Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Israel met GKV Rijnsburg/Valkenburg onder leiding van Ds. Ed Buitendijk

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Deze week staat in het teken van het lijden van Jezus. Waar kunnen we dat beter doen dan in het land waar het allemaal plaatsvond? We komen op plekken waar eens onze Messias is geweest en gedurende de reis komt u er achter dat het hele land getuigt van Gods trouw. U gaat naar alle belangrijke plaatsen uit de Bijbel waaronder Nazareth, de geboorteplaats van Jezus, de rivier de Jordaan waar Jezus werd gedoopt door Johannes en u maakt een boottocht over het Meer van Galilea. In de stad Jeruzalem staan onder andere de Hof van Gethsemané, waar Jezus tot Zijn Vader bad, de Via Dolorosa en de Graftuin op het programma. Tijdens deze 6-daagse rondreis door het Bijbelse land, leert u de vele facetten van dit indrukwekkende land kennen. De Nederlandssprekende Israëlische gids en uw predikant nemen u mee naar deze unieke plaatsen.

Van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Meer van Galilea - Tiberias

We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst rijden we voor de boottocht over het meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend! Na het varen worden we naar het hotel gebracht voor diner en overnachting.


Dag 2, dinsdag: Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Kapernaüm – Qasr el Yahud – Jeruzalem

Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en de vissen ziet.

 

Dichtbij vinden we de Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ en ‘gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.

 

Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot.

 

Hierna rijden we door de Jordaanvallei naar Qasr el Yahud, de doopplaats waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen heeft gedoopt. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen. Dan is het tijd om door te gaan naar Jeruzalem. Bij de Scopusberg genieten we van ons eerste uitzicht over Jeruzalem. Aan het einde van de dag komen we bij ons hotel in Jeruzalem waar we de komende vijf nachten verblijven.

 

Dag 3, woensdag: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad

De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen en een kort moment met elkaar hebben. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. We rijden naar de kerk van St. Petrus in Gallicantu, oftewel, de Kerk van het Hanengekraai, waar Petrus tot driemaal toe Jezus verloochende. Hier stond vroeger het huis van de hogepriester Kajafas. Aan de westkant van de kerk vond men een meer dan 2000 jaar oude stenen trap. Het huis van Kajafas lag ten tijde van Christus binnen de stadsmuur. Het is heel goed mogelijk dat Christus over deze stenen trappen gelopen heeft op weg naar het huis van Kajafas, aangezien vanaf de Hof van Gethsemané de kortste weg naar het huis van Kajafas over deze trappen voert.

 

De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa en Bethesda met de Kerk van Anna zich bevinden. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk waar jammerklachten en gebeden weerklinken. Ook bevinden zich in dit deel van de stad de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk. Vervolgens naar het Joodse stadsdeel met de Romeinse Cardo, de belangrijkste straat in oude Romeinse steden, die begint bij de Poort van Damascus in het noorden en de stad doorkruist in zuidelijke richting naar de berg van Zion. Hier bezoeken we de kamer van het laatste avondmaal en de tombe van koning David. Via de Damascuspoort wandelen we naar de Graftuin waar we het lege graf aanschouwen en met elkaar het avondmaal vieren.

 

Mattheüs 28:5-6 De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 4, donderdag: Tempelberg – Klaagmuur – Bar Mitswa – Stad van David – Menorah – Yad Vashem

Vandaag vertrekken we vroeg naar de Tempelberg waar als eerste de prachtige, met mozaïeken rijk versierde Rotskoepel opvalt, een koepel die gebouwd is op de rots waar Abraham zijn zoon Isaak aan God wilde offeren. Ernaast ligt de Al-Aqsamoskee, een van de eerste en heiligste moskeeën van de Islam.


Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Na het zien van deze ceremonie gaan we naar de Stad van David, waar we de Tunnel van Hizkia bezoeken die deels onder water staat.


Als er tijd is bezoeken we maken we een fotostop bij het Israëlisch parlementsgebouw Knesset. Ervoor staat de Menorah, een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met 29 afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël.

 

Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter.

 

Jesaja 56:5 Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

 

Dag 5, vrijdag: Dode Zee – Masada – Wadi Kelt

In de ochtend gaan we door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea naar de 400 meter onder zeespiegel gelegen oevers van de Dode Zee. We rijden langs de grotten van Qumran, waarbij de gids vertelt over de vindplaats van de Dode Zeerollen, en volgen de kustlijn van de Dode Zee naar Masada. Via de kustlijn van de Dode Zee komen we bij Massada, het kasteel van Herodes de Grote. Per kabelbaan gaan we naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. We keren terug naar Jeruzalem en onderweg stoppen we bij de kloof van Wadi Kelt, voor een uitzicht over het Klooster van St. George dat aan de rotswand hangt. Ook bezoeken we vandaag Ein Gedi. Dit is de grootste oase in de Negev woestijn en de plaats van David zich verschool voor Saul. Hier maken we gezamenlijk een wandeling door het park.

 

Dag 6, zaterdag: Jeruzalem – Tel Aviv – Amsterdam

Voordat we gaan naar de luchthaven van Tel Aviv gaan voor onze terugvlucht naar Nederland brengen we een bezoek aan het Israel Museum. Een reis vol unieke belevenissen is ten einde!

Accommodaties

Rimonim Shalom Hotel

Het Rimonim Shalom Hotel ligt op een prachtige locatie, hoog op een berg. Het bevindt zich op...

Rimonim Shalom Hotel

Het Rimonim Shalom Hotel ligt op een prachtige locatie, hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts tien minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide op loopafstand. Direct tegenover het hotel vind je toegang tot het openbaar vervoer, voor een aansluiting naar het stadscentrum van Jeruzalem.

De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem en zijn voorzien van kamerhoge ramen. Tevens hebben ze een televisie, orthopedische bedden, waterkoker en een badkamer met bad/douche en toilet.

terug

Prima Too Hotel

In het centrum van Tiberia ligt het Prima Too Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20...

Prima Too Hotel

In het centrum van Tiberia ligt het Prima Too Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20 minuten. Het Israëlisch ontbijt bestaat uit salades, eieren, kaas en warme en koude dranken. In het hotel is een sauna aanwezig en in de gemeenschappelijke ruimte is gratis WiFi beschikbaar. De kamers bieden uitzicht over de stad en beschikken over airconditioning, een waterkoker en een kluisje.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Israël 6 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv retour per Transavia
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 20 kilo ruimbagage
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • 5 Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension beginnend met diner of snack (afhankelijk van de aankomsttijd) op dag 1 en eindigend met ontbijt op dag 6
 • 5 Eenvoudige sandwich lunches
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
 • Alle excursies zoals in het programma beschreven
 • Entreegelden volgens programma*
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen
 • Headsets
 • Maaltijden en overnachtingen voor gids en chauffeur
 • Bagageservice op het vliegveld en bij de hotels
 • Assistentie van onze locale vertegenwoordiger
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Fooien  5,50 per persoon per dag voor gids, chauffeur en hotelpersoneel

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 265,-
 • Eventuele verhoging van brandstoftoeslagen
 • Eventuele lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Administratiekosten 25,- per boeking
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)

* Entreegelden welke inbegrepen zijn: boottocht op het Meer van Galilea, Kapernaüm, St. Petrus in Gallicantu,  St. Annakerk, Stad van David, Massada (inclusief kabelbaan), Ein Gedi, Israël Museum

 

Overige informatie

 • Graag aanmelden voor 25 juni 2018

 

Prijzen

Reissom per persoon      

€1069,-                             Bij 45 – 49 betalende personen

€1089,-                             Bij 40 – 44 betalende personen

€1109,-                             Bij 35 – 39 betalende personen

€1145,-                             Bij 30 – 34 betalende personen

 

*De reissom is gebaseerd op basis van 35-39 betalende deelnemers. Kort voor vertrek van de reis zal bekeken worden hoeveel deelnemers er geboekt hebben. Mochten er 40 of meer deelnemers hebben geboekt, dan krijgt u het verschil met de nieuwe reissom op uw rekening teruggestort.

 

Hotelinformatie

Tijdens de rondreis zult u verblijven in goede middenklasse hotels. Ons aanbod is gebaseerd op onderstaande accommodaties:

25 – 26 maart 2019

Tiberias

Hotel Prima Too

1 nachten

26 – 30 maart 2019

Jeruzalem

Hotel Rimonim Shalom

4 nachten

 

 

Totaal:

5 nachten

Alle hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen

 

Vluchtinformatie

 

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

25 maart 2019

Amsterdam

Tel Aviv

HV 5801

06.15 uur

11.45 uur

30 maart 2019

Tel Aviv

Amsterdam

HV 5804

20.30 uur

23.40 uur

Alle vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief