Over deze reis

Israël o.l.v. Michel van Heijningen

Tijdens deze rondreis door het Bijbelse land, leert u de rijke geschiedenis van dit indrukwekkende land kennen. Gedurende de reis komt u er achter dat het hele land getuigt van Gods trouw. U bezoekt de plaatsen die u kent vanuit de Bijbel, zoals het Meer van Galilea, waar Jezus vele wonderen heeft gedaan en de rivier de Jordaan, waar Jezus werd gedoopt door Johannes. Uiteraard staat Jeruzalem met al haar hoogtepunten zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa ook op het programma. De gids neemt u mee naar deze unieke plaatsen.

Verhalen over deze reis

Bestemming

Algemene informatie Israël

Israël, officieel de Staat Israël, ligt in het Midden- Oosten, wat deel uitmaakt van Azië. De naam Israël betekent ‘Strijder met God’ en komt uit de Hebreeuwse Bijbel, en wordt in het Bijbelboek Genesis al genoemd. Israël is de bakermat van meerdere godsdiensten met Jeruzalem als heilige stad. Ongeveer driekwart van de bevolking is Joods. Het overige deel is Arabisch en over het algemeen Moslim. Maar ook Christenen zijn ruim vertegenwoordigd.
Het land telt veel kerken, tempels, overblijfselen uit de Romeinse tijd, oude Synagogen en Bijbelse bezienswaardigheden. Door de diverse herkomst van de joodse bevolkingsgroepen en boeiende geschiedenis is de cultuur zeer gevarieerd. Daarnaast is ook de natuur afwisselend met het laagste punt van de aarde; de Dode Zee, de prachtige Negev woestijn en het groene bergachtige noorden.

Informatie over Israël

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Op de kaart

Uitgebreide informatie over Israël

Beste reistijd

Het voor- en najaar zijn de geschiktste periodes voor een bezoek aan Israël. Het weer is dan meestal goed: regenen doet het weinig en de temperatuur is aangenaam.

Klimaat

Israël ligt in een subtropische zone en kent twee seizoenen: een hete, droge zomerperiode en een koude, natte winterperiode. Algemene invloeden, zoals de ligging van Israël tussen zee en woestijn, en lokale invloeden, zoals de hoogte en afstand tot de zee, zorgen voor een gevarieerd klimaat. Dit heeft als gevolg dat in de winter toeristen de keus hebben tussen skiën op de Hermonberg en zwemmen in de Rode Zee bij Eilat.

Eten & Drinken

Israël heeft een echte eetcultuur. Het land is een smeltkroes van culturen, godsdiensten en immigranten. Als typische gerechten in het land worden falafel, humus en tahini genoemd. Naast deze traditionele gerechten zijn er ook veel restaurants met moderne invloeden.
Koosjer is een woord dat wordt gebruikt voor levensmiddelen die zuiver zijn, bereid en opgediend volgens de 3000 jaar oude Joodse spijswetten. Joden mogen geen varkensvlees en schelpdieren eten en de vermenging van vlees- met melkproducten is ook niet toegestaan. Bijna elk hotel in Israël is koosjer zodat iedereen er kan eten en verblijven. De meeste restaurants zijn echter niet koosjer. Restaurants die wel koosjer zijn, hebben een speciaal kasjroet certificaat. In Israël kan het water overal zonder problemen gedronken worden, het kan soms een wat chloorachtige nasmaak hebben.

Taal

De officiële talen zijn Hebreeuws en Arabisch. Engels is een belangrijke taal voor het onderhouden van de externe relaties. De meesten inwoners spreken Engels en de meeste wegwijzers zijn ook in het Engels. De meest gebruikte taal in Israël is het Hebreeuws, daarna komt het Arabisch.

Wist u dat?

- Al de gebeden en briefjes die in de Klaagmuur 2x per jaar door de opperrabbijn verwijderd worden?
- Het spel Rummikub in Israel is uitgevonden?
- Israel 4x het Eurovisie Songfestival gewonnen heeft?
- Een Israëli gemiddeld 10kg humus per jaar eet?

Dagprogramma

dag
1

DO: Amsterdam-Tel Aviv-Zichron Yaacov

Vandaag begint onze indrukwekkende reis naar het Beloofde Land. We vertrekken vanaf Schiphol om naar Tel Aviv te vliegen. We worden naar Zichron gebracht waar we de komende nacht verblijven.

dag
2

VR: Ceasarea - Nazareth Village - Magdala - Tiberias

We bezoeken Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulus zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom. We komen aan in Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht en bezoeken we Nazareth Village, dit openluchtmuseum zien we hoe het leven in de tijd van Jezus eruit heeft gezien. In Magdala, de geboorteplaats en woonplaats van Maria Magdalena, bekijken we de opgravingen waaronder de resten van één van de oudste gevonden synagogen uit de tijd van Jezus. Diner en overnachting in het Tiberias.

dag
3

ZA: Capernaum - Golan Hoogvlakte - Banias

Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Via de Golan Hoogvlakte rijden we naar Banias, ook wel Caesarea Philippi genoemd. In dit prachtige natuurgebied maken we een mooie wandeling. De reis wordt vervolgd naar Tel Dan, de hoofdstad van het oude koninkrijk. Tel Dan heeft als bijnaam De Hof van Eden. Dit komt omdat het één van de mooiste plekken in Israël is. Aan het einde van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Tiberias.

dag
4

ZO: Meer van Galilea - Berg der Zaligsprekingen - dienst Tabgah

Deze dag wordt begonnen met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend! Na de lunch in het hotel rijden we naar de Berg der Zaligsprekingen waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd. Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha waar de Heere Jezus vijf broden en twee vissen vermenigvuldigde voor een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. In deze kerk willen we met elkaar een mooie dienst beleven.

dag
5

MA: Qasr el Yahud - Ein Gedi - Massada – Dode Zee

We verlaten Tiberias en rijden richting het zuiden en maken een stop bij Qasr el Yahud, een unieke doopplaats aan de oever van de rivier de Jordaan. We rijden richting de oevers van de Dode zee, 400 meter onder de zeespiegel gelegen en zien het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea. We rijden langs de grotten van Qumran waarbij de gids vertelt over de vindplaats van de Dode Zeerollen. We bezoeken het prachtige natuurreservaat van Ein Gedi, waar David zich verschool voor Saul. Via de kustlijn van de Dode Zee komen we bij Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. We maken ook kennis met de Dode Zee. Het water is zo zout dat je er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring! We diner en overnachten in Jeruzalem.

dag
6

DI: Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. We beginnen de dag met een prachtig uitzicht over de Oude Stad en de Tempelberg vanaf de Olijfberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. We wandelen naar de Hof van Gethsemané en bekijken we de Kerk van Alle Naties. We gaan verder naar de oude Stefanuspoort, ook wel de Leeuwenpoort genoemd en treden binnen in de Oude Stad, waar onder andere de Via Dolorosa, Bethesda met de Kerk van Anna en de Joodse, Christelijke, Armeense en Islamitische Wijk zich bevinden. We bezoeken de Romeinse Cardo en beleven de oriëntale sfeer. In de souk, met zijn wirwar van bazaars hebben we tijd om souvenirs te kopen. We lopen vervolgens naar de Damascuspoort. Vanaf hier wandelen we naar de Graftuin waar we het lege graf en de weggerolde steen aanschouwen.

dag
7

WO: Yad Vashem - Knesset - Herdersvelden

Na het ontbijt bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de vermoorde kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter.
Jesaja 56:5 Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.
Vervolgens gaat de route verder naar de Knesset, het Israëlisch parlementsgebouw. Voor de Knesset staat de Menorah, de zevenarmige kandelaar, het symbool van de staat Israël. Nadat we een bezoek aan Ramat Rachel met uitzicht op de Herdersvelden hebben gebracht heeft u vrije tijd in de stad.
dag
8

DO: Tel Aviv - Amsterdam

De laatste dag in Israël is aangebroken. Vanaf Tel Aviv vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Accommodaties

Hotel Eden Inn***

Zichron Yaacov, Israël
Hotel Eden Inn is mooi gelegen in Zichron Yaacov. Het hotel beschikt over een mooie grote tuin met diverse zitjes, hangmatten en een groot zwembad, een bar, restaurant en gezellige lobby. Er zijn 96 kamers, elk voorzien van een eigen badkamer, airconditioning, een televisie, kleine koelkast en koffie-en theefaciliteiten. In de lobby is wifi beschikbaar.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Wellness
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Minibar
Koffie en thee
Telefoon
In de buurt
Natuurlijk gelegen

Hotel Jacob ***

Tiberias, Israël
Dit moderne hotel is in het centrum van Tiberias gelegen op ca 2 km van het meer van Tiberias. Kamers zijn licht en ruim ingericht met alle voorzieningen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
WIFI
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
In de buurt
Historisch centrum

Hotel Rimonim Shalom****

Jeruzalem, Israël
Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide in de buurt van het Rimonim Hotel. De kamers beschikken over een waterkoker en lcd televisie met internationale kanalen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
24 uurs receptie
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
In de buurt
Historisch centrum
Openbaar vervoer

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht deel 1
Amsterdam
14:45
Istanbul
20:10
Tussenstop
2h
Vlucht deel 2
Istanbul
22:25
Tel Aviv
23:30
Uw terugreis
Vlucht deel 1
Tel Aviv
14:20
Istanbul
16:35
Tussenstop
2h
Vlucht deel 2
Istanbul
19:15
Amsterdam
21:50

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam-Tel Aviv v.v. met overstap
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • 7 Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension, 5 picknicklunches en zondag volpension
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Alle excursies en entreegelden* zoals in het programma beschreven
 • Fooien van € 6,50 per persoon per dag voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer €435,-
 • Evt. verhoging van brandstoftoeslagen, evt. extra lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)
 • SGR 5,- p.p.
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Administratiekosten € 25,- per factuur

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 30 personen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal zes maanden geldig is.

Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de actuele Corona informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/israel/reizen/reisadvies

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden voor verdere toelichting.

Reisleiding