Over deze reis

Israël op een rustig tempo

Indien u graag het Beloofde Land wilt bezoeken, maar iets meer tijd wenst te hebben op de bijzondere plaatsen die u zo goed uit de Bijbel kent, reis dan met ons mee op deze 11 daagse reis naar Israël. Deze reis maakt u niet alleen: met uw mede christelijke reisgenoten bewandeld u de paden van onze Messias. Samen beleven, Samen geloven!
U reist via Tiberias, waar Jezus een grootdeel van zijn jeugd heeft doorgebracht en vele wonderen heeft verricht, naar Jeruzalem. U wandelt over de via Dolorosa, ziet het Hof van Gethsemané, daar waar Jezus erg bang werd voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. U loopt over de Corda, de oudste straat van Jeruzalem en dit alles in een aangenaam tempo zodat u alle tijd heeft om te genieten!

Verhalen over deze reis

Bestemming

Algemene informatie Israël

Israël, officieel de Staat Israël, ligt in het Midden- Oosten, wat deel uitmaakt van Azië. De naam Israël betekent ‘Strijder met God’ en komt uit de Hebreeuwse Bijbel, en wordt in het Bijbelboek Genesis al genoemd. Israël is de bakermat van meerdere godsdiensten met Jeruzalem als heilige stad. Ongeveer driekwart van de bevolking is Joods. Het overige deel is Arabisch en over het algemeen Moslim. Maar ook Christenen zijn ruim vertegenwoordigd.
Het land telt veel kerken, tempels, overblijfselen uit de Romeinse tijd, oude Synagogen en Bijbelse bezienswaardigheden. Door de diverse herkomst van de joodse bevolkingsgroepen en boeiende geschiedenis is de cultuur zeer gevarieerd. Daarnaast is ook de natuur afwisselend met het laagste punt van de aarde; de Dode Zee, de prachtige Negev woestijn en het groene bergachtige noorden.

Informatie over Israël

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Op de kaart

Uitgebreide informatie over Israël

Beste reistijd

Het voor- en najaar zijn de geschiktste periodes voor een bezoek aan Israël. Het weer is dan meestal goed: regenen doet het weinig en de temperatuur is aangenaam.

Klimaat

Israël ligt in een subtropische zone en kent twee seizoenen: een hete, droge zomerperiode en een koude, natte winterperiode. Algemene invloeden, zoals de ligging van Israël tussen zee en woestijn, en lokale invloeden, zoals de hoogte en afstand tot de zee, zorgen voor een gevarieerd klimaat. Dit heeft als gevolg dat in de winter toeristen de keus hebben tussen skiën op de Hermonberg en zwemmen in de Rode Zee bij Eilat.

Eten & Drinken

Israël heeft een echte eetcultuur. Het land is een smeltkroes van culturen, godsdiensten en immigranten. Als typische gerechten in het land worden falafel, humus en tahini genoemd. Naast deze traditionele gerechten zijn er ook veel restaurants met moderne invloeden.
Koosjer is een woord dat wordt gebruikt voor levensmiddelen die zuiver zijn, bereid en opgediend volgens de 3000 jaar oude Joodse spijswetten. Joden mogen geen varkensvlees en schelpdieren eten en de vermenging van vlees- met melkproducten is ook niet toegestaan. Bijna elk hotel in Israël is koosjer zodat iedereen er kan eten en verblijven. De meeste restaurants zijn echter niet koosjer. Restaurants die wel koosjer zijn, hebben een speciaal kasjroet certificaat. In Israël kan het water overal zonder problemen gedronken worden, het kan soms een wat chloorachtige nasmaak hebben.

Taal

De officiële talen zijn Hebreeuws en Arabisch. Engels is een belangrijke taal voor het onderhouden van de externe relaties. De meesten inwoners spreken Engels en de meeste wegwijzers zijn ook in het Engels. De meest gebruikte taal in Israël is het Hebreeuws, daarna komt het Arabisch.

Wist u dat?

- Al de gebeden en briefjes die in de Klaagmuur 2x per jaar door de opperrabbijn verwijderd worden?
- Het spel Rummikub in Israel is uitgevonden?
- Israel 4x het Eurovisie Songfestival gewonnen heeft?
- Een Israëli gemiddeld 10kg humus per jaar eet?

Dagprogramma

dag
1

MA: Amsterdam – Tel Aviv – Netanya

U verzamelt op Schiphol en vliegt naar Tel Aviv. Bij aankomst staat de Nederlands sprekende gids op u te wachten en rijdt u naar Netanya voor de eerste overnachting. Voor het diner organiseert de reisleider een samenkomst, waarna u kunt genieten van uw eerste Israëlische maaltijd!

dag
2

DI: Netanya-Akko-Meer van Galilea

Vertrek na het ontbijt naar de kruisridderstad Akko. Kortgeleden ontdekten archeologen hier ondergrondse complexen, compleet met ridderzalen en gangen die destijds door de kruisvaarders bewoond werden. Ook het badhuis en de karavanserai zijn meer de moeite waar om te bezoeken.
Na de lunch rijdt u door naar het Meer van Galilea voor een boottocht. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend!

dag
3

WO: Berg der Zaligsprekingen –Kapernaüm-Magdala

Een volle dag rondom het meer van Galilea, een gebied waar in de Bijbel veel overgesproken wordt, u bezoekt dan ook enkele hoogtepunten.
De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze eerste stop vandaag.
Op stenen rondom de kerk vind u de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ en ‘gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden’ (Mat. 5:3-4).
Vanaf de berg heeft u een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.
Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. In de synagoge van Kapernaüm genas Jezus iemand die bezeten was (Luk. 4:31-37), een verlamde, die door vier vrienden door het dak van een huis werd binnengelaten, werd genezen (Mark. 2:1-12) en Hij genas in Kapernaüm de schoonmoeder van Petrus (Mark 1:29-31 en Luk. 4:38-39). We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot.
In Magdala, de geboorteplaats en woonplaats van Maria Magdalena, bekijken we de opgravingen waaronder de resten van één van de oudste gevonden synagogen, uit de tijd van Jezus.

dag
4

DO: Nazareth -Rivier de Jordaan - Dode Zee

Op de route naar Jeruzalem maken we een aantal interessante stops. Zo als in Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. We bekijken de kerk van Jozef waar hij zijn werkplaats zou hebben gehad, de Mariabron en de Aankondigingskerk. Deze kerk herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël.
Ook bezoeken we Kana waar de Heere Jezus op een bruiloft, toen de wijn op was, water in wijn veranderde (joh. 2:1-11) en maken we nog een tussenstop bij de rivier de Jordaan, bij Jericho. Hier, bij Qasr el Yehud, doopte Johannes de Doper Jezus en vele anderen. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen. U overnacht in Kibboets Kalia, nabij de Dode Zee

dag
5

VR: Massada-Qumran-Jeruzalem

In de morgen heeft u de gelegenheid om te drijven in de Dode Zee. Door het hoge zoutgehalte en de mineralen is het niet mogelijk om te zwemmen; een bijzondere ervaring!
Ook staat Massada op het programma, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan gaat u naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen.
Op weg naar Jeruzalem rijdt via de grotten van Qumran waarbij de gids vertelt over de vindplaats van de Dode Zeerollen.

dag
6

ZA: Olijfberg- Oude Stad

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. De Olijfberg is een populaire begraafplaats voor Joden. De Olijfberg wordt door hun gezien als de plaats van de opstanding van de doden wanneer de Messias komt, dit halen zij uit het Bijbelboek Zacharia . Vanaf de Olijfberg heeft u uitzicht op de vele graven met witte steentjes.
De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad waar zich de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische wijk bevinden. We zien Bethesda, wat ‘Huis van Barmhartigheid’ betekend. Het badwater van Bethesda had van tijd tot tijd een genezende werking en in Johannes 5 lezen we hoe Jezus een man genas die al 38 jaar lang ziek was. Naast Bethesda ligt de kerk van Anna, de moeder van Maria, op de plaats waar Maria zou zijn geboren.

dag
7

ZO: Vrije dag

De reisleider verzorgt een samenkomst. Lunch is inbegrepen.

dag
8

MA: Klaagmuur - Israël Museum

Deze morgen bezoekt u de Klaagmuur, de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden.
Daarna gaat u naar het Israël museum. Hier liggen de originele Dode Zeerollen en ziet u het Model van Jeruzalem. Dit model, schaal 1:50, toont Jeruzalem in het jaar 66.

dag
9

DI: Knesset-Menorah-Yad Vashem

Vanmorgen zijn we bij het Israëlisch parlementsgebouw Knesset. Ervoor staat de Menorah, een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met 29 afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël.
Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht.
De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de vermoorde kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken u stil en laten een diepe indruk op u achter.

Jesaja 56:5
Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

dag
10

WO: Graftuin-Via Dolorosa -Cardo

U begint de dag met een bezoek aan de Graftuin, daar waar Jezus begraven en opgestaan zou zijn. U kunt het lege graf aanschouwen.
Mattheüs 28:5-6
De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.
Door een van de oude stadspoorten betreden wij de Oude Stad en bewandelen de Cardo en lopen een deel van de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus waarop verschillende gebeurtenissen plaatsvonden die worden herdacht in 14 staties.
De middag is ter vrije besteding.

dag
11

DO: Jeruzalem-Tel Aviv-Amsterdam

In de loop van de morgen transfer naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugreis naar Amsterdam. Met mooie herinneringen keert u huiswaarts.

Accommodaties

King Solomon****

Netanya, Israël
Hotel King Solomon heeft een centrale ligging in Netanya. Het ligt aan de boulevard, op loopafstand van het centrale plein. Het hotel beschikt over een lobby met bar, een restaurant, een lift en een buitenzwembad (seizoensgebonden). ook is er een wellnessruimte met sauna en hot tub. De kamers zijn voorzien van airco en een televisie en de meeste kamers hebben een klein balkon en zeezicht. In de algemene ruimtes van het hotel kan gratis gebruik gemaakt worden van wifi.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
Wellness
Wasservice
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Kluisje - gratis
Telefoon
In de buurt
Strand
In stadscentrum

Hotel Days****

Tiberias, Israël
Dit moderne hotel is op een heuvel gelegen waardoor u mooi uitzicht heeft over het meer van Galilea. In de zomermaanden is het zwembad geopend en dagelijks kunt u genieten van het Israëlische ontbijt.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
Lift
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
In de buurt
Historisch centrum

Kibbutz Kalia***

Dode Zee, Israël
Kibbutz Kalia is gelegen aan de noordzijde van de Dode Zee nabij Massada, Ein Gedi en Qumram. Het heeft een privé strand aan de Dode Zee, een ideale plek om te ontspannen en de Dode Zee te ervaren. De kamers liggen in een tropische tuin, waar ook het buitenbad zich bevindt. Op het kibbutz complex vindt u tevens een kinderspeelplaats, paardrijmogelijkheden en een kleine supermarkt.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Wellness
24 uurs receptie
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
In de buurt
Strand
Supermarkt

Kibbutz Neve Ilan***

Neve Ilan,
Verblijf in een kibbutz is kennis maken met een traditionle manier van leven in Israël. Deze kibbutz is op ca 20 km van het centrum van Jerusalem gelegen midden in de bergen van Judeas. Vanuit de kibbutz loopt u zo de bergen in.
Op het terrein treft u verder aan: een kinderspeelplaats, mini supermarkt en een terras.
De kamers zijn voorzien van alle faciliteiten als airconditioning, badkamer met bad of douche, tv en telefoon.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Koffie en thee

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht deel 1
Amsterdam
11:30
Istanbul
15:55
Tussenstop
1h
Vlucht deel 2
Istanbul
16:55
Tel Aviv
19:05
Uw terugreis
Vlucht deel 1
Tel Aviv
14:15
Amsterdam
16:35
Tussenstop
2h
Vlucht deel 2
Istanbul
19:10
Amsterdam
21:45

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Retour vlucht incl luchthavenbelasting
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 10 overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Fooien
 • Excursies en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Beter Uit Reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 595,-
 • Lunches (behalve lunch op zondag)
 • Entree Dode Zee
 • Reserveringskosten 25,-
 • Bijdrage SGR 5,- per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Reisleiding

Heleen van Dijk-Verhagen

Reisleider Beter Uit sinds 2008.

In welke landen ben je geweest?

Jordanië, Israël, Zuid Afrika, China, Griekenland, Italië, Spanje, Duitsland en Engeland.

Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn?

Veertien jaar ben ik met veel enthousiasme reisleider bij Beter Uit en ik heb in die jaren heel veel mooie reizen mogen maken.
Wat maakt reizen voor mij nu zo speciaal…. daar heb ik maar één woord voor: verbondenheid. Het samen op reis zijn is samenbindend en dat is een aspect van het reisleider zijn dat mijn hart heeft; samen op weg, allemaal anders, verschillende achtergronden in velerlei opzicht, maar toch één.

Waarom is de missie van Beter Uit: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Reizen is ontdekken, genieten, nieuwe omgevingen verkennen, andere culturen bewonderen en vriendschappen sluiten. Het samen christen zijn is ook van grote waarde; ik ervaar het altijd weer als zeer verrijkend en daarbij is mijn credo: ‘vrijheid in verbondenheid’.