Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Ds. Ed Buitendijk

6 dagen

Bijbelse groepsreis | Vliegreis

De reis staat in het teken van het lijden van Jezus. Waar kunnen we dat beter doen dan in het land waar het allemaal plaatsvond? We komen op plekken waar eens onze Messias zijn laatste dagen voor zijn sterven is geweest.  U gaat naar belangrijke plaatsen uit de Bijbel. In de stad Jeruzalem staan onder andere de  Hof van Gethsemané, waar Jezus tot  Zijn Vader bad, de Via Dolorosa, de kerk van het Hanengekraai en de Graftuin op het programma. Tijdens deze 6-daagse rondreis leert u de vele facetten van dit indrukwekkende land kennen. Dit o.l.v. Ds. Ed Buitendijk.

 

Highlights

 • Bewandel de Via Dolorosa
 • Bezoek graftuin
 • Yad Vashem

Programma

Dag 1, maandag: Amsterdam –  Tel Aviv - Jeruzalem

We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst rijden we naar Jeruzalem. Voordat we naar ons hotel gaan, stoppen bij de Haaspromenade voor onze eerste ontmoeting  met Jeruzalem. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 2, dinsdag: Jeruzalem – Dominus Flevit - Gethsemané - kerk van St. Petrus in Gallicantu  - Zaal van het laatste avondmaal – Tombe van David – Stad van David 

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. De Olijfberg is een populaire begraafplaats voor Joden. De Olijfberg wordt door hun gezien als de plaats van de opstanding van de doden wanneer de Messias komt, dit halen zij uit het Bijbelboek Zacharia . Vanaf de Olijfberg heeft u uitzicht op de vele graven met witte steentjes. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad waar zich de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische wijk bevinden.  We zien de St. Petrus in Gallicantu, Kerk van het Hanengekraai, Hier heeft Petrus tot driemaal toe Jezus verloochend. Hier stond vroeger het huis van de hogepriester Kajafas. Aan de westkant van de kerk vond men een meer dan 2000 jaar oude stenen trap. Het huis van Kajafas lag ten tijde van Christus binnen de stadsmuur. Het is heel goed mogelijk dat Christus over deze stenen trappen gelopen heeft op weg naar het huis van Kajafas, aangezien vanaf de Hof van Gethsemané de kortste weg naar het huis van Kajafas over deze trappen voert. Hierna brengen we een bezoek aan de zaal van het laatste avondmaal en de hier vlak naast gelegen tombe van koning David. Ook brengen we een bezoek aan de “Stad van David”, waar we de Tunnels van Hizkia bezoeken die deels onder water staat. Zo komen we ook uit bij het bad Siloam, waar Jezus een blindgeboren man genas.

 

Dag 3, woensdag: Dode Zee – Massada - Ein Gedi – Qasr Al Yahud

In de ochtend  gaan we door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea naar de 400 meter onder zeespiegel gelegen oevers van de Dode Zee. Daar bezoeken we eerst Massada, bekend als fort van koning Herodes en van de Joodse opstand. Hierna rijden we naar Ein Gedi. Dit is een oase waar David zich verschool voor koning Saul. We maken hier een gezamenlijke wandeling door de natuur. We rijden langs Qumran, alwaar de Dode zee rollen zijn gevonden. Onderweg naar Jeruzalem maken we een stop bij de rivier de Jordaan om een bezoek te brengen aan Qasr Al Yahud, de doopplaats waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen heeft gedoopt. In deze omgeving van Jericho ontmoette Jezus onderweg naar Jeruzalem, Bartimeüs en Zacheüs.

 

Dag 4, donderdag: Tempelberg – Klaagmuur – Bar Mitswa –  Via Dolorosa – Israëlmuseum

Vandaag vertrekken we vroeg naar de Tempelberg waar als eerste de prachtige, met mozaïeken rijk versierde Rotskoepel opvalt, een koepel die gebouwd is op de rots waar Abraham zijn zoon Isaak aan God wilde offeren. Ernaast ligt de Al-Aqsamoskee, een van de eerste en heiligste moskeeën  van de Islam. We verlaten het tempelplein langs de achterzijde en komen uit bij het begin van de Via Dolorosa. Daar bezoeken we het badhuis Bethesda, waar Jezus een man genas die al achtendertig jaar  ziek was. Naast Bethesda bevindt zich de Kerk van st. Anna, waarin we zingend iets zullen ervaren van de prachtige akoestiek. We volgen de Via Dolorosa en eindigen de voettocht bij de Grafkerk. We lopen waar de Klaagmuur, de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. Op maandag en donderdag morgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie. Tenslotte brengen we nog een bezoek aan het Israël museum waar we het model zien van Jeruzalem in de tijd van de Tweede Tempelperiode en het Heiligdom van het Boek waarin de Doden Zeerollen bewaard worden.

 

Dag 5, vrijdag: Yad Vashem – Nieuwe Stad – Graftuin

We beginnen de dag bij het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter.  Vervolgens maken we een fotostop bij het Israëlisch parlementsgebouw Knesset. Er voor staat de Menora, een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met 29 afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël. We stappen uit bij de Jaffapoort en lopen een gedeelte over de muur richting de Damascuspoort. Mooi om de oude stad op deze manier van bovenaf te bekijken. We eindigen in de graftuin, waar we zullen vieren dat Jezus is gestorven én opgestaan!

 

Dag 6, zaterdag: Tiberias - Tel Aviv – Amsterdam 

We rijden door de Jordaanvallei  naar het meer van Tiberias. We maken een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend! Na een vaartocht over het meer brengen we een bezoek aan Kapernaum, de plaats waar Jezus gewoond en gewerkt heeft en waar hij ook enkele van zijn discipelen riep. Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. In de synagoge van Kapernaüm genas Jezus iemand die bezeten was (Luk. 4:31-37), een verlamde, die door vier vrienden door het dak van een huis werd binnengelaten, werd genezen (Mark. 2:1-12) en Hij genas in Kapernaüm de schoonmoeder van Petrus (Mark 1:29-31 en Luk. 4:38-39). We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot.  We genieten van een lunch tijdens een prachtig uitzicht vanaf de Berg van de zaligsprekingen.

Daarna vertrekken we richting de luchthaven van Tel Aviv voor onze terugvlucht naar Nederland. Een reis vol unieke belevenissen is ten einde!

Accommodaties

Hotel Rimonim Shalom****

Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten...

Hotel Rimonim Shalom****

Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide in de buurt van het Rimonim Hotel. De kamers beschikken over een waterkoker en lcd televisie met internationale kanalen.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
15-3-2021
Alle Leeftijden
 
Te boeken
Prijsinformatie

INBEGREPEN:

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv v.v.
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 20 kilo ruimbagage
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • 5 Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in 2-persoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension en 6 eenvoudige sandwich lunches
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
 • Alle excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven
 • Nederlandssprekende gids en headsets tijdens de excursiedagen
 • Maaltijden en overnachtingen voor gids en chauffeur
 • Bagageservice op het vliegveld en bij de hotels
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiger
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Fooien  € 6,10 p.p.p.d. voor gids, chauffeur en hotelpersoneel

NIET INBEGREPEN

 • 1-Persoonskamertoeslag € 325,-
 • verhoging van brandstoftoeslagen
 • lokale reis- en vertrekbelastingen
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • Administratiekosten € 25,- per boeking
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)

 

OVERIGE INFORMATIE

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Prijsinformatie

Reissom Aantal personen
€1340,- Bij 35 - 40 betalende personen
€1375,- Bij 30 – 34 betalende personen
€1390,- Bij 25 – 29 betalende personen
€1450,- Bij 20 – 24 betalende personen
€1555,- Bij 15 – 19 betalende personen

 

Let op, voor deze reis dient uw paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Bij boeking dient u uw paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Vlucht informatie volgt later.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief