Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Israel met GKV Bunschoten-Spakenburg

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Israël: het Beloofde Land! Waarschijnlijk ken je alle plaatsen van naam uit de Bijbel. Maar om het met eigen ogen te zien? Dat is geweldig! Je hebt je vast wel eens afgevraagd hoe het Meer van Galilea eruit ziet en hoe het zou zijn om door de nauwe straatjes van Jeruzalem te struinen. Uiteraard staat de indrukwekkende stad Jeruzalem met al haar hoogtepunten, zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa op het programma. We gaan nog meer ontdekken! Zoals het Romeinse Caesarea, Nazareth, de geboorteplaats van Jezus en we bekijken de opgravingen bij de Stad van David. Drijf in de Dode Zee en bewonder in de Negev de krater van Mizpe Ramon. Kortom: een reis vol hoogtepunten die je niet mag missen!

Programma

Dag 1, maandag: Amsterdam – Tel Aviv – Degania

We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. We beginnen onze reis in het noorden van Israel waar Jezus veel wonderen heeft gedaan. Na aankomst worden we naar Ginosar bij het Meer van Galilea gebracht. Diner en overnachting in Kibbutz Degania Beit.

 

Dag 2, dinsdag: Boottocht Meer van Galilea – Kapernaüm – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Safed – Banias – Berg Bental

We starten vandaag met een met een boottocht op het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend! Na het varen komen we bij Kapernaüm, waar de fundamenten van de synagoge en het huis van Petrus terug te vinden zijn.

 

Lopend langs de kust van het meer gaan we naar Tabgha, de plaats waar de Heere Jezus de broden en de vissen vermenigvuldigde voor een grote schare mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en de vissen ziet.

 

De volgende stop is de Berg der Zaligsprekingen. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn en want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als in de tijd van Jezus.

 

Hierna gaat onze reis verder en bezoeken we Safed. De stad is prachtig gelegen bovenop een berg en biedt een adembenemend uitzicht op het landschap van Galilea. De frisse berglucht maakt een bezoek een aangename ervaring. Safed is één van de vier heilige steden in Israël en de oude schilderachtige steegjes van de Joodse Wijk bevatten verborgen plekjes en prachtige synagogen.

 

Van de bronnen van de Jordaan bij Banias, het bijbelse Caesarea Philippi, lopen we langs de rivier naar de waterval en de nieuwe hangbrug. Deze plek is dankzij zijn watervallen meer dan een fotomoment waard! De reis gaat verder naar de Golan hoogten. Bij de berg Bental genieten we van een prachtig uitzicht over de regio en horen we meer over het gebied.

 

Dag 3, woensdag: Degania – Narazeth – Nazareth Village – Akko – Rosh Hanikra – Kibbutz Nes Ammim

Vroeg in de morgen is het vertrek via Galilees Kana naar Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. De Aankondigingskerk in Nazareth herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël. Om écht te begrijpen hoe het leven er destijds aan toe ging bezoeken we Nazareth Village. Dit openluchtmuseum geeft een kijkje in het leven van Jezus. We rijden naar het noorden, naar de Middellandse Zee en de pittoreske kruisvaarderstad Akko, met het Johanniterklooster en de ondergrondse kruisvaardertunnel. Ook bekijken we de haven en de kleurrijke markt van Akko. Vervolgens gaan we naar de witte krijtrotsen van Rosh Hanikra welke de grens met de zee vormen. Met een kabelbaan dalen we af naar beneden om de grotten in zee te bekijken. In de grotten hoor je het geluid van de aanstormende golven. Het water en de grotten blijven steeds van kleur veranderen. We verblijven vannacht in Kibbutz Nes Ammim.

 

Dag 4, donderdag: Berg Karmel – Caesarea – Beit She’an – Jeruzalem

Vanaf de berg Karmel hebben we een prachtig uitzicht op de baai van Haifa, de Perzische Tuinen en de stad. Hierna rijden we via de Vallei van Armageddon naar Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulus zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom.

 

We bezoeken ook de opgravingen bij Beit She’an. Dit zijn één van de belangrijkste opgravingen van het land. De oudste resten dateren van 5000 voor Christus en in het verleden hebben hier maar liefst 20 beschavingen gewoond. Onder andere de Filistijnen, die in deze plaats het onthoofde lichaam van koning Saul aan de stadsmuur hebben opgehangen, maar ook de Grieken en de Romeinen. Bezienswaardigheden zijn het Romeinse theater, de Romeinse tempel en enkele vloermozaïeken in de Sigma. Dan is het tijd om naar Jeruzalem te gaan waar we meer ontdekken van Jezus liefde voor ons. Door de Jordaanvallei rijden we naar het zuiden. Vanaf de Scopusberg genieten we van een eerste uitzicht over de stad.

 

Dag 5, vrijdag: Knesseth – Yad Vashem – Stad van David – Tunnel Hizkia – Yehuda Markt – Haas Promenade

De bus brengt ons naar het Israëlisch parlementsgebouw Knesset.  Ervoor staat de Menorah, een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met 29 afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël. Dan gaan we naar het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk achter.

 

Jesaja 56:5
Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

 

In de Oude Stad van Jeruzalem gaan we naar een archeologische opgraving, de Stad van David. We bekijken eerst een 3D film over de opgravingen en de stad. Ook krijgen we een rondleiding en gaan we naar het uitkijkpunt, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de opgravingen. We duiken onder de grond en bezoeken ‘Warren’s Shaft’, een ondergrondse tunnel uit de tijd van de Kanaänieten, ontdekt door Sir Charles Warren in 1867. Via de tunnel van Hizkia, die deels onder water staat, lopen we naar de Vijver van Siloam. De meest bekende markt van Jeruzalem is de Mahane Yehuda markt aan de Jaffa straat. Op deze gezellige en kleurrijke markt vinden we naast schoenen, huishoudwaren en textiel vooral vers fruit, groenten, vis, vlees, brood, gebak en kruiden.

Bij de Haas Promenade genieten we van het uitzicht over Jeruzalem en het Kidrondal. Ook kijken we uit over de Herdersvelden en over Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus. Na het diner in het hotel gaan we opnieuw naar de Oude Stad want vandaag is het begin van de Sabbath. Bij de Klaagmuur zien we hoe de joden zich voorbereiden op de Sabbah, een unieke ervaring.

 

Dag 6, zaterdag: Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem.

 

Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. Optioneel bekijken we ook de plaats van de ondervraging van Jezus door Pilatus (Lithostrotos). De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk waar jammerklachten en gebeden weerklinken. Via de Damascuspoort wandelen we naar de Graftuin waar we het lege graf aanschouwen.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Bethesda met de Kerk van Anna, de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk worden vandaag ook bezocht. Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

De reisleider zal een samenkomst verzorgen; wellicht is het ook mogelijk om een dienst in Jeruzalem bij te wonen

 

Dag 8, maandag: Tempelplein – Bar Mitswa – Dode Zee – (Ein Gedi)  – Massada – Arad
Vandaag hebben we een vroege start. Om optimaal te genieten van een bezoek aan de Tempelplein zijn we vandaag al rond 07.15 uur bij de ingang aanwezig. De oorspronkelijke Tempel stond op de plaats waar nu de Rotskoepel staat. De Tempelberg is voor de joden de heiligste plaats ter wereld, omdat dit het centrum was van de eredienst aan God. Vervolgens bezoeken we de Klaagmuur in de Oude Stad waar traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaatsvindt. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Na het zien van deze ceremonie rijdt de bus door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea naar de 400 meter onder zeespiegel gelegen oevers van de Dode Zee, de meest zoute zee op aarde. In deze zee ronddobberen is een unieke ervaring!

 

Op deze bijzondere locatie is er vrije tijd ingelast om te ontspannen. We rijden langs de grotten van Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen en volgen de kustlijn van de Dode Zee. Als de tijd het toelaat brengen we nog een kort bezoek aan Ein Gedi. Op deze plaats hield David zich voor Saul verborgen. In de holen leven geiten en klipdassen. Vervolgens gaan we naar Massada, het kasteel van Herodes de Grote. Per kabelbaan gaan we naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. We eindigen vandaag in Arad waar we dineren en overnachten.

 

Dag 9, dinsdag: Arad – Sde Boker – (Ein Avdat)  – Berseba - Ashkelon

Na het ontbijt bezoeken we in Arad het kunstwerk Fountain of Tears. De kunstenaar Rick Wienecke bracht in dit kunstwerk het lijden van Christus en het lijden van de joden in de holocaust met elkaar in verband. De naam van het kunstwerk is gebaseerd op Jeremia 9:1. Vervolgens rijden we via de steden Dimona en Yeruham naar Sde Boker waar we het graf van Ben Gurion, de eerste premier van Israël, bezoeken en waar we genieten van het mooie uitzicht over de vallei van Tzin. Onderweg is er nog de mogelijkheid om Ein Avdat te bezoeken. Deze schitterende en smalle kloof in de Negev kent veel bronnen die in watervallen uitkomen in twee diepe meren. Dit gebied behoort toe aan Ein Avdat National Park. Het bezoek aan dit park laten we even afhangen van de beschikbare tijd en de weersomstandigheden (als het erg mooi weer is kunnen we doorrijden, zodat we nog even in de Middellandse Zee kunnen zwemmen in Ashkelon). We rijden door het prachtige landschap van Mitzpe Ramon waar we een prachtig uitzicht hebben op de enorme krater. We rijden noordwaarts en bezoeken de Bijbelse plaats Berseba, waar Abraham een tamarisk plantte. Vervolgens rijden we naar Ashkelon waar we afhankelijk van de tijd nog even bij het strand kunnen lopen of kunnen zwemmen.

 

Dag 10, woensdag: Ashkelon – Tel Aviv - Amsterdam

Vandaag vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv v.v. per Turkish Airlines (met overstap in Istanbul)
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 20 kilo ruimbagage
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • 9 Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension, zondag volpension
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
 • Alle excursies zoals in het programma beschreven
 • entreegelden volgens programma*
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen
 • Headsets vanaf 20 personen
 • Maaltijden en overnachtingen voor gids en chauffeur
 • Bagageservice op het vliegveld en bij de hotels
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Administratiekosten

 

* Entreegelden welke inbegrepen zijn: boottocht op het Meer van Galilea, Kapernaüm,  Banias, Nazareth Village, Akko, Rosh Hanikra, Caesarea, Beit She’an, Stad van David, Tunnel Hizkia, St. Annakerk, Massada (inclusief kabelbaan), Ein Avdat.

Het zwemmen in de Dode Zee is niet inbegrepen, dit wordt ter plekke geregeld op de lunch locatie

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 485,-
 • Korting derde persoon op een kamer 65,-
 • Verhoging van brandstoftoeslagen
 • Lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lunches
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Fooien
 • Overige entreegelden
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen

Overige informatie

De reis krijgt gegarandeerd vertrek bij 25 personen.

 

Prijsinformatie

1649,-                             Bij 35 – 39 betalende personen

1699,-                             Bij 30 – 34 betalende personen

1759,-                             Bij 25 – 29 betalende personen

*De reissom is gebaseerd op basis van 25-29 deelnemers. Kort voor vertrek van de reis zal bekeken worden hoeveel deelnemers er geboekt hebben. Mochten er 30 of meer deelnemers hebben geboekt, dan krijgt u het verschil met de nieuwe reissom op uw rekening teruggestort.

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

21 – 23 oktober 2019

Meer van Galilea

Kibbutz Degania Bet

2 nachten

23 – 24 oktober 2019

West Galilea

Kibbutz Nes Ammim

1 nacht

24 – 28 oktober 2019

Jeruzalem

Rimonim Shalom Hotel

4 nachten

28 – 29 oktober 2019

Arad

Inbar Hotel

1 nacht

29 – 30 oktober 2019

Ashkelon

Leonardo Ashkelon Hotel

1 nacht

 

 

Totaal:

9 nachten

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
21 oktober 2019 Amsterdam Istanbul TK 1958 14.40 uur 19.00 uur
21 oktober 2019 Istanbul Tel Aviv TK 790 20.20 uur 22.30 uur
           
30 oktober 2019 Tel Aviv Istanbul TK 811 07.20 uur 10.40 uur
30 oktober 2019 Istanbul Amsterdam TK 1957 11.45 uur 13.35 uur

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief