Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Huttentocht Stubaital

Actieve groepsreis | Eigen vervoer

Huttentocht Stubaier Höhenweg

Heb je altijd al een keer een echte huttentocht willen maken? Dan is dit je kans. Nieuw bij Beter Uit is deze uitdagende 9-daagse huttentocht over de Stubaier Höhenweg een van de mooiste en uitdagendste Höhenwegen van Oostenrijk met alle variaties aan berglandschap die je maar kunt bedenken. Hier ervaar je Gods’ schepping. Imposante bergtoppen, idyllische alpenweides, watervallen, verticaal Dolomiet en machtige gletsjers; dat is wat de Stubaier Höhenweg je te bieden heeft. Uiteraard gaat er een ervaren berggids mee, die je dagelijks laat verwonderen. Onderweg slapen we in meerpersoonskamers in berghutten midden in de natuur, waar ’s avonds een welverdiende heerlijke Oostenrijkse maaltijd voor je klaar staat. Ieder dag vertrekken we vroeg voor een etappe. Afhankelijk van hoe laat we bij de volgende hut aankomen, kun je misschien nog een keer een top beklimmen. Hoe gaaf is dat? Of ’s morgens een keer extra vroeg opstaan om de zonsopgang in de bergen te zien.

 

Echt een unieke ervaring! Ga jij mee?

 

Hoogtepunten:

 • Imposante bergtoppen
 • Machtige gletsjers en watervallen
 • Gods’ schepping ervaren

Programma

Dag 1, vrijdag: Aankomst Neustift – hike naar de Franz Senn Hütte (2.147m. – 1 ½ uur)

Per eigen vervoer of nachttrein (optioneel bij te boeken) komen we aan in Neustift. Als iedereen er is, gaan we direct op pad naar de 1e hut. In 1 ½ uur wandelen we naar een van de oudste berghutten, de Franz Senn Hütte, genoemd naar de “gletsjerpastoor” Franz Senn.

 

Dag 2, zaterdag: Hiken naar de Neue Regensburger Hütte (2.286m. +/- 4 uur)

Na een korte overdenking vertrekken we naar de Neue Regensburger Hütte voor de overnachting. Een prachtige klim waarbij het graslandschap langzaam verandert in steen, kenmerkend voor het hooggebergte. Degenen die willen, kunnen naar de top van de Basslerjoch (2.829m). Je beloning is een prachtig uitzicht op de Stubaier Alpen. 

 

Dag 3, zondag: Hiken naar de Dresdner Hütte (2.308m. +/- 7 uur)

Voor we onze wandelschoenen aantrekken, houdt je reisleider een korte dienst om samen te bidden en God te danken. Daarna klimmen we tot de Grawagrubennieder (2.881m.), voor een prachtig uitzicht op de gletsjerwereld. Alvast een voorproefje waar je de komende dagen onder door loopt. Dan dalen we af, gevolgd door een korte klim tot de Mutterberger See, een must-see op 2483m. om uiteindelijk bij de Dresdner Hütte voldaan aan te komen.

 

Dag 4, maandag: Hiken naar de Sulzenau Hütte (2.191m. +/- 3 uur)

Via de Peiljoch en optioneel langs de Blaue Lacke naar de Sulzenau Hütte. Geniet bij de Blaue Lacke, een meer met een prachtige blauw-turquoise kleur, van een panoramisch uitzicht op de Wilde Wasser Weg in Stubai. En heb je nog energie over? Dan kun je nog een wat kortere wandeling maken naar de Sulzenauer See, waar de gletsjertong in afsmelt.

 

Dag 5, dinsdag: Hiken naar de Nürnberger Hütte (2.297m. +/- 4 uur)

Vandaag gaat onze tocht onder gletsjers, over lieflijke bergweides met ruisende beekjes, via rotsvelden met kalme bergmeertjes, naar de Nürnberger Hütte.

 

Dag 6, woensdag: Hiken naar de Bremer Hütte (2.411m. +/- 4 uur)

Op weg naar de Bremer Hütte, een kleine authentieke berghut. Een ware belevenis! We zien fascinerende natuurtaferelen: watervallen, bergmeren, hoogvlaktes, gletsjerkloven en het samenspel van fauna en flora. Onderweg kunnen we aan het landschap goed zien hoe de gletsjers vroeger gestroomd hebben.

 

Dag 7, donderdag: Hiken naar de Innsbrückner Hütte (2.369m. +/- 7 uur lopen)

Vandaag de tocht naar de laatste hut van onze reis: de Innsbrücker Hütte (2.369m). Een van de meest aansprekende etappes van deze huttentocht. We wandelen door een oud gletsjerlandschap, langs de Lautersee en over de flank van de machtige berg Habicht.

 

Dag 8: vrijdag  Afdaling naar Neustift

Op ons gemak wandelen we terug naar Neustift voor een laatste overnachting. Hier kun je heerlijk ontspannen na alle inspanning.

 

Dag 9: zaterdag Reisdag naar Nederland

Helaas is de huttentocht ten einde. Met herinneringen en nieuwe vriendschappen keer je, per trein of auto terug naar Nederland.

Accommodaties

Franz Senn Hütte

Een schitterende typisch Oostenrijkse berghut gelegen op 2.147 m. hoogte. Franz Senn was de...

Franz Senn Hütte

Een schitterende typisch Oostenrijkse berghut gelegen op 2.147 m. hoogte. Franz Senn was de oprichter van de Oostenrijkse alpenvereniging. Je overnacht in een (gemengde) meerpersoonskamer inclusief ontbijt en diner.

terug

Neue Regensburger Hütte

De in 1930 gebouwde Neue Regensburger Hütte is prachtig gelegen boven op een steile helling aan de...

Neue Regensburger Hütte

De in 1930 gebouwde Neue Regensburger Hütte is prachtig gelegen boven op een steile helling aan de rand van de Hohen Moos. Je overnacht in een(gemengde) meerpersoonskamer inclusief ontbijt en diner.

terug

Dresdner Hütte

De Dresdner Hütte is prachtig gelegen op slechts 5 minuten van de Stubaier Gletscherbahn...

Dresdner Hütte

De Dresdner Hütte is prachtig gelegen op slechts 5 minuten van de Stubaier Gletscherbahn. Fantastisch. Je overnacht in een(gemengde) meerpersoonskamer inclusief ontbijt en diner.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen:

 • 7 overnachtingen in (gemengde) meerpersoonskamers in een berghut
 • 1 overnachting in een tweepersoonskamer in hotel zum Holzknecht in Neustift
 • Ontbijt en diner
 • Ervaren berggids
 • Lidmaatschap voor één jaar Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging (NKBV)
 • Beter Uit reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen:

 • Vervoer per (nacht)trein Utrecht CS – Innsbruck v.v. 245,-
 • Transfer per openbaar vervoer van station Innsbruck Hbf – Neustift v.v.
 • Lunches
 • Optionele excursies en entrees
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige reisinformatie

Het minimaal aantal personen om de reis te kunnen garanderen is 7 personen.

 

 • Om mee te kunnen gaan met deze huttentocht is ervaring met bergwandelen en een goede conditie (4 tot 8 uur wandelen per dag, inclusief pauze) vereist;
 • Je mag absoluut geen last hebben van hoogtevrees of duizeligheid.
 • Goede ingelopen halfhoge bergschoenen zijn een must;
 • In de bergen kan het weer soms snel omslaan. Gelukkig kunnen we vanuit elke hut van en naar het dal. In overleg met de berggids kan het programma ter plaatse, afhankelijk van het weer, afwijken;
 • Genoemde wandeltijden zijn een indicatie uitgaande van een goede conditie en normale weersomstandigheden;
 • In de berghutten verblijf je in gemengde meerpersoonskamers. Wij proberen zoveel mogelijk dames en heren te scheiden, maar dit is niet altijd mogelijk. Een berghut is verplicht iedereen die een slaapplaats zoekt deze te bieden. Het zijn de wetten van het leven in de bergen;

 

Hotelinformatie

Franz Senn Hütte

Een schitterende typisch Oostenrijkse berghut gelegen op 2.147 m. hoogte. Franz Senn was de oprichter van de Oostenrijkse alpenvereniging. Je overnacht in een (gemengde) meerpersoonskamer inclusief ontbijt en diner.

 

Neue Regensburger Hütte

De in 1930 gebouwde Neue Regensburger Hütte is prachtig gelegen boven op een steile helling aan de rand van de Hohen Moos. Je overnacht in een(gemengde) meerpersoonskamer inclusief ontbijt en diner.

 

Dresdner Hütte

De Dresdner Hütte is prachtig gelegen op slechts 5 minuten van de Stubaier Gletscherbahn. Fantastisch. Je overnacht in een(gemengde) meerpersoonskamer inclusief ontbijt en diner.

 

Sulzenau Hütte

De Sulzenau Hütte is fantastisch gelegen. Op de achtergrond zie je de gletsjerreuzen. Je overnacht in een (gemengde) meerpersoonskamer inclusief ontbijt en diner.

 

Nürnberger Hütte

Een traditionele berghut gebouwd in 1886, te midden van indrukwekkende gletsjersporen. Je overnacht in een (gemengde) meerpersoonskamer inclusief ontbijt en diner.

 

Bremer Hütte

Een kleine authentieke hut te midden van fascinerende natuurtaferelen. Je overnacht in een (gemengde) meerpersoonskamer inclusief ontbijt en diner.

 

Innsbrucker Hütte

Een moderne berghut met meer luxe en comfort hoog in de bergen. Je overnacht in een (gemengde) meerpersoonskamer inclusief ontbijt en diner.

 

Hotel Zum Holzknecht - Neustift

Hotel Zum Holzknecht is een uitstekend 3 sterren hotel in Neustift. Er zijn vele faciliteiten aanwezig: sauna, solarium, bubbelbad en Kneipp-bassin. Naast het hotel ligt een zwemmeer dat in de zomer verwarmd wordt. Je kamer is prima en comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Alle kamers hebben een balkon.

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van alle huttentochtreizen in Oostenrijk staan gepland op 27 juni.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief