Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Israël & Jordanië 2021

11 dagen

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Reis mee met Beter Uit naar Israël en Jordanië; terug naar de wortels van het Christendom. Twee boeiende landen waar belangrijke Bijbelse gebeurtenissen plaatsvonden; landen waar de vele verhalen, die we vandaag de dag in de Bijbel lezen, gaan leven en betekenis krijgen. En u beleeft dat samen met medechristenen, wat uw geloofsleven extra verrijkt. Samen geloven, samen beleven!

 

Tijdens deze 11-daagse rondreis staan de Bijbelse hoogtepunten op het programma. Natuurlijk ontbreken bezoeken aan de oude stad Jeruzalem, Nazareth en het meer van Galilea in Israël niet. In Jordanië gaat u onder andere naar de berg Nebo, waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Maar ook naar het imposante Petra met de wereldberoemde kloof de Siq.  

 

Een absolute aanrader voor iedereen die meer wil zien van Israël en Jordanië, waar zoveel historie bewaard ligt!

 

Highlights:

 • Roze rots stad Petra
 • Meer van Galilea
 • Oude stad Jeruzalem

Programma

Dag 1, dinsdag: Amsterdam – Amman

Vandaag vliegen we van Amsterdam naar de hoofdstad van Jordanië, Amman. Na aankomst staat de bus, die ons naar het hotel brengt, ons al op te wachten.  

 

Dag 2, woensdag: Amman – Madaba – Berg Nebo – Kerak kasteel – Petra

We beginnen de dag met een bezoek aan de stad Madaba, wereldberoemd vanwege haar Byzantijnse mozaïeken, waaronder de Madaba map. Dit is een kaart in mozaïek van het Midden Oosten, gemaakt van wel duizenden steentjes. Mooi om te zien hoe Jeruzalem op de kaart ligt. Vervolgens rijden we verder naar de berg Nebo, vanwaar Mozes Het Beloofde Land mocht zien.

 

Deuteronomium 34:1 – “Toen verliet Mozes de vlakte van Moab en hij beklom de Nebo, een van de toppen van de Pisga, tegenover Jericho. Daar liet de Heer hem het hele land zien: het hele gebied van Gilead tot aan Dan, Naftali, het gebied van Efraïm en Manasse, heel Juda tot aan de zee in het westen, de Negev, de Jordaanvallei en de vlakte bij de palmstad Jericho, tot aan Soar.

 

Boven op de berg genieten we van een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei en het noordelijke deel van de Dode Zee. Bij helder weer kunnen we zelfs Jeruzalem zien liggen!

 

Via de mooie Koningsroute rijden we richting het zuiden met een stop bij het Kerak Kasteel, een van de belangrijkste kruisvaarderskastelen van Jordanië.

 

Dag 3, donderdag: Petra

Vandaag staat Petra op het programma, een van de vele hoogtepunten van deze reis. Petra is een door de Nabateeërs uit de rotsen gehouwen stad. Petra was de voormalige hoofdstad van het Nabatese Rijk. De graftempels en andere monumenten waar Petra uit bestaat, zijn gehouwen uit rood zandsteen. Samen met de gids wandelen we door de kloof die steeds smaller en smaller wordt. En dan ineens worden we verrast door het prachtige aanblik van de Schatkamer, Al Khzneh, een indrukwekkende graftempel van 40 m. hoog en 25 m. breed.

 

Dag 4, vrijdag: Petra – Wadi Rum – Amman

Na het ontbijt verlaten we Petra en rijden verder naar de schitterende woestijn van Wadi Rum. Per jeep ontdekken we deze fascinerende woestijn; door zandvlakten, rode rotsen en verschillende canyons. De diversiteit aan kleuren is adembenemend. Wadi Rum is door vele culturen bewoond geweest, zo ook door de Nabateeërs die hun sporen achterlieten in de vorm van rotstekeningen en tempels. ’s Middags reizen we richting het noorden, terug  naar Amman.

 

Dag 5, zaterdag: Amman – Ein Gedi – Dode Zee – Jeruzalem

We passeren de grens met Israël en rijden naar natuurreservaat Ein Gedi, de grootste oase in de Negevwoestijn waar we een wandeling maken. Op deze plaats hield David zich verscholen voor Saul. Vervolgens gaat de reis verder naar de Dode Zee, het laagste punt van de aarde. En voor wie even wil dobberen in de meest zoute zee ter wereld, dat kan (entree exclusief). Een bijzondere ervaring!

 

Vervolgens rijden we  via de kloof Wadi Kelt, voor een prachtige uitzicht op het klooster van St. George, hangend aan de rotswand, naar Jeruzalem.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag

Een vrije dag in Jeruzalem. De reisleider verzorgt een samenkomst. Indien mogelijk kunt u een dienst bijwonen in Jeruzalem.

 

Dag 7, maandag: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Klaagmuur – Oude Stad – Herdersvelden – Haaspromenade

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem.

 

Vervolgens gaan we naar de Klaagmuur, de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden.

 

Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis.

 

De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad waar zich de Joodse, Christelijke, Armeense en Islamitische wijk bevinden. We zien Bethesda, wat ‘Huis van Barmhartigheid’ betekent. Het badwater van Bethesda had van tijd tot tijd een genezende werking en in Johannes 5 lezen we hoe Jezus een man genas die al 38 jaar lang ziek was. Naast Bethesda ligt de kerk van Anna, de moeder van Maria, op de plaats waar Maria zou zijn geboren.

 

De Via Dolorosa is de lijdensweg van Jezus waarop verschillende gebeurtenissen plaatsvonden die worden herdacht in 14 staties; vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan deze gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk, waar Jezus begraven en opgestaan zou zijn. Velen geloven echter dat dit gebeurde in de Graftuin die we morgen gaan bezoeken.

 

Dan verlaten we de stad en kijken niet ver van Bethlehem over de Herdersvelden waar een Engel het nieuws van de geboorte van Jezus aan de herders bracht. Op de terugweg naar het hotel bezoeken we de Haas Promenade voor een mooi uitzicht over Jeruzalem en het Kidrondal. 

 

 

Dag 8, dinsdag: Jeruzalem – Graftuin –Nieuwe Stad – Yad Vashem

Vanmorgen zijn we in de Graftuin waar we het lege graf aanschouwen.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Via het Israëlisch parlementsgebouw (Knesset) en de Menorah gaat het programma verder met een bezoek aan Yad Vashem. In dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken ons  stil en roepen een groot respect en medeleven op.

 

Jesaja 56:5
“Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is”

 

Dag 9, woensdag: Jeruzalem – Qasr Al Yahud – Tabgha – Kapernaüm – Berg der Zaligsprekingen – Meer van Galilea – Tiberias

We laten Jeruzalem achter ons en rijden richting het noorden, richting Qasr Al Yahud, de doopplaats waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen heeft gedoopt. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen.

 

Door de Jordaanvallei rijden we naar het Meer van Galilea. Aan de oever van het meer ligt Tabgha. Hier vermenigvuldigde  de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin onder andere de broden en de vissen te zien zijn.

 

Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot.

 

De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken, is onze volgende stop. Op stenen rondom de kerk staan de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ en ‘gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het blauwe meer met de vissersbootjes  en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.

 

De dag wordt afgesloten met een mooie boottocht op het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend!

 

Dag 10, donderdag: Tiberias – Magdala – Nazareth – Akko – Caesarea – Netanya

In Magdala, de geboorteplaats en woonplaats van Maria Magdalena, bekijken we de opgravingen waaronder de resten van één van de oudste gevonden synagogen, uit de tijd van Jezus.

 

Via Galilees Kana komen we in Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. We bekijken de kerk van Jozef waar hij zijn werkplaats zou hebben gehad, de Mariabron en de Aankondigingskerk. Deze kerk herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël.

 

We rijden vervolgens naar het noorden, naar de Middellandse Zee en de pittoreske kruisvaarderstad Akko. Hierna rijden we via de Vallei van Armageddon naar Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. In de Bijbel komen we deze stad vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulus zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom.

 

Dag 11, vrijdag: Netanya – Tel Aviv – Amsterdam

Vandaag worden we naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht voor de terugreis naar Nederland.

 

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
2-3-2021
Alle Leeftijden
Kina Tigelaar
Te boeken
1.899,-
Houd me op de hoogte
27-4-2021
 
Te boeken
1.945,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen:

 • Vlucht van Amsterdam – Amman en Tel Aviv – Amsterdam met overstap incl. heffingen
 • Eén stuks ruimbagage 23 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 10 overnachtingen op een 2-persoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Visum Jordanië
 • Lokale Nederlands- of Engelssprekende gids
 • Beter Uit Reisleider
 • Informatiebijeenkomst

 

Niet inbegrepen:

 • Toeslag 1-persoonskamer 475,-
 • Lunches (behalve de lunch op zondag)
 • Optionele excursies
 • Grensbelasting circa 15,-
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen.

 

Paspoort

Voor deze reis dien je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Bij de boeking dien je je paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotelinformatie  (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-2

Toledo hotel Amman 1 nacht
Dag 2-4 Petra Palace hotel Petra 2 nachten

Dag 4-5

Toledo hotel

Amman 1 nacht
Dag 5-9

Shalom  hotel

Jeruzalem

4 nachten

Dag 9-10

Volgt later Tiberias 1 nacht
Dag 10-11 Hotel King Solomon Netanya 1 nacht
    Totaal 10 nachten

 

Vluchtinformatie 18 mei (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
2 maart 2021 Amsterdam Istanbul TK1958 15.05 uur 20.30 uur
  Istanbul Amman TK812 21.40 uur 23.05 uur
12 maart 2021 Tel Aviv Istanbul TK795 12.20 uur 15.50 uur
  Istanbul Amsterdam TK1955 19.20 uur 21.05 uur

 

 

Vluchtinformatie 12 oktober (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
27 april 2021 Amsterdam Istanbul TK 1958 14.40 uur 19.00 uur
  Istanbul Amman TK 812 12.15 uur 23.40 uur
           
7 mei 2021 Tel Aviv Istanbul TK 795 14.15 uur 16.35 uur
  Istanbul Amsterdam TK 1955 19.10 uur 12.45 uur

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en de reisgenoten en ontvang je naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van de reis met vertrek op:

2 maart staat gepland voor zaterdag 13 februari 2021.

27 april staat gepland voor zaterdag 13 maart 2021.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvang je ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief