuiden heerst gedurende het hele jaar een uitgesproken droog en warm klimaat en in het Jordanië heeft in het westen een mediterraan klimaat en meer landinwaarts een steppe- en woestijnklimaat. In het westen kunnen de winters koud en nat zijn en kan er zelfs sneeuw vallen. Het steppe- en woestijnklimaat kenmerkt zich door hete droge zomers en relatief koude winters met nauwelijks regenval. Rond de Dode Zee en de Jordaanvallei zijn temperaturen van zo’n 40 graden geen uitzondering.

Taal

De officiële taal van Jordanië is het Arabisch. In de grote steden en toeristische gebieden wordt ook veel Engels gesproken. Binnen het Arabisch is er verschil tussen de spreektaal, het standaard Arabisch en klassiek Arabisch.

Eten & Drinken

Als Jordaniërs uit eten gaan, bestellen ze vaak groepsmaaltijden. Deze bestaan uit Mezzah, verschillende kleine hapjes en salade, gevolgd door de hoofdgerechten die op tafel verdeeld worden. Traditionele gerechten zijn khobz, falafel, shoarma en foel. Thee, verse vruchtensappen en zoete limonade zijn overal te koop. Kraanwater is niet drinkbaar.
Jordanië is een hoofdzakelijk islamitisch land. In de islam is het verboden om varkensvlees te eten en alcohol te drinken. Deze regels worden in Jordanië in grote mate door de bevolking nageleefd. Hoewel officieel het drinken van alcohol verboden is, is het eenvoudig te koop in zowel grote hotels als kleine supermarkten.

Wist u dat?

- Er geen post aan huis bezorgd wordt, maar iedereen deze zelf moet ophalen?
- Petra in de Bijbel genoemd wordt onder de naam Sela, Hebreeuws voor steen?
- Ruim 90% van de bevolking in het westen van het land woont en het oosten dan ook vrijwel “leeg” is?

Dagprogramma

dag
1

DI: Amsterdam-Amman

Vliegreis Amsterdam - Amman (evt. met overstap). Transfer naar de hoofdstad Amman, voor de eerste overnachting.

dag
2

WO: Abrahampad - Jerash - Amman

Na het ontbijt staat een wandeling over het Abrahampad op het programma. U loopt ongeveer vier kilometer van Rasoun naar Orjan over smalle landweggetjes langs een waterbron en heeft prachtige uitzichten op het natuurgebied waar u doorheen loopt. Onderweg naar Amman bezoekt u Jerash, 45 kilometer ten noorden van Amman. Doordat deze Grieks-Romeinse-Byzantijnse stad lange tijd onder zand bedolven is geweest, zijn de overblijfselen verrassend gaaf gebleven. Zo staan er in de stad een tempel die aan de Griekse god Zeus is gewijd, een Romeins theater en prachtige Byzantijnse kerken met vloermozaïeken die nog voor een groot deel intact zijn. Na terugkomst in Amman maakt u een korte stadstour door Amman en ziet de Citadel en het oude theater. Diner en overnachting in Amman.

dag
3

DO: Berg Nebo - Madaba - Petra

In de ochtend gaat u per touringcar naar de Berg Nebo, waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Op de top staat het monument van de koperen slang, een verwijzing naar de koperen staf van Mozes. Hierdoor werden mensen genezen wanneer ze door een giftige slang waren gebeten. Daarna rijdt u naar Madaba waar we het wereldberoemde vloermozaïek kunnen bewonderen. Dit meesterwerk is gemaakt van meer dan twee miljoen steentjes en is een weergave van de regio met de Jordaan, de Dode Zee, een deel van de Nijldelta, Jeruzalem en Jericho. Via de Koningsroute rijdt u naar het zuiden, naar Petra. Onderweg maken we (indien de tijd het toelaat) nog een stop bij de kloof van Wadi Mujib. Al met al een lange dag. Diner en overnachting in Petra.

dag
4

VR: Petra - Bedoeïenen

Na het ontbijt bezoekt u uitgebreid de stad Petra. Deze geheimzinnige in de rotsen gehouwen stad was ooit een bloeiende handelsstad. Men verhandelde er onder meer wijn, wierook en kruiden. De Nabateeërs bouwden Petra in de 2e eeuw voor Christus. De stad was de belangrijkste en levendigste handelsstad in de regio. Daar kwam later een einde aan toen de stad deels instortte door een aardbeving. Onder leiding van de gids verkent u de stad, met de talrijke tombes en tempels, evenals een klein theater. Slechts vijf procent van de stad is blootgelegd. Geoefende wandelaars kunnen daarna naar het indrukwekkende ‘klooster’ Ad Deir lopen, dat waarschijnlijk een tempel was. Daar kunt u genieten van een prachtig uitzicht! Een kortere wandeling is naar de Hoge Offerplaats, net boven het theater. Aan het einde van de middag loopt u terug via de Siq naar de entree. Hier wacht de touringcar u op en brengt u naar Wadi Rum. Het is één van de mooiste woestijnen van Jordanië. U overnacht hier in een tentenkamp. Als diner wachten u authentieke gerechten. En natuurlijk geniet u ook van de prachtige sterrenhemel! Een onvergetelijke ervaring!

dag
5

ZA: Wadi Rum

Na het ontbijt maakt u per jeep een spectaculaire tocht door de woestijn van Wadi Rum, met de massieve bergen en rozerode zandvlakten. Ook verkent u de woestijn te voet en luncht u in de open lucht met een onvergetelijk uitzicht. Voor de liefhebbers is het mogelijk (optioneel. Ca. $30,-) een korte rit te maken op een dromedaris, het schip van de woestijn. In de middag rijdt u door naar Aqaba, de havenstad aan de Rode Zee. Diner en overnachting in een hotel.

dag
6

ZO: Vrije dag Aqaba

Een vrije dag. De reisleider zal een eigen dienst organiseren waarbij u van harte welkom bent. Geniet vandaag van de rust, de zee en de heerlijke temperaturen! De lunch is vandaag inbegrepen.

dag
7

MA: Dode Zee - Bethanië doopplaats - Amman

Vertrek uit Aqaba en terug naar het noorden. U rijdt naar de noordkant van de Dode Zee, waar u heerlijk kunt ontspannen en drijven op het zoute water. Dan brengt u een bezoek aan de Doopplaats Bethanië, de doopplaats van Johannes de Doper. Je staat hier direct tegenover de doopplaats in Israël, Qasr el Ya-hud. De grens loopt door de Jordaan. Tenslotte door naar Amman voor diner en overnachting.

dag
8

DI: Amman- Amsterdam

Vandaag reist u terug naar Nederland. Transfer vanaf Amman naar de luchthaven en terugvlucht (eventueel met overstap) naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Toledo***

Amman, Jordanië
Hotel Toledo is gunstig gelegen op loop afstand van het oude en het nieuwe centrum. Het hotel is een traditioneel Jordaans hotel maar wel met alle moderne faciliteiten die u mag verwachten. Ook zult u hier de Jordaanse gastvrijheid ervaren en proeven van de heerlijkheden bij het ontbijt.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
Fitness
Bar
Restaurant
Wellness
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Koffie en thee
In de buurt
Historisch centrum

Hotel Petra Palace***

Petra, Jordanië
Petra Palace is een mooi groot hotel dat een fantastische ligging heeft. Op een paar minuten lopen van de ingang naar het oude Petra. Het hotel beschikt over 2 buitenzwembaden, een groot terras, een restaurant en meerdere liften. Er is een kleine winkel met souvenirs en een gezellige pub waar 's avonds wat gedronken kan worden. Alle kamers zijn voorzien van een airco, televisie en een eigen badkamer.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
Bar
Restaurant
Wellness
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Kluisje - gratis
Telefoon
In de buurt
Historisch centrum

Jordanie

Petra, Jordanië
Het Wadi Rum Night Luxury Camp ligt in het hart van de beschermde vallei Wadi Rum en biedt volledig uitgeruste tenten met comfortabele bedden, Bedoeïense sofa's en zacht beddengoed. Er bevindt zich buiten de tenten een ruimte waar u kunt ontspannen en 's nachts sterren kunt kijken.

De tenten van het Wadi Rum Camp hebben een eigen terras met een prachtig uitzicht over de bergen van Wadi Rum. Het kamp biedt tevens toilet- en douchefaciliteiten.

Het Wadi Rum Night camp beschikt ook over tenten met een restaurant en een loungeruimte. De tenten zijn prachtig ingericht met traditioneel Arabisch meubilair.

Meer over deze accommodatie

In de kamer
Airco
Badkamer

Aqaba Marina Plaza Hotel

Aqaba, Jordanië
Dit 4-sterrenhotel ligt aan de kust van de Rode Zee en beschikt over moderne kamers met airconditioning en satelliet-tv. Tot de faciliteiten behoren de buitenbaden.

De kamers van Marina Plaza Hotel zijn voorzien van een eigen balkon. Sommige kamers hebben een beperkt uitzicht op zee en er zijn ook kamers met uitzicht op het zwembad of het omliggende Aqaba-gebergte.

Het Marina Plaza ligt op slechts 250 meter van een eigen privéstrand en er is een gratis pendeldienst naar het centrum van Aqaba beschikbaar.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
Bar
Restaurant
Wellness
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Kluisje - gratis
Telefoon

Vervoer

Uw heenreis
Uw terugreis
Vlucht
Amman
21:05
Amsterdam
01:20

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Retourvlucht (evt. met overstap)
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension op dag 5 en zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Jordaanse gids tijdens excursiedagen
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Een persoonskamer toeslag 235,-
 • Fooien
 • Lunches
 • Drankjes tijdens maaltijden
 • Calamiteitenfonds
 • SGR 5,- per persoon

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort met een geldigheid van min. 6 maanden

Voor de meest actuele informatie kijk op Reisadvies Jordanië | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Jordanië | Nederlandwereldwijd.nl

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden voor verdere toelichting.

Reisleiding