Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Interkerkelijke reis naar Israël onder leiding van Ds. L. van Dalen

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Israël: het Beloofde Land! Waarschijnlijk kent u alle plaatsen van naam uit de Bijbel. Maar om het met eigen ogen te zien? Dat is geweldig! We komen op plekken waar eens onze Messias is geweest en gedurende de reis komt u er achter dat het hele land getuigt van Gods trouw.  U gaat naar belangrijke plaatsen uit de Bijbel waaronder Nazareth, de geboorteplaats van Jezus, de rivier de Jordaan waar Jezus werd gedoopt door Johannes en u maakt een boottocht over het Meer van Galilea. In Jeruzalem staan onder andere de  Hof van Gethsemané, waar Jezus tot Zijn Vader bad, de Via Dolorosa en de Graftuin op het programma. Tijdens deze 10-daagse reis door het Bijbelse land, leert u de vele facetten van dit indrukwekkende land kennen. De Nederlandssprekende Israëlische gids en uw eigen predikant nemen u mee naar deze unieke plaatsen.

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag 16 oktober 2018: Amsterdam – Tel Aviv – Tiberias

We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst worden we, naar Tiberias bij het Meer van Galilea gebracht voor diner en overnachting.

 

Dag 2, woensdag 17 oktober 2018: Agmon HaHula – Banias – Golan Hoogvlakte

We beginnen vanmorgen met een sportieve en typisch Nederlandse activiteit op het programma, fietsen! Agmon HaHula bevat wandelpaden, observatiepunten en telescopen voor het observeren van de duizenden vogels die er te vinden zijn. Water is in de vallei in overvloed aanwezig, in de vorm van bronnen en rivieren. Door de overvloed aan water in het gebied groeit en bloeit er van alles.

 

We rijden dwars door het vruchtbare Boven Galilea naar Banias, ook wel Caesarea Filippi genoemd. Van de bronnen van de Jordaan bij Banias, het bijbelse Caesarea Philippi, lopen we langs de rivier naar de waterval en de nieuwe hangbrug. Deze plek is dankzij zijn watervallen meer dan een fotomoment waard!  We rijden verder over de Golan Hoogvlakte. Vervolgens keren we terug naar Tiberias voor het diner en overnachting.

 

Dag 3, donderdag 18 oktober 2018: Caesarea – Mukhraha – Nazareth – Nazareth Village – Tiberias

Caesarea was ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen.

 

Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulas zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom.

 

Van Caesarea rijden we naar de berg Karmel. We rijden door de verschillende Druzendorpen naar het klooster op de berg Karmel, Muhraka, waar Elia de profeten van Baäl confronteerde. Vanaf de berg Karmel hebben we een prachtig uitzicht op de baai van Haifa, de Perzische Tuinen en de stad. Via de Vallei van Armageddon komen we aan in Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. De Aankondigingskerk in Nazareth herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël. Om écht te begrijpen hoe het leven er destijds aan toe, brengen we een bezoek aan Nazareth Village. Dit openluchtmuseum geeft een kijkje in tijd van het leven van Jezus. Op de berg Arbel genieten we van prachtige panoramische uitzichten op de Jordaan vallei, het meer van Galilea, de Golan Hoogten en de berg Hermon.

 

Dag 4, vrijdag 19 oktober 2018: Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – Kapernaum – Qasr el Yahud – Wadi Kelt – Jeruzalem

We beginnen deze dag met een boottocht op het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend!

 

Na het varen vertrekken we naar de Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken. Op stenen rondom de kerk vind u de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd. Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.

 

Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot.

 

Dan is het tijd om te vertrekken naar Jeruzalem. De route die we nemen leidt ons door de Jordaanvallei naar onze bestemming. 

Bij de rivier de Jordaan, bij Qasr El Yehud maken we een tussenstop. Hier doopte Johannes de Doper Jezus en vele anderen. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen. Ook stoppen we bij de kloof van Wadi Kelt en zien we het Klooster van St. George aan de rotswand hangen. Bij de Scopusberg genieten we van ons eerste uitzicht over Jeruzalem en is er een welkomstceremonie. Dit is een korte ceremonie om de groep te verwelkomen bij aankomst in  Jeruzalem. Het symboliseert de manier waarop de mensen in Bijbelse tijden werden verwelkomd, met een stukje brood en wijn (of druivensap). We rijden naar de Sionspoort en lopen door de Joodse wijk naar de Klaagmuur waar de Joden zich voorbereiden op de Sabbat. Aan het einde van de dag komen we bij ons hotel in Jeruzalem waar we de komende zes nachten verblijven.

             

Dag 5, zaterdag 20 oktober 2018: Olijfberg – Oude Stad

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem.

 

Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk waar jammerklachten en gebeden weerklinken.

 

Bethesda met de Kerk van Anna, de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk worden ook bezocht in de Oude Stad. In de middag bezoeken we de Toren van David, een museum over de geschiedenis van Jeruzalem. Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 6, zondag 21 oktober 2018: Vrije dag

Een ontspannen rustdag in het prachtige Jeruzalem. Er is gelegenheid om de zondagdienst in de Oude Stad bij te wonen. Aansluitend hebben we een picknick lunch in het Teddy park dichtbij de Jaffapoort. Verder kunt u vandaag de dag zelf invullen en genieten van Jeruzalem.

 

Dag 7, maandag 22 oktober 2018: Ein Gedi – Masada – Dode Zee

Vanmorgen rijden we door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea naar de 400 meter onder zeespiegel gelegen oevers van de Dode Zee. We rijden langs de grotten van Qumran, waarbij de gids vertelt over de vindplaats van de Dode Zeerollen, en volgen de kustlijn van de Dode Zee naar Ein Gedi. Dit is de grootste oase in de Negev woestijn en de plaats van David zich verschool voor Saul. Hier maken we gezamenlijk een wandeling door het park. Via de kustlijn van de Dode Zee komen we bij Massada, het kasteel van Herodes de Grote.

Per kabelbaan gaan we naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Indien de tijd het toelaat maken we ook kennis met de Dode Zee. Het water is zo zout dat u er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere  ervaring!                    

 

Dag 8, dinsdag 23 oktober 2018: Machane Yehuda markt – Mea She’arim – Graftuin

We gaan naar de meest bekende markt van Jeruzalem, de Mahane Yehuda markt aan de Jaffa straat. Op deze gezellige en kleurrijke markt vindt u naast schoenen, huishoudwaren en textiel vooral vers fruit, groenten, vis, vlees, brood, gebak en kruiden. Vervolgens komen we bij Mea She’arim, de oudste Joodse wijk van Jeruzalem. Hier krijgen we een interessante rondleiding van een orthodoxe Jodin. Ze vertelt over haar leven en nodigt ons uit bij een lokale familie.

 

Ook bezoeken we vandaag de Graftuin waar we het lege graf aanschouwen.

 

Mattheüs 28:5-6 

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Dag 9, woensdag 24 oktober 2018: Yad Vashem – Jaffa

Vanmorgen bezoeken we Yad Vashem. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum met de Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken u stil en roepen een groot respect en medeleven op.

 

Ook gaan we naar Jaffa. In de Nederlandse Bijbelvertalingen wordt deze plaats Joppe genoemd. We maken een wandeling door de geplaveide straatjes van de oude havenstad Jaffa. Jaffa betekent mooi en deze plaats doet zijn naam zeker eer aan. In de Bijbel lezen we over deze plaats in het boek Handelingen. Petrus heeft hier Tabitha, ook wel Dorcas genoemd, tot leven gewekt. Ook logeerde Petrus bij Simon de Leerlooier, in diens huis aan zee.

 

Dag 10, donderdag 25 oktober 2018: Jeruzalem – Tel Aviv – Amsterdam

We gaan naar de luchthaven van Tel Aviv voor onze terugvlucht naar Nederland. Een reis vol unieke belevenissen is ten einde!

Accommodaties

Hotel Prima Too

In het centrum van Tiberia ligt het Prima Too Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20...

Hotel Prima Too

In het centrum van Tiberia ligt het Prima Too Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20 minuten. Het Israëlisch ontbijt bestaat uit salades, eieren, kaas en warme en koude dranken. In het hotel is een sauna aanwezig en in de gemeenschappelijke ruimte is gratis WiFi beschikbaar. De kamers bieden uitzicht over de stad en beschikken over airconditioning, een waterkoker en een kluisje.

terug

Neve Ilan

Deze kibbutz ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je...

Neve Ilan

Deze kibbutz ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je prachtige uitzichten op de omgeving en geniet je van de schone en frisse lucht. Het ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Jeruzalem. De kibbutz beschikt over een grote tuin, binnenzwembad, restaurant en bar. De comfortabele en ruime kamers beschikken over airconditioning, minibar en een badkamer met douche/bad en toilet.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Israël 10 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv retour met overstap per Turkish Airlines
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 20 kilo ruimbagage
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • 9 overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension beginnend met diner of snack (afhankelijk van de aankomsttijd) op dag 1 en eindigend met ontbijt op dag 10
 • Picknick lunch op zondag
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
 • Transfer hotel – Oude stad en retour op zondag
 • Alle excursies zoals in het programma beschreven
 • entreegelden volgens programma*
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen
 • Maaltijden en overnachtingen voor gids en chauffeur
 • Bagageservice op het vliegveld en bij de hotels
 • Assistentie van onze locale vertegenwoordiger
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Fooien 5,50 per persoon per dag voor gids, chauffeur en hotelpersoneel

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 409,-
 • verhoging van brandstoftoeslagen
 • lokale reis- en vertrekbelastingen
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lunches circa USD 10 - USD 15,- per persoon per dag
 • Optionele extra excursies en entreegelden
 • Headsets
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)
 • Administratiekosten 25,- per boeking

* Entreegelden welke inbegrepen zijn: boottocht op het Meer van Galilea, Fietstocht Agmon Hahula, Banias, Ceasarea, Muhrakha, Nazareth Village, Berg Arbel, Kapernaüm, St. Annakerk, Jeruzalem Tower Museum, Ein Ged, Massada (inclusief kabelbaan), rondleiding met gids door Mea She’arim. Het zwemmen in de Dode Zee is niet inbegrepen, dit wordt ter plaatse geregeld op de lunch locatie

 

Overige informatie

 • Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 
 • Bij boeking dien je je paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

prijzen

Reissom per persoon*      

€ 1569,-               Bij 30 – 34 betalende personen

€ 1625,-               Bij 25 – 29 betalende personen
€ 1719,-               Bij 20 – 24 betalende personen

 

*De reissom is gebaseerd op basis van 20-24 deelnemers. Kort voor vertrek van de reis zal bekeken worden hoeveel deelnemers er geboekt hebben. Mochten er 25 of meer deelnemers hebben geboekt, dan krijgt u het verschil met de nieuwe reissom op uw rekening teruggestort.

 

Hotelinformatie

Tijdens de rondreis zult u verblijven in goede middenklasse hotels. Ons aanbod is gebaseerd op onderstaande hotels.

16 – 19 oktober 2018

Tiberias

Hotel Prima Too of Prima Galil

3 nachten

19 – 25 oktober 2018

Jeruzalem

Hotel Neve Ilan

6 nachten

 

 

Totaal:

9 nachten

Alle hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen

 

Vluchtinformatie

Ons aanbod is gebaseerd op vluchten met Turkish Airlines me een overstap in Istanbul. Vluchttijden (onder voorbehoud van wijzigingen):

 

Datum

 

Van

 

Naar

 

Vluchtnummer

 

Vertrek

 

Aankomst

16 oktober 2018

Amsterdam

Istanbul

TK 1952

11.10 uur

15.40 uur

16 oktober 2018

Istanbul

Tel Aviv

TK 788

18.05 uur

20.05 uur

25 oktober 2018

Tel Aviv

Istanbul

TK 811

07.20 uur

09.35 uur

25 oktober 2018

Istanbul

Amsterdam

TK 1957

10.35 uur

13.05 uur

 

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief