Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Israel met CGKV Harlingen

Groepsrondreis | Vliegreis

Heeft u altijd al eens naar het Beloofde Land gewild? Onze 8-daagse reis door Israël is uitstekend geschikt voor degene die het land van de Bijbel voor de eerste keer gaat bezoeken. Tijdens uw bezoek aan Israël krijgt u deskundige uitleg van een Nederlandssprekende Israëlische gids. U bezoekt de plaatsen die u kent vanuit de Bijbel, waaronder: Nazareth, de geboorteplaats van Jezus, de rivier de Jordaan waar Jezus werd gedoopt door Johannes en u maakt een boottocht over het Meer van Galilea. Uiteraard staat ook de indrukwekkende stad Jeruzalem met al haar hoogtepunten, zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa op het programma.

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag 21 maart 2019: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem
We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst worden we, voor de komende vijf nachten, naar Kibbutz Neveh Ilan in de heuvels van Judea gebracht voor diner en overnachting.


Dag 2, vrijdag 22 maart 2019: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad
Vandaag is het begin van de sabbatdag. Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk waar jammerklachten en gebeden weerklinken. Via de Damascuspoort wandelen we naar de Graftuin waar we het lege graf aanschouwen. Mattheüs 28:5-6 - De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft. Bethesda met de Kerk van Anna, de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk worden vandaag ook bezocht. Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 3, zaterdag 23 maart 2019: Wadi Kelt – Massada – Dode Zee
We rijden door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea naar de 400 meter onder zeespiegel gelegen oevers van de Dode Zee. Onderweg stoppen we bij de kloof van Wadi Kelt, voor een uitzicht over het Klooster van St. George dat aan de rotswand hangt. We rijden langs de grotten van Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen en volgen de kustlijn van de Dode Zee naar Massada, het kasteel van Herodes de Grote. Per kabelbaan gaan we naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Vandaag maken we kennis met de Dode Zee door er een bad te nemen (niet inbegrepen in de reissom). Dit is een bijzondere ervaring die u niet snel zult vergeten!

 

Dag 4, zondag 24 maart 2019: Vrije dag
Een ontspannen rustdag. U kunt vandaag genieten van de mooie omgeving van uw kibbutz in de heuvels van Judea. Indien mogelijk kunt u ook een dienst bijwonen in Jeruzalem.

 

Dag 5, maandag 25 maart 2019: Klaagmuur – Nieuwe Stad – Yad Vashem – Bethlehem

Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Na het zien van deze ceremonie rijdt de bus naar het Israëlisch parlementsgebouw Knesset. Ervoor staat de Menorah, een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met 29 afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël. Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter. Jesaja 56:5 - Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is. ‘s Middags brengen we een bezoek aan Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus. Ook kijken we uit over de Herdersvelden en op de terugweg naar het hotel bezoeken we de Haas Promenade voor een laatste uitzicht over Jeruzalem en het Kidrondal.

 

Dag 6, dinsdag 26 maart 2019: Rivier de Jordaan – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Kapernaüm – Meer van Galilea – Tiberias
We vertrekken vandaag naar het noorden waar we meer bijzondere plaatsen uit de Bijbel ontdekken. De route die we nemen leidt ons als eerste naar de rivier de Jordaan bij Jericho, waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen doopte. We rijden door de Jordaanvallei naar het Meer van Galilea. Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen.

 

In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en de vissen ziet. Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze volgende stop. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn en want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger. Deze dag wordt afgesloten met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend! Aan het einde van de dag rijden we naar ons Hotel Astoria (of gelijkwaardig) in Tiberias voor diner en overnachting.

 

Dag 7, woensdag 27 maart 2019: Tiberias – Nazareth – Akko – Caesarea – Netanya
Vroeg in de morgen is het vertrek via Galilees Kana naar Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. De Aankondigingskerk in Nazareth herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël. We rijden naar het noorden, naar de Middellandse Zee en de pittoreske kruisvaarderstad Akko, met het Johanniterklooster en de ondergrondse kruisvaardertunnel. Hierna rijden we via de Vallei van Armageddon naar Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulas zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom. Aan het einde van de dag rijden we naar Hotel Margoa (of gelijkwaardig) in Netanya voor diner en overnachting.

 

Dag 8, donderdag 28 maart 2019: Netanya – Tel Aviv – Amsterdam
Vandaag vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Israël - 8 dagen

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vliegreis Amsterdam – Tel Aviv retour per lijndienstvlucht
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • 20 kilo ruimbagage
 • Transfer luchthaven - hotel retour
 • 7 Overnachtingen in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension en volpension op zondag
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
 • Fooien van 5,50 per persoon per dag voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Alle excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven
 • Headset per deelnemer
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen in Israël
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Reisleider Beter Uit

 

* Entreegelden welke inbegrepen zijn: Akko, Caesarea, boottocht op het Meer van Galilea, Kapernaüm, St. Annakerk, Massada (inclusief kabelbaan)

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer €295,-
 • Eventuele verhoging van brandstoftoeslagen en eventuele extra lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lunches circa 10 – 15 USD per persoon per dag
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)
 • Reserveringskosten van 25,- per boeking

Overige informatie

 

Voorlopige reissom:

Reissom per persoon:

1299,- Bij 35 – 39 betalende personen
1329,- Bij 30 – 34 betalende personen
1369,- Bij 25 – 29 betalende personen
1429,- Bij 20 – 24 betalende personen


(Circa 1 maand voor vertrek zullen wij u de definitieve reissom doorgeven)

 

Hotelovernachtingen

Tijdens de rondreis zult u verblijven in goede middenklasse hotels. Ons aanbod is gebaseerd op onderstaande hotels of gelijkwaardig (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

21 – 26 maart 2019

Jeruzalem

Neveh Ilan

5 nachten

26 – 27 maart 2019

Tiberias

Astoria Hotel

1 nacht

27 – 28 maart 2019

Netanya

Margoa Hotel

1 nacht

 

 

Totaal

7 nachten

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief