Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Highlights Israël

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Altijd al eens naar Israël willen reizen? Dit is je kans! In 2020 organiseert Beter Uit een reis in de zomervakantie naar het Beloofde Land, speciaal voor jongeren. Hoe gaaf is het om te zien waar de Heere Jezus heeft gewoond, geleefd en Zijn wonderen heeft verricht. Alle hoogtepunten komen langs: het meer van Tiberias, Nazareth en Jeruzalem. Natuurlijk zit je niet stil en onderneem je tal van activiteiten. Wat dacht je van raften op de Jordaan rivier? Ga mee!

 

Highligts

 • Oude Stad Jeruzalem
 • Overnachting in de woestijn
 • Raften op rivier de Jordaan

Programma

Dag 1, maandag: Amsterdam - Tel Aviv - Nes Ammim

Op Schiphol ontmoet je je medereizigers en samen reis je naar Israël. In Tel Aviv staat de gids al op je te wachten en brengt je naar Nes Amim. Nes Ammim is een bijzondere kibboets in het noorden van Israël. De naam Nes Ammim betekend ‘teken voor de volkeren’ en  komt uit Jesaja 11:10. Het is een christelijke kibboets met een internationale gemeenschap van vrijwilligers met het doel om mensen te verbinden door met elkaar in gesprek te gaan en samen te werken en te leren. Mensen met verschillende culturen, religies en achtergronden komen hier samen om te wonen, te werken en te bidden, in verdraagzaamheid en respect voor elkaar.  

 

Dag 2, dinsdag: Akko – Rosh HaNikra – Nes Ammim

De eerste dag om van het mooie Israël te genieten. Vanuit Nes Ammim rij je naar Akko. Een oude havenplaats met mooie overblijfselen uit de tijd van de kruisvaarders met ondergrondse complexen, compleet met ridderzalen en gangen die destijds door de kruisvaarders bewoond werden. Durf jij het aan deze gangen te verkennen? Na de lunch rijden we nog noordelijker naar de grotten van  Rosh HaNikra. Met een kabelbaan ga je naar beneden de grotten in. Heel bijzonder om door de grotten zo vlak aan zee te lopen. Ook staat Rosh HaNikra bekend om zijn mooie strand: dus vergeet niet je zwemkleding mee te nemen! In de namiddag terug naar Nes Ammim, daar krijg je een rondleiding over de kibboets en ontmoet je enkele jongeren die daar wonen. Heel interessant om hun levensverhaal te horen en samen in gesprek te gaan.

 

Dag 3, woensdag: Banias – Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – Kapernaüm - Tiberias

Vandaag staat een aantal belangrijke Bijbelse plaatsen op het programma en wordt de Bijbel levend. Vanuit de kibboets rijden we door de Golan hoogvlakte naar Banias, waar de  oorsprong van de rivier de Jordaan ligt. Hier staat een spannende activiteit op het programma: Raften op de rivier. Soms zal de rivier wild zijn, en andere momenten wat rustiger. Maar spectaculair is het zeker! ’s Middags gaan we wederom het water op: we maken een boottocht over het meer van  Galilea, net als Jezus vaker heeft gedaan. Bij de Berg der Zaligsprekingen sprak Jezus de Bergrede uit. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen van Jezus (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en de omgeving.  Dan naar Kapernaüm, Petrus’ thuisbasis en een belangrijke stad voor de Heere Jezus. Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de ruïnes van zijn huis en de synagoge. We overnachting in Tiberias, een kleine stad aan het meer van Galilea. Tijdens de dag zijn er natuurlijk momenten dat we samen stil staan bij Zijn Woord.

 

Dag 4, donderdag: Nazareth Village – Nazareth – Gan Hashlosha – Qasr el Yahud – Jeruzalem

Om écht te begrijpen hoe het leven in de tijd van Jezus eraan toe ging, is een bezoek aan Nazareth Village een must. Dit openluchtmuseum geeft een kijkje in het leven van Jezus. Het hele dorp is nagebouwd als een dorp uit de eerste eeuw. Je vindt er verschillende huizen, een boerderij met olijfbomen en terrassen, oude olijf- en wijnpersen, een steengroeve en een synagoge. Locals kleden zich in klederdracht en spelen na hoe men woonde en leefde in het dorp. Daarbij gebruiken ze dezelfde materialen en methoden die Maria en Jezus zouden hebben gebruikt en laten zo zien hoe boerderij- huis- en ambachtswerk tweeduizend jaar geleden werd gedaan. In Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht bekijken we de Aankondigingskerk. Deze kerk herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël. Dan is er tijd voor ontspanning! We rijden naar Gan Hashlosha waar we warmwaterbronnen vinden, middenin de mooie natuur. Geniet van Gods schepping. Ga zwemmen in het heerlijke water of maak een wandeling in de omgeving. Opgefrist gaat de tocht verder richting Jeruzalem. Maar eerst nog een stop op de plaats waar Jezus is gedoopt door Johannes, Qasr Al Yahud. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen. 

 

Dag 5, vrijdag: Yad Vashem – City of David -  Hizkia tunnel – Mt. Sion – Start Sabbath

Om beter te beseffen wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog allemaal is gebeurd, brengen we vanmorgen een bezoek aan Yad Vashem. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum staat in het teken van de Joodse slachtoffers en hun redders. Het hele museum laat een diepe indruk op je achter. Het is goed om te herdenken, dankbaar te zijn voor onze vrijheid, en te bidden voor vrede.

 

Jesaja 56:5

Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

 

Na dit indrukwekkende bezoek gaan we verder. De ‘City of David’ is de geboorteplaats van de stad Jeruzalem, de plaats waar koning David zijn koninkrijk vestigde en waar de geschiedenis van het Volk van Israël werd geschreven.Op deze archeologische opgraving verken je de ondergrondse gangen, waaronder een watertunnel gebouwd door koning Hizkia. We blijven in het thema van David want op de berg Sion zien we het graf van David. Vandaag is het begin van de sabbatdag. Aan het einde van de dag zijn we bij de Westelijke Muur, een overblijfsel van de tweede Joodse tempel. Het gebedsgedeelte van de muur is binnen het Jodendom de Heiligste plaats. Wij kennen dit gedeelte als de Klaagmuur. Op vrijdagavond bereiden de Joden zich hier voor op de sabbat met speciale gebeden die bekend staan als Kabbalat Shabbat.

 

Dag 6, zaterdag: Olijfberg - Gethesemané – Oude Stad- Graftuin

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. Vanaf de Olijfberg heb je een prachtig uitzicht over de stad, al lopend naar beneden stappen we zo het Paasverhaal binnen. Eerst gaan we naar het Hof van Gethsemané, waar Jezus bad tot zijn Vader en waar Judas Jezus verraadde. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. Vervolgens loop je over de Via Dolorosa – letterlijk in de voetsporen van Jezus – de Oude Stad van Jeruzalem binnen. We zien Bethesda, wat ‘Huis van Barmhartigheid’ betekent. Het badwater van Bethesda had van tijd tot tijd een genezende werking en in Johannes 5 lezen we hoe Jezus een man genas die al 38 jaar lang ziek was. Naast Bethesda ligt de kerk van Anna, (de moeder van Maria) op de plaats waar Maria zou zijn geboren. We komen uit bij de Heilige Grafkerk, waar Jezus begraven en opgestaan zou zijn. Velen geloven echter dat dit gebeurde in de Graftuin waar we via de Damascuspoort naartoe wandelen en waar we het lege graf bekijken.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Dag 7, zondag: vrije dag

Je reisleider organiseert een bijeenkomst of je bezoekt een lokale kerk. Lunch is inbegrepen.

 

Dag 8, maandag: Ein Gedi, Dode Zee- Massada - Kfar Hanokdim

We verlaten Jeruzalem en rijden naar het zuiden. Eerst stoppen we bij we bij Ein Gedi, de grootste oase van de Negev woestijn. Hier verschool David zich toen hij op de vlucht was voor Saul. We maken een mooie wandeling in dit natuurgebied. Na deze tocht neem je een duik in de Dode Zee. Nou ja, een duik? Dobberen…..door het vele zout en mineralen in het water kun je alleen maar drijven in deze zee. De rit gaat verder naar Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan gaan we naar boven. Hier komt het verhaal van de moedige Zeloten en hun strijd tegen de Romeinen tot leven. Tot slot rijden we door naar ons overnachtingsadres in de woestijn: een bedoeïenenkamp. Hier dompelen we ons onder in het leven in de woestijn: kamelentocht, kampvuur onder de sterrenhemel, ga op schorpioenentocht en geniet van de prachtige zonsopkomst.

 

Dag 9, dinsdag: Kfar Hanokdim – Tel Aviv – Amsterdam

Met een traditioneel bedoeïenenontbijt sluit je dit avontuur af. Vertrek naar de luchthaven waar het vliegtuig naar Amsterdam al klaarstaat. De reis zit erop maar de mooie herinneringen zullen altijd blijven!

Accommodaties

Nes Ammim

Gelegen in het noorden van Israël. Het hotel heeft 48 kamers voorzien van  airconditioning, tv...

Nes Ammim

Gelegen in het noorden van Israël. Het hotel heeft 48 kamers voorzien van  airconditioning, tv, telefoon, radio, badkamer met bad. Faciliteiten: zwembad, wifi, bar en mooie tuin.

terug

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op...

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op 20 minuten lopen gelegen is. Het hotel is in 1933 opgericht en is één van de oudste hotels in Tiberias. Tegenwoordig biedt het moderne en comfortabele kamers en goede faciliteiten, waaronder een buitenzwembad. Safed, Nazareth en de rivier de Jordaan liggen op slechts een kleine afstand rijden van het hotel.

terug

Hotel Rimonim Shalom****

Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten...

Hotel Rimonim Shalom****

Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide in de buurt van het Rimonim Hotel. De kamers beschikken over een waterkoker en lcd televisie met internationale kanalen.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour  incl. heffingen
 • Bagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • 1 overnachting in bedoeïenentent
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma (excl. Dode Zee)
 • Fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • Headsets
 • Beter Uit reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • 1-persoonskamer toeslag 480,-
 • Entree Dode Zee
 • Overige lunches
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 25 personen.

Je paspoort dient na vertrek uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn!

 

Vluchtinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
03 augustus Amsterdam Tel Aviv LY338 11.25 uur 16.55 uur
11 augustus Tel Aviv Amsterdam LY339 16.00 uur 20.05 uur

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvangt u een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten. Je ontvangt naast praktische tips, ook informatie over de reis.

De informatiebijeenkomst van de reis met vertrek op 3 augustus staat gepland voor zaterdag 18 juli 2020

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief