Over deze reis

Samen zingen in Israël met de Verre Naasten

Israël: het Beloofde Land! Waarschijnlijk kent u alle plaatsen van naam uit de Bijbel. Maar om het met eigen ogen te zien? Dat is geweldig!? Op bijzondere locaties willen we heerlijk de tijd nemen om met elkaar prachtige liederen te zingen, momenten van bezinning te hebben en zo de verbondenheid met Israël en elkaar te ervaren. O.l.v. ds. Dick Dreschler uit Heemse gaat u samen met de andere reizigers naar belangrijke plaatsen uit de Bijbel waaronder Kapernaum waar Jezus vaak kwam, de rivier de Jordaan waar Jezus werd gedoopt door Johannes en u maakt een boottocht over het Meer van Galilea. In de stad Jeruzalem staan onder andere de Hof van Gethsemané, waar Jezus tot Zijn Vader bad, de Via Dolorosa en de Graftuin op het programma. Naast de vele bekende plaatsen uit de Bijbel maakt u ook kennis met de natuur en cultuur van Israël.

Verhalen over deze reis

Bestemming

Algemene informatie Israël

Israël, officieel de Staat Israël, ligt in het Midden- Oosten, wat deel uitmaakt van Azië. De naam Israël betekent ‘Strijder met God’ en komt uit de Hebreeuwse Bijbel, en wordt in het Bijbelboek Genesis al genoemd. Israël is de bakermat van meerdere godsdiensten met Jeruzalem als heilige stad. Ongeveer driekwart van de bevolking is Joods. Het overige deel is Arabisch en over het algemeen Moslim. Maar ook Christenen zijn ruim vertegenwoordigd.
Het land telt veel kerken, tempels, overblijfselen uit de Romeinse tijd, oude Synagogen en Bijbelse bezienswaardigheden. Door de diverse herkomst van de joodse bevolkingsgroepen en boeiende geschiedenis is de cultuur zeer gevarieerd. Daarnaast is ook de natuur afwisselend met het laagste punt van de aarde; de Dode Zee, de prachtige Negev woestijn en het groene bergachtige noorden.

Informatie over Israël

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Op de kaart

Uitgebreide informatie over Israël

Beste reistijd

Het voor- en najaar zijn de geschiktste periodes voor een bezoek aan Israël. Het weer is dan meestal goed: regenen doet het weinig en de temperatuur is aangenaam.

Klimaat

Israël ligt in een subtropische zone en kent twee seizoenen: een hete, droge zomerperiode en een koude, natte winterperiode. Algemene invloeden, zoals de ligging van Israël tussen zee en woestijn, en lokale invloeden, zoals de hoogte en afstand tot de zee, zorgen voor een gevarieerd klimaat. Dit heeft als gevolg dat in de winter toeristen de keus hebben tussen skiën op de Hermonberg en zwemmen in de Rode Zee bij Eilat.

Eten & Drinken

Israël heeft een echte eetcultuur. Het land is een smeltkroes van culturen, godsdiensten en immigranten. Als typische gerechten in het land worden falafel, humus en tahini genoemd. Naast deze traditionele gerechten zijn er ook veel restaurants met moderne invloeden.
Koosjer is een woord dat wordt gebruikt voor levensmiddelen die zuiver zijn, bereid en opgediend volgens de 3000 jaar oude Joodse spijswetten. Joden mogen geen varkensvlees en schelpdieren eten en de vermenging van vlees- met melkproducten is ook niet toegestaan. Bijna elk hotel in Israël is koosjer zodat iedereen er kan eten en verblijven. De meeste restaurants zijn echter niet koosjer. Restaurants die wel koosjer zijn, hebben een speciaal kasjroet certificaat. In Israël kan het water overal zonder problemen gedronken worden, het kan soms een wat chloorachtige nasmaak hebben.

Taal

De officiële talen zijn Hebreeuws en Arabisch. Engels is een belangrijke taal voor het onderhouden van de externe relaties. De meesten inwoners spreken Engels en de meeste wegwijzers zijn ook in het Engels. De meest gebruikte taal in Israël is het Hebreeuws, daarna komt het Arabisch.

Wist u dat?

- Al de gebeden en briefjes die in de Klaagmuur 2x per jaar door de opperrabbijn verwijderd worden?
- Het spel Rummikub in Israel is uitgevonden?
- Israel 4x het Eurovisie Songfestival gewonnen heeft?
- Een Israëli gemiddeld 10kg humus per jaar eet?

Dagprogramma

dag
1

VR: Amsterdam – Tel Aviv – Tiberias

We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst worden we naar Tiberias gebracht voor diner en overnachting.

dag
2

ZA: Kapernaüm – Berg der Zaligsprekingen - Tabgah –-Magdala

We beginnen deze dag met een bezoek aan Kapernaüm, dit was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Vervolgens rijden we naar de Berg der Zaligsprekingen waar we de Bijbel open zullen doen en met elkaar a capella zingen. De reis gaat verder naar de oever van het meer en we bezoeken Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus de broden en de vissen aan een grote schare. Aan het einde van de dag zullen we ons eerste zangmoment beleven in de prachtig gelegen kapel van Magdala.

dag
3

ZO: Vrije dag – Boottocht

Een heerlijk vrije dag rondom Tiberias. Onze zondagse dienst beleven we vandaag tijdens een prachtige boottocht op het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend! Uiteraard zullen we hier ook diverse liederen zingen. Verder is deze dag ter vrije besteding en is de lunch inbegrepen.

dag
4

MA: Qasr el Yahud – Dode Zee - Ein Geddi –Wadi Kelt – Scopusberg Jeruzalem

We laten Tiberias achter ons en rijden via de Jordaanvallei naar de doopplaats Qasr el Yahug, waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen doopte. Na dit bezoek rijden we verder in zuidelijke richting naar de kust van de Dode Zee. Hier nemen we de tijd om te relaxen en heerlijk te dobberen in de Dode Zee. Halverwege de dag bezoeken we het observatiepunt bij Ein Gedi, een heerlijke oase in de woestijn. Hier, in één van de vele spelonken, verborg David zich voor Saul. Op weg naar Jeruzalem maken we nog een tussenstop bij de kloof van Wadi Kelt, voor een uitzicht over het Klooster van St. George dat aan de rotswand hangt. Vervolgens gaan naar Jeruzalem. Bij de Scopusberg genieten we van ons eerste uitzicht over Jeruzalem en willen we met elkaar een aantal liederen zingen.

dag
5

DI: Israel Museum – Yad Vashem – Haaspromenade

Als eerste vandaag bezoeken we het Israël Museum. Het huisvest een uitgebreide collectie van onder andere beeldende kunst, maar ook is er de Schrijn van het Boek te zien met de Dode Zeerollen en er is een model van Jeruzalem op het terrein te vinden. Halverwege de ochtend rijden we naar Yad Vashem waar we uitgebreid de tijd voor nemen. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum met de Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken u stil en roepen een groot respect en medeleven op. We proberen de dag afsluiten met een mooi zangmoment op bijvoorbeeld de Haasboulevard.

dag
6

WO: Olijfberg – Oude Stad

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem.
Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. Vervolgens naar Bethesda met de Kerk van Anna, waar we ook een paar liederen zullen zingen, en de Joodse Wijk worden ook bezocht in de Oude Stad. Na de lunch in de Oude Stad eindigen we de wandeling bij de Klaagmuur! Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor het diner.

dag
7

DO: Beit Guvrin – Bethlehem – vrije tijd Jeruzalem

We rijden richting het zuiden naar Beit Guvrin, in de Romeinse tijd een belangrijke stad. Nu een mooi nationaal park met ruïnes en grotwoningen. Op deze unieke plek, in één van de grotten willen we ons zangmoment (a capella) houden. Na deze bijzondere ervaring rijden we naar Bethlehem waar we een bezoek brengen aan de herdersvelden. Teruggekomen in Jeruzalem rijden we naar de Graftuin waar u het lege graf kunt aanschouwen. Een prachtige plek om met elkaar te lezen en te zingen. Aansluitend gaan we naar het centrum van de Oude Stad waar ieder op eigen gelegenheid de stad verder kan ontdekken.

dag
8

VR: Tel Aviv – Amsterdam

We gaan naar de luchthaven van Tel Aviv voor onze terugvlucht naar Nederland. Een reis vol unieke belevenissen is ten einde!

Accommodaties

Restal Hotel Tiberias

Tiberias, Israël
Het Restal hotel ligt in het centrum van Tiberias en op 6 km afstand van het Meer van Tiberias. Het hotel beschikt over een zwembad, WiFi en een fitnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met föhn.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Fitness
Lift
In de kamer
Airco
Badkamer

Hotel Rimonim Shalom****

Jeruzalem, Israël
Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide in de buurt van het Rimonim Hotel. De kamers beschikken over een waterkoker en lcd televisie met internationale kanalen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
24 uurs receptie
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
In de buurt
Historisch centrum
Openbaar vervoer

Vervoer

Uw heenreis
Uw terugreis

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Retourvlucht met tussenstop
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 20 kilo ruimbagage
 • Ontvangst op de luchthaven in Tel Aviv
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • 7 hotelovernachtingen in 2-persoonskamers
 • Verblijf op basis van halfpension en zondag volpension
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen in Israël
 • Alle excursies en entreegelden zoals omschreven
 • Reisleider Beter Uit en predikant

Niet inbegrepen

 • Eénpersoonskamertoeslag 575,-
 • Reserveringskosten 25,- per factuur
 • Eventuele verhoging van brandstoftoeslagen/ lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Fooien á 6,50 p.p.p.d. (verplicht ter plekke af te dragen)
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds 2,50 per factuur (max. 9 personen per factuur)
 • SGR 5,- p.p.

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 50 personen.

De reissom is nog onder voorbehoud van prijswijziging. Zodra de vluchten geboekt zijn is de reissom definitief.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkeer in Nederland nog minimaal zes maanden geldig is.

Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de actuele Corona informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/israel/reizen/reisadvies

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden voor verdere toelichting.

Reisleiding