Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Israel o.l.v. Ds. Ed Buitendijk

Groepsrondreis | Vliegreis

De reis staat in het teken van de geboorte en het leven van Jezus op aarde. Waar kunnen we dat beter doen dan in het land waar het allemaal plaatsvond? We komen op plekken waar eens onze Messias is geweest en gedurende de reis komt u er achter dat het hele land getuigt van Gods trouw.  U gaat naar alle belangrijke plaatsen uit de Bijbel waaronder Nazareth, de geboorteplaats van Jezus, de rivier de Jordaan waar Jezus werd gedoopt door Johannes en u maakt een boottocht over het Meer van Galilea. In de stad Jeruzalem staan onder andere de  Hof van Gethsemané, waar Jezus tot Zijn Vader bad, de Via Dolorosa en de Graftuin op het programma. Tijdens deze 6-daagse rondreis door het Bijbelse land, leert u de vele facetten van dit indrukwekkende land kennen. De Nederlandssprekende Israëlische gids en uw eigen predikant nemen u mee naar deze unieke plaatsen.

Programma

Dag 1, maandag: Amsterdam –  Meer van Galilea - Tiberias

We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst rijden we voor de boottocht over het meer van Galilea.  Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend! Na het varen worden we naar het hotel  gebracht voor diner en overnachting.

 

Dag 2, dinsdag: Kapernaüm - Nazareth Village – Aankondigingskerk – Kana - Tiberias

We beginnen de dag in Kapernaüm. Dit was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Hij woonde hier, en Hij  preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot.

 

Via een mooie route komen we aan in Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. De Aankondigingskerk in Nazareth herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël. In Nazareth Village, een openluchtmuseum, krijg je een goed beeld van het leven in de tijd van Jezus. In Kana, de plaats waar Jezus zijn eerste wonder deed van het water in wijn veranderen op de bruiloft, kunnen we met elkaar het bekende Bijbelverhaal lezen in het kerkje. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Tiberias voor diner en overnachting

                                                                    

Dag 3, woensdag: Doopplaats - Jordaanvallei – Bethlehem – graf van Rachel – velden van Efratha -  Olijfberg – Jeruzalem

Na ons ontbijt rijden we naar de doopplaats bij Jericho, waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen heeft gedoopt. We verlaten de omgeving van Tiberias en rijden via de Jordaanvallei richting Jeruzalem. Voordat we naar de stad gaan brengen we eerst een bezoek aan het fort Herodion. Aansluitend rijden we naar Bethlehem, de geboortestad van Jezus. Hier bezoeken we uiteraard de geboortekerk, het graf van Rachel en de velden van Efratha. Indrukwekkend om hier met elkaar het verhaal van de geboorte van Jezus te herdenken. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Olijfberg. Het biedt een prachtig uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. We rijden naar ons hotel voor diner en overnachting. 

 

Dag 4, donderdag: Gethsemane – Leeuwenpoort – Kerk van Anna –  Christelijke wijk – Tempelplein  – Bar Mitswah – Yad Vashem 

Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we de dag beginnen en een kort moment met elkaar hebben. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. Via de Leeuwenpoort betreden we de stad Jeruzalem, waar zich de Via Dolorosa en Bethesda met de Kerk van Anna zich bevinden. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. We vervolgen onze wandeling richting de christelijke wijk en de Tempelberg waar als eerste de prachtige, met mozaïeken rijk versierde Rotskoepel opvalt, een koepel die gebouwd is op de rots waar Abraham zijn zoon Isaak aan God wilde offeren. Ernaast ligt de Al-Aqsamoskee. Op maandag- en donderdagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Tenslotte bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter.

 

Dag 5, vrijdag:  Ein Gedi– Qumran en de Graftuin

In de ochtend  gaan we door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea naar de 400 meter onder zeespiegel gelegen oevers van de Dode Zee. We volgen de kustlijn van de Dode Zee naar Ein Gedi. Dit is de grootste oase in de Negev woestijn en de plaats van David zich verschool voor Saul. Hier maken we gezamenlijk een wandeling door het park. Hierna rijden we terug naar de grotten van Qumran, waar de gids vertelt over de vindplaats van de Dode Zeerollen.We eindigen de dag in Jeruzalem waar we de Graftuin bezoeken en daar ook het lege graf aanschouwen. Mattheüs 28:5-6 - De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.Na deze indrukwekkende dag keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 6, zaterdag: Jeruzalem – Tel Aviv – Amsterdam

Voordat we gaan naar de luchthaven van Tel Aviv gaan voor onze terugvlucht naar Nederland brengen we een bezoek aan het Israel Museum. Een reis vol unieke belevenissen is ten einde!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv v.v. per Lufthansa
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 20 kilo ruimbagage
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • 5 Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in een tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension en 6 eenvoudige sandwich lunches
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
 • Alle excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen
 • Headsets
 • Fooien € 6,10 p.p.p.d. voor gids, chauffeur en hotelpersoneel

Niet inbegrepen

 • 1-Persoonskamertoeslag €265,-
 • Verhoging van brandstoftoeslagen
 • Lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Administratiekosten €25,- per boeking
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen €2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen.

 

Prijsindicatie per persoon

€1170,-              Bij 35 – 39 betalende personen

€1199,-              Bij 30 – 34 betalende personen

€1230,-             Bij 25 – 29 betalende personen

€1260,-              Bij 20 – 24 betalende personen

De reissom is gebaseerd op basis van minimaal 25 deelnemers. Kort voor vertrek van de reis zal bekeken worden hoeveel deelnemers er geboekt hebben. Mochten er f meer deelnemers hebben geboekt, dan krijgt u het verschil met de nieuwe reissom op uw rekening teruggestort.

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

18 – 20 november 2019

Tiberias

Hotel Prima Too

2 nachten

20 – 23 november 2019

Jeruzalem

Hotel Rimonim Shalom

3 nachten

 

 

Totaal

5 nachten

 

Vluchtschema (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst

18 november

Amsterdam

Wenen

OS 378

07.10 uur

09.00 uur

18 november

Wenen

Tel Aviv

OS 857

10.25 uur

14.55 uur

23 november

Tel Aviv

Wenen

OS 858

16.10 uur

19.05 uur

23 november

Wenen

Amsterdam

OS 377

20.10 uur

22.10 uur

 

 

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief