Over deze reis

Romantisch Rome o.l.v. Gerald en Nelinda Troost

Hoe mooi is het om samen met je partner tijd vrij te maken, te investeren in je huwelijk, elkaar opnieuw ontdekken..… en dat in één van de meest romantische steden, Rome! Deze reis biedt de unieke kans om dit samen met andere stellen te gaan beleven. Het is een mooie combi van tijd met en voor elkaar, de stad Rome te ontdekken en mooie (muzikale) toerustingsmomenten. Tijdens de reis wordt je op een ontspannen manier uitgedaagd om samen je relatie te verdiepen en te ontdekken hoe jullie relatie nog sterker kan worden. Als dit je aanspreekt dan nodigen wij jullie heel graag uit om samen met ons deze reis te gaan beleven.

Bestemming

Dagprogramma

dag
1

MA: Heenreis Rome

Jullie vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Rome. Na aankomst ga je naar de Aventijn, één van de zeven heuvelen, waarop het oude Rome was gebouwd. Neem gerust een kijkje in het park “Giardino degli Aranci”, of het park met de sinaasappelbomen. Geniet van de ontspannen sfeer in deze oase van rust in de stad en het prachtige uitzicht op de koepel van de St. Pieter. Over uitzicht gesproken: op de Aventijn staat het hoofdkwartier van de Maltezer Ridders. Door het sleutelgat van de toegangspoort kijk je recht op de St. Pieter! Aansluitend rijden we naar ons hotel waar we inchecken en genieten van het diner (in het hotel of in een restaurant in de stad) We sluiten de dag met muziek en enkele korte en bijzondere inzichten vanuit het Bijbelboek ‘Romeinen’.

dag
2

DI: Vaticaanstad

Vanochtend een bezoek aan Vaticaanstad. Onder leiding van de gids bekijken we de St-Pietersbasiliek. Met de lift gaat het omhoog naar het dak van deze enorme kerk. Als je wilt, kun je de ruim 300 treden omhoog beklimmen om in het topje van de koepel te komen. De beloning is een spectaculair zicht over Rome! Maar ook op het dak van deze prachtige kerk kun je genieten van een prachtig uitzicht. Er is ook een koffiebarretje, waar heerlijke koffie geschonken wordt! Na de koffie volgt een rondleiding door de imposante basiliek, waar we de werken zien van de Renaissancekunstenaars Gian Lorenzo Bernini en Michelangelo. Na dit bezoek is er volop de gelegenheid om op één van de vele terrasjes te genieten van de heerlijke Italiaanse keuken. In de middag willen we een bezoek brengen aan de kerk der Friezen. Naast het feit dat het een prachtige kerk is die meer dan de moeite waard is om te bezoeken willen we hier ook een mooie muzikale invulling aan geven met elkaar. Ook deze avond dineren we of in het hotel of in en lokaal restaurant. We sluiten de dag met muziek en enkele korte en bijzondere inzichten vanuit het Bijbelboek ‘Romeinen’.

dag
3

WO: Vrije ochtend - Streetfoodwandeling

Er staat ons een heerlijke dag te wachten. De ochtend is helemaal naar eigen inzicht in te vullen en de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. In de middag staat er een culinaire streetfoodwandling op het programma. Onder leiding van een Nederlandstalige local ontdek je, al proevende van beroemde Romeinse gerechten, het hart van de Eeuwige stad. Tijdens deze culinaire wandeling worden de traditionele hapjes, en de locaties uiteraard uitgebreid toegelicht en is er tijd om rustig rond te kijken bij de diverse highlights. Een unieke manier om op een smakelijke manier de stad te ontdekken. Ook vandaag willen we weer bij elkaar komen rondom muziek en de Bijbel.

dag
4

DO: Forum Romanum - terugreis

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en is er gelegenheid voor je laatste inkopen of een cappuccino op een terras! Aan het eind van de ochtend worden we opgehaald met de bus en maken we, samen met een Nederlandse gids, kennis met het Antieke Rome. We gaan naar het culturele, bestuurlijke, juridische en commerciële centrum van het eens zo machtige Romeinse Rijk: het Forum Romanum. Talrijke opvallend goed bewaarde monumenten geven een goed beeld van dit rijk. Ook gaan we naar het grootste theater uit dit rijk, het Colosseum. Helaas is het dan toch echt tijd geworden om richting de luchthaven te gaan waar we inchecken voor de terugreis naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Santa Prisca

Rome, Italië
Een net hotel gelegen nabij het Aventijn, 1 van de 7 heuvels van Rome. Strategisch gelegen in de gezellige wijk Testaccio met veel restaurantjes en leuke winkeltjes. Trastevere, het Circo Massimo en de piramide Cestio liggen op korte loopafstand. Een prachtige omgeving met vlakbij (400 meter) het beroemde sleutelgat van Rome waardoor je recht op de koepel van de Sint Pieter kunt kijken. Ook is het heerlijke en romantische stadsparkje met prachtig uitzicht over de stad, het “ Giardino degli Aranci” gemakkelijk te voet te bereiken. Kortom in een zeer mooie omgeving, zeer centraal. De metrohalte Piramide is gelegen op 600 meter afstand. Het hotel Santa Prisca heeft ook een eigen restaurant. Het ontbijt is inclusief hartig beleg. U kunt gebruik maken van een prettig zaaltje en eventueel is er ook nog een heerlijk binnentuin waar het heerlijk vertoeven is. Vanaf hier wandel je in iets minder dan een uur naar Vaticaanstad.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
WIFI
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Telefoon
In de buurt
Historisch centrum
Openbaar vervoer
Goede uitvalsbasis

Vervoer

Uw heenreis
Uw terugreis

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Retourvlucht Amsterdam-Rome
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • één stuks handbagage
 • Transfer luchthaven-hotel v.v.
 • Vervoer ter plekke
 • Drie hotel overnachtingen op basis van logies met ontbijt
 • 2 diners in restaurant in de stad of in het hotel
 • Toeristenbelasting
 • Verblijf in tweepersoonskamers
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Entree St. Pieter en Colosseum
 • Gids op dag 1, 2 en 4
 • Streetfoodwandeling op dag 3

Niet inbegrepen

 • Ruimbagage
 • Lunches
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten 25,-
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort en / of identiteitsbewijs.

Reisleiding

Gerald en Nelinda Troost

Gerald en Nelinda Troost zijn meer dan geliefden: ze zijn levenspartners. Ze ondersteunen elkaar, delen een gezin met drie kinderen en twee bloeiende carrières die elkaar deels overlappen.
Gerald is vooral actief als zanger, terwijl Nelinda één van de voorgangers is van Mozaïek0318. Samen organiseren ze reizen en schreven ze het boek ‘Liefde van mijn leven’.