Over deze reis

3-daagse conferentie rondom het gedachtegoed van Henri Nouwen

Thema: De weg naar het hart

De 7e Henri Nouwen/ Hour of Powerconferentie heeft als thema ‘De weg naar het hart’.

Op deze conferentie staan drie thema onderwerpen centraal:

- De weg naar onszelf

- De weg naar de ander

- De weg naar God

De weg naar de ander is een boeiend en actueel thema. Het is de weg van vijandschap naar gastvrijheid. De weg naar gastvrijheid is onlosmakelijk verbonden aan die andere twee wegen, de weg naar onszelf en de weg naar God. De zoektocht naar onszelf, naar de ander en naar God is herkenbaar voor ieder mens. Op de 7e Henri Nouwen conferentie hopen we samen én met onze sprekers antwoorden te vinden op deze boeiende levensvragen.

Lezingen

Sprekers dit jaar zijn Bisschop Everhard de Jong, Harriette Verwey, Minella van Bergeijk en ds. Kees van Velzen. Deze sprekers geven een persoonlijke invulling aan het thema. Jan van den Bosch presenteert de conferentie. Naast de inspirerende sprekers is er ruimte voor stille tijd, persoonlijke bezinning en goede gesprekken met conferentiegangers.

Mrg. Dr. Everard de Jong

Krijgsmacht bisschop en hulpbisschop van het bisdom Roermond, bekend als bruggenbouwer tussen katholiek en protestant.

Dr. Harriette Verwey

Cardioloog en specialist op het gebied van hartziekten bij vrouwen en bedenker van het permanente steunhart en veelgevraagd spreker.

Minella van Bergeijk

Directeur van de christelijke ontwikkeling organisatie Tear, geboren in armoede in Colombia, geadopteerd en gepassioneerd om het Vaderhart van God te laten zien aan de medemens in armoede.

Ds. Kees van Velzen

Predikant, tv presentator en bekend spreker. Een van zijn geliefde Bijbelgedeelten is Maleachi 4:6. Over het hart van de vaders naar de kinderen en kinderen naar de vaders. Passend bij het thema van de 7de Henri Nouwen conferentie.

Chris Tims

Directeur van Hour of Power Nederland en heeft een passie om via media jong en oud te bereiken met Gods liefde. In lijn met het thema vertelt hij over wat we kunnen leren van het hart van Jozef.

Jan van den Bosch

Jan van den Bosch is tv-presentator en journalist. Jarenlang was hij het gezicht van de EO-jongerendag en de RondUit club. Naast ondernemer is hij presentator van onder andere Hour of Power. Hij maakte een aantal documentaires over het leven van Henri Nouwen en is initiatiefnemer én de drijvende kracht achter en tijdens de Henri Nouwen conferenties. Jan en Henri voelden een diepe vriendschap en verbondenheid rond de thema’s die zo bepalend waren voor Henri Nouwen. Hij heeft veel met Henri opgetrokken en was de laatste uren van zijn leven bij Henri.

Bestemming

Helvoirt

Helvoirt is het op een na grootste dorp in de gemeente Haaren. Als u geïnteresseerd bent in het leven en werk van Vincent van Gogh, dan kunt u eigenlijk niet om Helvoirt heen. Hier zijn namelijk diverse sporen van de schilder terug te vinden; bijvoorbeeld de oude Hervormde kerk waar zijn vader dominee was en de graven van zijn oom en tante te vinden zijn.

In de omgeving van Helvoirt ligt het nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, dit is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Het wordt ook wel eens de Brabantse Sahara genoemd! U vindt hier grote zandvlaktes, heide en bossen. Een prachtig gebied om door het stuifzand te struinen, een fietstocht door uitgestrekte bossen te maken of te mountainbiken over zandheuvels. Tijdens deze conferentie zullen we hier met elkaar ook een uitgebreide wandeling maken zodat u kunt genieten van deze indrukwekkende omgeving.

Ook ideaal voor een wandeling is het natuurgebied het Helvoirts Broek of landgoed Zwijnsbergen. Dit is een historische buitenplaats. Het landgoed bestaat uit het hoofdhuis met voormalig koetshuis en oranjerie, een portierswoning, een tuinmanswoning, een boerderij met bijgebouwen, park, weilanden en bos. Het bos en een gedeelte van het park zijn vrij toegankelijk voor wandelaars.

Daarbij is Helvoirt centraal gelegen tussen de drie grote steden Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. Mocht u het leuk vinden om gezellig te gaan winkelen, een terrasje te pakken of een mooi museum te bezoeken dan kunt u hier zeker terecht.

Dagprogramma

dag
1

VR: Aankomst

In de loop van de ochtend wordt u van harte welkom geheten in het bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. Tijdens het verblijf wordt u gevraagd om enkele malen met corvee te helpen.

12:00 uur:
De eerste bijeenkomst in de bovenzaal van Emmaus, met o.a. een welkomstwoord van Chris Tims, directeur van Hour of Power

13:00 uur
Warme maaltijd

14:15 uur
Middagbijeenkomst met Bisschop Everard de Jong en groepsgesprekken

18:00 uur
Broodmaaltijd

20:00 uur
Bijeenkomst in de bovenzaal met videobeelden, muzikale bijdragen en diverse levensverhalen.

21:00 uur
Nadere kennismaken met uw mededeelnemers onder het genot van een hapje en drankje, dat u wordt aangeboden.

dag
2

ZA:

08:00 uur
Ontbijtbuffet

10:00 uur
Bijeenkomst in de bovenzaal met?

13:00 uur
Warme maaltijd

14:00 uur
Vrije middag met opties
- Gezamenlijke of privé wandeling in het schitterende natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, de Sahara van Brabant. Struin door het stuifzand of wandel door bossen en heide en laat je gedachten gaan.

15:30 uur
Ontmoeting in de bovenzaal met goede gesprekken.

17:00 uur
Stiltemomenten, luisteren naar muziek en zingen in de kapel

18:00 uur
Broodmaaltijd

20.00 uur
Bijeenkomst met Minella van Bergeijk

21:30 uur
Gezellig samenzijn met een hapje en een drankje, dat u wordt aangeboden.

dag
3

ZO:

07:00 uur
Stille tijd in de kapel

08:00 uur
Ontbijtbuffet

10:00 uur
Bijeenkomst en dienst met ds. Kees van Velzen

13:00 uur
Warme maaltijd

14:30 uur
Afsluitende bijeenkomst

15:30 uur
Koffie, thee en einde conferentie

Accommodaties

Bezinningscentrum Emmaus

Helvoirt, Nederland
In het voormalige klooster van de Paters van het Goddelijke Woord, is het Bezinningscentrum Emmaus gehuisvest. Rustig gelegen in een mooie groene omgeving nabij de Loonse en Drunse Duinen. Gasten komen volledig tot rust. De kamers zijn eenvoudig maar keurig in gericht . Er zijn kamers met en zonder badkamer. Er zijn verschillende zalen en een kapel, verder nog een winkeltje met christelijke artikelen.

Vervoer

Eigen vervoer
Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer. Circa 10 dagen voor aanvang van de reis versturen wij aanvullende informatie over het begin van het programma en de gewenste aankomsttijd.

Vertrekdata

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen op een 2-persoonskamer met gedeelde badkamer en toilet
 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner)
 • Onbeperkt koffie en thee
 • Hapjes en drankjes na de avondbijeenkomsten
 • Lakenpakket
 • Lezingen, groepsgesprekken en excursie
 • Conferentie materiaal

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar bezinningscentrum Emmaus
 • Toeristenbelasting 4,00 p.p.
 • Reserveringskosten 12,50 p.p.
 • Evt. handdoekenpakket 4,50 per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • 2-persoonskamer Michael met gedeelde badkamer en toilet op de gang: geen toeslag
 • 2-persoonskamer Michael voor alleengebruik met gedeelde badkamer en toilet op de gang: € 25,-
 • 2-persoonskamer Rafael met douche en toilet op de kamer (gerenoveerd): € 30,- per persoon
 • 2-persoonskamer Rafael met douche en toilet op de kamer voor alleengebruik (gerenoveerd): € 50,-
 • 2-persoonskamer Gabriel in de nieuwe vleugel: € 45,- per persoon
 • 1-persoonskamer Gabriel in de nieuwe vleugel: € 65,-

Overige informatie

Dit jaar is het helaas niet mogelijk om als daggast aan de conferentie deel te nemen.

Reisleiding