Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

City of David, Jeruzalem, Israel
Israël o.l.v. Dhr. A Molevelt

Israël o.l.v. Dhr. A. Molevelt en Ds. N. Vennik

10 dagen

Groepsrondreis | Vliegreis

Wilt u het land Israël met al haar prachtige plaatsen en bezienswaardigheden niet alleen zien, maar het Beloofde Land ook beleven? Dan is deze reis iets voor u! Gedurende de reis komt u er achter dat het hele land getuigt van Gods trouw. U  bezoekt de plaatsen die u kent vanuit de Bijbel. De hoogtepunten als de Nieuwe en Oude Stad in Jeruzalem, de Dode Zee, het Meer van Galilea, Bethlehem, Massada en Kapernaüm staan uiteraard op het programma.

 

Deze reis voeren wij uit in samenwerking met Dhr. A. Molevelt en Ds. N. Vennik. De invulling van de reis zou hierdoor anders kunnen verlopen dan een reguliere reis van Beter Uit. Uiteraard blijft de kwaliteit zoals u van ons gewend bent.

Programma

Dag 1, dinsdag: Amsterdam – Tel Aviv – Zichron Yaacov

Vandaag begint onze indrukwekkende reis naar het Beloofde Land. Vanaf Schiphol vertrekken we naar Tel Aviv. Na aankomst worden we naar  ons hotel in Zichron Yaacov gebracht voor diner/snack en overnachting.

 

Dag 2, woensdag: Zichron Yaacov – Caesarea – Muhraka – Banias – Tiberias

Na het ontbijt rijden we naar Caesarea, de voormalige residentie van de Romeinse prefect van Judea. We rijden door de verschillende Druzendorpen naar het klooster op de berg Karmel, Muhraka. Uiteraard maken we ook een stop in een echt Druzendorp. In de middag maken we een prachtige wandeling naar de watervallen bij Banias.  Aan het einde van de dag rijden we naar het Ohalo Manor Hotel in Tiberias.

 

Dag 3, donderdag: Meer van Galilea – Kapernaüm – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Safed

We beginnen de dag met een boottocht op het Meer van Galilea. Midden op het meer zullen de motoren stilgezet worden. De stilte die u dan ervaart is indrukwekkend. Vervolgens bezoeken we Kapernaüm, waar we de fundamenten van de synagoge en het huis van Petrus aantreffen. Vervolgens rijden we naar de oever van het meer en bezoeken we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus de broden en de vissen aan een grote schare. Op kleine afstand vinden we de Berg der Zaligsprekingen. We lopen vanaf de Berg der Zaligsprekingen naar het Meer van Galilea

 

Hierna gaat onze reis verder en bezoeken we Safed. De stad is prachtig gelegen bovenop een berg en biedt een adembenemend uitzicht op het landschap van Galilea. De frisse berglucht maakt een bezoek een aangename ervaring. Safed is één van de vier heilige steden in Israël en de oude schilderachtige steegjes van de Joodse Wijk bevatten verborgen plekjes en prachtige synagogen. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in Tiberias voor diner en overnachting.

 

Dag 4, vrijdag: Tiberias – Hula Vallei – Nazareth Village – Qasr el Yahud – Scopusberg – Jeruzalem

We beginnen de dag actief: we gaan fietsen in de prachtige Hula Vallei, een absolute belevenis. Later bezoeken het openluchtmuseum Nazareth Village, over het leven in de tijd van de Heere Jezus. Vervolgens rijden we door de Jordaanvallei naar Qasr el Yahud, de doopplaats waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen doopte. Vervolgens naar de Scopusberg voor een eerste zicht op Jeruzalem. Aan het einde van de dag rijden we naar het Jerusalem Gold Hotel, waar we de komende vier nachten verblijven.

 

Dag 5, zaterdag: Jeruzalem – Olijfberg – Oude Stad

We beginnen de dag met een prachtig uitzicht over de Oude Stad en de Tempelberg vanaf de Olijfberg. We wandelen naar de Hof van Gethsemané. Hier gaan we verder naar de oude Stefanuspoort en treden binnen in de Oude Stad, waar zich onder andere de Via Dolorosa, Bethesda met de Kerk van Anna en de Joodse, Christelijke, Armeense en Islamitische Wijk zich bevinden. We bezoeken de Grafkerk, de diverse bazaars, de Romeinse Cardo en beleven de oriëntale sfeer. Aan het einde van de middag zijn we in de Graftuin waar we het lege graf aanschouwen.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag

Vandaag kunnen we genieten van een vrije dag. We zullen met elkaar een dienst in de Oude Stad bezoeken en genieten van een picknick lunch onderweg.

 

Dag 7, maandag: Jeruzalem – Klaagmuur – Yad Vashem – Stad van David – Haaspromenade

We bezoeken de Klaagmuur waar op maandagmorgen traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaatsvindt. Deze viering van het geestelijk volwassen zijn van tienerjongens wordt gevierd met zang, dans en zoetigheid. We brengen een bezoek aan Yad Vashem waar de herinneringen aan de Holocaust op indrukwekkende wijze levend worden gehouden.

 

Vervolgens staat de Stad van David op het programma. De City of David is de geboorteplaats van de stad Jeruzalem, de plaats waar koning David zijn koninkrijk vestigde en waar de geschiedenis van het Volk van Israël werd geschreven. Het ligt op loopafstand van de Oude Stad van Jeruzalem en de Klaagmuur, en is één van de meest fascinerende bezienswaardigheden in Israël. Ook maken we een wandeling door de tunnels van Hizkia (die gedeeltelijk onder water staan). Natuurlijk mag een bezoek aan de kleur- en geurrijke Mahane Yehuda Markt niet ontbreken. Op weg naar ons hotel bezoeken we de Haaspromenade voor een laatste uitzicht over Jeruzalem en het Kidrondal.

 

Dag 8, dinsdag: Qumran - Ein Gedi – Dode Zee – Massada –Netanya

We verlaten Jeruzalem en rijden langs Qumran, de vindplaats van de Dode Zee rollen naar  Ein Gedi, een heerlijke oase in de woestijn. Hier, in één van de vele spelonken, verborg David zich voor Saul. We maken een wandeling door het gebied. We rijden verder in zuidelijke richting naar de kust van de Dode Zee. Hier nemen we de tijd om te relaxen en even te dobberen in de Dode Zee (exclusief, optioneel gebruik faciliteiten hotel en lunch circa $15 per persoon). Vervolgens rijden we verder door het woeste en imposante landschap van de woestijn naar Massada. Per kabelbaan gaan we naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Tevens zullen we per kabelbaan weer afdalen. We rijden naar ons hotel in Netanya, aan de kust.

 

Dag 9, woensdag: Vrije dag Netanya

Vandaag is ter vrije besteding in Netanya. Met het openbaar vervoer kunt u op eigen gelegenheid naar Tel Aviv. Bezoek bijvoorbeeld de mooie en levendige Karmelmarkt in de stad. Een belevenis om hier rond te lopen. Drink ook gerust ergens een heerlijke kopje koffie.

 

Dag 10, donderdag: Tel Aviv – Amsterdam 

Vandaag worden we naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht voor onze terugvlucht naar Nederland. Als de tijd het toelaat maken we onderweg een stop bij de Bijbelse tuinen, Neot Kedumim, op de route naar de luchthaven (exclusief circa €10 p.p.). Optioneel kunt u hier een boom planten (exclusief).

Accommodaties

Tooly Eden Inn Hotel

Dit gemoedelijke hotel bevindt zich in Zichron Yacov, op anderhalve kilometer van de Habaron...

Tooly Eden Inn Hotel

Dit gemoedelijke hotel bevindt zich in Zichron Yacov, op anderhalve kilometer van de Habaron Promenade. Het hotel heeft een buitenzwembad en wordt omgeven door een groene tuin. Alle kamers zijn voorzien van een koelkast, televisie, waterkoker en eigen badkamer met bad/douche en toilet. Er is gratis wifi beschikbaar in de lobby.

terug

Ohalo Manor Hotel

Dit resorthotel bevindt zich aan de oevers van het Meer van Tiberias, op slechts 10 km ten zuiden...

Ohalo Manor Hotel

Dit resorthotel bevindt zich aan de oevers van het Meer van Tiberias, op slechts 10 km ten zuiden van de eeuwenoude stad Tiberias. Het hotel ligt op een prachtige locatie te midden van tuinen en biedt een fantastisch uitzicht over het Meer van Tiberias. De rustige omgeving van het hotel staat garant voor een ontspannen verblijf. In het hotel maakt u gratis gebruik van wifi.

terug

Jeruzalem Gold Hotel

In het centrum van de nieuwe stad vindt je het Jerusalem Gold Hotel. Het hotel ligt naast het...

Jeruzalem Gold Hotel

In het centrum van de nieuwe stad vindt je het Jerusalem Gold Hotel. Het hotel ligt naast het centrale busstation waardoor je makkelijk andere delen van de stad kunt bezoeken. Op een steenworp afst and ligt de kleurrijke markt Mahne Yehuda en in 20 minuten lopen bereik je het historische centrum van Jeruzalem. In het hotel vindt je een restaurant, een bar/lounge en een koffiebar/café. Wifi in de  gemeenschappelijke ruimtes is gratis en op de kamers is er Wifi beschikbaar tegen een toeslag. De kamers zijn voorzien van een koelkastje en koffie en thee faciliteiten.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
22-10-2019
 
Te boeken
1.895,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam-Tel Aviv  v.v. per Turkish Airlines met overstap

 in Istanbul

 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotelretour
 • 9 Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet

 en airconditioning

 • Verblijf op basis van halfpension / volpension op zondag (picknicklunch)
 • 6 dagen vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning

 tijdens de excursiedagen

 • Transfers op zondag 
 • Alle excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen
 • Bagageservice bij de hotels
 • Maaltijden en overnachtingen voor gids en chauffeur
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiger
 • Toeristenbelasting
 • Fooien voor gids, chauffeur en hotelpersoneel

 

* Entreegelden welke inbegrepen zijn: Caesarea, Muhraka, Banias, boottocht op het Meer van Galilea, Kapernaüm, fietstocht Hulah Vallei, Nazareth Village, Kerk van Anna, Stad van David, Massada incl. kabelbaan, Ein Gedi, Qumran.

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 465,- p.p.
 • Verhoging van brandstoftoeslagen en evt. extra lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Administratiekosten

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Reissom per persoon

1695,- Bij 35 – 39 betalende personen

1745,- Bij 30 – 34 betalende personen

1795,- Bij 25 – 29 betalende personen

1895,- Bij 20 – 24 betalende personen

*De reissom is gebaseerd op basis van 20-24 betalende deelnemers. Kort voor vertrek van de reis zal bekeken worden hoeveel deelnemers er geboekt hebben. Mochten er 25 of meer deelnemers hebben geboekt, dan krijgt u het verschil met de nieuwe reissom op uw rekening teruggestort.

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen) 

Ons aanbod is gebaseerd op vluchten met Turkish Airlines met een overstap in Istanbul.

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
22 oktober 2019 Amsterdam Istanbul TK 1952 11.10 uur 15.40 uur
22 oktober 2019 Istanbul Tel Aviv TK 836 16.55 uur 19.05 uur
           
31 oktober 2019 Tel Aviv Istanbul TK 787 15.20 uur 18.50 uur
31 oktober 2019 Istanbul Amsterdam TK 1955 19.55 uur 21.35 uur

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief