Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Rondreis Israël onder leiding van Leo Vroegindeweij

Groepsrondreis | Vliegreis

Deze complete en unieke reis brengt u naar het noorden van het Bijbelse land, Jeruzalem en naar de prachtige omgeving van de Dode Zee! De Bijbel gaat mee en zal dienen als reisgids. Naast de vele bekende plaatsen leren we ook de natuur en de kleurrijke bevolking van Israël kennen. We reizen vanuit het groene Galilea de poorten van Jeruzalem binnen en brengen een dag door in het imposante gebied rondom de Dode Zee. Tijdens deze schitterende reis bezoeken we bekende en minder bekende plaatsen, zoals Megiddo, Akko, Nazareth, Kapernaüm en uiteraard Jeruzalem. Een prachtige rondreis naar het land van Melk en Honing!

Van dag tot dag

Dag 1, maandag 7 mei 2018: Amsterdam - Tel Aviv - Zihron Yaacov
We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst worden we, voor de komende nacht, naar Hotel Eden Inn gebracht voor diner en overnachting.

 

Dag 2, dinsdag 8 mei 2018: Caesarea - Megiddo - Haifa - Akko - Tiberias
Na het ontbijt begint onze rondreis. We rijden naar Caesarea, dit was de voormalige residentie van de Romeinse prefect van Judea. We kunnen hier de opgravingen, het theater en een multimedia show over het oude Caesarea bekijken. Ook hebben we vanaf hier een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. De volgende stop is bij het stadsfort Megiddo. We vervolgen onze weg naar de berg Karmel. Vanaf hier hebben we een fantastisch uitzicht over de baai van Haifa, de Perzische tuinen en de stad. We rijden via Akko richting het noorden, naar Tiberias. We zullen de komende drie nachten verblijven in het Prima Too Hotel. Als we in het hotel aankomen zal het diner voor ons klaar staan.

 

Dag 3, woensdag 9 mei 2018: Safed - Tel Dan - Banias - Tempel van Pan
We beginnen de dag met een bezoek aan de stad Safed. Deze stad ligt in het noordelijke district van Israël in de bergen van Galilea, ongeveer 900 meter boven zeeniveau. We maken een wandeling door deze schilderachtige stad, waar we veel steegjes en synagogen zullen vinden. Vervolgens gaan we naar het natuurreservaat Tel Dan. Deze plaats heeft als bijnaam De Hof van Eden. Als u hier rondloopt zult u begrijpen waarom. Naast de prachtige natuur, vinden we er ook archeologische overblijfselen uit de tijd van de Bijbel. We rijden verder naar Banias, het vroegere Ceasarea Philippi. Hier vinden we één van de bronnen van de Jordaan. We besluiten de dag met een bezoek aan de Tempel van Pan. Deze tempel is gebouwd door Herodes de Grote en gewijd aan keizer Augustinus. Aan het eind van de dag worden we teruggebracht naar het hotel in Tiberias.

 

Dag 4, donderdag 10 mei 2018: Berg der Zaligsprekingen - Kapernaüm - Tabgha - Meer van Galilea
Na het ontbijt gaan we Galilea verkennen. We beginnen de dag met een bezoek aan de Berg der Zaligsprekingen, een heerlijke plaats van rust met een schitterend uitzicht op het meer. Vervolgens gaan we naar het nabijgelegen Kapernaüm, waar we de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus aantreffen. Aan de oever van het meer vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus de broden en de vissen aan een grote schare. Vanaf hier maken we een wandeling naar het Meer van Galilea. Als we bij de oever aankomen zullen de boten voor ons klaarliggen voor een boottocht over het meer. Midden op het meer zullen de motoren stilgelegd worden. De stilte die u dan ervaart is indrukwekkend. Na deze mooie dag gaan we terug naar ons hotel in Tiberias voor het diner en de overnachting.

 

Dag 5, vrijdag 11 mei 2018: Nazareth - Samaria - Ebal - Gerizim - Jeruzalem
We laten Tiberias achter ons en rijden naar Nazareth, waar we de Verkondigingskerk bezoeken. Vervolgens gaan we naar Samaria. Als we daar aankomen rijden we een prachtige route door het gebied. We brengen een bezoek aan een Samaritaanse gemeenschap. Ook kijken we uit over de bergen Ebal en Gerizim en zien we Silo liggen, de plaats waar de Ark des Verbonds stond. We vervolgen onze weg richting Jeruzalem. We brengen een bezoek aan de Klaagmuur, waar we getuigen zullen zijn van het begin van de Shabbat. Een unieke ervaring. Aan het eind van de dag worden we naar het Rimonim Shalom Hotel in Jeruzalem gebracht voor het diner en de overnachting.

 

Dag 6, zaterdag 12 mei 2018: Hurva Synagoge - Olijfberg - Oude Stad - Graftuin
Na het ontbijt maken we een samenkomst in de Hurva Synagoge mee. Deze synagoge is gelegen in de Joodse Wijk en is één van de belangrijkste synagogen in Jeruzalem. Vervolgens gaan we naar de Olijfberg. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. We wandelen naar de Hof van Gethsemané. In deze hof gaat de Bijbel echt voor u leven. Er staan hier olijfbomen die er waarschijnlijk al gestaan hebben in de tijd van Jezus. Vanaf hier gaan we verder naar de Leeuwenpoort en treden we de Oude Stad binnen. Hier bevinden zich de Via Dolorosa, Bethesda met de St. Annakerk, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk. We bezoeken de Joodse Wijk met de Klaagmuur. Vervolgens wandelen we via de souk, met zijn wirwar van bazaars, door de Damascuspoort, naar de Graftuin. Het diner en de overnachting hebben we in het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 7, zondag 13 mei 2018: Yad Vashem - Vrije tijd in de Oude Stad
In de ochtend wonen we een dienst bij of houden we een eigen samenkomst. Vervolgens worden we naar de Nieuwe Stad gebracht. We brengen een bezoek aan het indrukwekkende Yad Vashem. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum met de Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken u stil en roepen een groot respect en medeleven op. ’s Middags worden we naar de Oude Stad gebracht. Hier kunt u genieten van vrije tijd om zelf de stad verder te verkennen. Aan het eind van de middag zal de bus voor ons klaarstaan en worden we naar het hotel teruggebracht.

 

Dag 8, maandag 14 mei 2018: Tempelplein - Bar Mitswahceremonie - Stad van David - Tunnels van Hizkia - Jaffa Street
Na het ontbijt gaan we weer naar de Oude Stad. We beginnen de dag met een bezoek aan het Tempelplein. Vervolgens gaan we naar de Klaagmuur, waar op maandagmorgen traditioneel de Bar Mitswahceremonie plaatsvindt. Deze viering van het geestelijk volwassen zijn van tienerjongens wordt gevierd met zang, dans en zoetigheid. Erg bijzonder om mee te maken! Vervolgens brengen we een bezoek aan de City of David. Dit is de geboorteplaats van de stad Jeruzalem, de plaats waar koning David zijn koninkrijk vestigde en waar de geschiedenis van het Volk van Israël werd geschreven. Vlakbij bevinden zich de Tunnels van Hizkia. Deze staan deels nog met water. We zullen een wandeling maken door de tunnels en zien hoe ingenieus deze tunnels zijn gemaakt. Vervolgens gaan we ook naar de Jaffastraat, één van de bekendste straten van Jeruzalem. Aan het eind van de dag zal het diner klaarstaan in ons hotel.

 

Dag 9, dinsdag 15 mei 2018: Qasr el Yahud - Qumran - Ein Geddi - Massada - Dode Zee
We rijden door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea naar de 400 meter onder zeespiegel gelegen oevers van de Dode Zee. Onderweg brengen we een bezoek aan Qasr el Yahud. Dit is de plaats waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen gedoopt heeft. We rijden verder langs de grotten van Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen. Vervolgens maken we een stop bij de prachtige oase Ein Geddi. Hier verschool David zich voor Saul. We vervolgen de kustlijn van de Dode Zee naar Massada, het kasteel van Herodes de Grote. Per kabelbaan gaan we naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. We sluiten deze dag af aan de oevers van de Dode Zee. U kunt ervaren hoe het is om te ‘zwemmen’ in de meest zoute zee ter wereld. Een bijzondere ervaring die u niet snel zult vergeten! We rijden terug naar het hotel in Jeruzalem voor het diner en de overnachting.

 

Dag 10, woensdag 16 mei 2018: (Ein Karem - Jaffa) - Tel Aviv - Amsterdam
We kunnen genieten van het laatste heerlijke ontbijtbuffet in ons hotel. Vandaag worden we naar Tel Aviv gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Indien de tijd het toelaat brengen we, voordat we naar de luchthaven van Tel Aviv worden gebracht, een bezoek aan Ein Karem, een schilderachtige wijk van Jeruzalem. Het ligt als een eiland in een zee van groene bossen ten zuidwesten van de stad. Dit is de plaats waar Elizabeth hoorde dat ze zwanger was van Johannes de Doper. Dit is uiteindelijk ook de plaats waar hij geboren is. Ook gaan we naar Jaffa. In de Nederlandse Bijbelvertalingen wordt deze plaats Joppe genoemd. We maken een wandeling door de geplaveide straatjes van de oude havenstad Jaffa. Jaffa betekent mooi en deze plaats doet zijn naam zeker eer aan. In de Bijbel lezen we over deze plaats in het boek Handelingen. Petrus heeft hier Tabitha, ook wel Dorcas genoemd, tot leven gewekt. Ook logeerde Petrus bij Simon de Leerlooier, in diens huis aan zee. In de middag vliegen we terug naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Rimonim Shalom****

Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten...

Hotel Rimonim Shalom****

Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide in de buurt van het Rimonim Hotel. De kamers beschikken over een waterkoker en lcd televisie met internationale kanalen.

terug

Hotel Prima Too

In het centrum van Tiberia ligt het Prima Too Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20...

Hotel Prima Too

In het centrum van Tiberia ligt het Prima Too Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20 minuten. Het Israëlisch ontbijt bestaat uit salades, eieren, kaas en warme en koude dranken. In het hotel is een sauna aanwezig en in de gemeenschappelijke ruimte is gratis WiFi beschikbaar. De kamers bieden uitzicht over de stad en beschikken over airconditioning, een waterkoker en een kluisje.

terug

Eden Inn

Bij vertrek op 8 mei of 15 oktober begint de reis in het noorden en verblijf je 1 nacht in Eden Inn...

Eden Inn

Bij vertrek op 8 mei of 15 oktober begint de reis in het noorden en verblijf je 1 nacht in Eden Inn in Zichron Yacov.

 

Dit gemoedelijke hotel bevindt zich in Zichron Yacov, op anderhalve kilometer van de Habaron Promenade. Het hotel heeft een buitenzwembad en wordt omgeven door een groene tuin. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een koelkast, televisie, waterkoker en eigen badkamer met bad/douche en toilet. Er is gratis wifi beschikbaar in de lobby.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Rondreis Israël - 10 dagen

Inbegrepen

 • Bustransfer Zwijndrecht – Schiphol retour
 • Rechtstreekse vliegreis Amsterdam – Tel Aviv retour per lijndienstvlucht van El Al
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 20 kilo ruimbagage
 • Bustransfer luchthaven – hotel retour
 • Negen overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Acht lunches tijdens de excursiedagen (dag 2 t/m 9)
 • Transfer van de luchthaven naar het hotel en retour
 • Vijf dagen vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning
 • Drie dagen transfer hotel – Oude Stad retour
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen in Israël (met uitzondering van dag 7)
 • Fooien van 5,50 per persoon per voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Alle excursies zoals in het programma beschreven
 • Entreegelden volgens programma*
 • Maaltijden en overnachtingen voor gids en chauffeur
 • Bagageservice op het vliegveld en bij de hotels
 • Assistentie van onze locale vertegenwoordiger
 • Reisinformatiepakket per boeking

 

* Entreegelden welke inbegrepen zijn: Caesarea, Megiddo, Akko, Tel Dan, Banias, Kapernaüm, boottocht over het Meer van Galilea, City of David, Massada (inclusief kabelbaan), Ein Geddi, St. Annakerk.

 

Het zwemmen in de Dode Zee is niet inbegrepen, dit wordt ter plekke geregeld op de lunchlocatie.

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 399,-
 • Eventuele verhoging van brandstoftoeslagen, lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (maximaal negen personen per factuur)
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Overige excursies en entreegelden
 • Administratiekosten van 19,- per boeking

Overige informatie

Prijzen

 

Reissom per persoon:

€ 1593,-                               Bij 35-39 betalende personen*                 

€ 1637,-                               Bij 30-34 betalende personen*               

€ 1675,-                               Bij 25-29 betalende personen*                 

€ 1772,-                               Bij 20-24 betalende personen*                 


*De reissom is gebaseerd op basis van 25-29 deelnemers. Kort voor vertrek van de reis zal bekeken worden hoeveel deelnemers er geboekt hebben. Indien nodig wordt de reissom nog aangepast.

 

Vluchtschema

Vlucht met EL AL Israël Airlines (onder voorbehoud van wijzigingen)

 Datum  Van  Naar  Vertrek  Aankomst  Vluchtnummer
 7 mei 2018  Amsterdam  Tel Aviv  11.25 uur  17.00 uur  LY 338
           
 16 mei 2018  Tel Aviv  Amsterdam  16.10 uur  20.25 uur  LY 339

 
Hotelinformatie

 7-8 mei 2018  Zihron Yaacov  Hotel Eden Inn  1 nacht
 8-11 mei 2018  Tiberias  Prima Too  3 nachten
 11-16 mei 208  Jeruzalem  Rimonim Shalom Hotel  5 nachten
       9 nachten

 

 

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief