Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

In de ban van IJsland

8 dagen

Actieve groepsreis | Noord-Europa | Wintersport | Vliegreis

Ga mee met Beter Uit op deze fascinerende reis naar een land met schitterende natuur, geisers, watervallen en een imposante zuidkust: IJsland. Ervaar God’s schepping van dichtbij! Zoveel verschillende landschappen en indrukwekkende natuurverschijnselen als in deze reis heb je nog nooit bij elkaar gezien! In dit jaargetijde kun je genieten van de stilte en de rust.

 

De reis begint en eindigt in Reykjavik, de stad waar twee derde van de IJslandse bevolking woont. Je vindt er winkels, musea en tal van gezellige cafés waar je wat kunt eten of drinken. Tijdens het verblijf in Reykjavik kun je verschillende te gekke optionele excursies, waaronder een zwemmen in de Blue Lagoon, reserveren! De andere nachten van deze reis verblijf je in het zuidoostelijk gebied van IJsland, in Kirkjubæjarklaustur, gelegen tussen Vík en Höfn.’

 

Na alle indrukken van de dag is er ’s avonds tijd en aandacht voor elkaar, drink je gezellig samen een drankje en heb je een goed gesprek. Samen geloven, samen beleven en zeker samen genieten! Laat je verrassen door de veelzijdigheid van IJsland in de winter en ga mee!

 

Highlights

- Indrukwekkende natuurverschijnselen

- Bezoek aan de ‘gouden cirkel’

- Reykjavik, fascinerende hoofdstad

 

Programma

Dag 1, donderdag: Amsterdam - Reykjavik

Welkom in IJsland ! Na aankomst in IJsland wacht je lokale Engelssprekende gids op je in de aankomsthal van de luchthaven Keflavik. Via de lavavelden van het schiereiland Reykjanes rijd je naar het hotel in Reykjavík, de hoofdstad van IJsland. Na aankomst is de rest van de middag vrij. Ga bijvoorbeeld naar Hlemmur dat beschouwd wordt als het begin van het stadscentrum van Reykjavik. In ca. 10 minuten kun je met het openbaar vervoer naar het centrum met veel gezellige restaurantjes.

 

Dag 2, vrijdag: Reykjavík - zuidkust van IJsland naar Kirkjubæjarklaustur

Vandaag gaat de route over de schilderachtige weg langs de zuidkust van IJsland naar Kirkjubæjarklaustur. Een schitterend gebied met donkere lava en prachtige kust. Onderweg een bezoek aan o.a. een van de grootste en mooiste watervallen van IJsland, de Skógafoss waterval, met een verval van 60 m. en breedte van 25 m.. In de buurt van Skógafoss naar het Skógar volksmuseum. Dit museum geeft een goed beeld hoe de IJslanders vroeger leefden. Er zijn diverse, historische gebouwen, zoals een turfboerderij en een schooltje, maar is er ook een tentoonstelling over het cultureel erfgoed op het gebied van architectuur, landbouw, visserij en handwerk met ca. 18.000 regionale volkskunstvoorwerpen. Verder naar het zwarte zandstrand Reynisfjara met zijn basalt kolommen die opstijgen uit de zee. Volgens een oud IJslands verhaal waren deze grote basaltkolommen eens trollen die probeerden schepen van de oceaan naar de kust te trekken. Deze trollen gingen echter te laat de nacht uit; de zon kwam aan de horizon en veranderde ze in stevige stenen. Vervolgens verder via de Mýrdalssandur-vlakte en Eldhraun-lavavelden naar Kirkjubæjarklaustur, voor diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 3, zaterdag: Nationaal park Skaftafell en gletsjerlagune Jökulsárlón

Vandaag staat het nationaal park Skaftafell op het programma, gelegen tussen twee gletsjertongen van de Vatnajökull. Het is een imposant landschap, met een van de hoogste toppen van IJsland, prachtige gletsjers en zwarte stranden. Skaftafell staat bekend om zijn wandelpaden. Je hebt de mogelijkheid om een wandeling naar de Svartifoss-waterval te maken, een schilderachtige route van 1,5 km naar een waterval met een zwarte, zeshoekige basaltkolom. Of een begeleide wandeling, op een adembenemende gletsjer die zich uitstrekt tot de machtige Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa (optioneel). Je leert de vereiste gletsjeruitrusting te gebruiken zoals stijgijzers en een ijsbijl voordat je op het ijsveld stapt. Tijdens deze wandeling loop je op een gletsjer met gletsjersculpturen, ijsruggen en diepe spleten.

 

’s Middags een bezoek aan de lagune van de Jökulsárlón-gletsjer, een meer dat gevuld is met smeltwater van de Breiðamerkurjökull-gletsjer met torenhoge, afgebroken ijsbergen die hier ronddrijven. Voordat je terugkeert naar het hotel, maak je nog een mooie wandeling langs Breiðamerkursandur, een gletsjervrije vlakte bij een lagune. Hier zijn vaak sprankelende ijsbrokken op het zwarte zandstrand te zien die wel op diamanten lijken!

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Een vrije dag in het hotel in Kirkjubæjarklaustur. De reisleider verzorgt in de ochtend een samenkomst. In de middag kun je meegaan met een bustocht, onder leiding van de gids, langs o.a. Kirkjubæjarklaustur, de Fjardrargljufur-kloof (indien de wegomstandigheden dit toelaten), Dverghamrar, Kirkjugolf, Systrastapi en de Systrafoss-waterval. Of maak samen een wandeling naar de pittoreske watervallen in de omgeving. De weersomstandigheden ter plaatse zullen de keuze wellicht op deze dag bepalen. Diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 5, maandag: Kirkjubæjarklaustur - zuidkust van IJsland naar Reykjavík

Vandaag rijdt de bus terug langs de prachtige zuidkust naar Reykjavik. Onderweg bezoek je o.a. het natuurreservaat Dyrhólaey, een promenade van 120 m. die beroemd is vanwege zijn verbluffende uitzichten op de zuidkust én de historische vuurtoren. Een van de meest opvallende plekken van dit natuurreservaat is de boog, natuurlijk gevormd in de klif. Verder naar de Seljalandsfoss-waterval aan de zuidkust met een val van 60 m. Seljalandsfoss-waterval is volledig omringd door een pad zodat je zelfs achter de waterval kunt lopen. Eind van de middag aankomst in het hotel in Reykjavík. De avond is weer vrij.

 

Dag 6, dinsdag: Gouden cirkel: Thingvellir - Gullfoss - Geyser

De ‘gouden cirkel’ staat vandaag op het programma. Het Nationale Park Thingvellir is van zowel historisch als geologisch belang. Het is een 6 km brede en 40 km lange verzakking, dat wordt begrensd door diepe kloven en scheuren. Thingvellir ligt op de grens van de Europese en Amerikaanse tektonische platen en is ontstaan als gevolg van het uiteendrijven van deze platen.

’s Werelds eerste democratie werd hier geboren, Thingvellir fungeerde vroeger als rechtsprekersvlakte en neemt bij veel IJslanders een zeer warme plek in hun hart in. Een ander indrukwekkend natuurfenomeen is de machtige waterval Gullfoss, die een paar kilometer verderop ligt. Volgens velen is dit de mooiste waterval van IJsland! Je kunt zo dicht bij de rand lopen, dat je de mist van het gletsjerwater op je gezicht kunt voelen. Je ervaart hier gelijk de hitte van het geothermische gebied van Geysir: door de opwaartse krachten van de natuur spuwt Strokkur elke 5-7 minuten kolommen met water de lucht in. Onderweg bezoek je het Friðheimar teeltcentrum waar je inzicht krijgt in de glastuinbouw in IJsland. Hier worden vooral verschillende soorten tomaten gekweekt. In Friðheimar bezoek je de paardenstal en ontmoet je ‘live’ de vriendelijke IJslandse paarden!

 

Dag 7, woensdag: Vrije dag in Reykjavík

Deze vrije dag in Reykjavik kun je naar eigen inzicht invullen. Bezoek als eerste de kerk Halgrimskirkja om de stad van bovenaf te bekijken. Ter plaatse kun je verschillende optionele excursies boeken.

Ga bijvoorbeeld zwemmen in de Blue Lagoon, een lagune met geothermisch verwarmd zeewater. Maak onder leiding van een deskundige gids een culinaire wandeling door het centrum van Reykjavik waar je de heerlijkste, lokale gerechten proeft in 5-6 gezellige restaurants. Of ga mee walvissen spotten, een unieke ervaring. Tijdens de boottocht gaat de indrukwekkende natuur aan de kust aan je voorbij, adem je de frisse lucht in van de Atlantische Oceaan en spot je misschien wel een walvis! Ook kun je onder begeleiding van een speciaal opgeleide gids een ritje via uitstekende ruiterpaden maken op een IJslandse paard terwijl je geniet van het prachtig landschap vol lavavelden en heuvels. Een adrenalinestoot én panoramische uitzichten krijg je tijdens de excursie met een quad (ATV) naar de top van een berg met uitzicht op Reykjavik. Je ziet delen van het land die ontoegankelijk zijn met de auto of bus en ideaal voor beginnende rijders die op zoek zijn naar opwinding en sightseeing.

 

Dag 8, donderdag: tergreis

In de vroege ochtend nemen we afscheid van IJsland en rijden we naar Keflavík voor de terugvlucht naar Nederland.

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
25-2-2021
Single
Henno Westeneng
Te boeken
2.195,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Reykjavik v.v. incl. heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer
 • 3 Diners in Kirkjubæjarklaustur
 • Excursies volgens programma
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 450,-
 • 4 Diners in Reykjavik
 • Lunches
 • Drankjes
 • Optionele excursies**
 • Fooiengeld
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

* Optionele excursie vooraf te boeken:

* gletsjer-wandeling Skaftafell EUR 89,- p.p.

Duur: ca. 3,5 uur waarvan 1,5-2 uur op het ijs.

Inclusief: gespecialiseerde lokale Engelssprekende gids, speciale uitrusting

 

**Optionele excursies (minimum deelname 10 personen), richtprijs in ISK per persoon, ter plaatse te reserveren en betalen:

* Blue Lagoon excursie ca. ISK 11.990,- p.p.(ca. € 76,-)

Duur: ca. 4-5 uur, waarvan ca. 2 uur bij de Blue Lagoon.

Inclusief: vervoer per bus, lokale Engelssprekende gids, lagune-ingang, gebruik van handdoek, 1 drankje naar keuze uit de lagune-bar en silica moddermasker (zelf aangebracht). Denk eraan om je zwemkleding en handdoek in de bagage te stoppen!

* Culinaire wandeling Reykjavík ca. ISK 13.900,- p.p. (ca. € 88,-)

Duur: ca. 2,5-3 uur.

Inclusief: lokale Engelssprekende gids.

* Paardrijden - lavatour ca. ISK 13.900,- p.p. (ca. € 88,-)

Duur: ca. 4 uur.

Inclusief: transfers van /naar hotel, waarvan ca. 1,5-2 uur paardrijden

* Reykjavík quad (ATV) tour ca. ISK 17.900,- p.p. (ca. € 113,-)

Duur: ca. 2-2,5 uur

Inclusief: transfer van /naar hotel, waarvan ca. 1 uur op een quad

* Walvis spotten - vanuit de haven van Reykjavík ca. ISK 11.900,- p.p. (ca. € 75,-)

Duur: ca. 3-5 uur, afhankelijk van het weer en de zee.

Inclusief: boottocht

 

 

Overige informatie

Minimale groepsgrootte is 20 personen.

Je dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart.

 

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-2

Reykjavik

Hotel Reykjavik Lights*** of vergelijkbaar

1 nacht

Dag 2-5

Kirkjubæjarklaustur

Laki Hotel*** 

of vergelijkbaar

3 nachten

Dag 5-8

Reykjavik

Hotel Reykjavik Lights*** of vergelijkbaar

3 nachten

 

 

Totaal

7 nachten

 

Vluchten per Iceland Air (onder voorbehoud van schemawijziging):

Datum

van

naar

vluchtnummer

vertrek

aankomst

25 februari 2021

Amsterdam

Reykjavik

FI 501

13.05 uur

15.20 uur

4 maart 2021

Reykjavik

Amsterdam

FI 500

07.40 uur

11.55 uur

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief