Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen langs de Hanzesteden

Groepsrondreis | Riviercruise

Vaar mee over de IJssel en het Zwarte Water naar vijf Hanzesteden van Nederland. Naar steden als Kampen, Hasselt, Zwolle, Deventer en Zutphen; alle met een rijk verleden. Statige grachtenpanden, stadsmuren en indrukwekkende stadspoorten, maar ook bijzondere kerken met actieve geloofsgemeenschappen. Samen met uw reisleider, die er altijd voor u is, en met elkaar staan we stil bij Gods schepping en genieten we van al het moois dat we onderweg zien.

 

We varen over de grote rivieren en leggen aan in verschillende havens, vanwaar u kunt wandelen en uitstapjes kunt maken. Het eerste deel van de route bezoeken we steden als Hoorn en Lelystad. Het tweede deel van de route voert naar de Hanzesteden. Een afwisselende vaarreis, waarin het volop genieten is! Want dat is een vaarreis met Beter Uit: samen beleven, samen geloven, samen genieten!

 

Highlights

 • Comfortabel cruisen met de MPS Horizon
 • Vertrouwd en in eigen sfeer varen
 • Toegewijde reisleiders met oog voor iedereen in de groep
 • Verblijf op basis van volpension
 • Welkomstcocktail en captains-dinner
 • Scheep de avond voor vertrek vast in, voor een ontspannen begin van de reis!

van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Arnhem – Nijmegen – Wijk bij Duurstede

Vanochtend maken we kennis met de gastvrije bemanning van de Horizon. Om circa 09.30 uur varen we weg uit Arnhem, over de Nederrijn en Waal, naar het mooie Nijmegen waar we vroeg in de middag hopen aan te komen. Geniet van een heerlijke middag in deze gezellige stad, met de mooie St. Stevenskerk, het historische stadhuis en de gezellige winkelstraat. Aan het einde van de middag varen we verder naar Wijk bij Duurstede, waar we aanleggen voor de overnachting.

 

Dag 2, vrijdag: Wijk bij Duurstede – Hoorn

We zetten koers naar Hoorn, ook bekend als de stad van Jan Pieterszoon Coen. Hoorn is een oude VOC-stad. Aan de haven lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De zeilen worden gehesen, schepen varen binnen en u ruikt nog bijna de specerijen die de VOC meenam uit het Verre Oosten. ’s Avonds komen we bij elkaar om het met elkaar te hebben over het geloof, mooie liederen te zingen en natuurlijk is er ook de ruimte om gezellig met elkaar te praten.

 

Dag 3, zaterdag: Hoorn – Lelystad – Kampen

We varen verder en komen op tijd aan in Lelystad. Deze stad is bekend van de Bataviawerf, waar op dit moment een replica te zien is van de Zeven Provinciën. In de middag varen we door naar Hanzestad Kampen, waar we aanleggen aan de IJsselkade. Kampen is een gezellige stad, met vele kerken en interessante gebouwen en monumenten zoals de Nieuwe Toren, de oude stadspoorten en de Kamper Kogge.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

We liggen vandaag in Kampen. Uw reisleider verzorgt de zondagse dienst, of we bezoeken een lokale kerkdienst. Bijzonder dat we ook op vakantie Gods naam groot kunnen maken. De middag is vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld een heerlijke wandeling langs de IJssel maken.

 

Dag 5, maandag: Kampen - Hasselt - Zwolle

Al vroeg varen we verder over de IJssel naar Hasselt, een kleine Hanzestad met een historische binnenstad met grachtengordel en vele rijksmonumenten. Geniet van de bijzondere sfeer in de smalle steegjes en authentieke winkels. Rond lunchtijd varen we verder naar Hanzestad Zwolle, waar we aan het begin van de middag aankomen. Zwolle kent een gezellige historische binnenstad. U vindt hier de oude Sassenpoort, de Peperbus en de stadsgrachten. Het is bovendien de grootste winkelstad van Overijssel en heeft sfeervolle terrassen waar u heerlijk geniet van een kop koffie of een verfrissend biertje.

 

Dag 6, dinsdag: Zwolle – Deventer – Zutphen

Vanochtend zetten we koers naar het sfeervolle Deventer, waar we in de loop van de middag aan komen. Deventer is een van de 5 oudste steden van Nederland. Bijzonder zijn de Romeinse schatten en restanten van Romeinse muren die tijdens opgravingen zijn gevonden. Verrassend zijn ook de talloze stadsparken waar het heerlijk vertoeven is. En natuurlijk het sfeervolle en monumentale stadsplein van Deventer, de Brink, met haar vele terrassen. Wat tijdens uw bezoek niet mag ontbreken, is het proeven van de typische Deventer koek!

 

Vlak voor het diner varen we weer verder naar de laatste Hanzestad van deze reis, torenstad Zutphen. Maak na het diner een mooie wandeling langs de hofjes en fraaie historische panden. U waant zich in de Middeleeuwen. De stad werd rijk door de handel in haring, boter en bier.

 

Dag 7, woensdag: Zutphen – Arnhem

Tijdens het ontbijt worden de trossen losgegooid en kunt u nog genieten van het laatste stukje van deze reis. We varen terug naar ons startpunt, Arnhem.

 

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Donderdag 27 juni 2019

Arnhem  inschepen

 

09.30 uur

Donderdag 27 juni 2019

Nijmegen

13.00 uur

 

Donderdag 27 juni 2019

Nijmegen

 

17.00 uur

Donderdag 27 juni 2019

Wijk bij Duurstede

20.30 uur

 

Vrijdag 28 juni 2019

Wijk bij Duurstede

 

06.30 uur

Vrijdag 28 juni 2019

Hoorn

14.00 uur

 

Zaterdag 29 juni 2019

Hoorn

 

07.00 uur

Zaterdag 29 juni 2019

Lelystad

09.00 uur

 

Zaterdag 29 juni 2019

Lelystad

 

13.00 uur

Zaterdag 29 juni 2019

Kampen

18.00 uur

 

Zondag 30 juni 2019

Kampen hele dag

 

 

Maandag 1 juli 2019

Kampen

 

06.30 uur

Maandag 1 juli 2019

Hasselt

09.30 uur

 

Maandag 1 juli 2019

Hasselt

 

12.30 uur

Maandag 1 juli 2019

Zwolle

14.00 uur

 

Dinsdag 2 juli 2019

Zwolle

 

07.30 uur

Dinsdag 2 juli 2019

Deventer

12.00 uur

 

Dinsdag 2 juli 2019

Deventer

 

17.00 uur

Dinsdag 2 juli 2019

Zutphen

19.00 uur

 

Woensdag 3 juli 2019

Zutphen

 

08.00 uur

Woensdag 3 juli 2019

Arnhem ontschepen

14.00 uur

 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Varen langs de Hanzesteden - 7 dagen

Inbegrepen

 • 6 overnachtingen in een tweepersoonshutvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension beginnend met lunch op dag één en eindigend met lunch op dag zeven
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee (halverwege de morgen en halverwege de middag)
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Optionele excursies
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen, inclusief ontbijt 39,- per persoon
 • Drankjes
 • Fooien

Overige informatie

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Het schip beschikt over de volgende hutten:

Tweepersoonsvoordeelhut op het hoofddek

Tweepersoonshut op het hoofddek met traplift: toeslag 105,- per persoon

Tweepersoonshut op het hoofddek alleen via trap bereikbaar: toeslag 105,- per persoon

Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 185,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift (bed bereikbaar via een opstapje van twee treden van 30 cm): toeslag 255,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift: toeslag 255,- per persoon

 

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar. Wanneer deze bij boeking niet meer beschikbaar zijn wordt er contact met u opgenomen om een hut met toeslag te boeken.

 

Parkeren

Parkeren in de directe nabijheid van het schip is niet mogelijk. Wanneer u in de buurt wenst te parkeren kunt u het beste gebruik maken van Parkeergarage Rozet. Let op: deze parkeergarage is op ruim één kilometer loopafstand van de aanlegplaats. 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief