Over deze reis

Het Hallelujakoor zingt in Israel

Altijd al het Beloofde land willen ontdekken en op de meest mooie locaties met elkaar in Israël met elkaar te zingen? Dan is de een prachtige mogelijkheid. Onder de muzikale begeleiding van Peter Wildeman, Martin Zonnenberg en Joost van Belzen (weekend) reizen we langs de diverse Bijbelse plaatsen zoals Nazareth, Ceasarea, de Jordaan, het meer van Galilea en natuurlijk Jeruzalem. Hoogtepunt is het gezamenlijk concert in de prachtige Augusta Victoria of Redeemerkerk in Jeruzalem. Een unieke manier om dit prachtige land op een muzikale manier te ontdekken

Verhalen over deze reis

Bestemming

Algemene informatie Israël

Israël, officieel de Staat Israël, ligt in het Midden- Oosten, wat deel uitmaakt van Azië. De naam Israël betekent ‘Strijder met God’ en komt uit de Hebreeuwse Bijbel, en wordt in het Bijbelboek Genesis al genoemd. Israël is de bakermat van meerdere godsdiensten met Jeruzalem als heilige stad. Ongeveer driekwart van de bevolking is Joods. Het overige deel is Arabisch en over het algemeen Moslim. Maar ook Christenen zijn ruim vertegenwoordigd.
Het land telt veel kerken, tempels, overblijfselen uit de Romeinse tijd, oude Synagogen en Bijbelse bezienswaardigheden. Door de diverse herkomst van de joodse bevolkingsgroepen en boeiende geschiedenis is de cultuur zeer gevarieerd. Daarnaast is ook de natuur afwisselend met het laagste punt van de aarde; de Dode Zee, de prachtige Negev woestijn en het groene bergachtige noorden.

Informatie over Israël

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Op de kaart

Uitgebreide informatie over Israël

Beste reistijd

Het voor- en najaar zijn de geschiktste periodes voor een bezoek aan Israël. Het weer is dan meestal goed: regenen doet het weinig en de temperatuur is aangenaam.

Klimaat

Israël ligt in een subtropische zone en kent twee seizoenen: een hete, droge zomerperiode en een koude, natte winterperiode. Algemene invloeden, zoals de ligging van Israël tussen zee en woestijn, en lokale invloeden, zoals de hoogte en afstand tot de zee, zorgen voor een gevarieerd klimaat. Dit heeft als gevolg dat in de winter toeristen de keus hebben tussen skiën op de Hermonberg en zwemmen in de Rode Zee bij Eilat.

Eten & Drinken

Israël heeft een echte eetcultuur. Het land is een smeltkroes van culturen, godsdiensten en immigranten. Als typische gerechten in het land worden falafel, humus en tahini genoemd. Naast deze traditionele gerechten zijn er ook veel restaurants met moderne invloeden.
Koosjer is een woord dat wordt gebruikt voor levensmiddelen die zuiver zijn, bereid en opgediend volgens de 3000 jaar oude Joodse spijswetten. Joden mogen geen varkensvlees en schelpdieren eten en de vermenging van vlees- met melkproducten is ook niet toegestaan. Bijna elk hotel in Israël is koosjer zodat iedereen er kan eten en verblijven. De meeste restaurants zijn echter niet koosjer. Restaurants die wel koosjer zijn, hebben een speciaal kasjroet certificaat. In Israël kan het water overal zonder problemen gedronken worden, het kan soms een wat chloorachtige nasmaak hebben.

Taal

De officiële talen zijn Hebreeuws en Arabisch. Engels is een belangrijke taal voor het onderhouden van de externe relaties. De meesten inwoners spreken Engels en de meeste wegwijzers zijn ook in het Engels. De meest gebruikte taal in Israël is het Hebreeuws, daarna komt het Arabisch.

Wist u dat?

- Al de gebeden en briefjes die in de Klaagmuur 2x per jaar door de opperrabbijn verwijderd worden?
- Het spel Rummikub in Israel is uitgevonden?
- Israel 4x het Eurovisie Songfestival gewonnen heeft?
- Een Israëli gemiddeld 10kg humus per jaar eet?

Dagprogramma

dag
1

MA: Amsterdam - Tel Aviv – Zichron Yaacov

We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst worden we welkom geheten en rijden we naar ons hotel in Zichron Yaacoc waar een smakelijk diner voor ons klaarstaat. ’s Avonds kunnen we nog een wandeling maken door de mooie kunstenaarsplaats Zichron Yaacov.

dag
2

DI: Caesarea – Berg Karmel –Nazareth

We beginnen de dag in Caesarea, de voormalige residentie van de Romeinse prefect van Judea. Hier zien we onder andere het theater en het ingenieuze watersysteem. Ook heb je vanaf hier een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. We zullen enkele liederen zingen in het amfitheater. We rijden verder naar de Berg Karmel voor een prachtig uitzicht over Haifa.
Vervolgens rijden we door richting Nazareth, de plaats waar Jezus is opgegroeid. Hier brengen we een bezoek aan Nazareth Village waar we zien hoe het leven in de tijd van Jezus moet zijn geweest en hoe de dorpen en huizen er in die tijd uit moeten hebben gezien. Aan het einde van de dag is er en mooi optreden in bijv. De St. Joseph Church of de Salesian Church. Vervolgens worden we naar het ons hotel in Tiberias gebracht voor het diner.

dag
3

WO: Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – Kapernaüm - Golan Hoogvlakte - berg Bental

Na het ontbijt vertrekken we naar het meer van Galilea. Als we bij de oever aankomen zullen de boten voor ons klaarliggen voor een boottocht over het meer. Midden op het meer zullen de motoren stilgelegd worden. De stilte die u dan ervaart is indrukwekkend. Na deze stilte zal het koor enkele liederen zingen. De tweede stop vandaag is op de Berg der Zaligsprekingen. Hier heeft Jezus de Bergrede uitgesproken. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over het meer. Tevens bevindt zich hier een prachtige kapel. Vervolgens gaan we naar Kapernaüm. Hier treffen we de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus aan. We rijden door de Hullavallei richting het noorden en door de Golan Hoogvlakte naar Banias, ook wel Caesarea Filippi genoemd. We maken een wandeling door de prachtige natuur en genieten van de watervallen.
Ook brengen we een bezoek aan berg Bental waar we een overweldigend uitzicht over een deel van Israel en Syrië hebben. Vervolgens rijden we terug naar het hotel in Tiberias waar het diner voor ons klaar zal staan.

dag
4

DO: Magdala – Qasr el Yahud – Dode Zee – Ein Geddi – Wadi Kelt

Na het ontbijt checken we uit en brengen we allereerst een bezoek in Magdala wat volledig is gericht op de vrouwen uit de Bijbel met als mooiste punt een ontmoetingsruimte met kapel. De geweldige akoestiek en het uitzicht over het meer maakt dit een prachtige plek voor een zangmoment! We rijden richting Jeruzalem en maken ook nog een stop bij Qasr el Yahud. Dit is de doopplaats aan de Jordaan, waar Jezus en vele anderen door Johannes de Doper zijn gedoopt. We rijden door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea naar de 400 meter onder zeespiegel gelegen oevers van de Dode Zee. En dan is het tijd voor ontspanning. Je maakt namelijk kennis met de Dode Zee door er een “bad” te nemen. Dit is een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten! Na deze verfrissende duik make we een mooie wandeling in Ein Geddi. In deze oase van rust heeft David zich verscholen voor Saul. We eindigen de dag bij Wadi Kelt voor een prachtig uitzicht over het hangende klooster van St. George. Moe maar voldaan stappen in we in de bus die ons naar ons hotel in Jeruzalem brengt. Diner en overnachting in het hotel.

dag
5

VR: City of David - Tunnels van Hizkia – Joodse wijk - Hurva Synagoge – Sions Berg – Southern Steps – Klaagmuur

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de City of David. Dit is de geboorteplaats van de stad Jeruzalem, de plaats waar koning David zijn koninkrijk vestigde en waar de geschiedenis van het Volk van Israël werd geschreven. Vlakbij bevinden zich de Tunnels van Hizkia. Deze staan deels nog met water. We zullen een wandeling maken door de tunnels en zien hoe ingenieus deze tunnels zijn gemaakt. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Joodse wijk inclusief een bezoek aan de Hurva Synagoge. Deze synagoge is gelegen in de Joodse Wijk en is één van de belangrijkste synagogen in Jeruzalem. Daarna gaan we naar de Sionsberg waar we de Bovenkamer zullen zien. Hier heeft Jezus het Laatste Avondmaal met zijn discipelen gehouden. Voordat we de dag afsluiten bij de Klaagmuur brengen we nog een bezoek aan de Southern Steps. Deze trappen bieden een mooi decor voor een zangmoment. We eindigende dag bij de Klaagmuur, waarna naar het hotel in Jeruzalem worden gebracht voor het diner en de overnachting.

dag
6

ZA: Olijfberg – Hof van Getsemané – oude stad – St. Annakerk – Graftuin - Avondconcert

Na het ontbijt gaan we naar de Olijfberg. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. We wandelen via de “Palm Sunday Road” naar de Hof van Gethsemané. In deze hof gaat de Bijbel echt voor u leven. Er staan hier olijfbomen die er waarschijnlijk al gestaan hebben in de tijd van Jezus. Over de Via Dolorosa lopen we de Oude Stad in. Hier bevinden zich Bethesda met de St. Annakerk en het badwater van Bethesda, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk. Bij de St. Annakerk maken we een stop voor een bijzonder zangmoment.
De akoestiek in de kerk is prachtig! Ideaal voor een kort a capella zangmoment. We wandelen via de Via Dolorosa naar de prachtige Heiliggrafkerk. Ook brengen we een bezoek aan de graftuin. ’s Avonds staat er een mooi concert op de planning in bijvoorbeeld de Redeemer kerk of de Augusta Victoria Kerk!

dag
7

ZO: Dienst in hotel – vrije dag

Een vrije dag die u kunt besteden naar eigen inzicht! Er zullen in het hotel 2 diensten gehouden worden waar u van harte welkom bent. De lunch is vandaag inbegrepen.

dag
8

MA: Tel Aviv – Amsterdam

Indien de vluchttijden het toelaten brengen we vandaag nog een bezoek aan Jaffa, het oude Joppe. We vliegen terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Accommodaties

Hotel Eden Inn***

Zichron Yaacov, Israël
Hotel Eden Inn is mooi gelegen in Zichron Yaacov. Het hotel beschikt over een mooie grote tuin met diverse zitjes, hangmatten en een groot zwembad, een bar, restaurant en gezellige lobby. Er zijn 96 kamers, elk voorzien van een eigen badkamer, airconditioning, een televisie, kleine koelkast en koffie-en theefaciliteiten. In de lobby is wifi beschikbaar.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Wellness
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Minibar
Koffie en thee
Telefoon
In de buurt
Natuurlijk gelegen

Hotel Prima Galil***

Tiberias, Israël
Hotel Prima Galil ligt wat hoger in de stad Tiberias en is gerenoveerd. Het hotel beschikt over een lobby, bar een restaurant en een terras. De kamers zijn modern en voorzien van eigen badkamer, airconditioning, televisie, minibar, koffie- en theefaciliteiten en een kluisje. Er is gratis wifi beschikbaar in het hotel.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
WIFI
Bar
Restaurant
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Minibar
Koffie en thee
Kluisje - gratis
Telefoon
In de buurt
Historisch centrum

Hotel Rimonim Shalom****

Jeruzalem, Israël
Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide in de buurt van het Rimonim Hotel. De kamers beschikken over een waterkoker en lcd televisie met internationale kanalen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
24 uurs receptie
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
In de buurt
Historisch centrum
Openbaar vervoer

Vervoer

Uw heenreis
Uw terugreis

Vertrekdata

Inbegrepen

 • - Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv retour
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 20 kilo ruimbagage
 • Ontvangst op de luchthaven in Tel Aviv
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • 7 hotelovernachtingen in 2-persoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension en zondag volpension
 • Vijf dagen vervoer per comfortabele touringcar
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen in Israël
 • Alle excursies zoals in het programma beschreven
 • Reisleider gedurende gehele reis
 • Entreegelden volgens programma
 • Reisinformatiepakket per boeking

Niet inbegrepen

 • Eénpersoonskamertoeslag 485,-
 • Reserveringskosten 25,- per factuur
 • Evt. verhoging van brandstoftoeslagen/ lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Fooien á 6,50 p.p.p.d. (verplicht ter plekke af te dragen)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur
 • SGR 5,- p.p.

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 80 personen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkeer in Nederland nog minimaal zes maanden geldig is.

Reisleiding

Peter, Martin en Joost

Deze reis staat onder de muzikale begeleiding van Peter Wildeman (piano/orgel), Martin Zonnenberg (dirigent) en in het weekend zal Joost van Belzen (piano/orgel) ook zijn medewerking verlenen!