Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Jongerenreis Israël GKV Drachten olv Ds. De Jong

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Heb je altijd al eens naar Het Beloofde Land gewild? Deze negendaagse reis door Israël is uitstekend geschikt voor de jongere die het land van de Bijbel wil bezoeken. Tijdens je bezoek aan Israël krijg je deskundige uitleg van een Nederlandssprekende Israëlische gids. Je bezoekt de plaatsen die je kent vanuit de Bijbel, waaronder: Nazareth, de geboorteplaats van Jezus, de rivier de Jordaan waar Jezus werd gedoopt door Johannes en je maakt een boottocht over het Meer van Galilea. Uiteraard staat ook de indrukwekkende stad Jeruzalem met al haar hoogtepunten, zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa op het programma.

Van dag tot dag

Dag 1, vrijdag 23 februari 2018: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

We vertrekken vanaf Amsterdam naar Tel Aviv. Na aankomst worden we naar het Rimonim Shalom Hotel in Jeruzalem (of gelijkwaardig) gebracht voor de overnachting. Indien we laat in het hotel aankomen zullen er op de kamer wat sandwiches klaarstaan.

 

Dag 2, zaterdag 24 februari 2018: Olijfberg – Gethsemané – Sionsberg – Joodse Wijk – Graftuin

Na het ontbijt worden we naar de Olijfberg gebracht voor een eerste uitzicht over Jeruzalem. Geniet van het prachtige zicht over de Kidronvallei en de stad. Vanaf hier wandelen we naar beneden richting de Hof van Gethsemané.  In deze hof staan olijfbomen die er waarschijnlijk al stonden in de tijd van Jezus. Vervolgens worden we naar de Sionsberg gebracht waar we de Bovenkamer zullen zien. Hier heeft Jezus het Laatste Avondmaal met zijn discipelen gehouden. Ook gaan we naar de Joodse Wijk waar we onder andere de Cardo zien. We besluiten de dag met een indrukwekkend bezoek aan de Graftuin. We zien het graf van Jezus en de steen die weggerold is. Aan het einde van de dag worden we teruggebracht naar ons hotel voor het diner en de overnachting. ’s Avonds houden we met elkaar een dienst in het hotel.

 

Dag 3, zondag 25 februari 2018: Oude Stad – Via Dolorosa – Bethesda – Zuidelijke Trappen – City of David – Tunnels van Hizkia – Badwater van Siloam – Wandeling over de muren

Vanmorgen treden we de Oude Stad binnen via de Jaffapoort. We wandelen via de oriëntaalse bazaars naar de Heilige Grafkerk, welke we ook zullen bezichtigen. We lopen over de Via Dolorosa, de Lijdensweg van Jezus, en we maken een stop bij de St. Annakerk en het badwater van Bethesda. In de Bijbel staat genoemd dat van tijd tot tijd een Engel het water beroerde en dat de eerste zieke die in het water kwam werd genezen. Zieke mensen lagen bij Bethesda te wachten tot dat moment. We wandelen over de markt richting de Klaagmuur en zien de Tempelberg. Vanaf hier is het een kleine afstand naar het Davidson Center en krijgen we een rondleiding door de archeologische tuin en de Zuidelijke Trappen. Vervolgens brengen we een bezoek aan de City of David. Dit is de geboorteplaats van de stad Jeruzalem, de plaats waar koning David zijn koninkrijk vestigde en waar de geschiedenis van het Volk van Israël werd geschreven. Ook maken we een wandeling door de tunnels van Hizkia (die gedeeltelijk onder water staan). Deze tunnels zijn uitgegraven van de Gihonbron naar het badwater van Siloam. Voor het diner gaan we terug naar ons hotel. ’s Avonds maken we een prachtige wandeling over de muren van de stad Jeruzalem.

 

Dag 4, maandag 26 februari 2018: Nieuwe Stad – Israël Museum – Bethlehem – Yad Vashem

De dag begint in de Nieuwe Stad met een bezoek aan het Israël Museum. Hier zien we onder andere het schaalmodel van Jeruzalem in de tijd van het Nieuwe Testament. We zien ook een model van de Tweede Tempel en de Dode Zeerollen. Vervolgens gaan we naar de Knesseth (het Israëlisch parlementsgebouw) met de Menorah. We rijden verder naar Bethlehem. In de geboorteplaats van Jezus bezoeken we de Geboortekerk en zien we de herdersvelden. Aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan het beroemde Yad Vashem. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum met de Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en roepen een groot respect en medeleven op. Voordat we teruggebracht worden naar het hotel voor het diner, stoppen we bij de Haaspromenade voor een panoramisch uitzicht over de stad en de Kidronvallei.     

 

Dag 5, dinsdag 27 februari 2018: Ein Geddi – Qumran – Dode Zee – Massada – Kfar Hanokdim

Na het ontbijt stoppen we allereerst bij Wadi Kelt voor een prachtig uitzicht over het hangende klooster van St. George. We rijden door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea naar de 400 meter onder zeespiegel gelegen oevers van de Dode Zee. We bezoeken Ein Geddi. In deze oase van rust heeft David zich verscholen voor Saul. Vervolgens rijden we langs Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen. En dan is het tijd voor ontspanning. Je maakt namelijk kennis met de Dode Zee door er een bad te nemen. Dit is een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten! Vervolgens gaan we naar Massada, het kasteel van Herodes de Grote. Per kabelbaan gaan we naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. We gaan wandelend weer naar beneden. Vandaag overnachten we op een unieke locatie, namelijk onder de duizend sterrenhemel in Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim. Het diner zal op authentieke wijze voor ons klaargemaakt worden.

 

Dag 6, woensdag 28 februari 2018: Kfar Hanokdim – Qasr el Yahud – Mount of Temptation – Gan Hashlosha – Boottocht op het Meer van Galilea

Zodra we ontbeten hebben rijden we naar Jericho waar we met de kabelbaan de Mount of Temptation opgaan. In Mattheüs 4 lezen we dat op deze berg Jezus werd verzocht door de duivel. We rijden langs Qasr el Yahud. Dit is de plaats waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen heeft gedoopt. Door de Jordaanvallei rijden we naar Gan Hashlosha. Hier vinden we de warmwaterbronnen en een prachtige natuur. Vergeet dus niet je zwemspullen mee te nemen want het is een unieke ervaring om hier een duik te nemen! Aan het eind van de middag worden we naar het hotel in TIberias gebracht voor het diner. ’s Avonds maken we een boottocht over het Meer van Galilea. Als we midden op het meer varen zullen de motoren uitgezet worden. De stilte die je dan ervaart is erg indrukwekkend.

 

Dag 7, donderdag 1 maart 2018: Berg der Zaligsprekingen – Kapernaüm – Tabgha

Vandaag gaan we naar plaatsen waar de Bijbel echt voor ons gaat leven. We beginnen de dag op de Berg der Zaligsprekingen. Hier heeft Jezus de Bergrede uitgesproken. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over het meer. Vervolgens gaan we naar Kapernaüm. Hier treffen we de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus aan. Vanaf Kapernaüm lopen we naar Tabgha, een wandeling die Jezus waarschijnlijk ook vaak gemaakt heeft. Aan de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus de broden en de vissen aan een grote schare mensen. We rijden door de Hullavallei richting het noorden en door de Golan Hoogvlakte naar Banias, ook wel Caesarea Filippi genoemd. We maken een wandeling door de prachtige natuur en genieten van de watervallen. We rijden terug naar het hotel in Tiberias waar het diner voor ons klaar zal staan.

 

Dag 8, vrijdag 2 maart 2018: Nazareth – Berg Tabor – Megiddo – Zippori

We beginnen de dag in Nazareth, de plaats waar Jezus is opgegroeid. We brengen een bezoek aan Nazareth Village. Hier zien we hoe het leven in de tijd van Jezus moet zijn geweest en hoe de dorpen en huizen er in die tijd uit moeten hebben gezien. Ook gaan we naar de Berg Tabor (de Berg der Verheerlijking), vlakbij Nazareth. We rijden voor de Jizreëlvallei naar Megiddo. We zien de opgravingen en het goed bewaard gebleven watersysteem wat in de Bijbel in onder andere Richteren 5 genoemd staat. We rijden verder naar de Berg Karmel voor een prachtig uitzicht over Haifa. Ook bezoeken we Caesarea, de voormalige residentie van de Romeinse prefect van Judea. Hier zien we onder andere het theater en het ingenieuze watersysteem. Ook heb je vanaf hier een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Vervolgens worden we naar het Eden Inn Hotel (of gelijkwaardig) in Zihron Yaacov gebracht voor het diner. ’s Avonds maken we nog een wandeling door de mooie kunstenaarsplaats Zihron Yaacov.

 

Dag 9, zaterdag 3 maart 2018: Tel Aviv – Istanbul – Amsterdam

Vandaag vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Accommodaties

Rimonim Shalom Hotel

Het Rimonim Shalom Hotel ligt op een prachtige locatie, hoog op een berg. Het bevindt zich op...

Rimonim Shalom Hotel

Het Rimonim Shalom Hotel ligt op een prachtige locatie, hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts tien minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide op loopafstand. Direct tegenover het hotel vind je toegang tot het openbaar vervoer, voor een aansluiting naar het stadscentrum van Jeruzalem.

De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem en zijn voorzien van kamerhoge ramen. Tevens hebben ze een televisie, orthopedische bedden, waterkoker en een badkamer met bad/douche en toilet.

terug

Kfar HaNokdim

In de woestijn van Judea ligt, in een groene oase, het Bedoeïenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is...

Kfar HaNokdim

In de woestijn van Judea ligt, in een groene oase, het Bedoeïenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is volledig gebouwd en ingericht volgens de cultuur en levensstijl van de Bedoeïenen. De gezamenlijke slaaptenten zijn versierd in traditionele stijl met comfortabele kleden en matrassen. Tijdens het verblijf krijg je een typisch Bedoeïenenontbijt en -diner voorgeschoteld.

terug

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op...

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op 20 minuten lopen gelegen is. Het hotel is in 1933 opgericht en is één van de oudste hotels in Tiberias. Tegenwoordig biedt het moderne en comfortabele kamers en goede faciliteiten, waaronder een buitenzwembad. Safed, Nazareth en de rivier de Jordaan liggen op slechts een kleine afstand rijden van het hotel.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Israël onder leiding van dominee De Jong 9 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam-Tel Aviv retour per lijndienstvlucht van Turkish Airlines, met een overstap in Istanbul
 • Transfer Drachten-Schiphol retour
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (circa € 180,- per persoon)
 • 20 kilo ruimbagage
 • Transfer luchthaven-hotel retour
 • Acht overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in driepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf in de hotels op basis van halfpension
 • Zeven eenvoudige lunches tijdens de excursiedagen
 • Zes dagen vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning
 • Eén dag stadswandeling door de Oude Stad, inclusief transfers
 • Nederlandssprekende gids tijdens het excursieprogramma
 • Fooien van 5,50 per persoon per voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Alle excursies zoals in het programma beschreven
 • Entreegelden volgens programma*
 • Reserveringskosten
 • Maaltijden en overnachtingen voor gids en chauffeur
 • Bagageservice op het vliegveld en bij de hotels
 • Assistentie van onze locale vertegenwoordiger
 • Reisinformatiepakket per boeking

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 399,-
 • Toeslag tweepersoonskamer 99,-
 • Eventuele verhoging van brandstoftoeslagen
 • Eventuele lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (maximaal negen personen per factuur)
 • Overige entreegelden
 • Drankjes bij de maaltijden

Overige informatie

* Entreegelden welke inbegrepen zijn:

St. Annakerk, Zuidelijke Trappen, City of David, Siloam, Ein Geddi, Massada, kabelbaan naar Massada (enkele rit), Israël Museum, kabelbaan naar de Mount of Temptation, Gan Hashlosha, Boottocht over het Meer van Galilea, Kapernaüm, Banias, Nazareth Village, Taxi’s naar de Berg Tabor, Caesarea, Muhrakha.

 

Hotels

 23 - 27 februari 2018  Jeruzalem  Rimonim Shalom Hotel
www.rimonim.com/rimonim-jerusalem
 4 nachten
 27-28 februari 2018  Negev  Kfar Hanokdim
www.kfarhanokdim.co.il
 1 nacht
 28 februari - 2 maart 2018   Tiberias  Astoria Hotel
www.astoria.co.il
 2 nachten
 2 - 3 maart 2018  Zihron Yaacov  Hotel Eden Inn
www.tooly.co.il
 1 nacht
       8 nachten

 

Vluchtschema

 Datum  Van  Naar  Vluchtnummer   Vertrek  Aankomst
 23 februari 2018  Amsterdam  Istanbul Sabiha Gokcen  TK 1962  13.35 uur  19.05 uur
 23 februari 2018  Istanbul Sabiha Gokcen  Tel Aviv  TK 808  20.50 uur  22.00 uur
           
 3 maart 2018   Tel Aviv  Istanbul  TK 787  15.25 uur  19.00 uur
 3 maart 2018  Istanbul  Amsterdam  TK 1955  20.40 uur  22.40 uur
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief