Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Israel met Hervormd Dorkwerd

Groepsrondreis | Vliegreis

Tijdens deze rondreis door het Bijbelse land, leert u de rijke geschiedenis van dit indrukwekkende land kennen. Gedurende de reis komt u er achter dat het hele land getuigt van Gods trouw. U  bezoekt de plaatsen die u kent vanuit de Bijbel, zoals het Meer van Galilea, waar Jezus vele wonderen heeft gedaan en de rivier de Jordaan, waar Jezus werd gedoopt door Johannes. Uiteraard staat Jeruzalem met al haar hoogtepunten zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa ook op het programma. De gids neemt u mee naar deze unieke plaatsen.

Programma

Dag 1: Amsterdam – Tel Aviv – Zichron Yaacov

Vandaag begint onze indrukwekkende reis naar het Beloofde Land. Gezamenlijk vertrekken we vanuit Dorkwerd richting Schiphol om vanaf hier naar Tel Aviv te vliegen. We worden naar Zichron Yaacov gebracht waar we de komende nacht verblijven.

 

Dag 2: Ceasarea -  Nazareth Village – Magdala - Tiberias

We bezoeken Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulus zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom. We komen aan in Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht en bezoeken we Nazareth Village, dit openluchtmuseum zien we hoe het leven in de tijd van Jezus eruit heeft gezien. In Magdala, de geboorteplaats en woonplaats van Maria Magdalena, bekijken we de opgravingen waaronder de resten van één van de oudste gevonden synagogen uit de tijd van Jezus. Diner en overnachting in het Tiberias.

 

Dag 3: Capernaum – Golan Hoogvlakte – Banias

Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Via de Golan Hoogvlakte rijden we naar Banias, ook wel Caesarea Philippi genoemd. In dit prachtige natuurgebied maken we een mooie wandeling. De reis wordt vervolgd naar Tel Dan, de hoofdstad van het oude koninkrijk. Tel Dan heeft als bijnaam De Hof van Eden. Dit komt omdat het één van de mooiste plekken in Israël is. Aan het einde van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Tiberias.

 

Dag 4: Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – dienst Tabgah

Deze dag wordt begonnen met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend! Na de lunch in het hotel rijden we naar de  Berg der Zaligsprekingen waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd. Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha waar de Heere Jezus vijf broden en twee vissen vermenigvuldigde voor een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben.  In deze kerk willen we met elkaar een mooie dienst beleven.

 

Dag 5: Qasr el Yahud –Ein Gedi– Massada – Dode Zee

We verlaten Tiberias en rijden richting het zuiden en maken een stop bij Qasr el Yahud, een unieke doopplaats aan de oever van de rivier de Jordaan. We rijden richting de oevers van de Dode zee, 400 meter onder de zeespiegel gelegen en zien het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea. We rijden langs de grotten van Qumran waarbij de gids vertelt over de vindplaats van de Dode Zeerollen. We bezoeken het prachtige natuurreservaat van Ein Gedi, waar David zich verschool voor Saul. Via de kustlijn van de Dode Zee komen we bij Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. We maken ook kennis met de Dode Zee. Het water is zo zout dat je er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring! We diner en overnachten in Jeruzalem.

 

Dag 6: Jeruzalem, Olijfberg – Hof van Gethsemane – Oude Stad - Graftuin

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. We beginnen de dag met een prachtig uitzicht over de Oude Stad en de Tempelberg vanaf de Olijfberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. We wandelen naar de Hof van Gethsemané en bekijken we de Kerk van Alle Naties. We gaan verder naar de oude Stefanuspoort, ook wel de Leeuwenpoort genoemd en treden binnen in de Oude Stad, waar onder andere de Via Dolorosa, Bethesda met de Kerk van Anna en de Joodse, Christelijke, Armeense en Islamitische Wijk zich bevinden. We bezoeken de Romeinse Cardo en beleven de oriëntale sfeer. In de souk, met zijn wirwar van bazaars  hebben we tijd om souvenirs te kopen. We lopen vervolgens naar de Damascuspoort. Vanaf hier wandelen we naar de Graftuin waar we het lege graf en de weggerolde steen aanschouwen.

 

Dag 7: Yad Vashem – Knesset - Herdersvelden

Na het ontbijt bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de vermoorde kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter.

 

Jesaja 56:5 Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

 

Vervolgens gaat de route verder naar de Knesset, het Israëlisch parlementsgebouw. Voor de Knesset staat de Menorah, de zevenarmige kandelaar, het symbool van de staat Israël. Nadat we een bezoek aan Ramat Rachel met uitzicht op de Herdersvelden hebben gebracht heeft u vrije tijd in de stad.

 

Dag 8:  Tel Aviv – Amsterdam

De laatste dag in Israël is aangebroken. Vanaf Tel Aviv vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam-Tel Aviv v.v. 
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Busvervoer Dorkwerd – Schiphol v.v.
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • 7 Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension, 5 picknicklunches en zondag volpension
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Alle excursies en entreegelden* zoals in het programma beschreven
 • Fooien van €6,10 per persoon per dag voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer €425,-
 • verhoging van brandstoftoeslagen, evt. extra lokale reis- en vertrekbelastingen
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen €2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Administratiekosten

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 30 personen.

 

Prijsindicatie

Reissom per persoon: 1495,-              Bij 45 - 49 betalende personen

Reissom per persoon: 1535,-              Bij 40 - 45 betalende personen

Reissom per persoon: 1575,-              Bij 35 – 39 betalende personen

Reissom per persoon: 1615,-              Bij 30 – 34 betalende personen

(tarief onder voorbehoud van wijzigingen)

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

26 – 27 maart

Zichron Yaacov

Eden Inn Hotel

1 nacht

27 – 30  maart

Tiberias

Hotel Jacob

3 nachten

30 maart - 2 april

Jeruzalem

Rimonim Shalom Hotel

3 nachten

 

 

Totaal

7 nachten

 

Vluchtschema

Het aanbod is gebaseerd op vluchten per Transavia. (onder voorbehoud van wijzigingen):

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

26 maart 2020

Amsterdam

Tel Aviv

HV 5799

14.00 uur

19.35 uur

2 april 2020

Tel Aviv

Amsterdam

HV 5800

12.50 uur

16.50 uur

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief