Over deze reis

Reis van belofte o.l.v. Gerald en Nelinda Troost

Hoe mooi is het om samen met je partner tijd vrij te maken, te investeren in je huwelijk, elkaar opnieuw ontdekken..…en dat in het Land van de Belofte! Deze reis biedt de unieke kans om dit samen met andere stellen te gaan beleven. Het is een mooie combinatie van tijd met en voor elkaar, het prachtige land Israël te ontdekken, de rust en stilte te ervaren, heerlijk te zingen op de meest mooie plekken. Tijdens de reis wordt je op een ontspannen manier uitgedaagd om samen je relatie te verdiepen en te ontdekken hoe jullie relatie nog sterker kan worden. Als dit je aanspreekt dan nodigen wij jullie heel graag uit om samen met ons deze reis te gaan beleven. Gerald en Nelinda Troost

Verhalen over deze reis

Bestemming

Algemene informatie Israël

Israël, officieel de Staat Israël, ligt in het Midden- Oosten, wat deel uitmaakt van Azië. De naam Israël betekent ‘Strijder met God’ en komt uit de Hebreeuwse Bijbel, en wordt in het Bijbelboek Genesis al genoemd. Israël is de bakermat van meerdere godsdiensten met Jeruzalem als heilige stad. Ongeveer driekwart van de bevolking is Joods. Het overige deel is Arabisch en over het algemeen Moslim. Maar ook Christenen zijn ruim vertegenwoordigd.
Het land telt veel kerken, tempels, overblijfselen uit de Romeinse tijd, oude Synagogen en Bijbelse bezienswaardigheden. Door de diverse herkomst van de joodse bevolkingsgroepen en boeiende geschiedenis is de cultuur zeer gevarieerd. Daarnaast is ook de natuur afwisselend met het laagste punt van de aarde; de Dode Zee, de prachtige Negev woestijn en het groene bergachtige noorden.

Informatie over Israël

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Op de kaart

Uitgebreide informatie over Israël

Beste reistijd

Het voor- en najaar zijn de geschiktste periodes voor een bezoek aan Israël. Het weer is dan meestal goed: regenen doet het weinig en de temperatuur is aangenaam.

Klimaat

Israël ligt in een subtropische zone en kent twee seizoenen: een hete, droge zomerperiode en een koude, natte winterperiode. Algemene invloeden, zoals de ligging van Israël tussen zee en woestijn, en lokale invloeden, zoals de hoogte en afstand tot de zee, zorgen voor een gevarieerd klimaat. Dit heeft als gevolg dat in de winter toeristen de keus hebben tussen skiën op de Hermonberg en zwemmen in de Rode Zee bij Eilat.

Eten & Drinken

Israël heeft een echte eetcultuur. Het land is een smeltkroes van culturen, godsdiensten en immigranten. Als typische gerechten in het land worden falafel, humus en tahini genoemd. Naast deze traditionele gerechten zijn er ook veel restaurants met moderne invloeden.
Koosjer is een woord dat wordt gebruikt voor levensmiddelen die zuiver zijn, bereid en opgediend volgens de 3000 jaar oude Joodse spijswetten. Joden mogen geen varkensvlees en schelpdieren eten en de vermenging van vlees- met melkproducten is ook niet toegestaan. Bijna elk hotel in Israël is koosjer zodat iedereen er kan eten en verblijven. De meeste restaurants zijn echter niet koosjer. Restaurants die wel koosjer zijn, hebben een speciaal kasjroet certificaat. In Israël kan het water overal zonder problemen gedronken worden, het kan soms een wat chloorachtige nasmaak hebben.

Taal

De officiële talen zijn Hebreeuws en Arabisch. Engels is een belangrijke taal voor het onderhouden van de externe relaties. De meesten inwoners spreken Engels en de meeste wegwijzers zijn ook in het Engels. De meest gebruikte taal in Israël is het Hebreeuws, daarna komt het Arabisch.

Wist u dat?

- Al de gebeden en briefjes die in de Klaagmuur 2x per jaar door de opperrabbijn verwijderd worden?
- Het spel Rummikub in Israel is uitgevonden?
- Israel 4x het Eurovisie Songfestival gewonnen heeft?
- Een Israëli gemiddeld 10kg humus per jaar eet?

Dagprogramma

dag
1

VR: Amsterdam - Tel Aviv - Jeruzalem

We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst rijden we door naar ons mooie kibbutzhotel in de velden van Judea waar het diner of snack voor ons klaar staat. Afhankelijk van de aankomsttijd hebben we een overdenkingsmoment met elkaar in de tuin van het hotel gevolgd door het zingen van een aantal mooie aanbiddingsliederen en proberen we een bezoek te brengen aan de Haaspromenade voor een eerste blik over de stad Jeruzalem.

dag
2

ZA: Olijfberg- Oude Stad - Graftuin

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. We brengen een bezoek aan de kerk van Anna en Bethesda. In deze kerk met prachtige akoestiek zullen we een moment van aanbidding hebben met elkaar. Na dit bezoek is er voldoende tijd om gezellig te lunchen en door de stad te wandelen. Ook zou je de Heilige Grafkerk kunnen bezoeken. In de middag wandelen we via de Damascuspoort naar de Graftuin waar we het lege graf aanschouwen. Een prachtige plek om met elkaar in gesprek te gaan.
De Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk worden vandaag ook bezocht. Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

dag
3

ZO: Dode Zee - Qumran

Na het ontbijt hebben wij tijd voor een dienst. Bij mooi weer, kan deze in de tuin van de kibboets gehouden worden. Daarna rijden we naar Genesis Land. Hier maken we een ritje de rug van een kameel. Ook maken we vandaag kennis met de Dode Zee door er een bad te nemen, te dobberen en natuurlijk een uitgebreid modderbad te ondergaan. Dit is een bijzondere ervaring die je niet vergeet! In het restaurant staat een heerlijke lunch voor jullie klaar. Aansluitend brengen een bezoek aan Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen.

dag
4

MA: Klaagmuur (Bar Mitswa)- Yad Vashem

We beginnen de dag met een bezoek aan de Klaagmuur. Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden.
Na een prachtige wandeling door de tunnels onder de Klaarmuur komen we uit in de Via Dolorosa en maken we een overheerlijke koffiestop bij de Austrian Hospice. Breng zeker een bezoek aan het dakterras voor een fenomenaal uitzicht over de daken van Jeruzalem.
We bezoeken de kleurrijke Yehuda Market. De geuren en kleuren zijn overweldigend en een prachtige plek om van uw lunch te genieten. Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter. We sluiten de dag af in ons hotel met een heerlijk diner en aansluitend prachtige muziek.

dag
5

DI: Jordaan vallei - Tiberias

We verlaten Jeruzalem en rijden langs de rivier de Jordaan, door de Jordaanvallei naar het natuurpark Sachne waar we heerlijk kunnen zwemmen onder één van de 7 watervallen. We vervolgen onze weg naar Tiberias waar op het meer een prachtige boottocht over het Meer van Galilea maken. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Een prachtig moment om op het water God te aanbidden. Erg indrukwekkend! Vanaf de boot zien we de Berg der Zaligsprekingen en Kapernaum. Aan het einde van de dag rijden we naar ons kibbutzhotel aan het meer van Tiberias voor diner en overnachting.

dag
6

WO: Hula Vallei - Nazareth Village - Netanya

We beginnen de dag met een prachtige tocht over de Golan Hoogvlakte en komen we aan het einde van de ochtend in actie, er staat een leuke fietstocht op het programma. Jullie kunnen heerlijk samen fietsen en picknicken in de Hula Vallei! Als de fietsen weer ingeleverd zijn rijden we naar Nazareth Village, een openluchtmuseum waar we kennis maken met de tijd waarin Jezus leefde. Via de kustweg rijden we richting Netanya waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

dag
7

DO: Netanya

Na een rustig ontbijt heeft u de tijd om de dag naar eigen inzicht in te delen. Maak bijvoorbeeld een prachtige wandeling over de boulevard, of geniet met volle teugen van het strand en de zee. Of doe de laatste inkopen voor het thuisfront. In de avond zullen we ook een laatste avondsluiting houden met elkaar waarbij we in dankbaarheid ook mogen terugblikken op de afgelopen week.

dag
8

VR: Netanya - Tel Aviv - Amsterdam

Vandaag vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Accommodaties

Kibbutz Yad Hashmona***

Jeruzalem, Israël
De kitbbutz ligt in de heuvels van Judea tussen Jeruzalem en Tel Aviv. Het is een ruim opgezet hotel met prachtig uitzicht over de bergen. De kamers zijn rustig gelegen en met veel natuurelementen ingericht. Op het terrein is een klein winkeltje, een snackbar en een prachtige Bijbelse tuin met verschillende Bijbelse planten en bomen alsmede een oude wijn- en olijfoliepers, een uitkijktoren en synagogue.
Men mag gebruik maken van het verwarmde binnenzwembad van Neve Ilan op 5 minuten afstand.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
WIFI
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Koffie en thee
Telefoon

Ginosar Inn Village

Tiberias, Israël
Deze moderne kibbutz ligt direct aan het meer van Galilea met prachtig utizicht op de berg Arbel, de omgeving en het meer.
De kamers zijn in landelijke stijl met veel hout ingericht, gelegen in de ruime tuin. Ginosar Village heeft een eigen strand aan het meer en de gasten kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het naast gelegen hotel Ginosar.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Koffie en thee
Kluisje - gratis
Telefoon

King Solomon****

Netanya, Israël
Hotel King Solomon heeft een centrale ligging in Netanya. Het ligt aan de boulevard, op loopafstand van het centrale plein. Het hotel beschikt over een lobby met bar, een restaurant, een lift en een buitenzwembad (seizoensgebonden). ook is er een wellnessruimte met sauna en hot tub. De kamers zijn voorzien van airco en een televisie en de meeste kamers hebben een klein balkon en zeezicht. In de algemene ruimtes van het hotel kan gratis gebruik gemaakt worden van wifi.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
Wellness
Wasservice
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Kluisje - gratis
Telefoon
In de buurt
Strand
In stadscentrum

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht
Amsterdam
4uur35min
Tel Aviv
Uw terugreis
Vlucht
Tel Aviv
5uur15min
Amsterdam

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Retour vlucht incl luchthavenbelasting
 • Bagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven-hotel retour
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 Overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Headsets

Niet inbegrepen

 • Lunches, behalve op zondag
 • Drankjes tijdens de maaltijden
 • Fooien, ca € 6.50 p.p.p.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten 25,-
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Minimaal aantal personen voor deze reis is 25.

Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat bij terugkomst in Nederland nog minimaal zes maanden geldig is.

Prijs is afhankelijk van het aantal personen wat mee reist:
€ 1610,-Bij 40 – 44 betalende personen
€ 1650,-Bij 35 – 39 betalende personen
€ 1695,-Bij 30 – 34 betalende personen
€ 1790,-Bij 25 – 29 betalende personen

Reisleiding

Gerald en Nelinda Troost

Gerald en Nelinda Troost zijn meer dan geliefden: ze zijn levenspartners. Ze ondersteunen elkaar, delen een gezin met drie kinderen en twee bloeiende carrières die elkaar deels overlappen.
Gerald is vooral actief als zanger, terwijl Nelinda één van de voorgangers is van Mozaïek0318. Samen organiseren ze reizen en schreven ze het boek ‘Liefde van mijn leven’.