Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Varen door Zeeland, Zierikzee, Nederland, Horizon, Beter Uit (1)
Varen naar Zeeland
met Hour of Power

Varen naar Zeeland met Hour of Power

7 dagen

Groepsreis vanuit één hotel | Riviercruise

 

Een mooie vaarroute met het MPS Horizon in het programma van Hour of Power! Deze vaarreis brengt u naar glorierijke handels- en vissersplaatsen, monumentale steden en de grootste havenstad van Nederland. Bekende plaatsen als Dordrecht, Vlissingen, Middelburg en Rotterdam passeren de revue, maar ook het Zeeuwse Yerseke en het zilverstadje Schoonhoven worden  aangedaan. Vergeet onderweg niet te proeven van de streekproducten zoals boterbabbelaars en bolussen!

 

Highlights

 • Reisleiders Jan van den Bosch, Wien Breet en Chris Tims
 • Comfortabel varen met het MPS Horizon
 • Hour of Power activiteiten aan boord
 • Verblijf op basis van volpension
 • Samen de sfeer van Hour of Power beleven
 • Scheep de avond voor vertrek vast in, voor een ontspannen begin van de reis!
 • Mogelijkheid om fietsen te huren aan boord

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Arnhem – Dordrecht

Na de eerste kennismaking aan boord vertrekken we om circa 09.30 uur vanuit Arnhem. Stroomafwaarts via de Waal bereiken we Dordrecht, waar we aan het einde van de middag zullen afmeren. Ontdek één van de oudste steden van Nederland te voet of per paardentram!

 

Dag 2, vrijdag: Dordrecht – Yerseke

Al vroeg zetten we koers naar het Zeeuwse Yerseke waar we in de middag aan zullen komen. Yerseke is een prachtig dorp waar u het leven van de visserij proeft en beleeft. Dit is  het centrum van de Nederlandse  mossel- en oestercultuur.   

 

Dag 3, zaterdag: Yerseke – Vlissingen – Middelburg

We verlaten Yerseke  terwijl u van uw ontbijt aan het genieten bent en varen verder naar Vlissingen, waar we een paar uur later zullen aankomen. Wandel deze ochtend over de boulevard met een prachtig uitzicht over de Westerschelde en het Badstrand. U vindt hier tevens de Gevangentoren die vroeger onderdeel was van de Westpoort, één van de oude stadspoorten van Vlissingen. We varen verder door naar Middelburg met meer dan 1000 monumenten. Deze herinneren niet alleen aan de bloeiende vissersvaart, maar natuurlijk staat men hier ook stil bij de watersnoodramp van 1953. Bezienswaardig is onder meer het 12e eeuws Abdijcomplex, te herkennen aan de 89 meter hoge abdijtoren, de Lange Jan. We wandelen vanaf de Horizon door het historische Middelburg en bezoeken het gemeentehuis en de abdij. In de historische Gasthuiskerk gaan we genieten van een orgelconcert en samenzang.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Vandaag blijven we in Middelburg liggen. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een kerkdienst. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken in de omgeving.

 

Dag 5, maandag: Middelburg – Rotterdam

Vroeg in de ochtend varen we verder naar Rotterdam. De tweede stad van Nederland is een belangrijk logistiek knooppunt waarbij de Rotterdamse haven, één van de belangrijkste havens ter wereld, een belangrijke rol speelt. Rotterdam ligt aan de Nieuwe Maas welke gekenmerkt wordt door veel moderne architectuur. Het symbool van de stad is uiteraard de Euromast en vanaf de 185 meter hoge toren hebt u een prachtig uitzicht over Rotterdam. Na het diner hoopt Laurent Nouwen, de broer van de bekende schrijver en Hour of Power gezicht, een lezing te geven over het leven en werk van zijn broer.

 

Dag 6, dinsdag: Rotterdam – Schoonhoven – Wijk bij Duurstede

Tijdens het ontbijt vervolgen we onze tocht door het kenmerkende Hollandse landschap naar Schoonhoven, de zilverstad van Nederland. Een wandeling voert u langs de Oude Singel en de Haven naar de vele zilver- en sieradenwinkels in het oude kleine centrum.  Rond het middaguur verlaten we Schoonhoven en varen we naar Wijk bij Duurstede. Deze Middeleeuwse vestingstad heeft schitterende dijken en het kasteel Duurstede en de Ruysdaelmolen geven blijk van een rijke historie.

 

Dag 7, woensdag: Wijk bij Duurstede – Arnhem

De reis nadert zijn einde. Via de Nederrijn komt Arnhem al snel in zicht. Eenmaal afgemeerd, moeten we helaas om circa 14.00 uur weer afscheid van elkaar en van de bemanning nemen en keren we op eigen gelegenheid huiswaarts.

 

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Donderdag 30 augustus 2018

Arnhem inschepen

 

9:30 uur

Donderdag 30 augustus 2018

Dordrecht

16:30 uur

 

Vrijdag 31 augustus 2018

Dordrecht

 

6:00 uur

Vrijdag 31 augustus 2018

Yerseke

15:00 uur

 

Zaterdag 1 september 2018

Yerseke

 

7:30 uur

Zaterdag 1 september 2018

Vlissingen

10:00 uur

 

Zaterdag 1 september 2018

Vlissingen

 

13:00 uur

Zaterdag 1 september 2018

Middelburg

15:00 uur

 

Zondag 2 september 2018

Middelburg

   

Maandag 3 september 2018

Middelburg

 

6:00 uur

Maandag 3 september 2018

Rotterdam

15:00 uur

 

Dinsdag 4 september 2018

Rotterdam

 

7:30 uur

Dinsdag 4 september 2018

Schoonhoven

9:30 uur

 

Dinsdag 4 september 2018

Schoonhoven

 

12:30 uur

Dinsdag 4 september 2018

Wijk bij Duurstede

16:00 uur

 

Woensdag 5 september 2018

Wijk bij Duurstede

 

9:00 uur

 Woensdag 5 september 2018

Arnhem uitschepen

14:00 uur

 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
30-8-2018
Alle Leeftijden
 
Gegarandeerd
€ 649
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie Varen naar Zeeland met Hour of Power - 7 dagen

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een tweepersoonshutvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension beginnend met lunch op dag één en eindigend met lunch op dag zeven
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee (halverwege de morgen en halverwege de middag)
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen inclusief ontbijt 35,-
 • Optionele excursies
 • Drankjes
 • Fooien

Overige informatie

Aan boord is er de mogelijkheid een fiets te huren. Wilt u dit aangeven bij de boeking? Dan zorgen wij ervoor dat de fiets klaar staat op het schip.

 

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Het schip beschikt over de volgende hutten:

Tweepersoonsvoordeelhut op het hoofddek

Tweepersoonshut op het hoofddek met traplift: toeslag 105,- per persoon

Tweepersoonshut op het hoofddek alleen via trap bereikbaar: toeslag 105,- per persoon

Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 185,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift (bed bereikbaar via een opstapje van twee treden van 30 cm): toeslag 255,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift: toeslag 255,- per persoon

 

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar. Wanneer deze bij boeking niet meer beschikbaar zijn wordt er contact met u opgenomen om een hut met toeslag te boeken.

 

Parkeren

Parkeren in de directe nabijheid van het schip is niet mogelijk. Wanneer u in de buurt wenst te parkeren kunt u het beste gebruik maken van Parkeergarage Rozet. Let op: deze parkeergarage is op ruim één kilometer loopafstand van de aanlegplaats. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief