Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Highlights Israël

8 dagen

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Heeft u altijd al eens naar het land van de Bijbel gewild? Onze achtdaagse reis door Israël is uitstekend geschikt voor wanneer u dit bijzondere land met zijn rijke geschiedenis voor de eerste keer gaat bezoeken. Gedurende de reis komt u er achter dat het hele land getuigt van Gods trouw. U bezoekt de plaatsen die u kent vanuit de Bijbel, zoals Nazareth, de plaats waar Jezus opgroeide, het Meer van Galilea, waar Jezus vele wonderen heeft gedaan en de rivier de Jordaan, waar Jezus werd gedoopt door Johannes. Uiteraard staat de indrukwekkende stad Jeruzalem met al haar hoogtepunten zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa ook op het programma. De Nederlandssprekende Israëlische gids en de Beter-uit reisleider nemen u mee naar deze unieke plaatsen.

 

Highlights:

 • Meer van Galilea
 • Nazareth
 • Jeruzalem
 • Dode Zee

 

 

Programma

Dag 1, zaterdag: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

Vandaag ontmoet u de groep op Schiphol en samen vertrekken we naar Tel Aviv. Bij aankomst staat de Nederlandssprekende Israëlische gids al te wachten. Deze gids laat u deze week kennis maken met het bijzondere land Israël. Met de gids vertrekken we richting Jeruzalem. De komende vijf nachten verblijven en dineren we in Kibbutz Neveh Ilan in de heuvels van Judea of een gelijkwaardig hotel in Jeruzalem.

 

Dag 2, zondag: Vrije dag

Een ontspannen rustdag. De reisleider verzorgt een samenkomst. U kunt vandaag genieten van de mooie omgeving van de kibbutz in de heuvels van Judea of bij verblijf in de stad een wandeling maken door Jeruzalem. Indien mogelijk kunt u  ook een dienst bijwonen in Jeruzalem.

 

Dag 3, maandag: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Klaagmuur – Oude Stad – Graftuin

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. De Olijfberg is een populaire begraafplaats voor Joden. De Olijfberg wordt door hun gezien als de plaats van de opstanding van de doden wanneer de Messias komt, dit halen zij uit het Bijbelboek Zacharia . Vanaf de Olijfberg heeft u uitzicht op de vele graven met witte steentjes.

 

Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis.

 

De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad waar zich de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische wijk bevinden. We zien Bethesda, wat ‘Huis van Barmhartigheid’ betekend. Het badwater van Bethesda had van tijd tot tijd een genezende werking en in Johannes 5 lezen we hoe Jezus een man genas die al 38 jaar lang ziek was. Naast Bethesda ligt de kerk van Anna, de moeder van Maria, op de plaats waar Maria zou zijn geboren.

 

We lopen waar de Klaagmuur, de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden.

 

De Via Dolorosa is de lijdensweg van Jezus waarop verschillende gebeurtenissen plaatsvonden die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk, waar Jezus begraven en opgestaan zou zijn. Velen geloven echter dat dit gebeurde in de Graftuin waar we via de Damascuspoort naartoe wandelen en waar we het lege graf aanschouwen.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 4, dinsdag: Jeruzalem – Nieuwe Stad – Yad Vashem – Herdersvelden – Haaspromenade

Vanmorgen zijn we bij het Israëlisch parlementsgebouw Knesset.  Ervoor staat de Menorah, een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met 29 afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël.

 

Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht.

De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de vermoorde kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken u stil en laten een diepe indruk op u achter.

 

Jesaja 56:5
Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

 

Niet ver van Bethlehem kijken we uit over de Herdersvelden waar een Engel het nieuws van de geboorte van Jezus aan de herders bracht. Op de terugweg naar het hotel bezoeken we de Haas Promenade voor een laatste uitzicht over Jeruzalem en het Kidrondal. 

 

Dag 5, woensdag: Wadi Kelt – Massada – Dode Zee – Rivier de Jordaan (Qasr el Yahud)

Na ons ontbijt vertrekken we richting de oevers van de Dode zee, 400 meter onder de zeespiegel gelegen. We rijden door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea. Onderweg stoppen we bij de kloof van Wadi Kelt en zien we het Klooster van St. George aan de rotswand hangen.

 

We rijden langs de grotten van Qumran waarbij de gids vertelt over de vindplaats van de Dode Zeerollen. Via de kustlijn van de Dode Zee komen we bij Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan gaat u naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. We maken ook kennis met de Dode Zee (toegang niet inbegrepen). Het water is zo zout dat u er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring!

 

Op de weg terug naar ons hotel maken we nog een tussenstop bij de rivier de Jordaan, bij Jericho. Hier, bij Qasr el Yehud, doopte Johannes de Doper Jezus en vele anderen. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen.

 

Dag 6, donderdag: Jeruzalem – Caesarea – Nazareth – Nazareth Village – Tiberias

Het is tijd om afscheid te nemen van Jeruzalem. De route die we nemen gaat via de kust naar het noorden van Israël waar we meer bijzondere plaatsen uit de Bijbel ontdekken.

 

We bezoeken eerst Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulus zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom.

 

Via de Vallei van Armageddon komen we aan in Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. We bekijken de kerk van Jozef waar hij zijn werkplaats zou hebben gehad, de Mariabron en de Aankondigingskerk. Deze kerk herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël. In Nazareth Village, een openluchtmuseum, zien we hoe het dorpsleven in de tijd van de Heere Jezus eruitzag. Het hele dorp is nagebouwd als een dorp uit de eerste eeuw. U vindt er verschillende huizen, een boerderij met olijfbomen en terrassen, oude olijf en wijnpersen, een steengroeve en een synagoge. Lokale bewoners uit de omgeving kleden zich in klederdracht en spelen na hoe men woonde en leefde in het dorp. Daarbij gebruiken ze dezelfde materialen en methoden die Maria en Jezus zouden hebben gebruikt en laten zo zien hoe boerderij- huis- en ambachtswerk tweeduizend jaar geleden werd gedaan. Aan het einde van de dag rijden we naar Tiberias.

 

Dag 7, vrijdag: Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Magdala – (Golan Hoogten)

Deze dag begint met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend!

 

De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze volgende stop. Op stenen rondom de kerk vindt u de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ en ‘gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.

 

Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin u onder andere de broden en de vissen ziet.

 

Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. In de synagoge van Kapernaüm genas Jezus iemand die bezeten was (Luk. 4:31-37), een verlamde, die door vier vrienden door het dak van een huis werd binnengelaten, werd genezen (Mark. 2:1-12) en Hij genas in Kapernaüm de schoonmoeder van Petrus (Mark 1:29-31 en Luk. 4:38-39). We bekijken de fundamenten van de synagoge

en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot.

 

In Magdala, de geboorteplaats en woonplaats van Maria Magdalena, bekijken we de opgravingen waaronder de resten van één van de oudste gevonden synagogen, uit de tijd van Jezus. Als de tijd het toelaat zijn we aan het einde van de dag op de Golan Hoogvlakte waar de natuur en de afwisseling in het landschap ons verrassen.

 

Dag 8, zaterdag: Tiberias – Tel Aviv – Amsterdam

De laatste dag in Israël is aangebroken. Vanaf Tel Aviv vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Accommodaties

Kibbutz Neve Ilan

Deze kibbutz ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je...

Kibbutz Neve Ilan

Deze kibbutz ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je prachtige uitzichten op de omgeving en geniet je van de schone en frisse lucht. Het ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Jeruzalem. De kibbutz beschikt over een grote tuin, binnenzwembad, restaurant en bar. De comfortabele en ruime kamers beschikken over airconditioning, minibar en een badkamer met douche/bad en toilet.

terug

Hotel Rimonim Shalom****

Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten...

Hotel Rimonim Shalom****

Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide in de buurt van het Rimonim Hotel. De kamers beschikken over een waterkoker en lcd televisie met internationale kanalen.

terug

Hotel Jacob

In het centrum van Tiberia ligt het Jacob Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20 minuten...

Hotel Jacob

In het centrum van Tiberia ligt het Jacob Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20 minuten. Het Israëlisch ontbijt bestaat uit salades, eieren, kaas en warme en koude dranken. In het hotel is een sauna aanwezig en in de gemeenschappelijke ruimte is gratis WiFi beschikbaar. De kamers bieden uitzicht over de stad en beschikken over airconditioning, een waterkoker en een kluisje.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
17-10-2020
Alle Leeftijden
Coby Mulder
Niet te boeken
1.595,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour (met overstap) incl. heffingen
 • Eén stuks ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer terplaatse per comfortabele touringcar met airconditioning
 • 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Fooien 
 • Nederlandssprekende gids
 • Headsets
 • Beter Uit reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 400,-
 • Entree Dode Zee
 • Overige lunches 
 • Drankjes tijdens maaltijden
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds 

Overige informatie:

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvangt u van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maakt u kennis met de reisleider en de reisgenoten en ontvangt u, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient uw paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Bij boeking dient u uw paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Hotelinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-6 Jerusalem Shalom of Neveh Ilan Jeruzalem 5 nachten
Dag 6-8 Hotel Jacob of Degania Tiberias 2 nachten

 

Vluchtinformatie vertrek 22 februari  met Transavia en retour 29 februari met Turkish Airlines (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
22 februari 2020 Amsterdam Tel Aviv

HV 5803

13.00 uur 18.35 uur
     

 

   
29 februari 2020 Tel Aviv Istanbul TK 785 10.20 uur 13.50 uur
29 februari 2020 Istanbul Amsterdam TK 1953 14.55 uur 16.35 uur

 

Vluchtinformatie met Turkish Airlines vertrek 25 april (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
25 april 2020 Amsterdam Istanbul TK 1962 12.30 uur 16.55 uur
25 april 2020 Istanbul Tel Aviv TK 808 19.00 uur 21.00 uur
           
2 mei 2020 Tel Aviv Istanbul TK 865 08.30 uur 10.55 uur
2 mei 2020 Istanbul Amsterdam TK 1953 15.05 uur 17.30 uur

 

Vluchtinformatie met Turkish Airlines vertrek 17 oktober (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
17 oktober 2020 Amsterdam Istanbul TK 1962 12.30 uur 16.55 uur
17 oktober 2020 Istanbul Tel Aviv TK 808 19.00 uur 21.00 uur
           
24 oktober 2020 Tel Aviv Istanbul TK 785 09.55 uur 12.20 uur
24 oktober 2020 Istanbul Amsterdam TK 1953 15.05 uur 17.30 uur

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van de reis met vertrek op:

22 februari staat gepland voor zaterdag 1 februari.

25 april stond gepland voor zaterdag 11 april maar is tot nader order geannuleerd.

17 oktober staat gepland voor zaterdag 26 september.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief